Door Navojoa, 12 december 2012, 21:40

Maak favoriet 

foto Navojoa

De open deur der verleiding. . .

Nieuwe energie.

Zij die daar gevoelig voor zijn hebben het vast gemerkt. Er is een nieuwe energie. Je hoeft niet meer naar een kerk of andere bijzondere plek om het te ervaren. De vraag is alleen: hoe kom je in contact met deze energie? Hoe tap je dat af?

In feite is het best eenvoudig. Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Allereerst is de energie vrij subtiel en schuchter. Het dringt zich (nog?) niet aan je op. Je zal het tegemoet moeten treden. Moeten uitnodigen, moeten verleiden.

Hoe te beginnen?

Ik denk dat het handig is als je ruimte schept. Mentaal èn in je leven. Als alles goed is, zit je nokkie-vol met overtuigingen en gedachten die hun wortels hebben in de oude energie. Je gedrag en je leven heb je op basis daarvan ingericht. Er is nauwelijks plek voor nieuwe zaken in je leven. Misschien zit je wel vast in je eigen tredmolen. Dat is moeilijk een uitnodigende 'state of mind' te noemen. Ruim je mentale rotzooi dus op.

Wat te doen?

Allereerst gooi je alle zekerheden overboord. Probeer het te ervaren alsof alles wat je nu weet en kent, niet persé waar of juist hoeft te zijn. Stel alles ter discussie en ga niet op zoek naar antwoorden. Aanvaard de onzekerheid. Onzekerheid is niet ongemakkelijk. Dat hoort bij een open mind en dat is wat je nastreeft.

Stel je open voor nieuwe gedachten en inzichten. Je hoeft er niet naar op zoek te gaan. Ze weten je echt wel te vinden. Laat de TV en de radio uit, Pak geen nieuw boek op en gebruik kranten alleen om vis te verpakken of papiermaché te maken. Rantsoeneer je internet-tijd. Ruim je porno-collectie ;-) op. Hierdoor verminder je de impulsen die je energie op een lage frequentie houden en je voorkomt dat al je energie wordt afgeroomd / weggezogen.

Vervolgens kijk je naar je routines. Niets houdt je krachtiger op je plek dan je dagelijkse routines. Je wereld is geordend en orde zoekt zekerheid of bevestiging. Dat kun je nu als kiespijn missen. Wijzig je avond- en ochtend routines. Kleed je in een andere volgorde aan en uit. Kleed je desnoods ook anders. Plaats activiteiten als tanden poetsen en douchen op een andere plek in je schema en zorg voor dagelijkse variatie.

Diner 's ochtends, ontbijt met de lunch en lunch bij het avondeten. Laat alle dogma;s die zich daartegen verzetten, los. Hou de variatie erin. Kam je haar anders. Trek voor de verandering geen ondergoed aan. Benader je omgeving met nieuw elan. Rij dagelijks een andere route, vermijd de kortste weg en kijk naar de overtuigingen die zich daartegen verzetten. Lap ze aan je laars. Beslis anders. Kies voor avontuur of voor iets nieuws. Blijf open staan.

Als gevolg van deze (volgehouden) akties wijzigt je persoonlijke frequentie. Je ontvankelijkheid neemt toe. Tegelijkertijd schep je ruimte voor nieuwe impulsen. Je wordt bereikbaar voor de nieuwe energie.

Als je jezelf niet voor de gek houdt, gaat- na een week of twee / drie- de nieuwe energie jouw kant op stromen. Je voelt je energieker en fitter. Er komen nieuwe gedachten in je op. Je doet spontaan nieuwe inzichten op. In een fractie van een seconde kan een wereld voor je open gaan. Je ontdekt nieuwe kennisgebieden. Je gaat je overtuigingen en je gedrag onherroepelijk evalueren. Je schept ruimte voor het nieuwe. Je dromen kunnen veranderen!

Let op:

De innerlijke stem kan op vele manieren toenadering zoeken. Het kan zich aandienen als een zacht, wijfelend fluister stemmetje. Als een vaag of ongemakkelijk gevoel. Of dat je voelt wat er komen gaat en op het moment van aktie een deja vu gevoel hebt.

Wijs deze impulsen of gewaarwordingen nooit af. Al staan ze haaks op je overtuigingen vanuit de oude energie. Stel een oordeel uit tot je over meer gegevens of inzicht beschikt. Zorg dat je open blijft staan.

Gaandeweg zal het nieuwe sterker worden en zich duidelijker aan je kenbaar maken. Gaandeweg zal je veranderen. En als jij verandert, verandert je leven mee.

Just like that.

Enjoy

399 keer bekeken


Vandaag in the spotlights:

foto Nicooofoto Sophi_Paulifoto Furrrrealfoto Helena2foto Juliette888foto Pita67foto PetraLeeftfoto Gugugofoto Padjelantafoto Ilse70foto Vollemaan10foto LiqueGfoto Sara08foto Eigen-wijsje

Meer vrouwen

Meer mannen