Door   marcel22, 10 maart 2019, 00:00

Maak favoriet 

foto marcel22

Deel 2 (paste er weer niet op :)

In een relatie waar liefde van ziel tot ziel stroomt, komt het dan dus ook voor dat de een, die doorgaans niet zo sterk in zijn centrum zit, zich identificeert met de ander die wel sterk in het centrum zit en de ware ziel leeft. De een trekt zich a.h.w. op aan de ander, komt hierdoor in nader contact met zijn ziel en kwaliteiten en lijken beiden op één lijn te zitten. Maar beiden zijn niet voortdurend bij elkaar en moet er bv. gewoon gewerkt worden in de ego-wereld, waardoor een van beiden terug kan vallen naar de oude gewoonte zich met de omringende ego's te identificeren. Daarbij dus wetende dat het ego het niet-ware Zelf is en dus tegengesteld aan de ware ziel.

De persoon kan dan 180 graden gedraaid worden en zelfs de ervaren liefde als bedreiging en als negatief gaan zien. (Het ego is immers van huisuit een defensie-mechanisme. ) Jegens de ander die wel in zijn centrum bleef, is dat een heftige teleurstelling die niet begrepen wordt. Eerst waren beiden op één lijn, nu tegengesteld aan elkaar. Vaak, na een poos bij elkaar te zijn, trekt de een zich weer op aan de ander, want de kracht vanuit de ziel is hoe dan ook altijd absoluter dan de illusie van het ego. Maar als deze tegenstellingen vaker ervaren worden, is de bereidheid om je hart voor de ander open te stellen / ziele-liefde te laten stromen, minder en verzwakt. Uiteindelijk gaan beiden dan uit elkaar maar niemand weet precies waar het nu op stuk liep en vinden het erg vreemd dat het aanvankelijk zo goed voelde / beiden op één lijn waren.

Juist door kennis van de ascendant (en Maya-teken) kun je begrijpen waarom die liefde en eenheid omsloeg naar die teleurstellende tegenstelling. Het is dus feitelijk “raadzaam” om vrij snel elkaars astrologische manier van functioneren te leren kennen. Daarbij zien dat het geen “stempel” is die je op elkaar wil drukken en de ziel, die je Bent en waar de liefde uit voort stroomt juist iets anders is.

973 keer bekeken


Gelijkgestemde netsamen partners

Banner van Spiegelbeeld tijdschrift