Home » Vriendschap » Profiel bekijken
Dit is Schuilnaam

Maak favoriet 

foto Schuilnaamfoto Schuilnaamfoto Schuilnaamfoto Schuilnaamfoto SchuilnaamBekijk foto's 
BoogschutterBoogschutterGeit ~ AardeGeit ~ Aarde

Levensvisie

 • Ik ben een huiselijk persoon
 • Het maakt mij niet uit of mijn partner uitgaand of huiselijk is
 • Spiritualiteit is belangrijk voor mij
 • Het is voor mij niet van belang of mijn partner spiritueel is
 • Ik hou me als volgt bezig met spiritualiteit: Eigenlijk een heel moeilijke vraag, omdat het begrip spiritualiteit zo veel verschillende dingen betekent voor zo veel verschillende mensen.
  Voor mij is het een manier van leven, contact met je omgeving en jezelf. Kunnen genieten van stilte, de kleine dingen waarderen. Niet zo laten meeslepen met individualisme, polarisatie, onverschilligheid, etc.
  Aandacht voor jezelf, wat kennen we onszelf over het algemen eigenlijk slecht. Laat staan hoe goed we open (kunnen) staan voor de wereld van een ander. Innerlijke rust vinden door het loslaten van al dat wat je stuurt. Denk bijvoorbeeld aan het moeten betalen van je hypotheek, de verwachtingen die je vrienden van je hebben, hoe anderen over je denken, etc.
 • Het belang dat ik hecht aan samen dingen doen: Het is fijn om samen te zijn, alleen niet vergeten om af en toe ook wat tijd voor jezelf te pakken :)
 • Het contact met mijn vrienden omschrijf ik zo: Vind het leuk om contact met vrienden te blijven onderhouden. Heb verschillende vriendengroepen, opgedaan vanuit verschillende activiteiten of fases in mijn leven. Met periodes zie ik bepaalde vrienden vaker dan anderen. Merk de afgelopen jaren steeds duidelijker een verschil tussen mensen die open staan voor mogelijkheden en andere meningen en hen die mee gaan met de massa en snel (ver)oordelen. Geeft af en toe wel een beetje een gevoel van eenzaamheid, zelfs in gezelschap.
 • De betekenis van seksualiteit voor mij: Geen gemakkelijk onderwerp. Er is duidelijk nog een soort taboe over seksualiteit. En wat te denken van de relatie tussen seksualiteit en liefde?
  Lang niet iedereen kan / wil daar vrij over praten en hebben hun oordeel snel klaar.

  Lijkt mij mooi om zowel lichamelijk als geestelijk er voor elkaar te zijn.
 • Mijn werk: Als Scrum Master / Agile Coach zorg ik ervoor dat mijn teams snappen wat het zogenaamde agile / scrum werken betekent. Maar nog veel belangrijker, de onderliggende waarden van een goede samenwerking. Besteed daarbij vooral aandacht aan het ontsluiten van creativiteit, eigenaarschap en intrinsieke motivatie. Vind het geweldig als mensen hun eigen passie (her)ontdekken.

  In de huidige economie helemaal niet zo normaal als je wellicht zou denken. Het 'moeten' ombuigen naar 'willen'. En het voorspelbare, maar teleurstellende resultaat ombuigen naar onvoorspelbaar nuttig. Sturen op stip op de horizon in plaats van micromanagen op route.
  Mensen weer in hun kracht zetten met respect voor elkaar, zichzelf te zijn en bewust van de omgeving.
 • De rol van mijn werk ten opzichte van een relatie: Gezien ik een groot deel van mijn dagen aan het werk ben, maakt dat een groot deel van mijn leven uit. Inhoudelijk is het niet zo belangrijk of mijn partner daar alles van snapt, maar een gelijkwaardige gesprekspartner in algemenere zin (ook mbt kwesties op het werk die niet vakspecifiek zijn) is altijd fijn.

