Maak favoriet 

foto Gijsbert...foto Gijsbert...foto Gijsbert...foto Gijsbert...foto Gijsbert...Bekijk foto's
KreeftKreeftHaan ~ AardeHaan ~ Aarde
'Ik ben een lange, sportieve, eerlijke en gevoelige man en ik ga veel op mijn gevoel af. Ik ben 1, 97m lang, atletisch gebouwd en slank. Ik let goed op mijn gezondheid, o. a. met eten en bewegen. Ik eet daarom hoofdzakelijk biologisch en veganistisch. Verder ben ik o. a. zelfstandig, openminded, flexibel, hou ik van veel verschillende dingen en geniet ik graag van alles in het leven. Ik hou o. a. van natuur (bos, heide, zee, strand, bergen e. d. ), films, muziek, gamen, lang uitslapen (avondmens), knuffelen, lekker eten, sporten en nog heel veel andere dingen.

Ik zoek een zelfstandige, gevoelige, liefdevolle en sportieve meid / vrouw, die ook op haar gevoel af kan gaan, die ook flexibel en openminded is, die liefst ook lang en slank is, en die liefst niet te veel uit gedachten, het hoofd, of regels leeft maar ook meer uit gevoel en wat goed voelt voor haar. Het liefst een meid / vrouw die ook open staat voor kinderen en misschien graag zelf (nog) kinderen wil. Verder iemand die er ook van houdt samen leuke dingen te doen zoals samen uitgaan, samen genieten van lekker eten en drinken, samen films of series kijken of samen spelletjes doen of te spelen, bijvoorbeeld bordspelletjes. Ik hou zelf namelijk o. a. van kaartspelletjes, bordspellen, gamen op de computer, WII of smartphone, maar ook van buiten in de natuur, spelen in het zwembad en de zee en golven, badmintonnen, beach-ballen, bodyboarden, vliegeren, strandkasteel bouwen, Geo-cachen = een soort van GPS speurtochten en nog veel meer. Verder hou ik ook van sporten buiten zoals skiën, MTB-en, racefietsen, tennissen, zwemmen, badmintonnen, jeux de boules, minigolf en watersporten zoals windsurfen of misschien kitesurfen en nog veel meer.

Het liefst ben jij ook iemand die weet wat ze wil en wat ze leuk vindt, die ook initiatief neemt daarin en die ook samen daarover praat met mij (dat heb ik gemist in vorige relaties) en dat jij dus ook vertelt of een voorstel doet wat je wil of leuk vindt om samen te doen en te ondernemen. Ik vind het namelijk fijn en leuk als iemand anders ook het initiatief neemt om samen leuke dingen te doen.

Het zou ook fijn en mooi zijn als jij je eigen leven, emoties, gevoelens en gedachten durft te delen met mij zodat we elkaar ècht goed kunnen leren kennen. Ik hou namelijk van diepere gesprekken, een diepere verbinding en dieper vertrouwen met elkaar, wat pas goed ontstaat als je elkaar op dieper niveau leert kennen over alles wat er echt diep binnen in je omgaat in gedachten en gevoelens en echt leert van elkaar wat je allebei echt wil in / met je leven en waar je blij van wordt.

Ik hou van authenticiteit, oprechtheid, eerlijkheid, waarheid en altijd puur jezelf zijn. Dat ben ik zelf ook zoveel mogelijk. Het voelt voor mij goed en fijn als iemand anders ook zoveel mogelijk zichzelf is en zoveel mogelijk zich durft te uiten naar mij toe en zichzelf durft te laten zien. Bij mij kan dat altijd veilig, jezelf zijn en alles delen en uiten van jezelf, omdat ik een openminded en flexibel persoon ben en omdat ik niet snel iets raar of vreemd zal vinden en daarmee eigenlijk nooit iets veroordeel van anderen. Open praten met elkaar over alles in jezelf is dus belangrijk voor mij om een goede verbinding met elkaar op te bouwen.
Ik leef verder graag een zo vrij mogelijk leven met zo min mogelijk beperkingen, dus zonder je te laten beperken door anderen of je omgeving en hun normen, waarden, wetten en regels (die niet bij je zelf hoeven te passen). Vrijer jezelf zijn, zonder jezelf beperkingen op te leggen, zonder je anders voor te doen dan je bent, voelt of denkt, zonder je iets op te laten leggen door je omgeving zorgt ervoor dat je vrijer kan kiezen hoe je wil leven. Dat levert veel meer keuzevrijheid en mogelijkheden op om jezelf gelukkiger te maken door veel meer te kunnen doen waar je zelf zin in hebt ongeacht de omgeving.

