Filter op nieuwe reacties / van wie / periode / zoekwoorden

 

Door JayaRam, 13 augustus 2016, 18:13

Maak favoriet 

foto JayaRam

Zwart-wit

Leven vanuit de Eenheid en leven vanuit afgescheidenheid zijn twee elkaar uitsluitende manieren van in het leven staan.

Het ego, het afgescheiden ik, kan alleen bestaan als het de Eenheid ontkent. Alles wat het ego bedenkt wordt gerechtvaardigd door afgescheidenheid als vaststaand feit te accepteren en het heeft tegelijkertijd als Lees verder

Leven vanuit de Eenheid en leven vanuit afgescheidenheid zijn twee elkaar uitsluitende manieren van in het leven staan.

Het ego, het afgescheiden ik, kan alleen bestaan als het de Eenheid ontkent. Alles wat het ego bedenkt wordt gerechtvaardigd door afgescheidenheid als vaststaand feit te accepteren en het heeft tegelijkertijd als doel om afgescheidenheid te rechtvaardigen. Alle ego-keuzes komen voort uit eigenbelang, vanuit overlevingsdrang.

Lees meer . . . http://www.soulnature.nl/wp-content/uploads/2016/Inzichten%20in%20Wonderen%20-%20Zwart-wit.pdf

1222 keer bekeken


Vandaag in the spotlights:

foto Nicooofoto Sophi_Paulifoto Furrrrealfoto Passievol61foto Helena2foto Juliette888foto Pita67foto PetraLeeftfoto Gugugofoto Padjelantafoto Ilse70foto Vollemaan10foto LiqueGfoto Sara08

Meer vrouwen

Meer mannen

Door JayaRam, 11 juli 2016, 09:42

Maak favoriet 

foto JayaRam

Conflicthantering

De speciaalheid van Gods Zonen berust niet op uitsluiting maar op insluiting.
(Een cursus in wonderen – T1.V.3:5)

Uitsluiting kan alleen bestaan vanuit het idee van afgescheidenheid. Als je vanuit de Eenheid leeft, is het idee dat je iets buiten jezelf zou kunnen plaatsen ridicuul. Eenheid kent niet iets dat niet Lees verder

De speciaalheid van Gods Zonen berust niet op uitsluiting maar op insluiting.
(Een cursus in wonderen – T1.V.3:5)

Uitsluiting kan alleen bestaan vanuit het idee van afgescheidenheid. Als je vanuit de Eenheid leeft, is het idee dat je iets buiten jezelf zou kunnen plaatsen ridicuul. Eenheid kent niet iets dat niet Eén is. Eenheid sluit alles in zichzelf.

Conflicten ontstaan altijd tussen twee of meer partijen. Conflicten kunnen dus alleen bestaan in de afgescheidenheid. Bij een conflict staan twee of meer partijen tegenover elkaar.

In de Eenheid bestaat geen ik en jij, er is alleen wij. Vanuit afgescheidenheid, vanuit het ik-jij denken (eigenlijk ik – ‘niet ik’ denken), ga je met conflicten om door te zeggen: ‘jij bent het probleem en ik onschuldig’. Vanuit de Eenheid, het ‘wij’ denken, ga je met problemen om door te zeggen: ‘wij hebben een probleem, wij hebben het samen gecreëerd, wij zijn er samen verantwoordelijk voor en wij lossen het samen op’. Conflicten kun je alleen oplossen als je onder ogen wilt komen dat waar er twee vechten er TWEE schuld zijn, oftewel dat je zelf onherroepelijk een aandeel in de situatie hebt; ‘wij’ houdt nou eenmaal per definitie in dat ‘ik’ daar deel van uit maak.

Het probleem is dat het ik-jij denken zo ontzettend dominant aanwezig is in onze persoonlijkheid dat we het ‘wij’ vaak niet zien. Het is vaak niet eens onwil, maar een verblinding, een niet in staat zijn om anders te kijken dan vanuit ik naar jij. Om vanuit wij te kunnen kijken is het nodig dat je een redelijke mate van vrede hebt met jezelf, dat je een zekere mate van onthechting naar de wereld hebt bereikt en thuis bent bij jezelf, zodat je de dingen die gebeuren en / of die gezegd worden niet op jezelf betrekt. Het is nodig dat je je rugzak redelijk opgeruimd hebt, dat je je schaduwwerk en / of Lichtwerk gedaan hebt. Als je in jezelf gegrond bent, als je relatief onafhankelijk in het leven kunt staan, dan kun je prima vanuit ‘wij’ kijken, ook al kan de ander met wie je het conflict hebt dat niet. Of het conflict opgelost wordt doet er niet eens toe, want je bent bij jezelf en niet afhankelijk van de moodswings van de ander.

Een ander punt is de WIL om er samen uit te komen. Als we ons gekwetst voelen zit er vaak een flinke weerstand op om die emotionele pijn te doorvoelen. Er samen uit WILLEN komen vraagt dan ook om WIL om die pijn te doorleven en los te laten.

