Dit is   Cocospirit

Maak favoriet 

foto Cocospiritfoto Cocospiritfoto Cocospiritfoto Cocospiritfoto CocospiritBekijk foto's
RamRamGeit ~ VuurGeit ~ Vuur
'Ik ben Corrie en ben nieuwsgierig naar gelijkgestemden die (soms) ook niet goed aansluiting meer vinden met de mensen om je heen. Ik ben diepzinnig, positief minded, zelfstandig en sta sterk in mijn schoenen. Hou van diepgaande gesprekken over diverse onderwerpen, vraag altijd door naar de kern en heb respect, eerlijkheid en wederzijds begrip hoog in het vaandel staan. Verder ben ik een enorme romanticus, maar ook serieus, ondernemend, professioneel, spiritueel, speels en eigenwijs.

Ik hou van oude dingen, ben gek op geschiedenis, oudheid, kastelen en de natuur. Ook al ben ik de 50 gepasseerd, zo voel ik mij niet en soms lijkt het alsof ik niet ouder wordt. Ik koester het kind in mij, wil niet zijn zoals iemand anders en vind het heerlijk om mijzelf te zijn. Ik ben sportief, heb een slank postuur en ben diepzinnig. Verder ben ik open minded, erg sensitief en erg nieuwsgierig. Ik herken mijzelf in een oude ziel en ontdek ook graag de ziel van een ander.

Ik sta altijd open voor een mooie vriendschap, samen dingen kunnen delen, doen en gezamenlijke activiteiten die we beide leuk vinden. Ik wil niet gelijk hoteldebotel in een nieuwe relatie stappen en ben vooralsnog eerder op zoek naar vriendschap om je beter te leren kennen en wellicht gezamenlijke activiteiten te ondernemen. Dat lijkt mij geweldig.'

Introductie

  • Ik ben een vrouw
  • Ik ben 57 jaar
  • Jouw leeftijd doet er voor mij niet toe
  • Ik zoek iemand voor een serieuze relatie of een vriendschap
  • Mijn lengte is 175 cm
  • Jouw lengte maakt me niet uit
  • Ik heb een slank postuur
  • Ik heb zelf kind(eren)
  • Ik woon in de provincie Groningen
  • Ik heb als sterrenbeeld Ram
  • Ik heb als chinees sterrenbeeld Geit - Vuur
  • Ik heb geen kinderwens

Kunst & Cultuur

  • Ik hou heel erg van lezen
  • Mijn favoriete boeken:Ik lees veel studieboeken voor mijn werk als ondernemer met twee bedrijven en gezien mijn eigen interesses. Dit zijn veelal boeken over psychologie, spiritualiteit, assertiviteit, hoogbegaafdheid en communicatie. Lezen over tweelingzielen en zielsfamilies vind ik ook erg intrigerend.

    Daarnaast lees ik graag biografieën over klassieke componisten zoals Beethoven, Vivaldi, Mozart of boeken over kastelen.
  • Mijn laatst gelezen boek:Te intelligent om gelukkig te zijn, over hoogbegaafdheid bij volwassenen van Jeanne Siaud-Facchin
    Een boek over tweelingzielen
    Positieve Intelligentie en je innerlijke saboteurs
    De nieuwe aarde van Eckhard Tolle
  • Mijn favoriete schrijver(s):Ik heb geen specifieke voorkeuren, maar ben wel fan van de boeken van Stephen Covey en Eckhard Tolle. Ik lees graag intrigerende boeken die mij iets leren, zodat ik daar weer wijsheid uit kan halen.
  • Ik hou van films
  • Mijn favoriete films / t.v. programma's:Ik kijk graag naar historische (romantische) series met een goede storylijn. Denk aan Outlander, The Last Kingdom, Game of Thrones, Poldark, maar ook Vampire Diaries, Twilight en andere films of series die mij pakken. Tevens kijk ik ook graag naar Franse of Spaanse series. Tv programma's volg ik niet zo veel, tenzij het mijn interesse heeft.

