Dit is   Slowliving

Maak favoriet 

foto Slowliving
WatermanWatermanDraak ~ HoutDraak ~ Hout
'Ik hou van natuur, planten en dieren, en van fijne contactmomenten. Van mijn moes- en achtertuin, en alles wat die aan groenten, fruit en bloemen geven. Van mooie wolkenluchten en weidse landschappen. Van lekker en (meestal) gezond eten, lezen, kunst, wandelen, van soms muziek maar vaker van stilte. Van zoveel mogelijk bewust leven en genieten van kleine dingen.

Verder: zachtaardig (maar geen watje), sensitief, integer, direct. Beetje eigenzinnig ook wel. Weinig talent voor smalltalk en conventies, en geen groepsdier. Doe dingen graag met aandacht. Serieus en beschouwend maar beschik ook over (zelf)relativerende humor.

Vanwege me-cvs is o. a. mijn energieniveau heel laag en ben ik snel overprikkeld, waardoor er voor mij grenzen zitten aan o. a. actief zijn, autorijden en gesprekken voeren. En ook al verlang ik nog wel naar een vorm van ‘samen’ met een gelijkgestemde ziel, mijn behoefte aan rust en ruimte is op dit moment zo groot, dat ik niet weet of dat nog samengaat met een (lat)relatie.

Dat ik hier toch af en toe sta is dus niet zozeer om te daten maar om te ontmoeten, bij wederzijdse nieuwsgierigheid. Voor een leuke mailwisseling, een wandeling of een kop koffie, en wie weet een warme vriendschap (geen fwb). Het af en toe gewoon goed hebben, iets leuks doen of samen ‘zijn’, zonder dat er iets hoeft. Omdat delen nou eenmaal heel erg fijn kan zijn…

Ik denk dat ik het beste pas bij een lieve, bewuste man met rust in zijn donder, die zichzelf goed kent en liever gaat voor kwaliteit dan kwantiteit. Die een goeie stilte net zo kan waarderen als een goed gesprek. Die ook houdt van natuur en de kleine dingen, die vaak helemaal niet zo klein zijn. Humor en zelfreflectie zijn onmisbaar.

En mochten we na verloop van tijd ontdekken dat we op een diep niveau écht bij elkaar passen, dan hoop ik dat we daarvoor een (monogame) vorm kunnen vinden die ons allebei past; vrijheid in liefdevolle verbondenheid.

Groet uit Amersfoort,
Marjolein.'

Introductie

 • Ik ben een vrouw
 • Ik ben 58 jaar
 • Jouw leeftijd doet er voor mij niet toe
 • Ik zoek iemand voor een serieuze relatie of een vriendschap
 • Mijn lengte is 180 cm
 • Jouw lengte maakt me niet uit
 • Ik heb een slank postuur
 • Ik heb geen kind(eren)
 • Ik woon in de provincie Utrecht
 • Ik heb als sterrenbeeld Waterman
 • Ik heb als chinees sterrenbeeld Draak - Hout
 • Ik ben van W-Europese afkomst

Kunst & Cultuur

 • Ik hou heel erg van lezen
 • Mijn favoriete boeken:Ik lees voor de lol (literatuur, meestal voor het slapen gaan), maar ook over tuinieren, koken, gezondheid, psychologie, relaties en - uiteraard - spiritualiteit. En dat is natuurlijk net zo goed voor de lol. Wel steeds vaker online dan van papier.

  Qua spiritualiteit lees ik nu liefst alleen nog korte teksten die naar de essentie verwijzen.
 • Mijn favoriete films / t.v. programma's:Ik kijk ‘s avonds meestal wel iets via een streamingdienst, maar wel selectief: een filmhuisfilm, een feel-good-movie of een serie.
 • Mijn favoriete dichters/gedichten:Meestal kom je alleen de eerste regels tegen, van dit gedicht van Rumi, terwijl ik de rest ook zo mooi vind. Het laat natuurlijk veel ruimte voor interpretatie, maar ik verbeeld mij dat ik begrijp wat hij bedoelt, tussen de regels door…

