Home » Vriendschap » Profiel bekijken
Dit is Schuilnaam

Maak favoriet 

foto Schuilnaamfoto Schuilnaamfoto Schuilnaamfoto Schuilnaamfoto SchuilnaamBekijk foto's 
BoogschutterBoogschutterGeit ~ AardeGeit ~ Aarde

Levensovertuiging

  • Mijn geloof is anders
  • Het geloof van mijn partner is voor mij niet van belang
  • Ik belijd mijn geloof als volgt in praktijk:Ik ben van mening dat elk geloof een verzameling van normen en waarden is. Mijn normen en waarden vind ik belangrijk. Hoewel ik geen aanhanger ben van een van de gelovige stromingen leef ik wel naar mijn normen en waarden. In die zin belijd ik dus actief mijn geloof.

    Heb eigenlijk wel iets tegen het opdringen van een omkaderd geloof. Een kader is tegelijk zowel inclusie als exclusie welke onvermijdelijk dogmatisch gedrag met zich mee brengt en wederzijds begrip in de weg ligt.
  • Mijn partner belijdt zijn/haar geloof als volgt:Niet blindelings geloven wat een willekeurig persoon vertelt dat je moet geloven of doen. Denk na wat dingen betekenen, wat de gevolgend zijn voor jou en anderen en loop niet rond als een kip zonder kop. Ik respecteer het geloof van anderen, ik respecteer je nog meer als je ook echt weet waar je zelf voor staat in plaats van je alleen maar tot een bepaalde groepering te rekenen, omdat je toevallig elke week naar de kerk gaat.
  • Mijn levensovertuiging is anders
  • De levensovertuigingen van mijn partner zijn voor mij geen criterium
Terug naar boven
 
Gelijkgestemde netsamen partners
Banner van Spiegelbeeld tijdschriftBanner van Paraview