    Ik hou van mysterie en geheimzinnigheid buiten de gebaande paden om. Een film of serie die je meeneemt of waar je achteraf nog lang over nadenkt van hoe, wat en waarom.
  • Mijn laatste film:The Last Kingdom
    Outlander
    Les chicas des cables (Spaanse serie)
  • Mijn favoriete acteurs en regisseurs:Dat zijn er wel meer, maar lastig om te zeggen wie nou mijn favorieten zijn.
  • Mijn favoriete dichters/gedichten:De Diepe vrouw:

    1. Een diepe vrouw stelt diepe vragen.
    Een diepe vrouw zal je leven verder onderzoeken en vragen stellen die je misschien niet bereid bent te beantwoorden. Zelfs op de eerste date zal ze dieper graven en persoonlijke en filosofische vragen stellen – ze zal nooit genieten van een ondiep gesprek.

    2. Ze is eerlijk. Een diepe vrouw neemt haar integriteit serieus en één ding waar ze in gelooft is eerlijkheid. Als je haar iets vraagt, zal ze je de waarheid vertellen en ze verwacht hetzelfde van jou.

    3. Een diepe vrouw weet wat ze wil of wie ze wil. Een diepe vrouw weet meteen of ze je leuk vindt en hoeft niet rond te daten of haar andere opties te verkennen om zeker te zijn van haar gevoelens. Haar hart klopt maar voor een bijzonder paar mensen en ze kent ze meteen.

    4. Ze wil een diepe relatie.
    Ze wil lange gesprekken over je leven, ze wil verhalen horen over je verleden, ze wil je pijn begrijpen en ze wil waarde toevoegen aan je leven. Ze wil een echte relatie die verder gaat dan uitgaan en plezier hebben.

    5. Een diepe vrouw is niet bang voor intimiteit. Ze is niet bang om dichterbij te komen of het risico te lopen om gewond te raken in het proces. Ze denkt niet dat het haar vrijheid in de val zal brengen of haar kwetsbaar zal maken. Haar diepgang en intimiteit gaan hand in hand en ze zal altijd de schoonheid van intimiteit koesteren in relaties.

    6. Een diepe vrouw kijkt door je heen.
    Ze kan zien wie je echt bent en wat je kwetsbaar maakt. Zij is niet degene die zich terughoudt om te wijzen op wat ze in je ziet of hoe goed ze je kan lezen. Ook al voel je je er ongemakkelijk bij, ze wil dat je weet dat ze je begrijpt en dat je jezelf kunt zijn bij haar.

    7. Dit soort vrouwen hunkert naar consistentie. Ze wordt uitgezet door inconsistentie of schraal gedrag. Ze verlangt een sterke verbinding en een stevige band en ze weet dat consistentie de basis is van die band. Een diepe vrouw doet niet mee aan de dating games.

    8. Een diepe vrouw is intens. Ze kan lichtjes intimiderend zijn omdat ze intensiteit brengt in alles wat ze doet. Haar emoties zijn intens en haar gedachten ook. Ze zal nooit onverschillig zijn over dingen die belangrijk voor haar zijn – niet iedereen is sterk genoeg om met haar intensiteit om te gaan.

    9. Dit soort vrouw weet alleen maar diep lief te hebben. Als je niet diep van haar kunt houden, zal ze weglopen. Ze weet niet hoe ze met iemand moet uitgaan die ze echt leuk vindt of bevriend moet zijn met iemand waar ze gevoelens voor heeft. Een diepe vrouw weet wanneer iemand haar niet halverwege kan ontmoeten en ze zal zich langzaam losmaken van iedereen die niet bereid is haar de diepe liefde te geven waar ze naar op zoek is.