  Out beyond ideas of wrongdoing and rightdoing,
  there is a field. I’ll meet you there.
  When the soul lies down in that grass,
  the world is too full to talk about.
  Ideas, language, even the phrase “each other”
  doesn’t make any sense.
  The breeze at dawn has secrets to tell you.
  Don’t go back to sleep.
  You must ask for what you really want.
  Don’t go back to sleep.
  People are going back and forth across the doorsill
  where the two worlds touch.
  The door is round and open.
  Don’t go back to sleep.
 • Mijn favoriete muziek:Muziek speelt niet meer zo'n grote rol als vroeger, ik ben snel overprikkeld en houd van rust. Maar zo af en toe laat ik me graag raken, en dat kan dan door van alles zijn: funk, soul, jazz, pop, wereldmuziek of latin; muziek met een ziel.
 • Wat ik heb met beeldende kunst:Voor beeldende kunst geldt eigenlijk hetzelfde als voor films en boeken: het doet iets met me of niet, en dat is niet altijd benoembaar.
 • Mijn favoriete musea:Kröller Müller, Singer Laren, CODA Apeldoorn, maar naar een museum gaan zit voor mij al wel op de grens van wat ik aankan. Ben ook gek op beeldentuinen, zo vind ik die van Het Depot in Wageningen heel mooi, die in het arboretum ligt.
 • Of ik van koken hou en mijn favoriete keuken:Sinds ik een moestuin heb kook ik minder van recept, ik laat me leiden door wat er voorhanden is en kies steeds vaker voor puur en eenvoudig. Picknicken vind ik errug leuk.

  Ik eet bijna geen vlees meer, en als ik dat nog wel doe dan iig biologisch, liefst van de boer uit de buurt.

Vakantie

 • Mijn favoriete vakantielanden:Als jong mens heb ik best veel van de wereld gezien. Nu zijn verre reizen te vermoeiend geworden, maar heb ik het gelukkig ook niet meer nodig om ver of lang weg te gaan voor een vakantiegevoel; ook in Nederland is prachtige natuur te vinden en een dagje uit voelt voor mij vaak al als vakantie. Het grote en drukke laat ik liever aan me voorbijgaan.

Hobby & Sport

 • De sporten die ik beoefen:Sporten doe ik niet meer. Ik wandel en tuinier graag, maar alles rustig aan en niet te lang.
 • Volg ik sporten (passief)?Echt niet
 • Mijn hobbies:Waar ik heel erg blij mee ben, is mijn moestuin; die geeft mij een gevoel van verbondenheid met de natuur en de seizoenen, ook al woon ik in een stad. Vingers in de grond, verstand op nul, lekker hoor. Ik doe dit samen met een vriendin, die meestal de wat zwaardere klussen doet.

  Ook heb ik in 2022 mijn achtertuin veranderd van een siertuin naar een tuin met veel vaste eetbare planten en geneeskrachtige kruiden.

  Verder heeft vormgeving op de een of andere manier altijd een rol gespeeld in mijn leven. Eerst kunstacademie, toen vele jaren gewerkt als fotograaf, daarna een blauwe maandag grafische vormgeving en webdesign.

  Inmiddels al wat jaren niet meer werkzaam, speel ik wat met vorm en kleur in mijn tuin en interieur en maak ik soms nog kiekjes van de schoonheid die ik tegenkom.
 • Heb ik huisdieren?Ik ben gek op dieren. Vroeger katten gehad, toen een Griekse zwerfhond, en nu een driepotige asielkat.

  Een hond die op een botje knaagt, een kat die zichzelf wast, ik vind dat heerlijk rustgevend, en het feit dat dieren altijd in het NU zijn, ook inspirerend. Plus: er is altijd iemand om mee te kroelen en om 'schatje' tegen te zeggen.

Politiek

 • Hoe ik de politiek volg:Ik heb me nooit zo druk gemaakt om de waan van de dag, maar daar is de afgelopen drie jaar verandering in gekomen, verbijsterd als ik ben door wat ik allemaal zie gebeuren. Ben heel benieuwd hoe het verder gaat.

Levensvisie

 • Ik ben een beetje huiselijk en beetje uitgaand persoon
 • Spiritualiteit is belangrijk voor mij
 • Ik hou me als volgt bezig met spiritualiteit:Na een leven lang lezen, zoeken, denken en voelen, kom ik steeds vaker uit bij eenvoud: in het volle besef dat ik niet mijn lichaam, gedachten of gevoelens ben, blijf ik ondertussen gewoon mens, met alle leuke en minder leuke dingen die daarbij horen. Het zoeken is op de een of andere manier weggevallen, spiritualiteit is nu meer een levenshouding.