Als jij overeenkomsten ziet of voelt bij mijn profiel en mij zou willen leren kennen, dan hoor ik graag van jou. Liefs, Gijsbert.'

Introductie

  • Ik ben een man
  • En ben op zoek naar een vrouw
  • Ik ben 54 jaar
  • Jij bent tussen de 25 en 40 jaar
  • Ik zoek iemand voor een serieuze relatie
  • Ik ben op zoek naar iemand die een serieuze relatie zoekt
  • Mijn lengte is 197 cm
  • Jij bent tussen de 170 en 197 cm
  • Ik heb een atletisch postuur
  • Ik zoek iemand met een mager, slank of atletisch postuur
  • Ik heb zelf kind(eren)
  • Als mijn partner kinderen heeft zijn zij welkom
  • Ik woon in de provincie Gelderland
  • Ik heb als sterrenbeeld Kreeft
  • Ik heb als chinees sterrenbeeld Haan - Aarde
  • Ik heb een kinderwens
  • En zoek iemand die een of misschien nog een kinderwens heeft
  • Ik ben van W-Europese afkomst
  • Ik heb geen voorkeur voor de etnische afkomst van mijn partner

Kunst & Cultuur

  • Ik hou van lezen
  • Ik vind het niet belangrijk of mijn partner van lezen houdt
  • Mijn favoriete boeken:Ik hou op zich wel van lezen en ik heb vroeger in mijn jeugd wel heel veel (soorten) boeken gelezen. Het meeste hou ik van science fiction, thrillers, detectives en andere spannende boeken, in zowel Engels als Nederlands, van o. a. Isaac Asimov, Jack Vance, David Baldacci, The Bourne serie (Ludlum), Clive Cussler, Harry Potter, Lord of the Rings, en nog veel meer. Zo iets als de Da Vinci code van Dan Brown daar hou ik ook wel van.

    Vanaf 2011 heb ik ook af en toe een spiritueel boek gelezen zoals over het geluk vinden in jezelf van de Dalai Lama, of de boeken van God, of de Law of Attraction van Hicks, of Verslaafd aan Liefde van Jan Geurtz, een goed boek om bij liefde en acceptatie voor jezelf te komen en je eventuele afhankelijkheid en verslaving aan liefde van anderen los te leren laten (wens of behoefte lief gevonden te worden door anderen zoals je partner of je vader en moeder e. d. vanuit een gebrek aan liefde voor jezelf en wie je bent vanuit zelfkennis).
  • Vind ik het belangrijk dat mijn partner van lezen houdt?Nee, dat vind ik niet belangrijk. Mijn partner is zoals die is en die accepteer ik onvoorwaardelijk zoals ze is en waar ze van houdt. Ik vind het belangrijk in een relatie dat er vanzelf een klik of verbinding ontstaat als we elkaar zien op bijvoorbeeld Netsamen of in real life op een date en dat je je aangetrokken voelt tot mijn profiel of nieuwsgierig wordt naar wie ik ben, en mij durft te contacten en met mij wil afspreken voor een date. Voor de rest heeft iedereen, ook jij natuurlijk, haar eigen voorkeuren, hobby's en activiteiten die ik neem zoals ze zijn. Het leukst is natuurlijk als er overlappende of gelijke activiteiten, hobby's, interesses of eigenschappen zijn en anders kunnen die uiteraard nog komen.
  • Mijn laatst gelezen boek:De beproeving van Stephen King.
  • Mijn favoriete schrijver(s):Isaac Asimov, Jack Vance (beiden science fiction), David Baldacci, Clive Cussler, Michael Crichton, John Sandford en nog veel meer die ik nu even niet allemaal weet. J.R.R. Tolkien ook wel bijvoorbeeld (Lord of the Rings).
  • Ik hou heel erg van films
  • Mijn partner houdt heel erg of van films
  • Mijn favoriete films / t.v. programma's:Ik hou van films als; Avatar, Indiana Jones, The Matrix, Gladiator, Terminator, The Bourne serie, Mission Impossible, Lord of the Rings, Guardians of the Galaxy, The Last Samurai, Saving Private Ryan, Black Hawk Down, en eigenlijk alles van Ridley Scott en James Cameron, The Fast en the Furious film serie en ook wel Jason Statham voor de simpele leuke actie of de laatste Bond films, die met Daniel Craig.