    10. Een diepe vrouw wacht niet op je.
    Ze zal niet wachten tot je een besluit neemt of toekijken hoe je aarzelt over haar. Ze is sterk en gepassioneerd en zal haar emoties niet verspillen aan iemand die hun diepgang niet waardeert. Ondanks dat ze op zoek is naar een speciaal soort liefde, een diepe vrouw is niet bang om alleen te zijn.
  • Mijn favoriete muziek:Heb je even? Ik ben klassieke muziek in de afgelopen jaren meer gaan waarderen en dat luister ik veel. Mijn favorieten zijn Vivaldi, Mozart, Beethoven. Pachebel, Bach, Chopin, Dvorak. Daarnaast Tales of the magic tree van Litvinovsky, 1492 van Vangelis, gregroriaanse muziek etc. Heden ben ik helemaal gek van de nummers van Rapalje (Ierse folkmuziek)

    Daarnaast tijdens het sporten heb ik wat meer heftige muziek, waarbij het lekker is om het ritme vast te houden. Bepaalde rock, pop, house en reggae kan ik ook wel waarderen. Het kan dan zo maar zijn dat ik middenin de kamer een dans begin omdat de energie er even uit moet. Even helemaal in de beat of het ritme en daarmee in een positieve vibe komen. I love it...Ook lekker als je in de auto zit en heerlijke muziek op hebt. Lekker meezingen en genieten. Dat maakt de autorit zoveel leuker.
  • Wat ik heb met beeldende kunst:Ik vooral geïnteresseerd in klassieke kunst, waarbij ik oude schilderijen van kastelen erg kan waarderen. Daar heb ik dan ook een aantal van in mijn huis en thuis-kantoor. Daarnaast van bergen, natuur en beken, waarbij ik mijzelf erin plaats en daar heel blij en rustig van word.

    Verder hou ik van archeologische beeldende kunst, oude voorwerpen van hout, oude sierraden en voorwerpen uit de Keltische tijd en de jaren 1700-1800.
  • Mijn theaterbezoek:Dat zou ik vaker moeten doen, maar in mijn eentje is dat niet zo leuk.
  • Mijn favoriete musea:Vooral musea van de oudheid, archeologie, geschiedenis, Tweede Wereldoorlog en andere musea over historie.
  • Of ik van koken hou en mijn favoriete keuken:Helaas ben ik geen keukenprinses, mede omdat ik niet zo veel tijd heb om te koken. Ik ben dus niet zo van het koken, maar kan af en toe zeker een lekkere cake bakken of een appeltaart. Dat dan weer wel.

    Wat ik wel lekker vind is sushi en heb een voorkeur voor de Franse, Italiaanse en Spaanse keuken. Ongetwijfeld valt er nog veel meer te ontdekken in de keuken.

Vakantie

  • Ik hou van culturele en ontspannende vakanties
  • Ben ik een wintersporter? ja gezellig
  • Mijn favoriete vakantielanden:Frankrijk, Italië, Spanje, maar ik wil heel graag op kastelentocht in Schotland. Ik zou Ierland ook graag willen bezoeken. Ik vind het leuk om nieuwe plaatsen en dingen te ontdekken, de cultuur en natuur proeven, pittoreske stadjes, plaatsen of musea te bezoeken of alles waar ik mij over kan verwonderen. Ik ben ook een strand- en zonliefhebber, dus lekker op het strand is voor mij ook heerlijk.

    Vorig jaar in de Belgische Ardennen in mijn eentje in de ochtend de deur uit en door een beekje waden met blote voeten en de leukste dingen tegenkomen. Genieten van de stilte, de natuur en geen mensen treffen, een zijn met de natuur en mij verwonderen over alles wat ik zie en voel.
  • Houd ik van kamperen? ja op rustige campings in de natuur

Hobby & Sport

  • Ben ik sportief? ja fanatiek
  • De sporten die ik beoefen:Ik ben behoorlijk sportief, ga vier in de week naar de sportschool, doe aan krachttraining om mijn body in shape te houden. Daarnaast fietsen, cardio en hardlopen. Het liefst op mijn mountainbike-racefiets door de natuur fietsen en genieten van alles wat ik onderweg zie.
  • Mijn hobbies:Ik luister graag naar klassieke muziek, ook als ik thuis werk in mijn look-a-like kasteelkantoor. Heerlijk vind ik dat. Daarnaast lees ik graag, maar betrap mijzelf er op dat ik daar soms te weinig tijd voor maak. Verder heb ik altijd veel gedanst en doe dat graag, maar dat komt er de laatste tijd ook niet zo veel meer van. Soms zet ik dan gewoon lekkere muziek op in huis en swing de kamer door.

