Navojoa 16 mei 2013, 10:29

Maak favoriet 

foto Navojoa

Blablabla of . . .

DUALITEIT OVERSTIJGEND EVENWICHT: TRANSFORMATIE

De dualiteit kan prima vergeleken worden met een stok met 2 uiteinden. Elk uiteinde wijst de tegenovergestelde kant op van de andere, hoewel beide deel uitmaken van de stok. Sterker nog: zonder uiteinden geen stok. En. . . met beide uiteinden van de stok kun je slaan ;-).

Bij "mentale" dualiteiten kan een middenweg worden gekozen. Daarvoor ga je ergens in het midden van de lijn zitten, zodat je beide uiteinden kunt zien en de krachten kunt reguleren zodat een evenwicht wordt gehandhaafd. Deze middenweg maakt een integraal deel uit van de lijn. Dat kun je symboliseren de stok in evenwicht, vrij in de lucht, te laten hangen.

Maar heb je daarmee dan de dualiteit onder controle? Nee, omdat het gaat om een broos evenwicht dat makkelijk verstoord kan worden. Om de dualiteit te beheersen of te neutraliseren zul je een evenwicht moeten vinden die geen deel uitmaakt van de stok. Het evenwicht zal zich- bij wijze van spreken- boven de stok moeten bevinden.

Stel je voor dat je een touw (langer dan de stok) om beiden uiteinden bindt. Je kunt vervolgens het touw in het midden vastpakken om de stok in een perfect evenwicht te houden.

Je vormt dan in feite een driehoek met de stok als basis en het touw als de zijden. Dit evenwicht is stabieler dan de uitgebalanceerde stok. Hoe langer het touw, hoe groter de afstand tussen het evenwichtspunt en de stok, hoe stabieler het evenwicht. De dualiteit is getransformeerd.

Dit beeld is uitstekend geschikt om aan te geven dat het overwinnen van de dualiteit niet kan gebeuren via de zogenaamde gulden middenweg. Dat kan alleen als je een positie inneemt boven de stok. Boven de duale kwestie.

Laat nu het evenwichtspunt van het touw zijn vastgeknoopt aan het uiteinde van een (hoger gelegen) stok. Aan de andere uiteinde van stok 2 hetzelfde verhaal. Het getransformeerde evenwichtspunt blijkt opnieuw deel uit te maken van een (schematisch) hoger gelegen dualiteit. Ook de hoger gelegen dualiteit kan worden getransformeerd, enz. , enz.

Hier kun je eindeloos over door filosoferen en er vele woorden aan vuil maken. Je kunt het natuurlijk ook laten zien.

Dan geldt: je ziet het of je ziet het niet. ;-)

Bekijk op YouTube zelf

326 keer bekeken


Nieuw op Netsamen:

foto Francescobofoto Case2497foto Leukerd72foto Phoenix52foto Raisjafoto Philautiafoto Marjan80foto --SamenZijn--foto Julia48foto Ingkiewinxfoto Mirrekefoto Wonder20foto Just mefoto Gert

Meer vrouwen

Meer mannen