    Verder hou ik van Netflix series zoals; The Arrow, The Flash, Supergirl, Designated Survivor, Sherlock Holmes, Lucifer, Jessica Jones, Riverdale, Breaking Bad, Merlijn en tv series als Californication, Dexter, Prison Break, 24, Forever, Penoza, Ik weet wie je bent, Undercover en nog heel veel meer. Daarnaast Netflix films die leuk zijn, zoals Bright bijvoorbeeld. Verder kijk ik niet vaak tv maar vooral Netflix films en series en opgenomen films van tv. Als ik wel tv kijk dan bijvoorbeeld ‘Ik hou van Holland’ of een ander leuk spelprogramma of show, een goede talkshow, een leuke cabaret show en soms het nieuws bijvoorbeeld. Op tv keek ik soms wel naar Pauw, Humberto, Matthijs van Nieuwkerk, ook wel eens RTL Boulevard en ook soms een dating programma zoals Love Island of First Date. Love Island was vaak grappig en leuk om te zien, ook wel wegens o. a. alle patronen in andere mensen die zich afspelen in liefdes relaties etc. Daar kan ik me wel mee vermaken en het is heel leerzaam als je als buitenstaander er naar kijkt van een afstandje, alle patronen waaruit mensen uit leven, zeker als men liefde zoekt buiten zichzelf. Daaruit is veel te leren over verschillende soorten mensen en patronen en hoe dat werkt bij andere mensen (en waar ik mezelf dus nooit in kon herkennen) die bijvoorbeeld zelf niet door hebben hoe ze zichzelf gedragen (soms als kleine kinderen).
  • Vind ik het belangrijk dat mijn partner van films en televisie houdt?Ik vind het wel leuk als jij ook van films en series houdt, omdat ik daar dus veel van hou, en we dan samen kunnen kijken, dat is wel veel gezelliger (eventueel ook wel nog eens zien wat ik allemaal al heb gezien want heel veel series en films, ook op Netflix, heb ik al gezien). Het liefst misschien wel gewoon gezellig samen op een bank met wat lekkers erbij zoals een grote kop (biologische) kruidenthee en lekkers zoals biologische chocola (bijvoorbeeld pure 85%/75% of karamel zeezout) of biologische koekjes of bijvoorbeeld een stuk apfelstrudel met vanillesaus, appeltaart, chocoladetaart, gevulde speculaas of pepernoten e.d., want ik hou ook wel erg van lekkers en ook wel snoepen (wat er helaas niet altijd biologisch is, maar dat is dan niet anders, soms is lekkers en ook gewoon eten niet altijd biologisch te krijgen en dan eet ik dat gewoon niet biologisch). Anders zou ik mezelf te veel beperken tot alleen biologisch, en er is gewoon nog veel lekker eten en lekkers dat helaas nog niet biologisch te krijgen is.
  • Mijn laatste film:Dat weet ik niet meer, dat is lang geleden. De laatste tijd heb ik alleen tv series gekeken zoals o. a. Dexter, Californication, Lie To Me, Firefly, The Expanse.