    Daarnaast scoor ik op Catawiki leuke oude schilderijen of kunst die ik koop, ook al heb ik er soms geen ruimte meer voor. Verder ga ik soms naar de bioscoop en vind het heerlijk om uit eten te gaan. Dan hoef ik er zelf niets voor te doen en dat is altijd genieten. Uiteraard nog leuker in goed gezelschap.

    In de zomer wil ik graag naar Middeleeuwse festivals, waarbij ik dan ook graag in bijpassende klederdracht loop. Helaas heb ik nog niemand gevonden die dit ook leuk vindt en samen met mij daarheen zou willen gaan. Het liefst bezoek ik kastelen en wil dat komend jaar meer gaan doen.
  • Heb ik huisdieren?Nee, die heb ik niet.

Politiek

  • Mijn politieke voorkeur is rechts van het midden
  • Hoe ik de politiek volg:Ik volg het wel, maar lang niet alles. Ben het vaak niet eens met de overheersende en vergaande maatregelen die niet gestoeld zijn op enig nader en grondig onderzoek. Het geld wordt uitgegeven aan de meest onzinnige dingen en de uitkomst is vaak treurig of er word niets mee gedaan. De burgers zijn vaak de dupe van de stupiditeit van veel idiote kosten verslindende regels en wetten die naar mijn inziens ten koste gaan van het recht op een goed, veilig en gezond leefklimaat.

    Ben wel zeer benieuwd hoe de verkiezingsuitslag verder gevolg zal hebben en of er een rechts kabinet gevormd kan worden.

Levenswijze

  • Mijn geloof is anders
  • Ik belijd mijn geloof als volgt in praktijk:Ik ben christelijk opgevoed, maar doe er verder niets mee. Ik weet dat er meer is tussen hemel en aarde, maar daar wil ik graag zelf op mijn manier achter komen.

Levensvisie

  • Ik ben een beetje huiselijk en beetje uitgaand persoon
  • Spiritualiteit is belangrijk voor mij
  • Ik hou me als volgt bezig met spiritualiteit:Ik lees veel over spiritualiteit, omdat ik alles wil weten, heel leergierig en nieuwsgierig ben en mij graag verdiep in de deze wereld. Ik voel de laatste tijd meer en meer dat ik hier niet helemaal meer thuishoor, ook al ben ik hier wel geaard. Ik zou het liefst tijdreizen naar een andere tijd, maar dat gaat niet. Ik voel mij meer thuis in oudere tijden en zou het liefst in een kasteel willen wonen. Genieten van de oudheid, de cultuur, de charme, de geschiedenis, de heuvels, en filosofisch dromen over dingen die toen belangrijk waren.

    Ik zoek graag spirituele verbinding met mensen die 'wijs' zijn. Oude zielen zoals mijzelf die zich wat vervreemd hebben van de mensen om hen heen. Ik luister graag naar je wat je te vertellen hebt, waar je kennis van hebt, wat je gelooft en waarom. Ik ga graag de diepte in en ben zelf ook heel diepzinnig. Hou absoluut niet van oppervlakkigheid, want dat boeit mij niet. Ik wil graag weten hoe iemand in elkaar zit, hoe hij spiritualiteit beleeft en wat ik daar mogelijk nog van kan leren. Dat lijkt mij geweldig.
  • Het belang dat ik hecht aan samen dingen doen:Ik ben graag op mijzelf maar mis zeker de aansluiting met gelijkgestemden die ook 'wijs' zijn, al is dit meer op de emotionele intelligentie gebaseerd dan je IQ. Het lijkt mij een meerwaarde om samen de wereld verder te ontdekken, op kastelentocht te gaan, Middeleeuwse festivals en musea te bezoeken. Ik kom vrij weinig gelijkgestemden tegen en dat is ook wat ik mis. Mensen die net zoals mij denken, die mij en mijn bedenksels en gedachten kunnen volgen en niets gek vinden.

