Door   Dianne, 2 december 2018, 10:21

Maak favoriet 

foto Dianne

De Melancholi Kus

Het verhaal van een melancholische man

Hij kent haar al een tijdje. Ze werkt bij het zelfde bedrijf als hij. Ze heet Lisa. Vanaf het begin viel ze hem al op. Ze is altijd vrolijk. Met haar in de buurt voelt hij zich ook vrolijker. Elke morgen kijkt hij of zij er ook is en dan is zijn dag weer goed. De weekenden voelt hij zich eenzaam, dan mist hij haar.
Vanavond hebben ze een personeelsfeest. Hij ziet er naar uit. Wat zal hij aantrekken? Hij gelooft dat ze van spijkerbroeken houdt. Die wordt het.
In de kantine staat, wanneer hij arriveert, een band op een podium en speelt rockmuziek. Het is al druk en hij loopt gelijk een collega tegen het lijf. Die is er met zijn vrouw. Op zo’n moment voelt hij zich toch wel een beetje zielig. Gelukkig komen er meer mensen bij hen staan en is het niet zo duidelijk dat hij alleen is gekomen.
De band begint een dansnummer en al snel staat de dansvloer vol. Hij ziet Lisa dansen met een vriendin van haar. Hij trekt de stoute schoenen aan en begeeft zich bij hen in de buurt. Dansen kan hij niet, maar iedereen danst hier. Hij glimlacht naar Lisa. Wat is ze toch mooi! Al dansend vraagt hij haar of ze het naar haar zin heeft. “Ja, natuurlijk” antwoordt zij.
Wanneer de meesten weer van de dansvloer vertrekken, loopt hij achter Lisa aan. Hij vraagt haar wat ze wil drinken.
De avond loopt ten einde en hij vraagt zichzelf af hoe hij Lisa kan vragen om met hem mee te gaan. Hij wil niet te direct zijn, maar ook niet te afwachtend. Zij is met een vriendin meegereden en hij stelt haar voor met hem mee terug te rijden. Met een lach van oor tot oor zegt zij dat dat een goed idee is.
In de auto vraagt hij haar of ze met hem mee wil naar zijn huis. Maar dat wil zij niet. “Je mag me thuis afzetten”, zegt ze.
Voor haar deur parkeert hij zijn auto en zet de motor uit. Ze vraagt hem niet om mee naar binnen te gaan helaas. Hij geeft haar een kus op haar wang. Ze lacht en wenst hem welterusten. “Tot maandag. ” En zo verdwijnt zij in het donker van de nacht. In
zijn dromen zal ze zeker terugkomen met een passionele kus.

906 keer bekeken