Door   RobRob, 4 februari 2010, 11:40

Maak favoriet 

foto RobRob

Wanneer weet je het?

Ik heb nu een aantal ontmoetingen met dames via deze site achter de rug, en wat me opvalt, is dat ik vaak veel langer nodig heb om te voelen of ik iemand gevonden heb waar ik een partner mee kan en wil zijn.

Iemand zei me laatst: "Eigenlijk weet je al binnen 10 minuten of het wat is, of niet. "
Ik was het dus niet, en het voelde heel vervelend, als een afwijzing, omdat ik nog helemaal niet wist of "het wat was" en dus het contact wel verder wilde zetten.

Via een ander Netsamen contact ben ik achter een interessant boek gekomen:
"Are you the one for me" van Barbara Deangelis en er waren een paar bladzijden (pagina's 340-342) die me zó troffen dat ik het even vertaald heb.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Fysieke aantrekkingskracht en compatibiliteit zijn niet hetzelfde.
Fysieke aantrekkingskracht is een element van een compatibele relatie, maar dat alleen zal niet voldoende zijn om u en uw partner compatibele te maken.
Voor totale compatibiliteit heb je ook mentale, emotionele en geestelijke aantrekkingskracht (zie hoofdstuk Tien) nodig. Anders zal je relatie een geval van Lust Blindheid worden, louter op basis van je seksuele resonantie.

"Instant aantrekkingskracht" versus "geleidelijke aantrekkingskracht"
Één van de grootste fouten die velen van ons maken bij het zoeken naar de juiste partner is het te haastig beoordelen van die persoon. Als je iemand ontmoet en voelt je niet direct aangetrokken tot hem, hoeft het niet te betekenen dat er geen aantrekkingskracht is als je hem beter leert kennen. Het delen van gedachten en gevoelens kunnen leiden tot een sterke mentale en emotionele resonantie die de vonk ontsteekt van seksuele resonantie. De aantrekkingskracht moet niet alleen gegrond zijn op hoe je partner er uit ziet, maar ook wie hij is en hoe je jezelf voelt als je bij hem bent. Om deze reden kan geleidelijke aantrekkingskracht waarachtiger zijn dan "lust op het eerste gezicht" Je bent aangetrokken tot de hele persoon.
In hoofdstuk één vertelde ik het verhaal van hoe ik de kans bijna miste op de meest fantastische relatie van mijn leven met mijn partner Jeffrey, vanwege mijn gewoonte om op zoek te zijn naar onmiddellijke aantrekkingskracht. Ik kende Jeffrey al twee jaar en zou zelfs nooit hebben overwogen me tot hem aangetrokken te voelen. Het had niets te maken met zijn uiterlijk, hij is ongelooflijk knap. Hij was gewoon zo anders dan de aard van de mannen die ik in het verleden had uitgekozen (hij was gezond!), dat ik niet eens rekening met de mogelijkheid hield dat ik verliefd op hem kon zijn. Het was pas nadat ik hem leerde kennen en ontdekte hoe hij van binnen was dat er de ontwikkeling van een krachtige emotionele, mentale en spirituele weerklank op gang kwam, en er gevoelens van seksuele aantrekking begonnen te ontstaan.
Terugkijkend is het lastig om te geloven dat er een periode was dat ik me niet hevig aangetrokken voelde tot Jeffrey, want dat is de manier waarop ik me nu voel. Maar we hadden tijd nodig om voldoende resonantie tussen ons te creëren, voordat we de prachtige symfonie konden herkennen en waarderen die onze eigen energieën maken wanneer ze samen komen. Ik ben bijzonder dankbaar dat ik de relatie tijd gaf om te ontwikkelen in plaats van hem te veroordelen voordat de relatie zelfs een kans om te bloeien had gehad!
Verliefd worden op je beste vriend kan de meest emotionele ervaring van je leven worden. Studies tonen aan dat paren die vrienden waren voordat ze een relatie hadden meer succesvolle en bevredigende huwelijken ontwikkelen. Vanuit mijn eigen ervaring, denk ik dat dit is omdat zij een stevig fundament van communicatie en compatibiliteit bouwen waarop de relatie werkelijk kan groeien. Als je een relatie begint met iemand die alleen is gebaseerd op chemie en aantrekkingskracht, kun je op een ochtend wakker worden en ontdekken dat je die persoon zelfs niet eens aardig vindt!
Als je met de gewoonte van "Lust-op-het-eerste-gezicht, " probeert te breken, moet je meer geduld hebben met je nieuwe relaties en de echte aantrekkingskracht een kans geven zich te openbaren. Het is belangrijk om te onthouden, dat wanneer je seksuele chemie enige tijd te geeft zich te ontwikkelen, dat niet betekent dat je maanden en jaren in een koele relatie moet blijven zitten, met de hoop dat je op een dag wakker wordt en je ineens wonderbaarlijk voelt aangetrokken tot je partner. Hoewel er gevallen zijn waarin twee mensen kennen elkaar vijf of tien jaar als vrienden kennen en ze plotseling beseffen dat ze altijd al verliefd waren, komt het vaker voor dat we blijven hangen in onbevredigende relaties omdat we bang zijn om de waarheid onder ogen te zien.

555 keer bekeken