    Let wel, ik ben heel veel. Zo omschrijf ik mijzelf ook. Ik hou van de diepte, kan veel en snel praten, maar ook heel stil zijn. Ik denk veel en diep en ben altijd ontzettend nieuwsgierig. Het leven heeft nog zoveel voor mij in petto, maar ik heb geduld. De tijd zal uitwijzen wie ik nog zal ontmoeten en welke aanvulling dit heeft in mijn leven. Ik wil zeker samen activiteiten ondernemen, maar heb ook ruimte voor mijzelf nodig. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de dingen die jij allemaal nog wilt ondernemen.
  • Het contact met mijn vrienden omschrijf ik zo:Heel weinig, want ik ben erg druk met mijn bedrijven en heb mij in de laatste jaren meer afgesloten van mensen waar ik mij niet meer prettig bij voel of die te ver van mij afstaan. Ik ben wel heel sociaal, heb heel veel voor anderen over, maar als ik het gevoel hebt dat iemand manipuleert, overruled of op andere wijze benadeelt, dan strek ik mijn vleugels en vlieg weg.
  • De betekenis van seksualiteit voor mij:Dat is het meest intense en ultieme wat er bestaat. Hierin wil ik tot grote hoogte gaan van volledige overgave, tantra en intens genieten, zodat je het gevoel hebt dat je volledig één bent met de ander. Intens houden van, zinderen van een kleine aanraking, adembenemend, hoge frequentie en ogen die alles zeggen. .
  • Mijn werk:Ik heb twee bedrijven en ben dus zeer ondernemend. Ik bied hierin re-integratietrajecten en burn-out trajecten en ben daarnaast trainer. Ik geef diverse trainingen op het gebied van assertiviteit, zelfvertrouwen, effectieve communicatie en positieve intelligentie. Ik ben een creatief denker, heb veel nieuwe uitdaging nodig en bedenk vaak weer iets nieuws. Daarnaast schrijf ik veel blogs over onderwerpen die mijn cliënten interesseren en daar bereik ik ze mee.

    In de toekomst wil ik meer spiritualiteit in mijn bedrijven toevoegen, maar hier ben ik nog niet over uitgedacht. Ik gebruik het nu zeker wel in mijn trainingssessies om mensen kennis mee te geven, zodat ze gaan nadenken over zichzelf, hun leven en hun toekomst. Hierin ga ik diep, want ik hou van de diepte.
  • De rol van mijn werk ten opzichte van een relatie:Ik heb nu geen partner, dus deze vraag kan ik nu niet beantwoorden. Het is misschien stiekem een droom om samen iets op te bouwen, maar hoe en wat is nog een mysterie.
  • Dit stop ik in mijn rugzak als ik een jaar weg zou gaan:Mijn klassieke muziek, mijn sportieve outfit om in te wandelen en genoeg geld om een jaar van te kunnen leven en genieten.
  • Ik verwen mijzelf zo:In de zomer lig in graag in de zon, oortjes in en muziek luisteren zodat ik helemaal weg kan dromen naar een andere wereld. In de winter zit ik graag in mijn relaxstoel bij de houtkachel, kijk naar de vlammen, ruik de geur en kan ik stil genieten van de vlammen.

