Filter op nieuwe reacties / van wie / periode / zoekwoorden

 

Door   Dianne, 7 november 2019, 18:35

Maak favoriet 

foto Dianne

Je kent dat wel. . .

Je kent dat wel; loop je door de supermarkt om je boodschappen te doen, begint er in het pad waar jij ook net loopt een peuter te gillen. . .

Honderd decibel haalt het meisje gemakkelijk.
De supermarkt kan zijn achtergrondmuziekje wel uitzetten. Geen mogelijkheid om de kleine te overstemmen. Lees verder

Je kent dat wel; loop je door de supermarkt om je boodschappen te doen, begint er in het pad waar jij ook net loopt een peuter te gillen. . .

Honderd decibel haalt het meisje gemakkelijk.
De supermarkt kan zijn achtergrondmuziekje wel uitzetten. Geen mogelijkheid om de kleine te overstemmen.
Het winkelend publiek kijkt met een soort walging in haar richting.
De grootmoeder blijft onwaarschijnlijk kalm! Zij probeert de kleine tot bedaren te brengen en af te leiden door een gesprek aan te gaan:
‘ waarom huil je, lieverd?”
‘ ik wil dittuh (en wijst naar een tijdschrift waar een speeltje in zit)”
‘Nee, schat, dat gaan we niet kopen; je mag wél nog die kinderkoekjes pakken”
‘ néé, ik wil dittuhhhhhh!!!”
‘Nee, dat wil je wel hebben, maar oma gaat dat niet kopen. Kom, pak je wagentje, dan kun je de koekjes erin doen en gaan we naar de kassa”
‘Néé, ik wil dittuhhhhh!!!’ schreeuwt ze uit, terwijl haar gezicht vuurrood wordt.

De vakkenvulster van middelbare leeftijd die net in de buurt de tijdschriften aanvult, kijkt met afgrijzen naar het tafereel wat in haar pad afspeelt, en denkt : “dat zou mij echt nooit overkomen als oma”.

. . . en dat dacht ik ook . . . totdat. . .

1666 keer bekeken


Gelijkgestemde netsamen partners

Banner van Spiegelbeeld tijdschrift
Door   Dianne, 24 oktober 2019, 18:47

Maak favoriet 

foto Dianne

These Dreams…

.

Bekijk op YouTube zelf

1628 keer bekeken

Door   Dianne, 3 december 2018, 18:36

Maak favoriet 

foto Dianne

De Sanguini Kus

Het verhaal van een sanguinische man

Op een verjaardagsfeest van zijn beste vriend staat ze tussen vriendinnen te giechelen. Wat een mooie meid! Hij voelt gelijk kriebels. Daar ga ik werk van maken, neemt hij zich voor. Hij wringt zich door de feestende mensen en gaat bij haar in de buurt Lees verder

Het verhaal van een sanguinische man

Op een verjaardagsfeest van zijn beste vriend staat ze tussen vriendinnen te giechelen. Wat een mooie meid! Hij voelt gelijk kriebels. Daar ga ik werk van maken, neemt hij zich voor. Hij wringt zich door de feestende mensen en gaat bij haar in de buurt staan. Hij vangt delen van hun gesprek op en mengt zich er snel in. Al spoedig heeft hij de lachers op zijn hand. De lachsalvo’s vullen de ruimte, hij is het middelpunt. Heerlijk! Natuurlijk geeft hij haar meer aandacht dan de andere meiden om hem heen. Maar ze hebben met zijn allen de grootste lol. Halverwege de avond probeert hij haar aandacht nog meer te trekken door af en toe zijn hand op haar schouder te leggen. Hij ziet dat ze dat leuk vindt. Naarmate de avond vordert, is hij niet meer van haar zijde weg te slaan. Wat is dat toch een gezellige meid, denkt hij.
Tegen middernacht ziet hij haar aanstalten maken om naar huis te gaan. Terwijl ze richting deur loopt vraagt hij, zogenaamd luchtig, of ze nog zin heeft in een wijntje bij hem thuis. Met een lach antwoordt zij met “ja, gezellig”. Gelukkig had hij net zijn huiskamer opgeruimd, dus met een goed gevoel laat hij haar binnen. Hij zet een CD op en balladmuziek is uit elke hoek van de kamer nu te horen. De kaarsjes die hij van zijn zus vorige week kreeg, steekt hij aan. Hij doet de lamellen dicht en vraagt haar wat voor soort wijn ze wil drinken. Ze kiest voor de Muscato d’ Asti, een zoete witte wijn met een beetje bubbels erin. Hij doet met haar mee, terwijl hij toch liever met bier was doorgegaan. In stijlvolle glazen schenkt hij de wijn voor hen beiden in en neemt plaats naast haar op de bank. Ze vindt zijn muziekkeuze mooi, zegt ze. Nights in White Satin galmt door zijn huiskamer. Hij slaat zijn arm om haar heen. Ze voelt goed aan en hij merkt dat ze dichter bij hem komt zitten.
De alcohol doet zijn werk in hun bloed en in hun gevoel. Hij voelt zich relaxed met haar in zijn armen. Hij kijkt haar aan en ziet de glinstering van genot in haar ogen. Met zijn ogen dicht geeft hij haar een kus op haar wang. Haar blozende wangen voelen warm aan. Even later liggen ze elkaar, omhelzend, intens te kussen, zoals alleen geliefden dat doen.
De volgende morgen krijgt hij een sms’je van haar. Dat ze het zo fijn vond. Ze vraagt wanneer ze elkaar weer gaan zien. Hij reageert maar niet gelijk, want hij weet niet of ze elkaar nog gaan zien. Het was heel gezellig met haar, maar die vrouw die hij afgelopen vakantie tegenkwam is nog leuker, denkt hij…