    Het laatste wat ik gezien heb aan series op Netflix (allemaal nogal lang geleden gezien) is te veel om op te noemen maar voorbeelden zijn; Peaky Blinders, The Witcher, Yankee, Luther, Lucifer, The Sinner, Mindhunter, Jessica Jones, DC’s Legends of Tomorrow, The Flash, Supergirl, The Arrow, Undercover, Hawaii Five-O etc. Soms kijk ik ook wel langer geen enkele film of serie of tv. Ik ben namelijk ook graag buiten in de natuur, als het kan met zonnig weer. Op vakantie mis ik er niets van, films, tv, of internet en ook geen sociale media of smartphone ofzo, dus ik mis dit soort dingen niet als het er niet van komt.

    Het meeste wat ik kijk van tv (films) neem ik vaak op en dat kijk ik dan wanneer ik zin heb (iets als de Forever serie of Love Island) of een goede NL-serie als Undercover bijvoorbeeld. Ik kijk dus zelden "live" tv, maar meestal dus achteraf wanneer het jezelf uitkomt. Dan hoef je ook de reclames niet te zien en kun je die altijd doorspoelen. Dat zijn de voordelen van het huidige tv via internet, dat je kan kijken wanneer je wil via uitzending gemist of opnemen en tv pauzeren etc.
  • Mijn favoriete acteurs en regisseurs:Keira Knightley, Krysten Ritter (Jessica Jones actrice), Deborah Ann Woll (uit Dare Devil serie), Cameron Diaz, Scarlett Johansson, Julia Roberts, Johnny Depp, Arnold Schwarzenegger, Daniel Craig, Jason Statham, Jake Gyllenhaal, Christian Bale, Robert Downey Jr en vele anderen. Als regisseurs / directors o. a. Ridley Scott, James Cameron, JJ Abrams en Christopher Nolan.
  • Mijn favoriete dichters/gedichten:Geen.
  • Vind ik het belangrijk dat mijn partner van poëzie houdt?Nee, dat maakt mij echt niet uit. Ik doe daar zelf niets mee.
  • Mijn favoriete muziek:Ik hou van vele soorten muziek als er maar mooie melodieën in zitten, zoals trance, chill-out, lounge, Ibiza style trance (balearic), pop, electronic dance music (EDM), country-achtig (Ilse de Lange, Lucie Silvas), sing-a-song writers zoals James Blunt of Lily Kershaw, melodische rock en hard rock muziek zoals Queen en Scorpions. Klassieke muziek luister ik nooit naar maar ik kan het soms wel mooi vinden. Ik hou dus van vele soorten muziek, en focus me vooral op de melodieën in muziek om te bepalen wat ik mooi vind. Op teksten let ik meestal minder. Ik heb ook graag trance party’s of festivals bezocht als A State Of Trance, Electronic Family of Luminosity Beach party waar ik veel heb gedanst op trance muziek en dat was heerlijk om te doen. Dat waren hele fijne feesten met een erg positieve en zelfs liefdevolle (hippieachtige soms) sfeer. Ook (pop)concerten vind ik leuk om naar toe te gaan. Ik ben vroeger wel bij de Simple Minds geweest, U2, Tina Turner en later Lucie Silvas.