    Ook fiets ik graag in de zomer en geniet van alles om mij heen. Dat zie ik ook als een verwenmomentje voor mijzelf. Verder soms naar een wellness center, maar dat doe je nu ook weer niet in je eentje.
  • Mijn definitie van geluk:Niets moeten, maar zelf bepalen wat je wilt en wanneer je dat wilt. Ik ben allergisch voor het woord 'moeten', want daar krijg ik de kriebels van. Als ik een wens mag doen, zou ik wensen dat ik ooit nog in een klein kasteeltje kan wonen. Niet om de rijkdom, maar om de geschiedenis, de cultuur en de natuur. Vanuit het raam van mijn kasteel naar beneden kijken over de heuvels, de bergen en hout sprokkelen voor het vuur. Waar ik erg gelukkig van word is een kastelentocht houden in Schotland. Dat staat hoog op mijn wensenlijstje.

    Maar geluk is ook je geen zorgen hoeven maken, gelukkig zijn met wat je hebt, goed kunnen doen voor een ander, er zijn voor een ander en genieten van de kleine dingen die je kunt zien, voelen, ruiken en proeven.

    Geluk is ook intens diepzinnig houden van een ander en dat er ook zo van je gehouden wordt. Elkaar volledig begrijpen, aanvoelen en mogelijk iemand uit je zielsfamilie of zelfs een tweelingziel. Weten dat je altijd bij de ander 'thuis' kan komen. .
  • Dit is waar ik van geniet:In de winter bij mijn houtkachel zitten mijmeren en filosoferen over het leven en wat ik allemaal nog mee ga maken. Klassieke muziek luisteren en mij mee laten voeren naar een wereld voor heerlijke beelden, pure romantiek en voorlopig mijn ogen niet meer open doen. Ik denk veel in beelden, heb een grote fantasie en kan hele avonturen in mijn beleving beleven. Iemand die dat ook heeft neem ik hier in mee en dan kunnen we samen verder fantaseren. Niet wetend wat er werkelijk zal gebeuren of niet. Dromen over de toekomst, maar nog niet weten wat er nog allemaal op je pad komt.

    Ik geniet ook echt van de zomerperiode, want ben wel een zomermens. Dan kan je meer buiten zijn en de natuur in. Zon, water, bos, vuur, dat zijn wel elementen waar ik puur van kan genieten. Ook vind ik het leuk om Middeleeuwse festivals te bezoeken. Ga je mee?
  • Zo ontspan ik me het liefst:De gedachte om niets te moeten, lezen in een goed boek, blogs schrijven, klassieke muziek luisteren, naar een concert gaan of het theater, maar dat doe ik dan weer niet in mijn eentje. Als ik een dag hard gewerkt heb, ontspan ik ook door juist te gaan sporten, zodat ik daar weer energie uit opdoe. Daarna ontspannen in mijn relaxstoel of een historische serie kijken waar ik bij wegdroom. Wensen dat ik het was die daarin meespeelde. .
  • Ik word ontroerd door:Ik kan soms ontroert raken door bepaalde muziekstukken en als ik daar bij weg fantaseer. Dit kan mij echt raken. Maar ook verdriet en pijn van andere mensen die mij na staan of als iemand een erg verhaal vertelt wat mij bijblijft. Soms ook rake quotes met een boodschap of kleine kinderen die nog zo onbevangen zijn.
  • Ik kan me ergeren aan:Ik heb een bloedhekel aan mensen met een groot ego die zichzelf zo belangrijk vinden. Status, geld en anderen overtuigen van hun gelijk. Echt vreselijk. Verder begrijp ik maar al te goed die iedereen weer andere normen en waarden heeft en dat het groot goed is om je juist niet te ergeren, maar mensen in hun waarde te laten omdat zij het recht hebben om zichzelf te zijn. Ik begrijp veel en heb geen behoefte om overal op in te gaan, dus leef en laat leven.

    Waar ik mij echter wel aan erger is aan mensen die dingen roepen die nergens op feiten gestoeld zijn, maar dat wel als waarheid verkondigen. Ik kan gelukkig zelf nadenken en geloof alleen wat ik zelf wil geloven. Ik erger mij dus ook veel aan de huidige politiek en de mensen die politiek bedrijven, maar er niks van bakken.

