Door jan1954, 14 januari 2020, 15:53

Maak favoriet 

foto jan1954

Houd jij wel van de sauna, maar niet van naturisme?

Lees dan dit:

Toevallig kwam ik pas ook in contact met een vrouw, die dacht dat naturisten altijd naakt lopen. Zij hield wel van de sauna, maar niet van het naturisme, in haal geval om de verkeerde kennis over het naturisme. Geen idee of dat bij jou ook zo is, maar die gedachte schijnt toch nog bij vele niet-naturisten te leven. Daar kom je pas achter, als je merkt, dat ze wel van de sauna houden.
Ik ben al ruim 40 jaar naturist, maar dat wil nog niet zeggen, dat ik altijd bloot loop. Sowieso in de winter niet. De meeste naturisten denken ook aan het milieu. Je gaat niet extra stoken om het in de winter toch behaaglijk te hebben. Maar zelfs op het naturistenterrein zelf heb ik ook zo nu en dan kleren aan. Het bloot lopen moet wel functioneel zijn en prettig voelen. Als het koud is, zoals bijvoorbeeld ‘s avonds doet ook een naturist “gewoon” kleren aan.
Maar juist als het warm is, is het zo heerlijk om bloot te blijven lopen:
Geen gedoe met natte zwemkleding na het zwemmen. Geen gedoe met moeilijk aan- en uitkleden in de badhokjes van de douches, om maar een paar voorbeelden te noemen. Meestal zijn er ook gewoon geen badhokjes: je springt onder de douche en je springt er weer onder vandaan. Geen moeilijk gedoe met wachten tot de ander weer aangekleed is.
Ik wilde het toch nog een keertje genoemd hebben. Misschien dacht jij ook, dat naturisten altijd naakt lopen. Maar desondanks: ik wil niet anders meer.
Dan beginnen wij desnoods gewoon eerst met de sauna. Dat naturistenterrein komt later wel.
Volgens mij kan bij een sauna-liefhebster het naturistenterrein toch geen “breekpunt” worden?
Ik ben benieuwd naar jouw reactie.
Veel liefs, Jandrachten@hotmail.com

1593 keer bekeken


Gelijkgestemde netsamen partners

Banner van Paraview