Home » Vriendschap » Profiel bekijken
Dit is   Ohana1973

Maak favoriet 

foto Ohana1973foto Ohana1973foto Ohana1973Bekijk foto's 
SchorpioenSchorpioenOs ~ WaterOs ~ Water

Levensvisie

 • Ik ben een beetje huiselijk en beetje uitgaand persoon
 • Mijn partner is een beetje huiselijk en beetje uitgaand iemand
 • Spiritualiteit is belangrijk voor mij
 • Spiritualiteit is niet iets waar zij/hij mee bezig is maar staat er wel voor open
 • Ik hou me als volgt bezig met spiritualiteit:Ik zie verbanden in situaties, ontmoetingen en synchroniciteit,
  schaduwkanten, bewustwording en het zijn in het hier en nu, het vertragen om de vibratie te verhogen en de perceptie van je eigen ik te ontdekken. Het voelen en weten. . . . . .
  En er soms achter komen dat het precies andersom is dan je dacht. . . . . . .
 • Het belang dat ik hecht aan samen dingen doen:Het is leuk om vriendschappen en eventueel een partner te hebben die wederzijdse interesses hebben. Alleen zijn kan heel helend en opladend werken, maar momenten delen met dierbaren ook!
 • Het contact met mijn vrienden omschrijf ik zo:Ik vind het belangrijk om te weten wat je aan iemand hebt en dat men weet wat ze aan mij hebben. Het is heel fijn als er een goede wederzijdse energie-flow is. Oppervlakkige contacten zijn geen vriendschappen.
 • De betekenis van seksualiteit voor mij:Een prachtig iets, wat 2 mensen nog dieper en hoger met elkaar verbind. . . . .
  Nog een specialere en exclusievere vorm van verbinding op iedere laag. Intimiteit. Energie, Sacred. Meridianen. Met pure intenties. Dichtbij of op afstand.
 • Mijn werk:Heb heel lang gewerkt op een Intensive care afdeling van een groot ziekenhuis. Heb een fikse burn-out gehad, wat me heeft doen inzien dat er belangrijker dingen zijn in het leven dan steeds jezelf compleet weggeven / verliezen om mensen te helpen of te voldoen aan de maatschappelijke norm. Het steeds maar sneller moeten gaan zorgt ervoor dat ik niet meer kan voelen.
  Doe nu hier en daar wat vrijwilligerswerk, wat me
  vrijheid en voldoening geeft......en zodat ik kan onderzoeken hoe ik op de juiste manier in mijn levensonderhoud kan voorzien.
 • De rol van mijn werk ten opzichte van een relatie:Geen idee, maar het moet zeker niet in de weg staan of afstand scheppen.
 • Dit stop ik in mijn rugzak als ik een jaar weg zou gaan:Zo weinig mogelijk.....in ieder geval mijn zakmes, een zaklantaarn, zwemkleding, duikbril en een laptop voor homescholing en werk / ideetjes uitwerken is misschien wel een idee ;-)
  de rest vind ik wel....hangt er van af waar ik terecht kom. . . .
  Een daktent of weer weg met een busje is ook leuk!

  De voorlaatste keer mijn 21-jaar oude kater meegenomen in de bus....had zo'n voorgevoel. . . . .
  We hebben hem op een prachtige plek onderweg begraven.
 • Ik verwen mijzelf zo:Ik kan mezelf een cadeautje geven door een dagje naar de sauna te gaan, op een mooie dag te relaxen met een boek op een kleed in het gras, een heerlijk ruikend stukje zeep te kopen, een mooie plant of bloemen neer te zetten, een massage boeken....een mooi kledingstuk wat ik nodig heb aan te schaffen.....gewoon, de kleine dingen.
 • Mijn definitie van geluk:Geluk is voor mij om de mensen waarom ik geef te zien genieten van het leven en ook gelukkig zijn.....een spontane liefdevolle knuffel van mijn kinderen of dierbaren. . . . Zien dat mijn kinderen gelukkig zijn, zich positief ontwikkelen, weten wie ze zijn en weten wat echt belangrijk is in het leven. . . . .
  Maar dat kan ook de aardse geur van net gevallen regen zijn, of het zien van een prachtige bloem, een marter die door het hoge gras beweegt, een specht horen, een mooie ontmoeting. . . .
 • Dit is waar ik van geniet:Uit het niets een bizar diepgaand gesprek hebben met een persoon die je nog nooit ontmoet hebt, of juist met die goede vriend / vriendin. . . .
  Kippenvel of diepe emoties hebben van geuren of muziek, Simpele goede flow momenten tijdens samen / alleen koken of dingen ondernemen.
  Een spontane gemeende knuffel van mijn kinderen en dierbaren
  Het creƫren van dingen, of zien dat er puzzelstukjes in elkaar vallen.

