Home » Vriendschap » Profiel bekijken
Dit is Schuilnaam

Maak favoriet 

foto Schuilnaamfoto Schuilnaamfoto Schuilnaamfoto Schuilnaamfoto SchuilnaamBekijk foto's 
BoogschutterBoogschutterGeit ~ AardeGeit ~ Aarde

Levensvisie

 • Ik ben een huiselijk persoon
 • Het maakt mij niet uit of mijn partner uitgaand of huiselijk is
 • Spiritualiteit is belangrijk voor mij
 • Het is voor mij niet van belang of mijn partner spiritueel is
 • Ik hou me als volgt bezig met spiritualiteit:Eigenlijk een heel moeilijke vraag, omdat het begrip spiritualiteit zo veel verschillende dingen betekent voor zo veel verschillende mensen.
  Voor mij is het een manier van leven, contact met je omgeving en jezelf. Kunnen genieten van stilte, de kleine dingen waarderen. Niet zo laten meeslepen met individualisme, polarisatie, onverschilligheid, etc.
  Aandacht voor jezelf, wat kennen we onszelf over het algemen eigenlijk slecht. Laat staan hoe goed we open (kunnen) staan voor de wereld van een ander. Innerlijke rust vinden door het loslaten van al dat wat je stuurt. Denk bijvoorbeeld aan het moeten betalen van je hypotheek, de verwachtingen die je vrienden van je hebben, hoe anderen over je denken, etc.

  Vind het leuk me te verdiepen in wie we zijn als mens. Zowel vanuit wetenschappelijk als spiritueel perspectief, welke best vaak best in elkaars verlengde te begrijpen zijn. Kan daarin best wel eens zweverig klinken in hoe ik over dingen denk of theoretiseer. In de praktijk vertaal ik dat wel altijd naar zeer praktische aardse acties en verklaringen.
 • Het belang dat ik hecht aan samen dingen doen:Het is fijn om samen te zijnen dingen te ondernemen, alleen niet vergeten om af en toe ook wat tijd voor jezelf te pakken :)
 • Het contact met mijn vrienden omschrijf ik zo:Vind het leuk om contact met vrienden te blijven onderhouden. Heb verschillende vriendengroepen, opgedaan vanuit verschillende activiteiten of fases in mijn leven. Met periodes zie ik bepaalde vrienden vaker dan anderen. Merk de afgelopen jaren steeds duidelijker een verschil tussen mensen die open staan voor mogelijkheden en andere meningen en hen die mee gaan met de massa en snel (ver)oordelen. Geeft af en toe wel een beetje een gevoel van eenzaamheid, zelfs in gezelschap.
 • De betekenis van seksualiteit voor mij:Intimiteit is heel erg fijn. Kan enorm genieten van vrouwelijkheid en lichamelijk contact. Waar ik vroeger vooraal aan geslachtsgemeenschap dacht merk ik dat zonder de betrokkenheid van mijn hart en wezen het eigenlijk een vrij holle bezigheid is. Lijkt me heerlijk samen verder te verkennen hoe we aanwezig kunnen zijn in harmonie met elkaar. Aandacht voor elkaar en verschillende zintuigen prikkelen.
 • Mijn werk:Als Scrum Master / Agile Coach zorg ik ervoor dat mijn teams snappen wat het zogenaamde agile / scrum werken betekent. Maar nog veel belangrijker, de onderliggende waarden van een goede samenwerking. Besteed daarbij vooral aandacht aan het ontsluiten van creativiteit, eigenaarschap en intrinsieke motivatie. Vind het geweldig als mensen hun eigen passie (her)ontdekken.

  In de huidige economie helemaal niet zo normaal als je wellicht zou denken. Het 'moeten' ombuigen naar 'willen'. En het voorspelbare, maar teleurstellende resultaat ombuigen naar onvoorspelbaar nuttig. Sturen op stip op de horizon in plaats van micromanagen op route.
  Mensen weer in hun kracht zetten door zichzelf te zijn, met respect voor elkaar en bewust van de omgeving.
 • De rol van mijn werk ten opzichte van een relatie:Gezien ik een groot deel van mijn dagen aan het werk ben, maakt dat een groot deel van mijn leven uit. Inhoudelijk is het niet zo belangrijk of mijn partner daar alles van snapt, maar een gelijkwaardige gesprekspartner in algemenere zin (ook mbt kwesties op het werk die niet vakspecifiek zijn) is altijd fijn.

