Door AutoDidact, 16 april 2018, 23:02

Maak favoriet 

foto AutoDidact

De charme van Johnny Depp onder de loep

"De charme van acteur Johnny Depp is, dat er een gulle lach schuil gaat onder die soepele, branie-achtige kwajongens-uitstraling. Dat zie je juist in Pirates of the Carribean, maar net zo goed in The Tourist, waar hij een antiheld speelt die alle touwtjes in handen heeft - maar dat blijkt dan pas achteraf. "

"Depp is niet knapper dan andere acteurs, maar zijn krachtige uitstraling maakt hem onweerstaanbaar leuk en dat wordt veelal aangezien voor aantrekkelijk of knap maar is in feite de souplesse van een groot artiest. . . misschien wel de grootste. "

"Zijn uitstraling is jongensachtig oftewel eeuwig jong. Dat is een van de grootste deugden van een mens: het eeuwig spelende, nieuwsgierige kind, waar we stiekem allemaal verliefd naar loeren. De westerse maatschappij vindt echter dat je volwassen gedrag moet etaleren wat erop neerkomt dat je een pak of werktenue aantrekt en doet wat anderen van je verlangen; dàn ben je geslaagd. Hij zit als acteur helemaal op zijn plek omdat hij helemaal buiten die ratrace valt en z'n eigen ding doet; en bovenal nog extreem goed betaald ook als gevierd Hollywood-acteur. Of die royale beloning terecht is of niet, laat hij zien dat er wèl plek is voor dergelijk talent in deze wereld, terwijl wij hier in het bekrompen Europa een ander niets gunnen wat ons nooit gegund is. "

rj

947 keer bekeken


Gelijkgestemde netsamen partners

Banner van Truffel ceremonie