Filter op nieuwe reacties / van wie / periode / zoekwoorden

 

Door JayaRam, 26 juni 2015, 16:44

Maak favoriet 

foto JayaRam

Creativiteit

Het wonder vergelijkt wat jij gemaakt hebt met de schepping, waarbij het als waar aanvaardt wat ermee in overeenstemming is en als onwaar verwerpt wat er niet mee overeenstemt.
(Een cursus in wonderen – T1.I.50:1)

Het ego is een deel van de (Goddelijke) Mind dat is gaan geloven dat het een Lees verder

Het wonder vergelijkt wat jij gemaakt hebt met de schepping, waarbij het als waar aanvaardt wat ermee in overeenstemming is en als onwaar verwerpt wat er niet mee overeenstemt.
(Een cursus in wonderen – T1.I.50:1)

Het ego is een deel van de (Goddelijke) Mind dat is gaan geloven dat het een afgescheiden ‘ik’ is. Aangezien het ego een deel van de Mind van God is heeft het ego ook dezelfde creatieve mogelijkheden als God, de Schepper. De mens kan dus alles creëren wat hij wil en dat doet hij ook. Het leven zoals het is, is zo omdat je het zo gecreëerd hebt, al zal dat vaak niet bewust zijn.

Het onderbewuste is net als het bewuste een deel van ons bewustzijn, alleen is het onderbewuste veel groter en krachtiger in zijn creativiteit dan ons bewuste. In het onderbewuste bevinden zich onder andere onze verdringingen, dat wat we weggestopt hebben, dat wat we niet willen zien. Alles wat je verdringt naar het onderbewuste neemt toe qua momentum en komt later met versterkte kracht weer naar buiten, vaak in veel destructievere vorm dan voor de verdringing. Dat is waarom veranderingen die je aanbrengt vanuit alleen je bewuste vaak niet beklijven en je terug valt in oud gedrag. Pak je patronen echter bij de bron aan, integreer je wat je verdrongen hebt, dan kunnen veranderingen veel makkelijker door gevoerd worden in het leven.

Wat het ego creëert is niet van God en dus onwaar, aangezien het ego zelf slechts een illusie is. Het ego is gebouwd op de onjuiste aanname dat afgescheidenheid bestaat. Dit is niet waar en dus is alles wat vanuit het ego gecreëerd wordt ook niet waar. Het wonder maakt zichtbaar wat waar is en wat niet, wat van God komt en wat niet; het helpt om de illusie van afgescheidenheid te doorbreken.

In haar boek ‘Predict your future’ schrijft Elizabeth Clare Prophet: ‘So what we are saying here as we show the electronic belt is that hatred, anger, mild dislike and condemnation do not just go out as a mass of energy that has no shape – they take the form of animal creations. Thoughts and feelings coalesce into lower forms, dissonant forms. These may be animal forms or they may be very dark forms or perverted symbols, distortions of the human body and so forth. ’ Met name de roofdieren zijn menselijke creaties, ze belichamen de menselijke agressiviteit, meedogenloosheid, angst en andere negatieve gedachten en emoties. Dat wat wij ‘de schepping’ noemen is dus slechts deels Gods schepping, maar deels ook onze eigen menselijke schepping. Het ego heeft dezelfde scheppingskracht als de Goddelijke Scheppingskracht, aangezien het een deel van de Goddelijke Mind is. Wat wij vanuit ons ego creëren is echter per definitie negatief; aangezien de basis van het ego angst, schuldgevoel en schaamte is, is dat wat we vanuit het ego creëren een afspiegeling daarvan.

Wat wij wonderen noemen is in feite een creatie vanuit de Goddelijke Mind en niet vanuit het menselijke ego. Daarom noemen we het ook een wonder. Het Goddelijke breekt op zo’n moment door de illusie van afgescheidenheid heen en laat de Goddelijke Werkelijkheid zien. Dat soort momenten ‘raken’ ons dan ook altijd, het zijn kippenvel momenten.

917 keer bekeken

Door JayaRam, 24 juni 2015, 11:20

Maak favoriet 

foto JayaRam

Be of One Mind

Een wonder gaat nooit verloren.
Het kan vele mensen raken die je niet eens hebt ontmoet en onvoorstelbare veranderingen teweegbrengen in situaties waar jij je niet eens van bewust bent.
(Een cursus in wonderen – T1.I.45:1-2)

In de Eenheid is alles en iedereen met elkaar verbonden; sterker nog, wij zijn Eén. Lees verder

Een wonder gaat nooit verloren.
Het kan vele mensen raken die je niet eens hebt ontmoet en onvoorstelbare veranderingen teweegbrengen in situaties waar jij je niet eens van bewust bent.
(Een cursus in wonderen – T1.I.45:1-2)

In de Eenheid is alles en iedereen met elkaar verbonden; sterker nog, wij zijn Eén. Wat jij uitwerkt werk je niet alleen voor jezelf uit, maar voor het grotere geheel, ook al heb je dat meestal niet in de gaten.

