Home » Vriendschap » Profiel bekijken
Dit is   Noorderels

Maak favoriet 

foto Noorderelsfoto Noorderelsfoto Noorderelsfoto NoorderelsBekijk foto's 
RamRamDraak ~ HoutDraak ~ Hout

Levensvisie

 • Ik ben een beetje huiselijk en beetje uitgaand persoon
 • Het maakt mij niet uit of mijn partner uitgaand of huiselijk is
 • Spiritualiteit is belangrijk voor mij
 • Spiritualiteit houdt hem/haar niet bezig, is niet iets waar zij/hij mee bezig is maar staat er wel voor open of is belangrijk voor mijn partner
 • Ik hou me als volgt bezig met spiritualiteit:Mijn contact met de natuur ervaar ik al als pure mindfulness. Verder vind ik sjamanisme ook erg mooi. Ik ben een aantal naar het Eigentijds Festival geweest en ook het Healing Festival.

  Biodanza vond ik ook leuk. Zo spontaan met iedereen contact maken, was echt een bijzondere beleving. .

  Zelf heb ik een sjamaantrommel en klankschalen. Af en toe spelen. . .
 • Het belang dat ik hecht aan samen dingen doen:Ik hoop iemand tegen te komen met ook passie voor de natuur die niet het geijkte levenspad bewandelt van "meer, meer, meer" En om een mooie reis mee te maken, samen te gaan wandelen. .

  Maar elkaar ook voldoende ruimte geven. Als je een weekendje weg wilt met vrienden / innen, moet je dat gewoon doen. Gewoon je eigen leven leiden.

  Mijn voorkeur gaat toch uit naar een LAT relatie. Niet 24 uur per dag op elkaars lippen.
 • Het contact met mijn vrienden omschrijf ik zo:Wekelijks heb ik contact met 2 vrienden. Meer vrienden heb ik eigenlijk niet. Maar met deze 2 heb ik wel een heel goed contact en doe ik ook leuke dingen samen.

  Zoals fietsen, wandelen en zwemmen.

  In deze coronatijd zijn dat zo, n beetje de enigste hechte contacten die ik heb. Mijn familie woont aan de andere kant van het land en in Duitsland. .
 • De betekenis van seksualiteit voor mij:Ik kan er heel erg van genieten, maar het is nu alweer jaren terug. Momenteel houdt het mij ook niet zo bezig, zeker niet in de bizarre corona tijden.

  In het verleden ben ik ook seksueel misbruikt en heb er in m, n jongere jaren weinig positieve beeldvorming bij kunnen maken. Daardoor kon het gebeuren dat ik tot op mijn 44e maagd was gebleven. . .
 • Mijn werk:Als Wajonger doe ik vrijwilligerswerk aan natuur- en tuinonderhoud bij een Nivon huis. Daarnaast geef ik ook rondleidingen aan mensen door de natuur, soms per poot door de Biesbosch. Ik heb heel plezier in dit werk omdat het altijd weer wisselend is. En ik kan geen stress en tijdsdruk handelen. Alles in een rustig tempo. Voor mij heel belangrijk. . .
 • De rol van mijn werk ten opzichte van een relatie:Niet zo belangrijk, maar enige belangstelling en betrokkenheid zou ik wel fijn vinden. Maar werk is niet alles bepalend in een relatie, zoals bij velen. Het moet een bijzaak blijven, geen hoofdzaak. Je kiest voor elkaar om WIE iemand is ipv WAT iemand is. . .
 • Dit stop ik in mijn rugzak als ik een jaar weg zou gaan:Fotocamera en dagboek. Om alle indrukken in beeld en geschrift vast te leggen. .
 • Ik verwen mijzelf zo:Een dagje naar de kust en uitwaaien aan zee. En dan kilometer langs de bulderend zee slenteren. Totdat m, n haren stijf zijn van het zeezout, het zand in m, n schoenen langs m, n tenen schuurt. Een echt oer-gevoel. Voel me na zo, n dag herboren!

  Of gewoon een lekker stukje chocolade oppeuzelen. Kan ook heerlijk zijn. . .
 • Mijn definitie van geluk:Leven van dag tot dag. Niet blindstaren
  wat de ander wel heeft en jij niet. . .
  Gewoon lekker je eigen ding kunnen doen in alle vrijheid. Genieten van het leven.
 • Dit is waar ik van geniet:Vogelconcert in een lentebos. De verschillende geluiden van allerlei soorten vogels komen zo diep binnen. . .