    Verder vind ik Dj’s vooral goede en mooie muziek draaien / maken als ze echt zelf muzikaal zijn en zelf instrumenten bespelen, en hun eigen muziek componeren, met mooie opbouwende melodielijnen en harmonieën en toonsoorten zoals in trance muziek. Voorbeelden zijn Andrew Rayel, DJ Tiësto, soms Armin van Buuren (laatste tijd niet meer), Above and Beyond, Roger Shah, Leon Bolier.
  • Vind ik het belangrijk dat mijn partner van muziek houdt?Een beetje. Ik hou namelijk wel van diverse soorten muziek en ik ga graag naar (trance) festivals of optredens. Daar geniet ik graag van en samen genieten van een optreden van een artiest zoals James Blunt of naar een (trance) festival gaan is natuurlijk leuker en gezelliger dan alleen gaan (hoewel ik me meestal ook goed heb vermaakt door in mijn eentje naar een trance festival te gaan). Ik hou dus van o.a. een trance beach party zoals Luminosity, of soms een indoor trance party als A State of Trance, of een festival met trance muziek in het Amsterdamse Bos zoals Electronic Family ofzo om daar lekker veel te dansen en te genieten van de positieve sfeer en goede muziek (vaak zijn er meerdere area’s of stages tegelijkertijd zodat je goed kan kiezen welke muziek/DJ set je het liefst wil horen). Ik heb dat vanaf 2008 regelmatig in mijn eentje gedaan, trance feesten bezoeken, omdat mijn toenmalige vrouw en ook collega’s of vrienden geen liefhebber waren van trance of gewoon niet mee wilden, maar de laatste 6 jaar is dat voor mij er niet meer van gekomen. Samen een (trance)festival bezoeken of op een andere manier uitgaan is natuurlijk veel leuker en gezelliger, en ik zou het zeker leuk vinden om dit samen te gaan doen met een leuke relatie.
  • Wat ik heb met beeldende kunst:Niet veel, ik vind dit meestal nogal stil en saai en het zegt mij meestal ook niet zoveel, tenzij er veel expressie of emoties in te zien zijn, het niet te abstract is of over mensen gaat of dat het beweegt.
  • Vind ik het belangrijk dat mijn partner geïnteresseerd is in beeldende kunst?Nee, ik heb daar nooit zo van gehouden en ik vind het vaak saai. Het is meestal nogal statisch. Zie verder mijn eigen antwoord op deze vraag hierboven. Een mooi schilderij wat goed is en veel uitstraalt kan ik wel waarderen.
  • Mijn theaterbezoek:Tegenwoordig niet meer maar ik hou wel van cabaret of klein kunst, of sommige musicals kunnen soms ook mooi zijn. Verder vind ik straattheater ook leuk zoals Deventer op Stelten of Tuin der Lusten festival. Ik hou van artiesten die goed acteren met emoties, maar ik hou niet zo van typetjes nadoen en de draak steken met bepaalde groepen mensen of andersoortige mensen dan zij zelf zijn (en die anderen dan een soort van belachelijk maken dus = ten koste van iemand anders grappig zijn).

    Het mooist vind ik misschien wel kleinschalige, zelf gemaakte voorstellingen van straattheater, kleinkunst en komedie of cabaret, of een mooi ontroerend, eventueel romantisch verhaal, die goed vanuit eigen emoties getoond en gespeeld worden met acteurs die zich helemaal geven, vooral dus ook emotioneel, wat zorgt voor een veel intensere en mooiere beleving.
  • Mijn partner en theater?Ik vind het leuk en gezellig om samen te genieten van een mooie voorstelling zoals hierboven wel beschreven. Ik heb ooit vroeger ook erg genoten van Cirque du Soleil bijvoorbeeld, of dus van goede cabaretiers met zelfspot, of dus van mooie, kleine intieme voorstellingen of straattheater zoals bij Deventer op Stelten en het Tuin der Lusten festival etc.
  • Mijn favoriete musea:Ik heb geen favoriet museum, ik ben niet echt van de musea, ik ga daar eigenlijk nooit heen, ik vind ze vaak te saai voor zover ik een museum ooit bezocht heb. Wat ik wel leuk vond is Archeon, dat was leuk om te bezoeken met mijn kinderen toen (en mijn hond Kyra mocht daar toen ook in); veel zelf doen, ervaren, voelen, proeven, zelf romein spelen, een sieraad maken, brood bakken, kortom meer doen dan kijken, daar hou ik veel meer van en is ook veel leuker voor kinderen en ze kunnen er ook nog veel van leren, en het was heel mooi opgebouwd met een real life Romeins dorp en nederzetting uit de jager / verzamelaar tijd met mensen die alles zo goed mogelijk uitleggen over het leven in die tijd en dat ook naspelen / acteren.
  • Mijn partner en musea:Dat is voor mij niet belangrijk, zelf ben ik geen museum liefhebber dus maar als zij een keer samen wil gaan, ga ik waarschijnlijk wel mee, gewoon als gezelschap. Het samenzijn is dan voor mij misschien belangrijker dan het museum, maar ik kan het ook mooi vinden als ik andere mensen zie genieten van waar zij van houden. Dus dat ik niet van iets hou hoeft jou niet te stoppen dat te doen en betekent niet dat je het alleen hoeft te doen of er alleen heen hoeft te gaan. Ik kan dus ook gewoon voor de gezelligheid meegaan wat dan voor mij dan dus belangrijker is dan waar we heen gaan.
  • Of ik van koken hou en mijn favoriete keuken:Ik hou van mijn eigen gerechten die gebaseerd zijn op biologische en veganistische ingrediënten, voor zover mogelijk. Ik kan zelf gerechten koken zoals; Italiaanse pasta's, Mexicaans eten, Indisch, Hollandse (stamp)potten, standaard aard / groente / vleesvervanger met de aardappelen dan gebakken, of ovenfrietjes of een puree, pizza’s uit de diepvries met hapjes erbij (zoals rauwkost en tomaat, mozzarella met pesto / peper / zout erop) of eigengemaakte pizza's, Indiase curries, een eigen gemaakt broodje (vegetarische) hamburger of shoarma, of een biologische soep met lekkere hapjes erbij (zoals humus salades met toastjes en rauwkost als snoeptomaatjes, komkommer plakjes, puntpaprika en wortel reepjes) als maaltijd en altijd alles dus met veel biologische groenten.

