Filter op nieuwe reacties / van wie / periode / zoekwoorden

 

Door JayaRam, 23 mei 2015, 09:32

Maak favoriet 

foto JayaRam

Gelijkwaardigheid (2)

Het wonder erkent iedereen als jouw broeder en de mijne.
Het is een manier om het universele merkteken van God waar te nemen.
(Een cursus in wonderen – T1.I.40:1-2)

In gezinnen is er een hiërarchische ordening. De ouders staan hiërarchisch boven de kinderen, totdat de kinderen volwassen zijn. Tussen ouders Lees verder

Het wonder erkent iedereen als jouw broeder en de mijne.
Het is een manier om het universele merkteken van God waar te nemen.
(Een cursus in wonderen – T1.I.40:1-2)

In gezinnen is er een hiërarchische ordening. De ouders staan hiërarchisch boven de kinderen, totdat de kinderen volwassen zijn. Tussen ouders en kinderen is er een bepaalde ongelijkwaardigheid.

Broers en zussen staan naast elkaar, zij staan op dezelfde hiërarchische trede. Als er, om wat voor reden dan ook, een verstoring optreedt in deze natuurlijke orde, b. v. doordat één van de kinderen een ouderrol of een benjaminrol moet gaan vervullen, dan zal zich dat op een gegeven moment gaan wreken; het gaat als het ware tegen de natuurwetten in. Zowel degene die in een ouderrol of in een benjaminrol gedrongen wordt als de anderen kunnen niet meer zichzelf zijn; zij worden gedwongen iets te zijn wat ze niet zijn. Het leven, dat naar Heelheid streeft, zal deze onbalans vroeg of laat aan het Licht brengen, zodat het geheeld kan worden; of die heling ook daadwerkelijk plaats vindt is een keuze.

Als mensheid zijn wij allen broeders en zusters van elkaar. Daarbinnen past geen ongelijkwaardigheid. Jezus geeft zelfs aan dat hijzelf jouw en mijn gelijke is, dus zelfs een Verlichte Meester is jouw en mijn gelijke. Hoe anders is dat dan de persoonsverheerlijking die je wereldwijd ziet richting religieuze en spirituele leiders.
Spirituele Leraren vervullen voor ons een voorbeeldfunctie. Ze laten ons zien waartoe wij in staat zijn; het enige verschil is dat zij zich dit gerealiseerd hebben (Zelfrealisatie) en wij (nog) niet. Het enige verschil is dat zij verder zijn in hun Bewustzijnsontwikkeling. Een Ware Leraar zal zichzelf dan ook nooit als ‘meer’ zien dan zijn leerling, net zoals een leerling zich niet minderwaardig hoort te voelen aan zijn Leraar. Het is de bedoeling dat de leerling het niveau van de Leraar bereikt, wat inhoudt dat dat niveau in potentie al in de leerling aanwezig is.

Wij zijn allen geschapen in het beeld en de gelijkenis van God; in die zin zijn wij elkaars naaste. We volgen alleen een andere route en in een ander tempo; hier past geen waardeoordeel op.

Je helpt je broeder en je zuster het meest door hen te zien en te behandelen als gelijkwaardige volwassenen. Mensen de hand boven het hoofd houden, hen ontzien of hen op een voetstuk te plaatsen is een vorm van ongelijkwaardigheid en houdt de ongelijkwaardigheid en onGoddelijkheid in stand. Dit zegt iets over beiden. Ongelijkwaardigheid = ego.

Gelijkwaardigheid is een vereiste om tot Verlichting te kunnen komen.

853 keer bekeken

Door JayaRam, 21 mei 2015, 23:09

Maak favoriet 

foto JayaRam

Gelijkwaardigheid

Wonderen horen tot dankbaarheid te inspireren, niet tot ontzag.
Dank God voor wat jij werkelijk bent.
De kinderen van God zijn heilig en het wonder eert hun heiligheid,
die wel verborgen maar nooit verloren kan zijn.
(Een cursus in wonderen – T1.I.31:1-3)

Spiritualiteit is voor gebaseerd op de 3 pijlers: Eenheid, Lees verder

Wonderen horen tot dankbaarheid te inspireren, niet tot ontzag.
Dank God voor wat jij werkelijk bent.
De kinderen van God zijn heilig en het wonder eert hun heiligheid,
die wel verborgen maar nooit verloren kan zijn.
(Een cursus in wonderen – T1.I.31:1-3)

Spiritualiteit is voor gebaseerd op de 3 pijlers: Eenheid, gelijkwaardigheid en verantwoordelijkheid.

