Home » Vriendschap » Prikbord
 Filter op nieuwe reacties / van wie / periode / zoekwoorden


Septemberlicht ong. 7 uur geleden

Maak favoriet 

foto Septemberlicht

Helder en nuchter.

Linda Rood over een paar veel voorkomende aannames omtrent verlichting:


Verlicht zijn is voor gewone stervelingen niet mogelijk.

Dat zou toch maf zijn? Hoe zou dat wat je bent, onbereikbaar voor je kunnen zijn? Maar desondanks weet ik dat veel mensen dit diep van binnen geloven. Ik geloofde het zelf ook lange tijd, waardoor het toen ook mijn ervaring was. Ik zou hier nog van alles over kunnen schrijven maar het meest waardevolle wat ik je kan geven is de suggestie om deze overtuiging op waarheid te onderzoeken.


Verlicht zijn is een buitengewone, bijzondere en spirituele ervaring.

Alles wat je ziet, hoort, proeft, ruikt, denkt, voelt en ervaart behoort tot het domein van de ervaringen. En ervaringen, ook wat we verlichtingservaringen noemen, komen en gaan. Wie is zich daarvan bewust? Waarin verschijnt dit komen en gaan? Is dat niet onveranderbaar altijd aanwezig? En is een van de redenen dat je dit niet altijd opmerkt niet juist dat het zo gewoon en vanzelfsprekend is? Neem voor jezelf tijd om dit op te merken.
Het moment dat je je realiseert wie je werkelijk bent, realiseer je je dat je dat bent en dat deze natuur niet kan komen en gaan. Dus in plaats van de aandacht te richten op ervaringen, kun je instant realiseren wie je bent, door de aandacht terug te volgen naar zijn bron, aanwezigheid.


Iemand die verlicht is gedraagt zich op een verlichte manier.

Maar ja, wat is dat dan? Er zijn zoveel verschillende mensen die hun zelf realiseren en verlicht zijn, en ieder van hen gedraagt zich volkomen uniek. Dat heeft te maken met aanleg, aard, cultuur, en andere eigenzinnigheden. Mocht je ideeën hebben over hoe verlichting eruit hoort te zien, dan is het de moeite waard om dit op waarheid te onderzoeken.
Aan de buitenste rand van bewustzijn zullen ervaringen elkaar gewoon blijven afwisselen. Er zullen verschillende gevoelens, gedachten en ervaringen langs blijven komen. Verlichting maakt niet perfect en het strijkt ook niet alles glad. Dat is ook klaarblijkelijk niet de bedoeling. Het is eerder zo dat je beseft dat wat de uitdrukking op dat moment ook is, het precies goed is. Het is niet persoonlijk, het is hoe het leven zich op dat moment uitdrukt. We hebben vaak veel plaatjes geplakt op hoe we denken dat een verlicht leven eruit ziet. De uitnodiging is wat mij betreft om te realiseren dat dit slechts plaatjes zijn, zodat je voor jezelf kunt ontdekken wat verlicht leven is.


Liefs,

Linda.

27 keer bekeken

Tonyyet ong. 8 uur geleden

Maak favoriet 

foto Tonyyet

Wandelen.

Hoi, wie vindt het leuk om in de buurt van Apeldoorn te wandelen.
Ik heb een hondje die mee gaat.
Vaste dag op donderdag.
1x in de maand?
Gr.

24 keer bekeken

HeartLiving ong. 11 uur geleden

Maak favoriet 

foto HeartLiving

Belangrijk bericht

Luister naar dit belangrijke bericht

https://pamela-kribbe.net/de-sleutel-tot-de-nieuwe-wereld/

Sharing is Caring

36 keer bekeken

Cauac-13 ong. 12 uur geleden

Maak favoriet 

foto Cauac-13

Tijn Touber en Binky op weg naar Christina von Dreien

Tijn Touber en Binky op weg naar Christian von Dreien.

Voor de liefhebbers van de boeken van Christian komt 27 november haar nieuwste boek uit met de titel: 'Uiteindelijk komt alles goed'.

Voor wie de boeken van Christina nog niet kent:
Christina von Dreien (2001) komt uit het Zwitserse Toggenburg. Ze is geboren met een sterk verruimd bewustzijn en behoort daarmee tot een nieuwe generatie jonge, evolutionaire denkers die het menselijk bestaan zien, beschrijven en leven als een samenhang van kwantumfysica, neuropsychologie en spiritualiteit.

In Lak' ech, Maria én
ik ben voor jou diegene die jij denkt dat ik ben.

Bekijk op YouTube zelf

39 keer bekeken

Terug naar boven
 
Gelijkgestemde netsamen partners
Banner van ParaviewBanner van Spiegelbeeld tijdschrift