Door   Dianne, 3 december 2018, 18:36

Maak favoriet 

foto Dianne

De Sanguini Kus

Het verhaal van een sanguinische man

Op een verjaardagsfeest van zijn beste vriend staat ze tussen vriendinnen te giechelen. Wat een mooie meid! Hij voelt gelijk kriebels. Daar ga ik werk van maken, neemt hij zich voor. Hij wringt zich door de feestende mensen en gaat bij haar in de buurt staan. Hij vangt delen van hun gesprek op en mengt zich er snel in. Al spoedig heeft hij de lachers op zijn hand. De lachsalvo’s vullen de ruimte, hij is het middelpunt. Heerlijk! Natuurlijk geeft hij haar meer aandacht dan de andere meiden om hem heen. Maar ze hebben met zijn allen de grootste lol. Halverwege de avond probeert hij haar aandacht nog meer te trekken door af en toe zijn hand op haar schouder te leggen. Hij ziet dat ze dat leuk vindt. Naarmate de avond vordert, is hij niet meer van haar zijde weg te slaan. Wat is dat toch een gezellige meid, denkt hij.
Tegen middernacht ziet hij haar aanstalten maken om naar huis te gaan. Terwijl ze richting deur loopt vraagt hij, zogenaamd luchtig, of ze nog zin heeft in een wijntje bij hem thuis. Met een lach antwoordt zij met “ja, gezellig”. Gelukkig had hij net zijn huiskamer opgeruimd, dus met een goed gevoel laat hij haar binnen. Hij zet een CD op en balladmuziek is uit elke hoek van de kamer nu te horen. De kaarsjes die hij van zijn zus vorige week kreeg, steekt hij aan. Hij doet de lamellen dicht en vraagt haar wat voor soort wijn ze wil drinken. Ze kiest voor de Muscato d’ Asti, een zoete witte wijn met een beetje bubbels erin. Hij doet met haar mee, terwijl hij toch liever met bier was doorgegaan. In stijlvolle glazen schenkt hij de wijn voor hen beiden in en neemt plaats naast haar op de bank. Ze vindt zijn muziekkeuze mooi, zegt ze. Nights in White Satin galmt door zijn huiskamer. Hij slaat zijn arm om haar heen. Ze voelt goed aan en hij merkt dat ze dichter bij hem komt zitten.
De alcohol doet zijn werk in hun bloed en in hun gevoel. Hij voelt zich relaxed met haar in zijn armen. Hij kijkt haar aan en ziet de glinstering van genot in haar ogen. Met zijn ogen dicht geeft hij haar een kus op haar wang. Haar blozende wangen voelen warm aan. Even later liggen ze elkaar, omhelzend, intens te kussen, zoals alleen geliefden dat doen.
De volgende morgen krijgt hij een sms’je van haar. Dat ze het zo fijn vond. Ze vraagt wanneer ze elkaar weer gaan zien. Hij reageert maar niet gelijk, want hij weet niet of ze elkaar nog gaan zien. Het was heel gezellig met haar, maar die vrouw die hij afgelopen vakantie tegenkwam is nog leuker, denkt hij…


Dit was het laatste verhaaltje over de 4 verschillende temperamenten :-) www.temperamenten.nl

1431 keer bekeken


Gelijkgestemde netsamen partners

Banner van Spiegelbeeld tijdschrift