Door Marit, 3 mei 2014, 18:59

Maak favoriet 

foto Marit

Tattoo

Tattoo

Mijn twee dochters willen altijd wel iets en meestal wil ik dat ook. Als het gaat om permanente lichamelijke versieringen ben ik wat terughoudend, of eigenlijk gewoon streng. Zo mogen ze van mij geen tattoos omdat ik dat lichamelijke verminking vind. Vanuit totale paniek heb ik ze het verboden zolang ze thuis wonen. Op de vraag, 'wanneer mag het dan wel', zei ik altijd, als je 35 bent! Dit vonden ze niet eerlijk en terecht. Om ze tegemoet te komen vertelde ik ze het goede nieuws dat het wel mocht als ze 'I love mama' zouden laten tatoeƫren. ( Ik wist zeker dat ze dit echt nooit zouden laten doen).
Inmiddels is de oudste dochter uit huis en ik verbaasde me over het feit dat ik nog steeds geen tattoos zag. Tot de middag dat ze kwam eten.
'Mam, oh ja ik moet je nog iets vertellen. . . ' En ik, mijn dochter kennende, vreesde het ergste. Haar (mijn) fiets was gestolen, ze had schulden, baanverlies, alles schoot door mijn hoofd, tot ze zei: 'Ik heb eigenlijk een beetje een tatoeage'. Hoezo een beetje??? Laat zien vroeg ik, de sensatie die ik voelde laat zich moeilijk omschrijven. Ik wilde zien wat ze permanent op haar mooie lijf had laten tekenen. Ze deed haar jasje uit en ik zag een stuk van de grote getatoeƫerde J onder de mouw van haar T-shirt uitkomen. Een J van rozen, zacht en mooi. Als je van tattoos houdt dan.
Ik was in staat om de tattoo los te zien van mijn kind en prees haar keuze. 'oh, ik heb er eigenlijk nog een. . . . '. Wat? 'je gaat schrikken, een hele grote op mijn rug. . . '. Met angst en beven deden we haar T-shirt omhoog en er stond een rechte lijn tekens van haar hals tot midden haar rug.
Ook deze was niet echt lelijk, als je het los dacht van mijn kind. Ik kon ze oprecht bewonderen, en respect hebben voor haar keuze en zij kon dat voor mij. De avond werd gezellig voortgezet en afgesloten met een bezoek aan een theateroptreden. Ik nam een wijntje en ontspande me, bekomen van alle emotie. Tot mijn dochter die naast me zat onverwachts zei: 'O ja mam, bijna vergeten'. 'Ik heb er eigenlijk nog een'.

622 keer bekeken