Door AutoDidact, 19 februari 2018, 14:17

Maak favoriet 

foto AutoDidact

(De tien slimste) Dieren en onze liefde voor hen |

Dieren hebben geen verstand maar wel een ziel. Waartoe dieren in staan zijn is indrukwekkend; olifanten kunnen bijvoorbeeld zichzelf schilderen.

Onze interesse in dieren is niet zo vreemd als je nagaat dat wij onszelf herkennen in de ander; wij zijn in vorig leven dier geweest. We doen wel zo verheven - niet te verwarren met beschaving - maar ontkomen niet aan onze collectieve voorgeschiedenis; voor het tijdperk van de mens was er miljarden jaren niets anders dan plant en dier. En al die fases hebben wij als mens doorlopen zodat we dat nu herkennen en er liefde voor voelen. Opdat we planten en dieren beschermen.
Mens, plant en dier communiceren met elkaar. Of je dat nu wilt of niet, het gebeurt. Daar hebben wij geen vat op - dus veroordelen we dat tot 'niet waar'.
Hier wordt het echter interessant. Hoe werkt dat? Wat communiceren wij dan? Dat zijn vragen die ertoe doen maar niemand in dit drukke westen lijkt zich daarvoor te interesseren, want we zijn druk met andere dingen. Druk druk druk. Met goede reden; dat is de opzet van deze verdeel-en-heers-maatschappij, waarin iedereen elkaar dwarszit. Maar...zo zijn wij niet gemaakt. Wie teruggaat naar de oorsprong - en uiteindelijk willen we dat allemaal - komt erachter dat elke letter klopt van wat hier staat. En dat we communiceren met alles om ons heen. Alleen zijn we daarvan afgesneden, na twaalf jaar school zijn we zombies geworden die niet meer weten wat daarmee bedoeld wordt.

Kijk zelf maar. Wat is de reden dat we interesse hebben in planten en dieren??
Er is maar één antwoord mogelijk. Ze geven ons vreugde. Waarom? Omdat we ons met hen relateren en omgekeerd.
-

Slimste dieren ter wereld: http://www.goededierenarts.nl/top-tien-slimste-dieren

-

Hoe ik aan de kennis kom kun je vragen. Het is geen geheim

851 keer bekeken