  Een zeldzame of schuwe vogel die ik mooi op de foto kan krijgen. Dan kan de dag niet meer stuk!

  Een landschap wat in een witte winterse wonderwereld verandert. . .

  Zaaien van planten en zien hoe het mooie nieuwe begin van het leven zich verder ontwikkelt. . .

  Van warme contacten van vriendschappen. Dat je gewaardeerd wordt om wie je bent. .
 • Zo ontspan ik me het liefst:Een kleedje mee en ergens in de natuur gaan liggen luisteren naar alle geluiden. Ontbijtje mee. . .
 • Ik word ontroerd door:Plotselinge voorvallen die je niet verwacht. 4 Jaar terug heb ik as van m, n moeder en van m, n ex in zee gestrooid op Vlieland. Een paar minuten nadat ik de as van m, n moeder in de branding had "losgelaten", zag ik de initialen van m, n moeder in een vorm van paar sliertjes zeewier op het strand..De as van m, n ex-vriendin heb ik op de Vliehors uitgestrooid. Daags daarna zag een hartje van zeewier liggen...Zo mooi!! En dan sta ik met tranen in m, n ogen van ontroering.

  Een waardering, een compliment, een glimlach...Allemaal dingen die mij een bijzonder warm gevoel geven.

  En het contact met moeder natuur, waar dan ook!
 • Ik kan me ergeren aan:Doordrammend kapitalisme en horden mensen die daar blindelings achter aanrennen. .

  Mensen die met zg. grappen iemand onderuithalen.

  Ook mensen die cynisch en arrogant zijn, kunnen bij mij niet vrolijk stemmen. .
 • In een relatie kan ik me ergeren aan:Arrogantie, materialisme, domheid
 • Hoe je een relatie levendig houdt:Door niet teveel op elkaars lip te blijven zitten. Ieder toch zijn of haar eigen tijd houden.
 • Ik geef (mijn) kinderen deze normen en waarden mee:Leer te kijken naar de mooie onverwachtse dingen in het leven. Geld en status wordt je alleen maar opgedrongen. Geniet van de eenvoudige dingen die voor het oprapen liggen.
 • Hoe ik met tegenslagen om ga:Veel tegenslagen in het leven gehad. Maar ik heb me altijd er bovenuit weten te werken. En nu voel ik dat ik echt er van geleerd heb. .

  Mijn jeugd was een opeenvolging van dieptepunten. Veel verdriet gehad. Wat wellicht met m, n hsp te maken had en het niet begrepen worden door de omgeving. Ik paste niet in het clichebeeld van een jongen. Te sensitief. .

  Nu ben ik me bewust van m, n hooggevoeligheid. Ook al loop ik tegenwoordig nog wel eens tegen dingen aan, ik kan er wel beter mee omgaan. Maar mannen onder elkaar vind ik vaak ruwe bonken waar ik mij niet in kan plaatsen. Ook al ben ik zelf man. Gelukkig zijn de 2 goede vrienden fijne kerels die mij volledig accepteren zoals ik ben.
 • Mijn lijfspreuk:"Leer te genieten van dingen die anderen niet zien"
 • Ik ben een ochtendmens
 • Mijn partner is een ochtendmens of zowel een ochtend- als een avondmens
 • Waar ik om kan lachen:Ik heb de grootste lol om als eerste het ijs op te gaan als niemand nog durft. Dat de scheuren onder je voeten in het ijs vliegen. De spanning, de sensatie. Soms een paar natte voeten, maar ach, dat hoort erbij. . .

  Iemand die praat dialect spreekt. klinkt zo grappig. . .

  Muziek achtervoren draaien. Vooral van die Nederlandstalige liedjes. Sommige van Vader Abraham geven me pijn in de buik van het lachen. . .
 • Het belang dat ik hecht aan humor in een relatie:Veel, als het wel op gelijke hoogte blijft. Als de ene verbaal sterker is, krijg je een onbalans. Waardoor de "zwakkere" zich gaat ergeren. .
Terug naar boven
 
Gelijkgestemde netsamen partners
Banner van ParaviewBanner van Spiegelbeeld tijdschrift