Filter op nieuwe reacties / van wie / periode / zoekwoorden

 

Door TravelSuusy, 22 september 2016, 13:47

Maak favoriet 

foto TravelSuusy

Terug in te ''schoolbanken''

Met vol trots kan ik zegen dat mijn tweede schooldag er op zit! Het zijn niet de standaard schooldagen, maar juist zo veel meer.
Nooit had ik gedacht dat ik ooit weer terug zou gaan studeren, en al helemaal niet dat ik ZO enthousiast zou zijn over een studie! Toch Lees verder

Met vol trots kan ik zegen dat mijn tweede schooldag er op zit! Het zijn niet de standaard schooldagen, maar juist zo veel meer.
Nooit had ik gedacht dat ik ooit weer terug zou gaan studeren, en al helemaal niet dat ik ZO enthousiast zou zijn over een studie! Toch is het zo en ben ik echt ontzettend enthousiast!

De theorie les word geheel zittend op de grond gegeven, dus het is oefenen met de kleermakerszit. Dit is nou de studie om Yoga lerares te kunnen worden. Zelfs na maar twee schooldagen, is het alweer heel duidelijk dat deze variant van Yoga, niet zomaar een Yoga is om te rekken en te strekken. Er zit zo veel meer achter, een stuk bewustzijn en bewust worden, een stuk blokkades opheffen, emoties die eruit komen en allerlei andere positieve eigenschappen van Yoga. De Yogasoort is Saswitha Yoga, tegelijkertijd kan die ook onder het kopje Hatha Yoga geplaatst worden, omdat dat gewoon een overkoepelende richting is.

Een lesdag bestaat uit een paar uur theorie en ongeveer 2 uur praktijk.
Tijdens de afgelopen les kwamen er uit het niets, tranen los. Een stukje frustraties, die al een tijd opgekropt waren. Dit was weer een bevestiging dat er zo veel meer achter Yoga zit dan de meeste mensen denken en verwachten!

Natuurlijk maak ik tijdens de theorie lessen aantekeningen en door het op mijn eigen manier te omschrijven komen er spreuken uit die zo duidelijk zijn als je de reden achter de spreuk weet! Sommige zijn zo logisch, alleen word er (nog) niet naar geleefd. Een paar voorbeelden:
- Yoga is bewustzijn in het nu en het verbinden met jezelf
- Creëer je Eigen-wijs-heid (Eigen wijsheid / Eigenwijsheid)
- 3 aspecten maken 1 geheel: Liefde, Geduld & Discipline
- Je doet geen oefening, je bent de oefening
- Concentratie is het verbinden van je aandacht op 1 plaats
- De waarheid zit in jezelf
- Het gaat om je eigen focus, niet in hoe ver je een beweging kan

Dit zijn zulke korte zinnen, allen met een heel belangrijke betekenis.

Ik ben extreem blij dat ik de keuze heb gemaakt om deze studie te beginnen! En kan niet wachten tot de volgende lesdag!

Groetjes Suzanne

1668 keer bekeken