  Daarnaast heb ik inmiddels werk gevonden waar een heleboel kernwaarden van mij als persoon mee overeenkomen. Transparantie, openheid en respect spelen bijvoorbeeld een grote rol. Daarin zie ik weinig verschil tussen werk en de rest van mijn leven. Sowieso vreemd hoe werk los wordt gezien van het leven door velen. . . Het IS toch je leven. . . of in ieder geval een groot deel ervan, waarom doen alsof het er niet is of het buiten sluiten? Dat is toch jezelf ontkennen. . . of ben je niet blij met je werk. . . met je leven?

  Ik werk, dus het is onderdeel van mijn leven. Ik zoek iemand om mijn hele leven mee te delen.
 • Dit stop ik in mijn rugzak als ik een jaar weg zou gaan: Vooral nuttige dingen.
 • Ik beloon mijzelf zo: Belonen voor wat? Goede dingen doen zijn een beloning op zich. . . Ervoor zorgen dat je leuke dingen blijft doen is onderdeel van goed voor jezelf zorgen.
 • Mijn definitie van geluk: Vrede hebben met jezelf en de situatie / omgeving waar je je in bevindt. Anderen helpen hun geluk te vinden.
 • Dit is waar ik van geniet: Eigenlijk zijn dat veel dingen. Langs het water lopen en me dan weer verwonderen over hoe mooi het golven van het water eigenlijk is. Gezellig avondje met vrienden.
  Als iemand in mijn team een openbaring heeft of wat geleerd heeft waar ik een bijdrage aan geleverd heb. Mijn neefje die vrolijk wordt als ik hem wat nieuws laat zien. Als ik gedurende het dansen door heb hoe ik een nieuwe beweging kan maken. . . genoeg en nog veel meer :)
 • Zo ontspan ik me het liefst: Lekker dansen, achter de computer zitten, spelletje doen, wandelen, met vrienden wat leuks doen of een leuke film / serie kijken.
 • Ik word ontroerd door: Mensen die iets aardigs doen, niet om een schuldgevoel te voorkomen, of omdat ze moeten. . . maar omdat ze geloven in een beter leven voor zichzelf en / of anderen.

  Oprechtheid en kwetsbaarheid.
 • Ik kan me ergeren aan: Merk dat ik het moeilijk vind als er gepolariseerd wordt. Vooral als daarin dogmatisch gedacht wordt en niemand meer de moeite neemt om in te leven in anderen.
 • In een relatie kan ik me ergeren aan: Buitensluiten van de ander.

  Uiteindelijk geloof ik in open zijn naar elkaar toe. Dat ieder ruimte nodig heeft geloof en respecteer ik. Dat het eng is sommige dingen te bespreken ook. Daar in vast blijven zitten of het ontlopen is niet gezond.
 • Hoe je een relatie levendig houdt: Af en toe nieuwe en / of spontane dingen doen. Een goede relatie is niet iets vanzelfsprekends, maar iets waar je beiden voor gaat en dus ook in wil investeren. En dan niet alleen omdat het moet, maar omdat het ook goed voelt.
 • Ik geef (mijn) kinderen deze normen en waarden mee: Om er een paar te noemen:
  - Hou van jezelf
  - Oordeel niet, maar probeer te begrijpen
  - Dat jij gelijk hebt maakt nog niet dat de ander ongelijk heeft
  - Anderen kan je niet veranderen, jezelf wel
 • Hoe ik met tegenslagen om ga: Me bezinnen en kijken hoe ik het beste de tegenslag kan verwerken en ervan kan leren.
 • Mijn lijfspreuk: Geluk begint bij jezelf
 • Ik ben zowel een ochtend- als een avondmens
 • Ik vind het niet belangrijk of mijn partner een ochtend- of avondmens is
 • Waar ik om kan lachen: Ricky Gervais, Eddie Murphy, Jim Carrey, de lama's, monty python
 • Het belang dat ik hecht aan humor in een relatie: Als je mijn humor niet kan waarderen of als mijn partner heel andere humor heeft, dan gaat dat niet lang goed ;)
Terug naar boven
 
Gelijkgestemde netsamen partners
Banner van Spiegelbeeld tijdschriftBanner van A Healthy LifeBanner van Paraview