Ik merk dat hoe meer ik van mijn eigen shit uit werk hoe meer het ‘werk’ een andere dimensie lijkt te krijgen. Het is alsof het van persoonlijk naar collectief verschuift en van persoonlijk naar onpersoonlijk (niet meer alleen van en voor mij).

Jung noemt het ‘het collectief onderbewuste’. In het opstellingenwerk wordt het ‘het wetende veld’ genoemd. Er zijn meerdere benamingen. Wij maken onlosmakelijk onderdeel uit van een groter geheel. Eigenlijk is het de Universele Mind waarvan wij emanaties zijn. De Universele Mind komt eerst, niet andersom. Maar in de ervaring kan het andersom lijken, omdat wij ons in eerste instantie bewust zijn van onze persoonlijke mind en daarna worden wij ons pas bewust van de Universele Mind; tenminste als we daarvoor het nodige Licht –en / of schaduwwerk hebben gedaan.

Veel hoogsensitieve mensen hebben zware levens. Op Zielsniveau hebben zij besloten om dit leven veel shit op te ruimen, om grote schoonmaak te houden in de Akashic records. Het lijkt in eerste instantie of hun persoonlijke levens zwaar zijn en of zij hun eigen rommel op te ruimen hebben, maar het gaat verder dan dat. Het lijkt alsof zij ‘het werk’ voor zichzelf doen, en hun persoonlijke leven is vaak ook de directe motivatie, maar het gaat hier in feite om ‘werk’ dat voor het grotere geheel gedaan wordt; het heeft zich slechts verdicht tot dit specifieke leven. Hoe meer je contact kunt maken met de Ziel hoe sterker je dit ook zult ervaren en dat kan weer een mooie stimulatie zijn.

Een Boddhisattva is een Verlicht wezen dat er voor kiest om te blijven werken voor de mensheid. Een Boddhisattva heeft voor zichzelf niets meer nodig, hij / zij is Zelf-gerealiseerd. Maar de Eenheidsbeleving maakt dat zijn geen verschil meer ervaren tussen henzelf en de rest van de mensheid; de pijn van de ander is hun pijn. Hooggevoelige mensen die hun Licht –en / of schaduwwerk doen, zijn in feite Boddhisattva’s in de dop.

Ik merk dat hoe verder ik kom, hoe meer dienstbaarheid een deel van mij wordt; het overstijgt mijn persoonlijkheid. Dat is niet continue aanwezig, maar het is meer in de achtergrond aanwezig en laat zich bij tijd en wijle meer expliciet zien.

Het ego heeft maar één belang en dat is eigenbelang. Mijn definitie van egoloosheid is dat je deze drang tot zelfbehoud die we ego noemen overwint en het grotere goed leading laat zijn. In feite is dit nog niet egoloosheid, maar het is wel een belangrijke stap op weg daar naartoe. Zolang je nog een ego hebt, zal je ego om aandacht vragen en zijn overlevingsstrategieën willen uitleven, maar ik merk dat ik meer en meer de keuze krijg om óf me daardoor te laten leiden óf om mijn hoofd op het hakblok te leggen en te kiezen voor de Waarheid of voor het grotere geheel; mijn eigen overleving wordt daaraan steeds meer ondergeschikt. Kiezen voor de Eenheid betekent dat je het ‘eigen hachje redden’ als leidraad voor je leven opgeeft.

916 keer bekeken

Door JayaRam, 8 juni 2015, 15:09

Maak favoriet 

foto JayaRam

Heelheid (2)

Een belangrijke verdienste van wonderen is hun kracht jou te verlossen van je valse gevoel van isolement, beroving en gemis.
(Een cursus in wonderen – T1.I.42:1)

Het ego is het valse idee van afgescheidenheid. Afgescheidenheid bestaat niet, maar we zijn er allemaal in gaan geloven dat dat wel zo is. Het Lees verder

Een belangrijke verdienste van wonderen is hun kracht jou te verlossen van je valse gevoel van isolement, beroving en gemis.
(Een cursus in wonderen – T1.I.42:1)

Het ego is het valse idee van afgescheidenheid. Afgescheidenheid bestaat niet, maar we zijn er allemaal in gaan geloven dat dat wel zo is. Het spirituele pad is grotendeels het doorzien van deze illusie (Maya in het Sanskriet) en ons geboorterecht weer terug nemen.

Het idee los van God te zijn en het dus zelf te moeten doen heeft veel angst gecreëerd. Ineens voelden we ons alleen, los staand, afgesloten. Dit is een zeer existentiële angst, want een leven buiten God, buiten de Eenheid, is in feite zinloos en leeg. En om die angst (en het schuldgevoel en de schaamte omdat we diep van binnen weten dat we dit zelf gecreëerd hebben) niet te hoeven voelen hebben we daar een hele landing van muurtjes omheen gebouwd.

