Home » Vriendschap » Prikbord
 Filter op nieuwe reacties / van wie / periode / zoekwoorden
Door Sjuul09, gister om 18:57

Reisgenoot gezocht Peru

In oktober/november wil ik graag een reis naar Peru maken. Eerst een 9 daagse ayahuasca retreat in de sacred valley en daarna nog wat zien van Peru. (Machu Picchu) etc. Wie durft deze uitdaging met mij aan. Mijn voorkeur gaat uit naar een vrouw liefs een beetje van dezelfde leeftijd(45) Ben benieuwd naar degene die deze life changing trip met mij gaat maken. Namasté 🙏

Bekijk op YouTube zelf

70 keer bekeken

Door RenyLove, zondag, 20:08

Satsang aanrader

Hier een grote aanrader: Iedere dinsdagavond Satsang in Leiden met Ovanti (Murya Kumara).

Deze ontmoetingen gaan echt door hart en ziel. . . meer dan slechts praten over. . . het raakt mij diep en het transformeert echt en dat wens ik iedereen toe, dus deel ik het hier graag even.

http://satsang-ovanti. simpsite. nl

Hier het Facebook event voor komende week

http://m. facebook. com/events/433794770- 718704/?acontext=%7B- "ref"%3A"29"%2C"ref_- notif_type"%3A"plan_- user_invited"%2C"act- ion_history"%3A"null- "%7D¬if_t=plan_us- er_invited¬if_id=- 1555864962684352&ref- =m_notif

Bekijk op YouTube zelf

134 keer bekeken

Week van de onbekommerde liefde, 6-12 mei, door Manon Buwalda.

"Hoe zou het zijn om lief te kunnen hebben vanuit innerlijke vrijheid? Onbelemmerd liefhebben. Om de vreugde te voelen dat je in verbinding mag laten ontstaan wat er wil ontstaan. Om in je relatie met de ander zowel nabijheid als afstand te voelen en daar vreugde in te ervaren? Om in alle rust de natuurlijke ademhaling van je verbinding te kunnen volgen? Om weliswaar intense liefde te voelen voor elkaar en tegelijkertijd te voelen dat je nog nooit zo diep in verbinding met jezelf hebt gestaan? Om jezelf als kompas te kunnen gebruiken en te merken dat dit precies goed is, ook in jullie verbinding?

Dit voelt fantastisch. De vrijheid om vreugde te voelen in alles wat er is. De liefde voor jezelf te voelen, en tegelijkertijd de diepe liefde voor de ander. Te voelen hoe in het contact beider behoeften en beider verlangens steeds meer synchroon gaan lopen. Behoefte en verlangen naar zowel autonomie als naar de overgave aan de verbinding. Om te voelen dat je alle angst en alle weerstand meer en meer los kan laten en in een natuurlijke stroom terecht komt. In mijn ervaring is dit de mooiste basis van waaruit ik kan leven en mezelf aan de wereld kan geven.

De weg hiernaartoe was op zijn zachtst gezegd niet altijd makkelijk. Dat is deze weg nog steeds niet altijd. Er zijn altijd momenten waarop ik merk dat er angst en belemmerende patronen geactiveerd worden om op een nog dieper niveau te erkennen, te voelen en los te laten. Dat kan gepaard gaan met intense pijn en verdriet. Met hevige weerstand en oude boosheid. Maar mijn verlangen is groot en dus ga ik deze weg. In acceptatie van alles wat voorbij komt. In een constant zoeken naar wat liefdevol voor mezelf is op welk moment.

De weg naar onbelemmerd liefhebben ligt vol met obstakels. Wat kunnen relaties toch ingewikkeld voelen. Je hebt elkaar lief, je voelt zoveel liefde, en tegelijkertijd wordt ieder flintertje angst in je gewekt, uitvergroot, wakker gemaakt.

Onbelemmerd liefhebben betekent in eerste instantie jezelf liefhebben. Alle aspecten van jou. Je kracht, je angst, je vrijheid, je belemmeringen. Je licht en je schaduw. Vanuit een diepe liefde voor jezelf kun je de ander liefhebben om wie hij of zij is. Dan hoef je niet meer aan elkaars verwachtingen te voldoen, maar kun je echt helemaal jezelf zijn en daarmee een verrijking voor elkaar. "

Manon Buwalda.

Meer info op http://manonbuwalda. nl/weekvandeonbelemmerdeliefde

149 keer bekeken

Door tompoes01, 20 april, 01:35

Tijd voor harde spiritualiteit

Nog even en de mens is gods gelijke geworden. Niet meer werken, eindeloos oud worden en baby's op maat. Genesis is over. Lets face it. Vrouwen hoeven niet meer te baren, sterven is overbodig en werken is zinloos. Robots, genetica en nano technologie staan te dringen.

Boeken als Homo Deus en de technologische singulariteit zijn bestsellers. En waarschijnlijk krijgen ze gelijk.

En alle religies en ideologieën staat stil. Geloof in wetenschap, economie en techniek hebben gewonnen. En ook het geloof in een zinloos en absurd universum. Er is geen transcendent opperwezen waar je een persoonlijke relatie kunt hebben. De bhaga vad gita is niet meer dan een boekje om te ontstressen. Het tao te tjing een rustgevend schrijfsel.

Ietsisme en new age zijn niet meer dan reli-shoppen. De goeroe's belachelijker dan ooit met de muts en obligate baard. Meditatie niets anders dan een dutje met open ogen.

En dan?? Als we eindeloos oud worden? Robots het werk doen? Baby's uit reageerbuizen? Gaan we ons dan eindeloos vervelen in een zinloos universum?

Of volgen we de transhumanisten en vallen we toch voor geluks-chip in het hoofd en zinken we weg in voetbal en TV met Max en een pilsje voor het slapen?

Of. . . . Gaan we weer nadenken. Over de 13 vragen van Jabaldeus. :-)

www. jabaldeus. nl

Feel free contact op te nemen als je vragen hebt.

231 keer bekeken

Terug naar boven
 
Gelijkgestemde netsamen partners
Banner van ParaviewBanner van Spiegelbeeld tijdschriftBanner van A Healthy Life