    Ik eet vegetarisch sinds begin 2017, en veganistisch sinds november 2019 en zo veel mogelijk biologisch al sinds begin 2014. Niet biologisch eten is vaker meer geraffineerd en gefabriceerd met meer suiker en vet erin (waardoor je er sneller dik van wordt). Niet-biologisch eten is bijvoorbeeld soms op water gekweekt en met kunstmest en ook met gif opgegroeid en bevat daardoor meestal wel gif in kleine hoeveelheden, en bevat tevens door de snelle groei op soms water / glaswol en kunstmest ook echt minder essentiële voedingstoffen die je nodig hebt zoals vitaminen, mineralen en andere gezonde voedingsstoffen (zoals natuurlijke antioxidanten, flavonoïden e. d. ) dan biologisch eten. Daarmee is biologisch eten puurder, natuurlijker en bijna altijd rijker aan voedingsstoffen en ook smaak en dus ook gewoon lekkerder. Biologisch eten bevat meer (tot wel 4 of 10 keer zo veel) vitaminen, mineralen, en andere gezonde en essentiële stoffen dan het eten uit de geïndustrialiseerde land- en tuinbouw die niet duurzaam is, en die dus met gif en kunstmest is opgegroeid. Daarnaast bevat kunstmatig geproduceerd eten in de industrie (alles wat in pakjes en zakjes zit) vaak allerlei onnodige toevoegingen die soms schadelijk of ongezond kunnen zijn. Voeding uit de niet duurzame / niet-biologische industrie / fabriek of geïndustrialiseerde land- en tuinbouw zorgt er tevens voor dat je sneller dik wordt, dat is wetenschappelijk bewezen.
    Ik eet daarom meestal biologisch en veganistisch voor zover redelijk mogelijk / haalbaar, en let goed op mijn gezondheid, ook door aan te vullen met benodigde supplementen zoals een multivitamine A-Z, calcium en Lysine (een essentieel aminozuur), omdat je niet iedere vitamine altijd dagelijks genoeg binnen krijgt (ook al eet je gezond en 2 stuks fruit en 2 ons groente per dag), en omdat calcium, vitamine B12 en Lysine minder aanwezig zijn in veganistisch eten (en meer in dierlijk voedsel en zuivel zitten). Als ik wel een keer vlees of vis eet, wat ik nog wel steeds heel lekker kan vinden, dan kies ik wel altijd biologisch vlees of MSC-gecertificeerde vis (= wild uit de zee = eigenlijk biologisch) als dat lukt. Daarnaast zorg ik er voor dat ik via mijn eten altijd iedere dag de benodigde en vereiste omega-3 en omega-6 vetzuren binnen krijg.
  • Vind ik het belangrijk dat mijn partner van koken of lekker eten houdt?Ja, want ik kan erg van lekker eten en drinken genieten. Dat is één van de dingen die ik graag doe. Verder kan ik ook genieten van uit eten gaan in een goed restaurant, het liefst wel biologisch. Ik vind het dus fijn als jij ook houdt van lekker eten en van koken zodat we daar samen van kunnen genieten.

