Door AutoDidact, 3 augustus 2019, 13:23

Maak favoriet 

foto AutoDidact

"je lijkt mij leuk. . . "

. . . en dat meen ik; maar dan zijn we er nog niet.
Wat mij opvalt is wat iemand uitstraalt en jij straalt uit dat je mensen (mannen) aantrekt.
Dat doet ieder meisje.
Helaas is het dus niet erg persoonlijk maar komen er bij bosjes vliegen op de stroop af. En daaruit mag jij kiezen. En nu komt het: hier te kort, daar te breed oftewel: niets en niemand bevalt je.
We zijn zó kieskeurig gemaakt, dat we niet meer weten wat we willen. We weten wèl, wat we NIET willen maar dat is niet interessant want daarmee bereik je nooit wat jouw doel dus dien je eerst jouw doel te weten.

Ons doel is volgens mij: lol maken.

En: we zijn hier om te leren.
Kan niet missen. Waarom zouden we anders zo'n brein vol bewustzijn hebben en zoveel missers keer op keer maken? Dat valt ons toe dus dienen we er iets mee te doen.

Mannen krijgen allerlei verwijten naar hun bol en worden de grond in geboord. Is dat eerlijk, rechtvaardig en getuigt het van volwassen gedrag? Waarom gaan mensen zo met elkaar om?
Ik ben getrouwd geweest en het was afschuwelijk. Er ging geen uur voorbij zonder het gericht aansturen op een conflict. Geen ochtend, middag, of avond was rustig. Er was altijd stress, er moest altijd van alles gebeuren en iedereen moest in beweging zijn en werd daarop aangestuurd. Stress alom!

Ik geloof niet dat ik een stresskip alias controllfreak getrouwd heb, maar dat dit de manier is waarop mensen in dit leven "opgevoed" worden. Ga maar na. Waarom hebben we eigenlijk een opvoeding nodig? Is dat niet een jarenlange structurele vernedering van een perfect menselijk ontwerp? Wat blijft er van de oorspronkelijke, spontane mens nog over dan, als decennia van indoctrinatie en pure mentale en emotionele verkrachting heeft plaatsgevonden?

We zijn op een handige manier tegen onszelf opgezet en vechten daardoor met elkaar. Zo hebben de machthebbers achter de schermen hun handen vrij om Het Grote Schaakbord te spelen. Dat is overigens letterlijk de titel van het boek van Zbigniew, de belangrijkste adviseur van verschillende presidenten en dus de behorend tot het kliekje machtigste machtsmannetjes ter wereld.
Die bepalen niet of ik gelukkig ben of niet, maar wel bepalen ze de omstandigheden waardoor de kans op geluk alleen maar kleiner wordt. Je moet de hele dag bezig zijn, werken voor jouw bestaan op aarde, zonder enige tijd voor zelfreflectie, dus doen zoals het hoort en wat anderen zeggen en verlangen, zonder ooit een doel te bereiken.

Wat zou nu een mooi levensdoel zijn?
Is "LEVEN" niet een heel mooi doel, om mee te beginnen?
We zitten gevangen in het overleven.
Dat vaststellen lijkt mij stap één.
Om dan vervolgens te zien, dat GEVOEL volledig verboden, verbannen en vermoord is uit deze samenleving die niet samenleeft maar ten onrechte "beschaving" heet terwijl er niets beschaafds is aan een wereld vol Verdeel En Heers, waar iedereen de ander
wantrouwt en elkaar verraadt.

Wist je dat "discriminatie" een eufemistisch bedoelde lightversie is wat het eigenlijk is - verraad?

Wij verraden ons-zelf.
Zelf is ziel.
Ziel is 'n ander woord voor gevoel en het verstand dat er mee samenhangt.

We zijn dus oikofoob gemaakt oftewel zelfhaters. En wat doen zelfhaters? Zich uitleven op elkaar.

Even terug naar "leuk".

". . . wat ben jij mooi. . . "
". . . jij lijkt mij leuk. . . "

Zo kijken kleine kinderen de wereld in en naar elkaar. Met grote ogen en een staar. Ze maken gelijk vrienden omdat ze vanuit het hart leven en elkaar aanvoelen; van daaruit maken ze verbinding en uitwisseling en dan is alles goed. Dan ben je er al.
Het gaat pas mis wanneer we vaders en moeders daarmee laten bemoeien; die verprutsen onze verbindingen en ons spelen - iets de belangrijkste zaken ter wereld die zij vreemd genoeg niet langer beheersen - en leren ons regeltjes die niemand heeft bedacht, niemand onderschrijft en ieder opgedrongen wordt. Ze leren ons. . . hoe het hoort. SBS-Z. Straf, Boete, Schuld en Zonde.

Waarom? Dat weet niemand.
Wat levert het op? Dat vraagt niemand zich af.
Wie profiteert. . ?

1024 keer bekeken