Filter op nieuwe reacties / van wie / periode / zoekwoorden

 

Door Jo-anne, 4 september 2020, 16:44

Maak favoriet 

foto Jo-anne

Lief ego

In de afgelopen 24 jaar heb ik samengeleefd met mijn zoon met het syndroom van Down en een vorm van autisme (of ik kan beter zeggen vaccinatieschade). Op de reis om met hem in contact te komen heb ik de methode gefaciliteerde communicatie geleerd. Veel mensen, die ooit met Downers Lees verder

In de afgelopen 24 jaar heb ik samengeleefd met mijn zoon met het syndroom van Down en een vorm van autisme (of ik kan beter zeggen vaccinatieschade). Op de reis om met hem in contact te komen heb ik de methode gefaciliteerde communicatie geleerd. Veel mensen, die ooit met Downers gewerkt of geleefd hebben weten dat zij een bijzondere energie met zich meedragen. Hoe groot de diepgang is achter hun gedrag is door alle gesprekken met mijn zoon steeds duidelijker geworden.

In de jaren voordat ik dit wezenlijke contact hebt kunnen leggen heb ik me veel opgehouden in spirituele kringen. Ik heb getracht om aansluiting te vinden, maar iedere keer werd ik ingehaald door mijn eigen traumatische verleden. Wat mij toen opviel en waar ik nu weer tegenaan loop, is het verdomhoekje waar ons ego in wordt geplaatst. We smijten het voor elkaars voeten alsof het een scheldwoord is. Mijn zoon heeft met zijn liefdevolle woorden en positieve energie gezorgd dat mijn hart en ziel zich konden helen en mijn ego weer de gezonde plaats innemen, die het verdient. Omdat ik zo diep gekwetst was, heb ik het ego de wereld in gestuurd om mij te beschermen. Maar hij heeft niet de eigenschappen om dat te kunnen. Het is mijn hart en mijn ziel, die de verbindingen kunnen maken om mij veilige omgeving te creëren. Het is mijn hart en ziel, die een liefdevolle verbinding met onze medemensen en natuur kunnen aangaan. Het is mijn hele wezen, die instaat is om mijn leven vorm te geven. Eigenlijk is het een vorm van mishandeling van dat deel van mijn wezen dat ego heet. Iets afrekenen op iets waar hij gewoon niet de capaciteiten voor heeft. Daarom dit dankwoord.

Lief ego, dank je wel dat je alles gedaan hebt om mijn hart en ziel te beschermen. Maar het is nooit jouw taak geweest om dat te doen. Het was mijn hart en ziel, die jou hadden horen te ondersteunen. Het spijt me dat ik dit niet eerder hebt kunnen inzien.

Omdat mijn zoon altijd een heel heldere uitleg kan geven over het creatieve energiesysteem dat wij zijn, en hoe wij ons leven vormgeven, heb ik hem gevraagd om de functie van het ego te omschrijven.

Het ego is ervoor om informatie te filteren en bepaalde richting in ons leven te geven. Wanneer we alle informatie binnen zouden krijgen, dan zouden we richtingloos zijn. Maar omdat onze ziel ons ego opdracht geeft om een aantal zaken niet binnen te laten komen, kunnen we ons focussen op het leven zoals we dat willen leiden. Neem als voorbeeld dat je zowel musicus, bedrijfseconoom, directeur en groenteboer zou zijn in een leven. Dat kan toch niet. Daar zou je toch helemaal gek van worden. Maar in wezen zit er in elk mens om dat te kunnen. Het ego filtert gewoon informatie uit, die je niet meer nodig hebt, zodat je je kan focussen wat je wilt bereiken. Alleen het is door de machthebbers vervormd geraakt, omdat zij willen dat wij een economische slaaf zijn van hun doelen. En dat is iets waar iedereen zich tegen verzet in het ego. Het is niet het ego dat daar de schuld aan is, het is ons eigen vertrouwen in wie we zelf zijn. Want zodra dat naar boven komt is het ego dienend aan wat wij willen bereiken.

760 keer bekeken