  Ik heb veel gehad aan de wijsheid en inzichten van o. a. Eckhart Tolle, Linda Rood en Jan Geurtz, maar ik hang geen bepaalde religie, stroming of guru aan, omdat er volgens mij niet zoiets als DE waarheid bestaat en ik niks zeker weet. Het leven zelf is mijn leraar.

  Eerlijk naar mezelf kijken is een goede gewoonte geworden. Ik zie daardoor steeds helderder de verhalen, overtuigingen en oordelen die er in mij leven, en hoe die gebeurtenissen kleuren en ervaringen vormgeven. Ik kan die zelfreflectie in een ander ook erg waarderen.
 • Het contact met mijn vrienden omschrijf ik zo:Niet intensief, wel dierbaar. Mensen die ik al lang ken wonen vaak ver weg en / of hebben erg drukke levens. Ik prijs me gelukkig dat ik met mijn twee ex-partners nog goed contact heb.
 • Dit is waar ik van geniet:Ochtendmist en avondrood. Het wisselen van de seizoenen. Aardbeien en frambozen snoepen op mijn tuin. Een ijsje op een warme dag. Het licht dat door de dag heen beweegt en verandert. Beetje aanrommelen in huis, tuin en keuken. Lekker eten, samen lachen, samen stil zijn, maar ook alleen zijn heb ik nodig, om indrukken te verwerken en thuis te komen bij mezelf.
 • Ik kan me ergeren aan:Aan onnodige herrie en aan hufterig gedrag, vooral in het verkeer. Als ik achter het stuur zit kan ik soms fantastisch mopperen op alles wat er volgens mij mis is met de wereld…
 • Hoe je een relatie levendig houdt:Door met en van elkaar te genieten, maar elkaar ook ruimte te laten. Door ook naar onszelf te kijken, als iets schuurt of wringt, en open en eerlijk te communiceren. Mooi om samen in liefde (zowel voor onszelf als voor elkaar) te bewegen en te ontwikkelen.
 • Hoe ik met tegenslagen om ga:Pijn toelaten, zo goed en zo kwaad als dat gaat, en kijken wat ik er van kan leren.
 • Waar ik om kan lachen:Vind Engelse humor geweldig (niet de platte variant), verder kan ik om veel, zo niet alles lachen, maar niet altijd. Heerlijk om af en toe wat te kolderen, lachen kan zo bevrijdend zijn, en ook verbindend.

  Ik houd van woordgrapjes, van spelen met taal, maar ook van absurde humor met een scherp randje, die niet altijd even politiek correct is.

Hypothetische situaties

 • Als mijn partner vreemdgaat, betekent dat voor onze relatie:Vreemdgaan veronderstelt dat dat tegen gemaakte afspraken ingaat. Dat betekent voor mij een vertrouwensbreuk, waarvan ik niet weet of die nog hersteld kan worden.

  Ik vind het mooi als mensen op een zuivere manier polyamoureus zijn of een open relatie hebben, maar zelf ben ik daar niet geschikt voor.
 • Wat ik doe als ik morgen plotseling miljonair zou zijn:Wegwezen uit de stad en een knus huisje kopen op een rustige, groene plek, met een ligbad en ruimte voor een moestuin aan huis.

  Wat goede doelen en mensen in mijn omgeving helpen, die het goed kunnen gebruiken. Maar verder geloof ik niet dat ik door meer geld anders zou gaan leven dan ik nu doe.

Gezondheid

 • Ik rook niet
 • Ik drink niet
 • Ik besteed veel aandacht aan een gezonde levenswijze
 • Hoe breng ik een gezonde levensstijl in praktijk?Lief zijn voor mezelf, dat lukt gelukkig steeds beter ;-) Zo bewust mogelijk omgaan met eten, bewegen, mijn gedachten en overtuigingen. Voldoende rust nemen en steeds proberen om goed naar mijn lijf te luisteren en de grenzen die het aangeeft te respecteren. Dat blijft oefenen, want ik wil meestal meer dan ik kan.

  Voor wie het belangrijk vindt: ik ben ongeprikt en wil dat graag zo houden.