pureness, 9 februari

Maak favoriet 

foto pureness

Triggers zijn er altijd. . . . . . . . . . . .

Triggers zijn automatische reacties op een specifieke prikkel. Triggers kunnen mensen, plaatsen of dingen zijn, maar ook geuren, woorden of kleuren. Emotionele triggers zijn automatische reacties op de manier waarop anderen emoties uiten, zoals woede of verdriet.

Je hebt bijvoorbeeld geen probleem met de interactie met een boos persoon, maar vind je het moeilijk om met iemand om te gaan die huilt of visa versa.

Triggers zijn verbonden met onze gedachten, ervaringen en herinneringen. We verbinden een eerdere interactie met een vergelijkbare emotionele trigger met de huidige situatie en we draaien een geleerd programma reactief af. We zijn geneigd om de situatie of persoon de schuld te geven als we niet begrijpen waarom we reageren zoals we doen.

Bij mij wekt bijvoorbeeld passieve agressie zoals negeren en disrespect een trigger op en ik zie vaak bij mannen in mijn omgeving dat gezeur een trigger oproept.

We hebben ze allemaal die triggers, alleen de uitingsvorm is verschillend. De ene persoon gaat pleasen, de ander gaat schreeuwen, weer een ander loopt weg, weer een ander geeft zijn of haar partner de schuld voor zijn of haar gevoel. Als je begrijpt dat dit een programma is en niet de persoon waar je van houdt, kun je elkaar helpen spiritueel te groeien. Echter zal je beiden bereid moeten zijn om te willen groeien.

Married at first sight liet goed zien hoe triggers werken en hoe deze triggers blokkades voor de liefde opwerpen, denk aan Martijn en Nicole. Een superleuk stel, behalve als ze in elkaars allergie terecht komen. Natuurlijk kun je dan van relatie veranderen, maar als je de triggers niet verandert, kom je vaak weer in dezelfde situatie terecht. Moeilijk, want triggers doen echt pijn, maar je kunt er samen doorheen als je dat echt wilt.

478 keer bekeken


Ben jij spiritueel ondernemer?