Door   marcel22, 10 maart 2019, 00:01

Maak favoriet 

foto marcel22

Waar geen licht is, kun je niet Zijn, want je Bent.

Vaak kijk ik voor iemand wat de beschrijving is van de ascendant, de geboorte-tijd. Deze astrologische insteek zegt meer over jouw specifieke functioneren in de wereld dan je sterrenbeeld / de geboorte-maand. Ik benadruk “functioneren” omdat dit iets anders is dan wat je Bent, de eeuwige ziel. In de vele incarnaties heb je ook gewoon verschillende sterrenbeelden en ascendanten gehad.

Bij elke ascendant-beschrijving is de tekst feitelijk in twee delen te verdelen. Een deel hoe je functioneert als je in je centrum bent, de kwaliteiten van je ziel vertegenwoordigd en je eigen levens-bestemming volgt. Het andere deel als je uit je centrum bent.

Dan doe je feitelijk precies het tegendeel. Je identificeert je niet met je eigen eeuwige, Goddelijke ziel, maar met de schaduwzijde daarvan. Je staat dan niet stabiel in het centrum van jouw leven en draait de wereld niet om jou heen, maar cirkel je wanhopig om het wereldse gebeuren, op zoek naar stabiliteit. Vanuit de ziel zou de mens onzelfzuchtige liefde kunnen laten uitstromen. Buiten het centrum loopt hij te zoeken naar liefde van mensen, maar zal daar nooit echte vervulling in kunnen vinden. In het centrum Ben je die je Bent en heb je jouw eigenwaarde die er gewoon IS. Buiten je centrum zoek je naar erkenning en waardering bij mensen, die dit overigens nooit kunnen geven. In je centrum ben je tevreden met wat er op het moment gaande is. Buiten je centrum ren je achter allerlei voordelen aan en hamster je een voorraad bij elkaar. In je centrum vertrouw je erop dat je op het juiste moment het juiste op je pad krijgt voor je karmische lessen. Buiten je centrum ben je wantrouwend en vrees je allerlei nadelige ervaringen op je dak te krijgen. Enz.

Nu wil ik het anders formuleren. De mensen die niet vanuit de ziel / buiten hun centrum / buiten het ware Zelf leven, leven vanuit een schijn-zelf. Ander woord hiervoor is “ego”, waarbij bedoelt wordt dat het natuurlijke ego voor zelfbehoud overtrokken wordt en een zelfstandige schijn-persoon vormt. Kijken we om ons heen, dan is de mens behoorlijk druk bezig vanuit dit ego / deze andere identiteit dan de ware ziel. De drukte om ons heen is zo groot, dat het gaat lijken alsof dit het normale leven is. Alsof al de reclame rommel, klets op tv, manipulaties, commercie, gespeelde rollen, aanzien, materiële bezit en zeggenschap enz. de normaalste gang van zaken is.

Het begint al bij de aanname dat het kind “bezit” is van de ouders. Helemaal niet waar. Er is geen man of vrouw die een zaad- of ei-celletje zelf kan maken. Jouw lichaam komt uit de natuur / het lichaam waar je ouders in mogen verblijven. Je bent dus ook zelf niet je lichaam maar de eeuwige ziel die in dit lichaam huist.

Hier begin al een verstoring van je ware identiteit en daarna volgen verstoringen in identificaties te midden van de ego-buitenwereld. Steeds als we buiten ons centrum zijn / niet gevestigd in onze ziele-identiteit, identificeren we ons feitelijk met de ego-mensen om ons heen. We leven hun verwachtingen, hun dromen, hun ijver enz.

1124 keer bekeken