Door AutoDidact, 3 augustus 2019, 13:26

Maak favoriet 

foto AutoDidact

Waarom. . . zoek jij een man? Waarvoor?

Dame. . . Jij viel mij op. Jouw blik is recht in de camera en kiest het midden tussen "slachtoffertje" en "meesteres", ander woord voor het overheersen dat ons allen aangeleerd wordt.

Heel eerlijk. . . waarom zoek jij een man? Dat staat zo letterlijk in jouw profiel. Waartoe zoek jij een man? Moet die de lasten voor jou dragen? Kun je niet eerst jouw eigen partner worden waarna LIEFDE het bindmiddel is - en blijft?

Veel vrouwen (en mannen uiteraard) zie ik op die manier de visvijver betreden. Mannen noemen het een snoepwinkel of vleesmarkt en zo is het; vrouwen presenteren zich zo. Dat is geen oordeel maar constatering en dat is al erg genoeg. Want het is zo en iedereen weet het, want iedereen ziet het. Toch blijft dat zo. Al jaren. Niemand weet hoe die daarmee moet stoppen om nu eens een volwassen benadering te kiezen.

Is dat zo lastig? Volwassen omgang met elkaar als variant op die eeuwige ballenbak? Want spiritueel of niet. . . het is een kinderspeelplaats, hoor. Vrouwen verleiden, versieren en verstrikken mannen en tonen daarna zijn ballen als trofee. Geen man mag man zijn maar geen wonder want geen vrouw kan vrouw zijn. Als vrouwen al geen vrouw kunnen zijn, dus niet zichzelf mogen zijn, wat voor moeders krijg je dan? En wat voor kinderen?

Wordt het, kortom, niet eens tijd om die vicieuze cirkel te doorbreken en naar het hart terug te keren om van daaruit elkaar te ontmoeten???

Wat mij betreft is het er hoog tijd voor maar ja, wat heb je daar nu aan, wanneer je met je hengeltje of je aas in de visvijver zit om dat spel der spellen te spelen in de hoop dat het dit keer wèl lukt. . .

--

Deze tekst stuurde ik zojuist letterlijk naar iemand.
En ik meen er elke letter van.
Kijk even met me mee; herken je er iets van? Dit is een uitnodiging om zonder met mij te vechten te zien wat er van klopt

rj

1053 keer bekeken