Door Daphne, 10 augustus 2019, 18:12

Maak favoriet 

foto Daphne

Surfen

We zijn op vakantie in Wales en in de buurt van de beste surfstranden van Europa. Althans volgens Google. Mijn kids doen dat: bodysurfen, windsurfen en surfen. Is allemaal anders, pas op dat je als leek niet t over één kam scheert.

Om mijn kinderen t plezier te doen; "is toch leuk om iets samen te doen, Mam?" (Hoe ze altijd jouw argumenten weten te gebruiken in hun voordeel, die pubers / jongvolwassenen!), hijs ik me ook in een wetsuit ("Nee Mam, de rits moet achter!), en ga ik er voor. Les was niet nodig, volgens zoon; gewoon proberen. . .

Ik ben een waterrat en ik heb vroeger vrij veel gewindsurfd en ook gesnowboard. . . dus ik verwacht dat t ondanks mijn 47 jaar, toch snel zal lukken.

Niets is minder waar helaas. Ik besluit al snel dat ik eerst maar ga bodyboarden op mijn surfboard, om een gevoel voor de golven te krijgen. Dát lukt wel aardig en is ook heel aardig. Door t lange board ga je loeihard en een beetje sturen kan ik wel, gelukkig voor de andere surfers. Maar na een tijdje wil ik toch de real deal ervaren. Dus ik kijk eens goed hoe ze dat doen; rechterbeen eerst, niet op je knieën, maar direct op je voeten, t ziet er zo eenvoudig uit. Maar als ik t probeer, dan duurt mijn golf te kort om mezelf overeind te krijgen. En als er geen snelheid in zit, wordt t al snel labiel.

Na een paar pogingen ben ik kapot, van t proberen en van t terug peddelen. Ik ga "pauze" houden.

Als ik terugloop naar de hond die braaf op mijn handdoek zit (ahum), vraag ik mezelf af of ik niet echt te oud voor dit soort zaken begin te worden. Ik heb t idee dat ik nog een paar dagen nodig heb om t een beetje onder de knie te krijgen. En dat een paar kilo's minder ook zou helpen. Toch ben ik blij dat ik dit iig geprobeerd heb. En dat ik jong kinderen kreeg. Want zou ik dit over 10 jaar ook nog willen proberen? Het was namelijk wél heel leuk om daar met z'n drieën in zee te liggen, en (in mijn geval) te ploeteren. Mijn zoon vond t juist heel goed gaan, dus wie weet viel t wel mee, en is t gewoon een moeilijke sport? Ook weet ik dat de kinderen het ook wel eens fijn vinden dat zij iets beter kunnen dan hun ouders. Want die weten al altijd alles beter. . .

1412 keer bekeken


Nieuw op Netsamen:

foto Annet.foto Olliesterfoto -Cynthia-50foto Maryashconfoto Ghansfoto AnneVHfoto Spring64foto Isolde68foto Maarten76foto AngelVfoto -Spiegeltje-foto M@@rtenfoto Frannie10foto Johnny75

Meer vrouwen

Meer mannen