Filter op nieuwe reacties / van wie / periode / zoekwoorden

 

Door   verbonden, 4 september 2012, 20:22

Maak favoriet 

foto verbonden

Me and Mrs. Jones

Mijn herinneringen aan kenmerkende gebeurtenissen van vroeger zijn vaak nauw verbonden met een bepaald stuk muziek uit die tijd. Zo´n nummer vormt een soort van anker, een muzikaal label dat met een nietje aan de herinnering wordt gehecht, om nooit meer los te laten. Ik wil eens over zo´n persoonlijk Lees verder

Mijn herinneringen aan kenmerkende gebeurtenissen van vroeger zijn vaak nauw verbonden met een bepaald stuk muziek uit die tijd. Zo´n nummer vormt een soort van anker, een muzikaal label dat met een nietje aan de herinnering wordt gehecht, om nooit meer los te laten. Ik wil eens over zo´n persoonlijk sfeerbeeld met speciale betekenis vertellen aan de hand van het nummer "Me and Mrs. Jones". Een nummer van Billy Paul dat ergens in 1972 een hit was.

Ik woonde in mijn vroege jeugd in Amsterdam en was al helemaal verslaafd aan muziek. Ik had een grote groene Grundig transistorradio op mijn kamer die in die tijd heel wat speeluren heeft gemaakt. Als ik tussen de middag uit school naar huis kwam dook ik zoveel mogelijk mijn kamer op om naar de radio te luisteren. Ik had steevast radio Noorzee opstaan. Een piratenzender in die tijd, veel beter dan het suffe Hilversum III. Mijn moeder baalde er altijd van dat ik wegdook in mijn kamer. Die wilde natuurlijk dat ik gezellig bij haar mijn boterhammen opat en dan bleef klessebessen. Ik probeerde dat er maar zo snel mogelijk doorheen te jassen zodat ik nog even op mijn kamer naar de radio kon luisteren. Mijn moeder vond popmuziek dus helemaal niets, dat is denk ik wel duidelijk.

Op die piraten zenders werden bepaalde nummers extra veel gedraaid, Daar werden ze natuurlijk speciaal voor betaald. Dus dit nummer van Billy Paul was in een bepaalde periode zeker elk uur te horen. Ik herinner mij de indruk die dit nummer op mij maakte nog zo goed. Ik was al heel vroeg hopeloos verliefd op een heel lief meisje met blonde haren. Ik dacht altijd aan haar als ik dit nummer op de radio hoorde. Mijn eerste echte verliefdheid en ook de enige keer in mijn leven dat ik op blond ben gevallen, overigens. En hoewel ik natuurlijk zo bleu was als maar kon voelde ik toen al de sfeer en het verlangen aan die dit nummer uitstraalt. Hoe treffend om daar nu na zoveel jaar weer aan terug te denken. Het zat er al jong in, begrijp ik nu.

Ik had in die tijd ook een ouderwetse bandrecorder, toen nog heel modern overigens. Zo'n groot zwaar lomp geval met buizen erin en grote spoelen. De kunst was nu om als op de radio het juiste nummer werd aangekondigd de bandrecorder zo snel mogelijk te starten. Ik weet nog goed hoe ergelijk ik het vond als de DJ er dan mijn zijn grote ego eindeloos doorheen lulde, aan het begin of het einde en meestal beide. Hij verpestte mijn mijmeringen. Het gevolg was een ontelbare reeks van pogingen om zo'n nummer zo compleet en ongeschonden mogelijk op de band vast te leggen. Het is nooit echt goed gelukt. . .

Misschien is het ook wel symbolisch dat je verlangen niet kúnt en mág vastleggen. De beleving en de herinnering zijn zoveel krachtiger dan dat. Die geluidsbanden zijn allang niet meer, maar Mrs. Jones is altijd in mij blijven leven, tot op de dag van vandaag.

Peter

PS: Met dat meisje is het overigens nooit wat geworden. Een jaar later ben ik ver weg verhuisd en heb nooit meer iets van haar vernomen. Mijn eerste gebroken hart voor een platonische liefde. . .

Bekijk op YouTube zelf

641 keer bekeken


Ben jij spiritueel ondernemer?