    Waar ik ook veel moeite mee heb is met 'players' die even snel een vrouw willen 'scoren' via deze en / of andere sites, maar er totaal andere bedoelingen op nahouden. Passeer mij dan snel. .

    Maar als zeer positief minded persoon, probeer ik mij zo min mogelijk te ergeren, want dat kost negatieve energie en daar wil ik zo weinig mogelijk van hebben.
  • In een relatie kan ik me ergeren aan:Als hij een betweter is en mij probeert te overtuigen van zijn gelijk. Ook zal ik het lastig vinden als ik iemand iets wil vertellen, maar dat hij niet wil luisteren of niet open staat voor andere denkbeelden of een andere visie. Iets willen weten is juist erg leuk en boeiend.

    Snel oordelen vind ik ook niet fijn. Probeer er eerst maar eens achter te komen hoe iets in elkaar zit, voordat je gelijk oordeelt. Probeer ook niet de macho uit te hangen, want a) daar prik ik zo doorheen en b) dan ben je zeker mijn partner niet :-)))
  • Hoe je een relatie levendig houdt:Door elkaar te blijven uitdagen, nieuwe dingen ontdekken, elkaar nog beter ontdekken, weten wat een ander belangrijk vindt, diepzinnig respect, diepe verbinding voelen en nastreven. Luisteren naar elkaar en begrijpen waarom iemand iets vindt en de achtergrond erachter. Niet gelijk oordelen, geen ruzie en strijd maken, maar leren begrijpen.

    Samen er op uit gaan en dingen ontdekken die je beide leuk vindt. Luisteren naar elkaars verhalen, maar ook stoppen als een ander het niet interessant vindt. Elkaar in de waarde laten. Elkaar telkens weer verrassen met iets wat de ander niet verwacht. Laten zien en voelen dat je van de ander houdt en daar zijn vaak geen woorden voor nodig.
  • Ik geef (mijn) kinderen deze normen en waarden mee:Respect voor de ander en de ander zijn gedachten, normen en waarden. Fatsoenlijke eettafel manieren, naar elkaar luisteren en de ander niet willen overheersen. Goed doen voor een ander zonder daar iets voor terug te verwachten. Vriendelijkheid, geduld en begrip.
  • Hoe ik met tegenslagen om ga:Daar kan ik inmiddels heel goed mee omgaan. Ik kan heel goed relativeren, probeer dingen op te lossen en blijf niet hangen in dingen waar ik geen invloed op heb. Ik heb heel veel geleerd in de afgelopen jaren, ben erg onafhankelijk en het is een kunst om slechte ervaringen als uitdaging te zien. Niets heeft mij er onder gekregen en dat zal ook nooit te gebeuren. Daar ben ik geestelijk te sterk voor. Ik kan accepteren hoe dingen lopen en maak er altijd weer het beste van. Ik ben zeer positief ingesteld en zie eigenlijk maar weinig dingen als negatief. Ik zie het altijd weer als leermomenten waar je iets van kan leren, tenminste als je er open voor staat en de les er uit kan halen.

    Ik pas positieve psychologie en positieve intelligentie ook toe in mijn trainingen met cliënten en die hebben hier heel veel aan. Ik geef ze nieuwe inzichten mee hoe je met dingen om kan gaan, zonder dat je gelijk weer in de piepzak zit. Het is maar net hoe je tegen een tegenslag of probleem aankijkt. Door er anders naar te kijken, krijg je ook andere inzichten over jezelf en de manier hoe je met dingen omgaat. Uit je comfortzone komen en leren hoe je de beste versie van jezelf kan worden.
  • Mijn lijfspreuk:Elke tegenslag is een uitdaging om er beter mee om te gaan en het beste ervan te maken. Wie weet wat het je kan leren als je het als een (levens)les kan zien.
  • Ik ben zowel een ochtend- als een avondmens
  • Waar ik om kan lachen:Aan mensen die humor op de juiste wijze kunnen toepassen. Een fantasie uitvoeren en er beide helemaal in opgaan. Andere mensen zullen dat misschien 'raar' vinden, maar het gaat om de lol en de gelijkwaardigheid die je hier samen in kan vinden.