De afscheiding heeft echter nooit plaats gevonden, het is slechts een idee, een gedachte, een overtuiging. Het wonder is een ervaring waarin je je dit – even – gewaar wordt; het doorbreekt de vicieuze cirkel, de steeds maar rondgaande gedachtestroom. Het laat je – even – ervaren dat alles Eén IS, het laat je ervaren wat je werkelijk Bent. Het is de weg terug naar huis, de verloren zoon die terugkeert naar de Vader (Lucas 15: 11 – 32). De Vader is het Eenheidsbewustzijn.

Het is daadwerkelijke een Verlichtende ervaring om ‘thuis’ te voelen. Even kunnen we alle lasten en problemen los laten en rusten in de schoot van de Moeder: ‘honey, I’m home’.

708 keer bekeken

Door JayaRam, 6 juni 2015, 18:07

Maak favoriet 

foto JayaRam

Heelheid

Heelheid is de waarnemingsinhoud van wonderen.
Zo corrigeren, of verzoenen ze, de foutieve waarneming van gemis.
(Een cursus in wonderen – T1.I.41:1-2)

Ooit was er alleen Eenheid. In de Bijbel wordt dit het Paradijs genoemd. Ergens in deze Eenheid is het idee ontstaan dat er misschien wel eens iets buiten de Lees verder

Heelheid is de waarnemingsinhoud van wonderen.
Zo corrigeren, of verzoenen ze, de foutieve waarneming van gemis.
(Een cursus in wonderen – T1.I.41:1-2)

Ooit was er alleen Eenheid. In de Bijbel wordt dit het Paradijs genoemd. Ergens in deze Eenheid is het idee ontstaan dat er misschien wel eens iets buiten de Eenheid, buiten God, buiten het Paradijs, zou kunnen zijn. Alleen deze gedachte al heeft een aardverschuiving veroorzaakt. Wie of wat deze gedachte gehad heeft is daar enorm van geschrokken, is in de angst geschoten, is zich schuldig gaan voelen en zich gaan schamen. Ik denk dat angst, schuldgevoel en schaamte de 3 meest elementaire emoties van het afgescheiden ik of ego zijn. Dit is wat symbolisch beschreven is in het verhaal over de Val uit het Paradijs: de arglistige gedachte (de slang), de vijgenbladeren die de schaamte moesten bedekken, de boom met kennis van goed en slecht (die in de Eenheid helemaal niet bestaan, alleen het ego maakt dit onderscheid) en de appel, de ‘zure vrucht’ van die onzalige gedachte.

Het goede nieuws is dat deze afscheiding nooit heeft plaats gevonden; het was en is slechts een gedachte, een overtuiging, zij het een zeer krachtige overtuiging.

Eenheid is hetzelfde als heelheid. Iets wat niet heel is vormt immers geen eenheid. In essentie zijn wij heel en compleet en Eén; we zijn slechts anders gaan geloven.
Het ego, het afgescheiden ik, dat gelooft dat de Eenheid verbroken is, leeft per definitie vanuit tekort. Waar geen Eenheid is is verdeeldheid. Vanuit dit idee dat de Eenheid verbroken zou zijn is het ego gaan overleven. Overleven is per definitie ten opzichte van een vijandige omgeving. Het ego is in zijn aard dan ook agressief, ook al heeft het daar allerlei laagjes omheen gebouwd die dat moeten verdoezelen. Het ego zal net zo lang blijven worstelen, vechten, overleven, totdat het de illusie van afgescheidenheid doorbreekt. Alle oorlogen, ziekte, conflicten en andere soorten ellende hier op aarde zijn daaraan te danken. We zijn elkaar gaan bevechten om de schaarse hulpbronnen, maar in feite bevechten we onszelf (‘ik en mijn broeder zijn één’) en tekort bestaat helemaal niet. Wederom, de illusie is erg sterk.

Het wonder, wat dat dan ook mag zijn, laat ons die Eenheid weer zien, het doorbreekt de illusie van afgescheidenheid. Vanuit de Eenheid waarin ALLES in oneindige hoeveelheid aanwezig is, is er geen enkele behoefte om elkaar te bevechten, om te pleasen, om jezelf te bewijzen, om je anders voor te doen dan je bent. Alle ego-spelletjes komen voort uit het idee van tekort, van on-VOLkomenheid, van on-perfectie. Hoe meer je de VOLheid, de compleetheid, in jezelf weer kunt gaan ervaren, hoe minder je de behoefte hebt om nog mee te doen aan deze ego-spelletjes. Iemand die de Eenheid ervaart heeft niets meer nodig. In spirituele en religieuze kringen wordt dit Eenheidsbewustzijn ook wel aangeduid met termen als Ziel, Atman, Monad, Hogere Zelf, I AM Consiousness, Verlichting, Zelfrealisatie, Godrealisatie. Dit is wat we werkelijk ZIJN, wat we altijd geweest zijn en altijd zullen zijn. Spiritualiteit is niets anders dan het doorbreken van de illusie dat dat niet zo zou zijn.

606 keer bekeken