Gelijkwaardigheid is een Goddelijk attribuut. Gelijkwaardigheid is van de Ziel, ongelijkwaardigheid is van het ego. Door tegen een ander op te kijken, wat in hiërarchische relaties vaak gebeurt, haal je jezelf onderuit. Door op een ander neer te kijken, haal je niet alleen de ander maar ook jezelf onderuit. Je kunt niet in je Volle Goddelijke Kracht komen als je jezelf onderschat of overschat. Je kunt alleen in je Volle Goddelijke Kracht komen als je jezelf als zodanig ziet en ook de ander. Gelijkwaardigheid is een vorm van Geestelijke Volwassenheid. Als je jezelf kent voor wat je werkelijk bent, dan heb je het niet meer nodig om jezelf met anderen te vergelijken. Vergelijken is van het ego, dat van zichzelf geen eigen Innerlijke Waarde heeft.

Ontzag hoort bij ongelijkwaardigheid, dankbaarheid hoort bij gelijkwaardigheid.

Het ego is niets anders dan een sluier of de Werkelijkheid, over dat wat JIJ werkelijk BENT. Jezelf kennen voor wat JE werkelijk BENT leidt vanzelf tot dankbaarheid.
I AM, Aham (Sanskriet), Eheyeheh (Hebreeuws) … niet voor niets is binnen alle Ware Spirituele stromingen de ‘I AM Consciousness’ een zeer belangrijk begrip.

826 keer bekeken


Nieuw op Netsamen:

foto Catharina70foto -Emma-foto Essiefoto Annet.foto Olliesterfoto -Cynthia-50foto Maryashconfoto Ghansfoto AnneVHfoto Spring64foto Isolde68foto Maarten76foto AngelVfoto -Spiegeltje-

Meer vrouwen

Meer mannen

Door JayaRam, 20 mei 2015, 15:01

Maak favoriet 

foto JayaRam

De Bron

Op zichzelf zijn wonderen niet van belang.
Het enige wat telt is hun Bron, die elke waardebepaling verre overstijgt.
(Een cursus in wonderen – T1.I.2:1-2)

De Bron kent vele verschijningsvormen: liefde, kracht, rust, ruimte, majesteit, licht, om er maar eens een paar te noemen. Overeenkomstig fenomeen bij Bron-ervaringen is dat ze Lees verder

Op zichzelf zijn wonderen niet van belang.
Het enige wat telt is hun Bron, die elke waardebepaling verre overstijgt.
(Een cursus in wonderen – T1.I.2:1-2)

De Bron kent vele verschijningsvormen: liefde, kracht, rust, ruimte, majesteit, licht, om er maar eens een paar te noemen. Overeenkomstig fenomeen bij Bron-ervaringen is dat ze iets ik-overstijgends hebben, iets ‘groots’, zelfs oneindig, onbegrensd.

Voor mij geeft Eenheid de essentie van de Bron misschien wel het beste weer; het komt in ieder geval steeds terug in mijn leven en mijn kijk op het leven.

Het ego is niet veel meer dan het ‘geloof’ in afgescheidenheid. Het is een geloof, een overtuiging, het is geen werkelijkheid. Maar het is wel een zeer krachtige overtuiging, die onze kijk dermate sterk kleurt dat we de werkelijkheid niet meer zien, dat we de Eenheid niet meer zien. De wereld zoals de meesten van ons die zien is niet veel meer dan een spiegel van de afgescheidenheid in onszelf.

De Bron is Eenheid. Wonderen hebben als doel de illusie van afgescheidenheid te doorbreken en ons de Eenheid weer te laten zien die-we-Zijn. In de Bron is ALLES zonder beperking aanwezig. Wij ZIJN de Bron, wij zijn het alleen vergeten. Het wonder zelf is onbelangrijk; het is niet meer een middel om ons weer te laten ervaren dat we Bron ZIJN.

1039 keer bekeken

Door JayaRam, 17 augustus 2014, 09:35

Maak favoriet 

foto JayaRam

Bescheidenheid; onmisbaar onderdeel van spiritualiteit

http://www.soulnature.nl/docs/Bescheidenheid.pdf

363 keer bekeken