Filter op nieuwe reacties / van wie / periode / zoekwoorden

 

Door   yvonne4kids, 18 juni 2010, 17:01

Maak favoriet 

foto yvonne4kids

Na 24 jaar voor de klas gestaan te hebben (vnl. VMBO) voel ik de behoefte om vanuit al mijn ervaringen en behoeften van de leerlingen mijn werkzaamheden uit te gaan breiden met het opzetten van een cultuurpodium voor de jeugd. Een podium waarin talenten op cultureel gebied Lees verder

Na 24 jaar voor de klas gestaan te hebben (vnl. VMBO) voel ik de behoefte om vanuit al mijn ervaringen en behoeften van de leerlingen mijn werkzaamheden uit te gaan breiden met het opzetten van een cultuurpodium voor de jeugd. Een podium waarin talenten op cultureel gebied laagdrempelig ontwikkelt kunnen worden. Een podium van voor en door de jeugd van 12-21 jaar op het gebied van theater, beeldend en maatschappij. Een organisatie waarbinnen leerlingen van middelbare scholen tevens hun stage / maatschappelijke stage kunnen invullen onder begeleiding van MBO en HBO-studenten.
Ik ervaar al jaren dat juist onze VMBO-leerlingen (die immers op een andere manier leren dan HAVO / VWO-leerlingen) zo veel baat hebben om hun kwaliteiten ook te kunnen laten zien en meer te ontwikkelen dan op dit moment op school mogelijk is. Dat ze ervaren dat zij er ook toe doen en dat de maatschappij er mede met hun inbreng ook een beetje mooier kan uit zien. In de sportwereld bieden we kinderen laagdrempelig vaak mogelijkheden aan om middels extra trainingen zich ergens in uit te laten blinken (en de hoeveelheid trainingstijd die hierin aangeboden wordt is naast zijn / haar aanleg mede een graadmeter hoe goed een kind kan worden).
Ook op cultuurgebied kunnen we talenten kweken mits we de jeugd daar ook mogelijkheden voor geven. Ik voorzie met het oprichten van een cultuurpodium voor de jeugd veel mogelijkheden om jongeren hun talenten op cultureel vlak te ontwikkelen.
Een leerling heeft reeds een 'cultuurengel' ontworpen die ik als broche (zilver met messing) uitgevoerd heb en als symbool voor ondersteuning van dit cultuurpodium ingezet kan gaan worden. Een gedeelte van die opbrengst zal bedoeld zijn om dit project financieel te ondersteunen. Mocht je interesse hebben in die broche (zie foto) dan stuur ik je de info persoonlijk.
Alle directeuren van de middelbare scholen in Oss heb ik benaderd en zagen , de en wat meer dan de ander, hierin mooie mogelijkheden. De politiek is benaderd maar.......draagkracht van meerderen is nu nodig om hieraan vorm te kunnen gaan geven.
Ik zou het leuk vinden om je reactie te horen / aanvullingen / opmerkingen hierover te ontvangen en alle ideeën die jij erin ziet om dit uit te breiden dan wel te verbeteren te horen.
Wie weet leidt dit alles echt ooit tot de droom die ik nu voor ogen heb!

Lieve groeten,

Yvonne

513 keer bekeken


Zij pasten onlangs hun profiel aan:

foto micha1937foto Stargazingfoto Jo2244foto AstridZonfoto -Emma-foto Lisetta1980foto nudistzwolle50foto Marnobfoto Heleen100foto Thessa40foto Maarten76foto Dolfijn111foto -Spiegeltje-foto Essie

Meer vrouwen

Meer mannen