Er samen uit willen komen komt ook voort uit een bepaalde ‘basis’ die je samen hebt. Ik zou het broederschap willen noemen, een bepaald fundament waardoor je je met elkaar verbonden voelt. Ik heb dit zelf van huis uit niet zo mee gekregen; aan de ene kant van de familie worden conflicten ‘opgelost’ door in heftige ruzie te ontvlammen en vervolgens uit elkaar te gaan zonder het uit te praten, aan de andere kant van de familie wordt conflicten helemaal niet uitgesproken en verwatert de boel en / of blijft het echte gevoel onuitgesproken. Het is pas later in mijn leven dat ik ben gaan ervaren dat het ook anders kan. Ik had met iemand ruzie en dacht ‘dit is het einde, die zie ik nooit meer’. Maar zij kwam vanuit een andere achtergrond en tot mijn stomme verbazing konden we ruzie hebben terwijl de onderliggende band intact bleef; het was daadwerkelijk een openbaring voor me, ik kende dit helemaal niet. Dit is specifiek voor mij en mijn verleden, vele anderen zullen beter toegerust zijn om met conflicten om te gaan. Maar toch zie ik maar bij weinig mensen echt de WIL om er samen uit te komen, zie ik niet zo vaak die echte verbondenheid, dat gevoel van Eenheid. Het betekent namelijk ook de WIL om onder ogen te komen dat je hoe dan ook medeverantwoordelijk bent voor het conflict, het besef van Eenheid op ‘menselijk’ niveau. Je kunt je er niet voor verschuilen of je neutraal opstellen of welk spelletje het ego ook bedenkt. Dit is Eenheid in de praktijk.

1451 keer bekeken

Door JayaRam, 24 juni 2016, 23:23

Maak favoriet 

foto JayaRam

11 manieren om met hooggevoeligheid om te gaan

Veel mensen worstelen met de bijverschijnselen van hoogsensitiviteit of hooggevoeligheid (hsp). Maar een hsp-er zijn hoeft helemaal geen last te zijn. Sterker nog, het is een kwaliteit. Hoogsensitief zijn is geweldig!

Wel is het zo dat je als hsp-er geen ‘standaard’ mens bent en dat het verstandig is om met een Lees verder

Veel mensen worstelen met de bijverschijnselen van hoogsensitiviteit of hooggevoeligheid (hsp). Maar een hsp-er zijn hoeft helemaal geen last te zijn. Sterker nog, het is een kwaliteit. Hoogsensitief zijn is geweldig!

Wel is het zo dat je als hsp-er geen ‘standaard’ mens bent en dat het verstandig is om met een aantal dingen anders om te gaan dan de gemiddelde mens. In dit artikel ga ik je 11 handvatten geven om jezelf als hsp-er in balans te houden en / of te krijgen.

. . . . . dit artikel is te lang om hier in z'n geheel te plaatsen. De rest staat op http://soulnature.nl/11-manieren-om-met-hooggevoeligheid-om-te-gaan/

1203 keer bekeken

Door JayaRam, 6 juni 2016, 11:25

Maak favoriet 

foto JayaRam

Afhankelijkheid

‘Als gij niet wordt als kleine kinderen’ betekent: als je niet ten volle inziet dat je volkomen afhankelijk bent van God, kun je niet de werkelijke macht van de Zoon in zijn ware relatie tot de vader kennen.
(Een cursus in wonderen – T1.V.3:4)

Deze zin kan makkelijk verkeerd uitgelegd worden. Lees verder

‘Als gij niet wordt als kleine kinderen’ betekent: als je niet ten volle inziet dat je volkomen afhankelijk bent van God, kun je niet de werkelijke macht van de Zoon in zijn ware relatie tot de vader kennen.
(Een cursus in wonderen – T1.V.3:4)

Deze zin kan makkelijk verkeerd uitgelegd worden. Afhankelijkheid heeft een bepaalde negatieve connotatie. Afhankelijkheid op ‘menselijk’ niveau is iets anders dan de afhankelijkheid die hier bedoeld wordt.

Op het ‘menselijke’ niveau wordt afhankelijkheid vaak geïnterpreteerd in termen als behoeftig, onzelfstandig, symbiotisch, ‘codependency’. Het zijn allemaal termen die te maken hebben met het, al dan niet gedwongen, niet in je eigen kracht staan. Voor bepaalde groepen, zoals bejaarden, gehandicapten, zieken en kinderen is het ‘normaal’ om afhankelijk te zijn, maar voor normale gezonde mensen niet. Wij zijn sterk gefocust op onafhankelijkheid.

De afhankelijkheid die in deze tekst wordt bedoeld is echter van een andere orde. Het gaat hier niet om een willoze, slappe afhankelijkheid. Het gaat hier om de realisatie dat jij helemaal niets bent zonder het Goddelijke, dat je helemaal niets bent buiten de Eenheid. Het is een bewuste en gewilde overgave aan dat wat jou overstijgt, het is een liefdevolle overgave en een besef van de kleinheid van het ik. Het is een opgeven van de ego-trots, het denken dat je iets voorstelt, dat je belangrijk bent vanuit ego-standpunt. Het is het opgeven van de aanmatiging die het ego eigen is. Het is het besef dat jij slechts een doorgeefluik bent voor het Goddelijke, een instrument voor God, vanuit Liefde voor en van God. Dan kan de Goddelijke energie, de Goddelijke Kracht door jou heen stromen en alles manifesteren wat je maar wil.

1160 keer bekeken