  Daarnaast heb ik inmiddels werk gevonden waar een heleboel kernwaarden van mij als persoon mee overeenkomen. Transparantie, openheid en respect spelen bijvoorbeeld een grote rol. Ik heb een full-time baan, dus werk is een groot deel van mijn leven. Mij los zien van mijn werk kan dus eigenlijk bijna niet. Ben zeker geen workaholic, maar doe niet mee aan het scheiden van werk van de rest van je leven. Het is immers een enorm groot deel van je leven dat daarin zit. Dus tja, als je mij wil kennen zal je mijn werk ook leren kennen :P
 • Dit stop ik in mijn rugzak als ik een jaar weg zou gaan:Vooral nuttige dingen.
 • Ik verwen mijzelf zo:Belonen voor wat? Goede dingen doen zijn een beloning op zich. . . Ervoor zorgen dat je leuke dingen blijft doen is onderdeel van goed voor jezelf zorgen.
 • Mijn definitie van geluk:Vrede hebben met jezelf en de situatie / omgeving waar je je in bevindt. Elke dag een betere versie van jezelf kunnen zijn.
 • Dit is waar ik van geniet:Eigenlijk zijn dat veel dingen. Langs het water lopen en me dan weer verwonderen over hoe mooi het golven van het water eigenlijk is. Gezellig avondje met vrienden.
  Als iemand in mijn team een openbaring heeft of wat geleerd heeft waar ik een bijdrage aan geleverd heb. Mijn neefje die vrolijk wordt als ik hem wat nieuws laat zien. Als ik gedurende het dansen door heb hoe ik een nieuwe beweging kan maken. . . genoeg en nog veel meer :)
 • Zo ontspan ik me het liefst:Lekker dansen, achter de computer zitten, spelletje doen, wandelen, met vrienden wat leuks doen of een leuke film / serie kijken.
 • Ik word ontroerd door:Mensen die iets aardigs doen, niet om een schuldgevoel te voorkomen, of omdat ze moeten. . . maar omdat ze geloven in een beter leven voor zichzelf en / of anderen.

  Oprechtheid en kwetsbaarheid.
 • Ik kan me ergeren aan:Merk dat ik het moeilijk vind als er gepolariseerd wordt. Vooral als daarin dogmatisch gedacht wordt en niemand meer de moeite neemt om in te leven in anderen.
 • In een relatie kan ik me ergeren aan:Buitensluiten van de ander.

  Uiteindelijk geloof ik in open zijn naar elkaar toe. Dat ieder ruimte nodig heeft geloof en respecteer ik. Dat het eng is sommige dingen te bespreken ook. Daar in vast blijven zitten of het ontlopen is niet gezond.
 • Hoe je een relatie levendig houdt:Een goede relatie is niet iets vanzelfsprekends, maar iets waar je beiden voor gaat en dus ook in wil investeren. Bewust momenten voor elkaar pakken.
 • Ik geef (mijn) kinderen deze normen en waarden mee:Om er een paar te noemen:
  - Hou van jezelf
  - Oordeel niet, maar probeer te begrijpen
  - Dat jij gelijk hebt maakt nog niet dat de ander ongelijk heeft
  - Anderen kan je niet veranderen, jezelf wel
 • Hoe ik met tegenslagen om ga:Me bezinnen en kijken hoe ik het beste de tegenslag kan verwerken en ervan kan leren.
 • Mijn lijfspreuk:Truth is in the eye of the beholder
 • Ik ben zowel een ochtend- als een avondmens
 • Ik vind het niet belangrijk of mijn partner een ochtend- of avondmens is
 • Waar ik om kan lachen:Ricky Gervais, Eddie Murphy, Jim Carrey, de lama's, monty python
 • Het belang dat ik hecht aan humor in een relatie:Als je mijn humor niet kan waarderen of als mijn partner heel andere humor heeft, dan gaat dat niet lang goed ;)
Terug naar boven
 
Gelijkgestemde netsamen partners
Banner van ParaviewBanner van Spiegelbeeld tijdschrift