Vakantie

  • Ik hou van actief en ontspannende vakanties
  • De vakanties waar mijn partner van houdt: actieve, culturele en ontspannende of actief en ontspannende
  • Ben ik een wintersporter? ja ik ski
  • Is mijn partner een wintersporter? ja hij/zij snowboard, ja hij/zij skiet of ja hij/zij langlauft
  • Mijn favoriete vakantielanden:€ Ik ga graag naar het strand, naar bijvoorbeeld de Atlantische kust in Frankrijk vanwege de mooie, brede stranden en hoge golven of in de Dordogne of de Provence wegens de natuur en een beetje cultuur. Verder hou ik van wintersport vakanties in Oostenrijk omdat ik van skiën hou, en omdat in Oostenrijk alles goed geregeld is en de natuur prachtig is daar. De skipistes zijn daar vaak tussen de bomen en in de bossen en je hebt er gezellige skihutten om wat te eten en te drinken. Ik hou van de bergen, zowel in de zomer als de winter, zowel voor MTB-en, wandelen als skiën. Tevens is het in Oostenrijk gezellig (gemütlich) en ze hebben daar nog veel biologische boeren en producten ook. Je kunt daar op vakantie dus ook wel biologisch eten kopen, ook gewoon in de supermarkt daar, alleen niet alles wat ze hier hebben, dus dat neem ik dan zelf mee. Verder hou ik dus ook van zomervakanties in Oostenrijk vanwege de mooie natuur en bergen. Voor vakanties in Mei hou ik van mooi voorjaars weer in het buitenland (liefst bijvoorbeeld Zuid-Frankrijk ofzo) en in de zomer ook Frankrijk en Italië voor het lekkere weer en eten.
    Het belangrijkste voor mij in vakanties is extra genieten van het leven en als ik een relatie heb dan samen zijn met jou als vriendin en als jij dat ook wil in de toekomst nog eigen kinderen erbij. In het algemeen hou ik van vakanties aan de zee, in de natuur en met water, bos, heerlijk eten, samen spelen, samen sporten, zwemmen, meestal wel actief zijn en soms luieren of lezen, vliegeren met een Powerkite of balletvlieger en stunts uitproberen, bodyboarden, wind- of kitesurfen, minigolf, skiën, tennissen, badminton, (bord)spelletjes doen, zandkastelen bouwen, strandjutten, mooi weer tot 30C ofzo en dus altijd ieder moment doen wat je wil en ook gewoon lekker relaxen, uitslapen, knuffelen in bed, en langs het strand wandelen samen en naar een zonsondergang kijken.

    Ik kan goed skiën en heb mijn kinderen zelf goed parallel leren skiën met behulp van de PMTS techniek (eigenlijk als ski-instructeur maar ik ben niet opgeleid of gecertificeerd o.i.d. ). Ik leer een toekomstige vriendin ook graag goed parallel skiën met PMTS. Mijn favoriete skigebied is Serfaus-Fiss-Ladis waar ik meerdere keren ben geweest, dat is groot en mooi en zonnig. Ook een zomervakantie in dat gebied kan erg leuk zijn want in de zomer is er ook veel te doen en kun je gratis met de liften de bergen in omhoog en is er van alles doen aan activiteiten en zijn er veel speelweide ’s en ook zwem meren voor kinderen in de bergen etc.

    In Oostenrijk vind ik het verder fijn dat veel goed geregeld is, zoals mooie wandel en MTB-routes met paaltjes en GPS locaties en MTB / wandel gidsen in veel dorpen, en mooie wandelroutes waar zelfs van alles is geregeld voor kinderen zoals puzzels onderweg zodat ze zich niet hoeven te vervelen en ze wat te doen hebben onderweg tijdens het wandelen. Er zijn ook mooie watervallen, gletsjers (ook in de zomer). Verder heeft Oostenrijk (zeker in de bergen) ook nog eens heel gezonde en heldere lucht en geen smog zoals in Nederland en andere lage landen.

