Door JayaRam, 6 juni 2016, 11:25

Maak favoriet 

foto JayaRam

Afhankelijkheid

‘Als gij niet wordt als kleine kinderen’ betekent: als je niet ten volle inziet dat je volkomen afhankelijk bent van God, kun je niet de werkelijke macht van de Zoon in zijn ware relatie tot de vader kennen.
(Een cursus in wonderen – T1.V.3:4)

Deze zin kan makkelijk verkeerd uitgelegd worden. Afhankelijkheid heeft een bepaalde negatieve connotatie. Afhankelijkheid op ‘menselijk’ niveau is iets anders dan de afhankelijkheid die hier bedoeld wordt.

Op het ‘menselijke’ niveau wordt afhankelijkheid vaak geïnterpreteerd in termen als behoeftig, onzelfstandig, symbiotisch, ‘codependency’. Het zijn allemaal termen die te maken hebben met het, al dan niet gedwongen, niet in je eigen kracht staan. Voor bepaalde groepen, zoals bejaarden, gehandicapten, zieken en kinderen is het ‘normaal’ om afhankelijk te zijn, maar voor normale gezonde mensen niet. Wij zijn sterk gefocust op onafhankelijkheid.

De afhankelijkheid die in deze tekst wordt bedoeld is echter van een andere orde. Het gaat hier niet om een willoze, slappe afhankelijkheid. Het gaat hier om de realisatie dat jij helemaal niets bent zonder het Goddelijke, dat je helemaal niets bent buiten de Eenheid. Het is een bewuste en gewilde overgave aan dat wat jou overstijgt, het is een liefdevolle overgave en een besef van de kleinheid van het ik. Het is een opgeven van de ego-trots, het denken dat je iets voorstelt, dat je belangrijk bent vanuit ego-standpunt. Het is het opgeven van de aanmatiging die het ego eigen is. Het is het besef dat jij slechts een doorgeefluik bent voor het Goddelijke, een instrument voor God, vanuit Liefde voor en van God. Dan kan de Goddelijke energie, de Goddelijke Kracht door jou heen stromen en alles manifesteren wat je maar wil.

1157 keer bekeken


Ben jij spiritueel ondernemer?