Door   verbonden, 28 augustus 2012, 22:55

Maak favoriet 

foto verbonden

Ontdekking

De behoefte schijnt wel bij meer mannen van mijn leeftijd voor te komen, maar ik had persoonlijk toch niet gedacht zo makkelijk voor de bijl te gaan. Je ziet wel vaker van die kerels die zonodig menen hun mannelijkheid te moeten bewijzen, maar daarin uiteindelijk toch jammerlijk falen. Ik heb Lees verder

De behoefte schijnt wel bij meer mannen van mijn leeftijd voor te komen, maar ik had persoonlijk toch niet gedacht zo makkelijk voor de bijl te gaan. Je ziet wel vaker van die kerels die zonodig menen hun mannelijkheid te moeten bewijzen, maar daarin uiteindelijk toch jammerlijk falen. Ik heb zelf lange tijd gedacht onkwetsbaar te zijn, niet gevoelig voor dit soort zaken, maar als het je uiteindelijk overkomt is het toch onverwacht. Het kostte slechts een paar onrustige slapeloze nachten totdat ik mij gewonnen gaf, wetende dat het mij niet zou lukken om nog langer weerstand te bieden tegen haar verleiding.

Ik kwam Betty weer tegen tijdens mijn vakantie op de camping, precies op het moment dat ik haar het meeste nodig had. Ik noem haar Betty, maar ik weet eigenlijk wel zeker dat zij door anderen heel anders wordt genoemd. Dat maakt mij echter niets uit. Het bestaan van Betty was mij al eerder bekend, en ze verkeerde al langer in mijn nabijheid, maar ik zag nu pas in wat zij voor mij kon betekenen. Zij bleek helemaal het luchtige type te zijn dat er voor geschapen is om een man precies die zorgzame steun te bieden waaraan hij soms zo´n behoefte kan hebben. Zo zie je maar weer dat het altijd de zwakke momenten zijn waarop de behoefte aan een matrasse het wint van het eigen stoere imago.

Nadat ik Betty weer had ontdekt waren we onafscheidelijk en de eerste de beste nacht bleek al meteen dat zij het helemaal voor mij was. Ik stond ´s morgens weer als herboren op en voelde mij beter dan tevoren. Dat zij ´s nachts wat plakkerig bleek te zijn nam ik maar al te graag voor lief. Dat heb je nu eenmaal in de zomer. Tot mijn verbazing had mijn toenmalige vrouw er geen bezwaar tegen dat Betty zich bij mij in bed nestelde. Alleen mijn jongste dochter keek bedenkelijk toen ik haar over mijn kersverse steun en toeverlaat vertelde. Maar ja, de nieuwe generatie heeft niet zoveel begrip voor de sores en behoeftes van een oude knar. De schroom aldus snel voorbij durfde ik mij ook overdag publiekelijk met Betty te vertonen. Zonder gene lag ik ´s middags met haar in de zon voor de caravan tent, en prees mijzelf gelukkig met deze onverwachte maar óh zo welkome vondst.

Verrassend genoeg bleken gevoelens van jalouzie zich al snel van mij meester te maken. Toen ik op een dag alleen langs het strand aan het campingmeer liep meende ik op een afstand Betty te zien aanpappen met notabene een andere man. Na enige aarzeling durfde ik dichterbij te komen en bleek mij al snel dat het Betty helemaal niet was, hoewel de uiterlijke overeenkomsten wel zeer treffend waren. Teruggekomen bij de campeerplek bleek Betty geduldig op mij te liggen wachten en kon ik mij gelukkig weer overgeven aan haar heilzame werking. Betty is namelijk een geweldig luchtbed.

650 keer bekeken

Door   verbonden, 10 april 2009, 13:14

Maak favoriet 

foto verbonden

Zielsvrienden

Woorden zonder klank
onuitgesproken helder
gedacht en gevoeld
onverstaanbaar veelzeggend

Voelbaar voor wie weet
de aanraking ver voorbij
de oppervlakkige herkenning
onmerkbaar zacht en diep

Wervelende stromen
van ultiem zielsverlangen
De honger gestild
door innig samen zijn

Zielsvrienden

644 keer bekeken