Home » Vriendschap » Prikbord
 Filter op nieuwe reacties / van wie / periode / zoekwoorden
Door Licht.punt, 11 juni, 07:32

Always follow your heart

When the morning dawn is darker
than the darkest moment of the night
and you don't exactly know if you should
run like hell or simply fight.
When the sun has lost her warmth
and the stars don't glitter
coffee tast like rubbish
and all the rest seems bitter.
Listen to the wind going through the leaves of that massive oak
and hear the words they never spoke
but echo within your soul like a magic spark
. . . ALWAYS FOLLOW YOUR HEART.
Hear the song of the child you forgotten about
singing clearly, mayby false . . . but always loud
about the only way out of the dark
. . . ALWAYS FOLLOW YOUR HEART.


Zelfgeschreven gedichtje
Anja

193 keer bekeken

Door windkracht9, 10 juni, 22:09

Gedicht

Een gedicht recht vanuit het hart, recht in het hart!


Voor mij
Hoef je niet
Leuker
Hoef je niet
Beter
Hoef je niet
Verder of dichterbij

Voor mij
Hoef je niet
Sterker
Hoef je niet
Flinker
Hoef je niet
Bleek of überblij

Voor mij
Hoef je niet
Anders
Hoef je niet
Groter
Hoef je niet
Wrang en met veel pijn

Voor mij
Hoef je geen
Vechter
Hoef je niet
Echt-er
Voor mij
hoef je
Alleen jezelf te zijn

(Danielle Lous)

157 keer bekeken

Door windkracht9, 10 juni, 22:06

Het tweede brein!

Deze kwam ik tegen op LinkedIn en ik vond het zeer de moeite waard om hier te delen.


“We hebben lang gedacht dat een depressie in de hersenen ontstaat, maar er is steeds meer bewijs dat het in de darmen gebeurt” zegt michael mosley, arts en programmamaker bij BBC.

“In onze darmen zit een tweede brein, dat met ons ‘gewone’ brein communiceert. Het ligt als een dun laagje over de hele lengte van het darmstelsel. Het bestaat uit dezelfde hersencellen en produceert dezelfde neurotransmitters”.

“Darmbacteriën produceren chemicaliën die invloed hebben op onze stemming en ons humeur. Maar ook neurotransmitters met een kalmerende werking worden door onze ‘darmhersenen’ aangemaakt, zoals serotonine of dopamine”. #bewustzijn

Het brein in onze darmen communiceert met onze hersenen via de nervus vagus: dat is de zenuw die de hersenen met de darmen verbindt. Het is een van de belangrijkste zenuwen die we hebben. Omdat darmen en hersenen evolutionair gezien op elkaar dienen te reageren (denk aan het eten van iets giftigs; dan moet je onthouden wat dat was) geeft de nervus vagus zeer snel signalen door.

“De bacteriën in onze darmen kunnen dat systeem hacken en de signalen wijzigen. Zo kunnen ze ons hoofdbrein instructies geven. Dat doen ze ook langs een andere en veel tragere weg, namelijk via het bloed”. Interview in Topics.

Margot Thomassen


Voor het volledige artikel zie onderstaande link.

http://www. topics. nl/-depressie-ontsta- at-niet-in-het-brein- -maar-in-de-darmen-z- o-groot-is-de-invloe- d-van-uw-darmen-op-u- w-leven-a10131859dem- orgen/2f913e607f5f0f- 87b666a5c2c7b85f69d2- 54082ac9856fdfe0b8bc- ac3afaf224/

139 keer bekeken

Door fundamentel, 10 juni, 13:48

Goed interview

Ik was het boek "de Fontein" aan het lezen en kwam deze podcast tegen.

Aanvankelijk sta ik kritisch tegenover familie opstellingen. Dat komt omdat ik Bert Hellinger een beetje sadistisch vind in zijn manier van aanpak als het gaat over het buigen voor je lot van je ouders. Wilfried Nelles geeft het verlossende antwoord op dat wat schuurde in mij. Door het ontbrekende stukje puzzel gegeven door Wilfried Nelles kan ik de theorie van een boek als "de fontein" ook beter tot me nemen.
----------------- --------------------- --------------------- --------------------- ------- Een stukje tekst van Coen Aalders. nl over het boek van Wilfried Nelles, als je meer wilt lezen vind je zijn website zelf wel;-) Links kunnen we immers niet meer plaatsen.


Hellinger’s blinde vlek:
In familieopstellingen wordt vaak gestreefd naar volledige harmonie met het systeem van afkomst, het gezin. Wilfried Nelles beweert echter in zijn boek Das Leben hat keinen Rückwärtsgang dat de losmaking van ouders (en andere autoriteiten) nodig is om innerlijk volwassen te worden. Soms is zelfs een stevig nee nodig om een cruciale stap naar de volwassenheid te maken. Zonder dit nee staat onze spirituele ontwikkeling niet op volwassen benen maar op kindervoeten. De afwezigheid van dit nee in werk van Hellinger noemt hij Hellinger’s blinde vlek.

Bij opstellingswerk dat de innerlijke groei dient is er ook plaats voor rebellie en voor het nee. En een ja is immers alleen iets waard als ik ook nee kan zeggen, en bovendien kan een nee een ja impliceren, bijvoorbeeld een ja tegenover mezel

Bekijk op YouTube zelf

156 keer bekeken

Terug naar boven
 
Gelijkgestemde netsamen partners
Banner van A Healthy LifeBanner van Spiegelbeeld tijdschriftBanner van Paraview