  Een huisdier dat genegenheid toont.
 • Zo ontspan ik me het liefst:CreĆ«ren dmv planten, tekenen, uitdiepen van interesses. . .
  Een boek lezen
  Alleen of in fijn gezelschap.
  Slapen
  Naar de sauna gaan
  In de natuur zijn wandelen, zonnen of iets sportiefs doen...naar gelang mijn behoefte en stemming.
  gewoon lekker thuis, in de tuin of op de bank, met of zonder glas goede wijn.
  Aanraking, massage, een diepgaand gesprek, stilte zonder dat het ongemakkelijk is.
 • Ik word ontroerd door:Bepaalde momenten, als je beseft dat het goed is zo...of dat je beseft dat het helemaal niet goed is en dat er dingen verbeterd moeten worden.
  Ingrijpende gebeurtenissen. Een oprechte blik.
  Laatst onverwachts, bij het horen van Fado muziek.
  Een mooie film, en weer die marter in het hoge gras die je onderzoekend aankijkt. . . . .
 • Ik kan me ergeren aan:Liever erger ik me niet.....trekt je zo in een negatieve sfeer........maar hier komen er een paar :
  Mensen die roddelen, mensen die hokjesdenken en rigide vasthouden aan "hoe het hoort", oppervlakkigheid, oneerlijkheid, ongevoeligheid, aannames hebben over anderen, zonder uit te diepen wat er nu echt speelt. Mensen die zich niet kunnen inleven in een ander. Mensen die anderen op een nare manier tegen elkaar uitspelen. Leedvermaak. Sarcasme met echt een nare ondertoon / intentie.
  Mensen die alleen maar aan zichzelf denken en aan hun eigen agenda. Als er afspraken / beloftes te makkelijk verbroken worden.
  Groepsdruk. Slaafs gedrag. Onverschilligheid. verraad. . .
  Soms erger ik me aan mezelf, omdat ik merk dat ook ik wel eens een vooroordeel heb, of omdat ik iets verkeerd gezien heb. Dat mijn gevoel door overprikkeling in overload gaat.
  Of dat ik iemand door mijn botte eerlijkheid onbedoeld diep gekwetst heb, dmv door mijn verschrikkelijke timing. . . . .
  Dat ik een soms lager fysiek energie niveau heb dan ik zou willen.
 • In een relatie kan ik me ergeren aan:Oneerlijkheid en egocentrische ongevoeligheid.
  Desinteresse. Masker ophouden. Geen overleg.
 • Hoe je een relatie levendig houdt:Je houdt iedere relatie (kind, vriendschap, partner) levendig door echt oprechte aandacht voor elkaar te hebben en elkaar steeds opnieuw te willen verassen. Door samen dingen te ondernemen en elkaar ook vrij te laten.
 • Ik geef (mijn) kinderen deze normen en waarden mee:Denk vanuit je hart en je hoofd zal volgen. . . . . . .
  Wees jezelf en geen meeloper. . . . .
  Waar en met welk doel wil je staan in dit leven en hoe kom je daar?. . . . . .
 • Hoe ik met tegenslagen om ga:What doesn't kill you, makes you stronger. . . . . . . .
  Waarom gebeurd dit en wat kan ik hiervan leren?
 • Ik ben zowel een ochtend- als een avondmens
 • Mijn partner is zowel een ochtend- als een avondmens
 • Waar ik om kan lachen:Mezelf
  Grappige onverwachte situaties.
 • Het belang dat ik hecht aan humor in een relatie:Behoorlijk belangrijk, kan erg relativeren.
Terug naar boven
 
Gelijkgestemde netsamen partners
Banner van ParaviewBanner van Spiegelbeeld tijdschrift