Dit was het laatste verhaaltje over de 4 verschillende temperamenten :-) www.temperamenten.nl

1454 keer bekeken

Door   Dianne, 2 december 2018, 10:21

Maak favoriet 

foto Dianne

De Melancholi Kus

Het verhaal van een melancholische man

Hij kent haar al een tijdje. Ze werkt bij het zelfde bedrijf als hij. Ze heet Lisa. Vanaf het begin viel ze hem al op. Ze is altijd vrolijk. Met haar in de buurt voelt hij zich ook vrolijker. Elke morgen kijkt hij of zij Lees verder

Het verhaal van een melancholische man

Hij kent haar al een tijdje. Ze werkt bij het zelfde bedrijf als hij. Ze heet Lisa. Vanaf het begin viel ze hem al op. Ze is altijd vrolijk. Met haar in de buurt voelt hij zich ook vrolijker. Elke morgen kijkt hij of zij er ook is en dan is zijn dag weer goed. De weekenden voelt hij zich eenzaam, dan mist hij haar.
Vanavond hebben ze een personeelsfeest. Hij ziet er naar uit. Wat zal hij aantrekken? Hij gelooft dat ze van spijkerbroeken houdt. Die wordt het.
In de kantine staat, wanneer hij arriveert, een band op een podium en speelt rockmuziek. Het is al druk en hij loopt gelijk een collega tegen het lijf. Die is er met zijn vrouw. Op zo’n moment voelt hij zich toch wel een beetje zielig. Gelukkig komen er meer mensen bij hen staan en is het niet zo duidelijk dat hij alleen is gekomen.
De band begint een dansnummer en al snel staat de dansvloer vol. Hij ziet Lisa dansen met een vriendin van haar. Hij trekt de stoute schoenen aan en begeeft zich bij hen in de buurt. Dansen kan hij niet, maar iedereen danst hier. Hij glimlacht naar Lisa. Wat is ze toch mooi! Al dansend vraagt hij haar of ze het naar haar zin heeft. “Ja, natuurlijk” antwoordt zij.
Wanneer de meesten weer van de dansvloer vertrekken, loopt hij achter Lisa aan. Hij vraagt haar wat ze wil drinken.
De avond loopt ten einde en hij vraagt zichzelf af hoe hij Lisa kan vragen om met hem mee te gaan. Hij wil niet te direct zijn, maar ook niet te afwachtend. Zij is met een vriendin meegereden en hij stelt haar voor met hem mee terug te rijden. Met een lach van oor tot oor zegt zij dat dat een goed idee is.
In de auto vraagt hij haar of ze met hem mee wil naar zijn huis. Maar dat wil zij niet. “Je mag me thuis afzetten”, zegt ze.
Voor haar deur parkeert hij zijn auto en zet de motor uit. Ze vraagt hem niet om mee naar binnen te gaan helaas. Hij geeft haar een kus op haar wang. Ze lacht en wenst hem welterusten. “Tot maandag. ” En zo verdwijnt zij in het donker van de nacht. In
zijn dromen zal ze zeker terugkomen met een passionele kus.

922 keer bekeken