Home » Vriendschap » Profiel bekijken
Dit is   Shiva-Jo

Maak favoriet 

foto Shiva-Jofoto Shiva-Jofoto Shiva-JoBekijk foto's 
KreeftKreeftGeit ~ VuurGeit ~ Vuur

Politiek

 • De politieke voorkeur van mijn partner vind ik niet belangrijk
 • Hoe ik de politiek volg:Heel jammer dat er alleen kan gekozen worden voor de particratie in de keuze vakjes hierboven. Maar zo is het ook in het huidige politieke landschap in Europa. Je kan enkel voor partijen stemmen die nadien doen wat ze willen, zonder verantwoording af te moeten leggen.

  Ik kies al vele jaren voor Groen.
  In 2010 eens écht Vlaams gekozen en ja, blijkbaar hebben heel veel andere misnoegde Vlamingen dit ook gedaan.
  Benieuwd of België hierdoor eindelijk hervormd zal worden zodat er correcte economische en politieke relaties kunnen ontstaan in dit kunstmatig land, een erfenis van de miskraam in 1830.

  Ik ben voorstander van Bindende Referenda en al enkele jaren (steunend) lid van Democratie.nu een vereniging die boven de partijen uitstijgt en werkt. Duitsland, Zwitserland staan op dat vlak overigens veel sterker en verder. Ook Amsterdam doet het goed.
  We leven in een schijndemocratie maar / en gelukkig ook in een tijd waarin vele illusies eindelijk doorprikt worden, door meer en mee mensen.
  Deze site kan daarbij weeral een stukje helpen.

  Ik zie dagelijks hoe Jan modaal leeft en denkt, tja dan is ons politiek en media wereldje daar gewoon een afspiegeling van lijkt me.
  En dan zijn bindende referenda enkel goed mits veel voorbereiding van mensen met gezond verstand en het hart op de juiste plaats.

  Toch ben ik niet (meer) fanatiek.
  Na vele jaren zie ik terug TV en constateer hoeveel en grof er gelogen / verzwegen wordt in de reclame maar ook op het nieuws.
  En hoe weinig mensen zich daarvan bewust zijn of zich daaraan storen, laat staan gemotiveerd zijn om er iets aan te doen.
  Tja dan hou ik liefst mijn voetjes op de grond en let op mijn prioriteiten.
  Leger des Heils praktijken zijn aan mij niet besteed.

  Overigens m'n binnenwereld en directe omgeving onderhouden is al heel wat. . . help uzelf zo helpe u god, ja toch?!

  Maar "de maatschappij" blijft me wel storen, ik zoek 'n weg om er toch iets aan te doen.
  Uiteraard ben ik lid van www.avaaz.org en teken de petities.
 • in hoeverre vind ik het belangrijk dat mijn partner een interesse heeft in politiek?Dat is natuurlijk een serieuze vraag, heren (dames? hoop ik, profiel graag) van de redactie! Schat, ik zou zeggen, bemoei je met je eigen zaken! Hoe lang, te kort dus, heb je als vrouw al stemrecht? Ok, dit is de langste en laatste grap want ik durf het risico niet meer lopen jou te verliezen, enfin jouw goesting in me. Ik zou het �cht fijn vinden als je lid werd van www.democratie.nu Je lacht? Dit was nochtans eens geen grap.
Terug naar boven
 
Gelijkgestemde netsamen partners
Banner van ParaviewBanner van Spiegelbeeld tijdschrift