    Ook vind ik het erg leuk als iemand het 'kind' in zichzelf heeft bewaard. Soms gewoon even kind durven zijn, onbevangen, doen wat je leuk vindt en niet altijd nadenken wat een ander daar wel niet van zal vinden. Beetje prettig gestoord zeg maar. Wat is er nou mooier dan jezelf durven en willen zijn?
  • Het belang dat ik hecht aan humor in een relatie:Als je humor mij aan het lachen maakt, heb je het goed gedaan. Humor in een relatie lijkt mij een belangrijk waarde om lol met elkaar te kunnen maken, maar dan moet je de humor soms wel op elkaar afstemmen. Van (hele) flauwe grappen ben ik niet zo van en ook niet van mensen die zichzelf heel leuk vinden en continu grappen maken.

Hypothetische situaties

  • Als mijn partner vreemdgaat, betekent dat voor onze relatie:Dan is het vertrouwen geschaad en dat lijkt mij heel moeilijk.
  • Wat ik vind van alleen op vakantie gaan:Als één of beide partners daar behoefte aan hebben, dan is dat prima. Ieder heeft het recht om dingen te doen waar hij of zij blij van wordt of nodig heeft.
  • Wat ik doe als ik morgen plotseling miljonair zou zijn:Een kasteel kopen en daarin in gaan wonen. Mijn klassieke kunst uitbreiden en mijn kasteel volhangen met prachtige werken die ik elke dag kan bewonderen en daar bij weg kan fantaseren. Mensen die ik liefheb of die mij na staan uitnodigen en samen genieten van het mooie, de omgeving en uitgebreide diners geven en diepgaande gesprekken voeren bij het kaarslicht.

    Daarna een bal geven in passende kledingdracht en net doen alsof het jaar 1600-1700 is.

    Verder zou ik geld geven aan mensen die het nodig hebben of mijn familie die het minder breed heeft. Geluk is ook geven aan anderen, want dat geluk voel je in je hart.
  • Wat ik ervan vind als mijn partner vaak erotische literatuur leest:Geen idee.
  • Wat ik doe als ik niet meer tevreden ben met mijn werk:Dan ga ik weer wat anders doen, want ik wil toch steeds uitgedaagd worden. Als ik iets al vaak heb gedaan, dan word ik onrustig en moet ik weer wat nieuws gaan doen, anders ga ik mij vervelen. Het is belangrijk om je werk afwisselend, uitdagend en bevredigend te houden.

Gezondheid

  • Ik rook niet
  • Ik drink af en toe voor de gezelligheid
  • Ik besteed veel aandacht aan een gezonde levenswijze
  • Hoe breng ik een gezonde levensstijl in praktijk?Ik let op mijn voeding, leef veel op fruit en begin daar ook altijd mij dag mee. Ik hou van mijn slank en sterk lichaam, ben nooit ziek en heb een zeer goede gezondheid, heel veel energie en een goed uithoudingsvermogen. Dat hou ik ook graag zo. Daarom beweeg ik ook regelmatig, sport drie tot vier keer per week en hou mijn lichaam in shape. Maar ik ben ook niet heel extreem, want ik wil ook van het leven genieten, dus alles wel op een normale manier.
  • Wat ik doe aan uiterlijke verzorging:Als een normale vrouw dat zou doen denk ik. Ik verzorg mijzelf goed, maar ben niet met ladingen make-up in de weer. Hou liever van meer natuurlijk, maar vind het ook wel leuk om mij goed te kleden en er vrouwelijk uit te zien. Op mijn vrije dagen loop ik weer liever in sportkleding, zodat ik mij lekker vrijuit kan bewegen. Het hangt dus van mijn dag en mijn activiteiten af hoe ik er uit zie.