    In de zomervakantie ben ik het meest in Frankrijk geweest, o. a. voor de zon en het mooie weer, en voor de vele verschillende landschappen en natuur zodat ik jaren lang elk jaar steeds weer een andere vakantie heb meegemaakt, van Ardèche, Provence, Atlantique, Dordogne, Auvergne, Cevennen, Côte d' Azure tot en met Vendee aan toe. Ik hou van de Atlantische kust vanwege de hoge golven voor bodyboarden in de branding en bij Ile de Re is het ook mooi en rustig (maar geen golven).

    Verder vond ik het prachtig om op de bonnefooi met mijn MTB de bushbush in te trekken in onbekende (natuur)gebieden in Frankrijk of Oostenrijk, en om met kaart / GPS zelf een mooie track te zoeken en te fietsen en verrast te worden door prachtige bloemenweiden of prachtige uitzichten op 2500 meter hoogte waar ik dan heen fietste in Oostenrijk in Tirol vlakbij Italië boven een prachtig blauw meer vlak bij Nauders.
  • Zo omschrijf ik mijn ideale vakantiepartner:Een lieve, open, zelfstandige, sportieve vrouw die zelf ook wel weet wat ze wil en wat ze leuk vindt en dat ook communiceert, en die zelf ook initiatief neemt om iets te ondernemen of voor te stellen, en die het liefst bij mijn hobby's, sporten en voorkeuren past. Iemand dus die er ook van houdt samen plezier, activiteiten, sport en ontspanning, rust en mooie natuur te beleven. Het zou leuk zijn als jij bijvoorbeeld skien, MTB-en, racefietsen, zwemmen, mogelijk windsurfen of kitesurfen of spelen in het zwembad/zee, vliegeren, strand kastelen bouwen of bodyboarden in de zee ook leuk vindt of gaat vinden en gaat leren als dat nodig is. Zelf hou ik dus van natuur en sporten in de natuur en die natuur voelen en beleven, en van de zee en het strand en daar veel dingen doen en spelen en soms niets doen en alleen maar kijken naar de golven, en daar naar luisteren of samen te kijken naar de ondergaande zon. Verder vind ik het leuk om samen te spelen in het zwembad (bommetje of duiken of zwembadspelletjes doen zoals stokjes opduiken of bal overgooien), van de glijbaan gaan, op het strand een frisbee gooien, beach-ballen, vliegeren, bodyboarden of een zandkasteel bouwen of leuke spulletjes zoeken (jutten), of leuke activiteiten ondernemen op de camping of natuur zoals tennissen, badminton, tafeltennis, speurtocht, GEO-cache lopen (een soort GPS speurtocht), zwemmen in zee, midgetgolf, activiteiten meedoen op een leuke gezellige familiecamping etc. En natuurlijk vind ik het dan leuk als we dat samen doen en misschien wel met kinderen erbij later.
  • Houd ik van kamperen? ja op een familiecamping
  • Houdt mijn partner van kamperen? ja op rustige campings in de natuur of ja op een familiecamping

Hobby & Sport

  • Ben ik sportief? ja recreatief
  • Is mijn partner sportief? ja fanatiek of ja recreatief
  • De sporten die ik beoefen:Ik heb veel gewandeld de afgelopen twee jaar (niet wegens corona o.i.d. , daarvoor ook al) en ik doe ook wel aan krachttraining in de natuur. Verder ben ik niet meer bezig met sporten of trainen gericht op conditieverbetering, hartslag of met een wedstrijd doel (wat ik vroeger wel was).

    Een half jaar geleden ben ik naast wandelen ook wel gaan trainen gericht op een fitter, sterker en vooral gespierder lichaam en dus minder gericht op duurtraining (zoals ik vroeger wel deed). Ik ben namelijk veel spieren kwijtgeraakt de afgelopen jaren vanaf 2012, door niet veel meer te sporten en te trainen. Die spieren krijg ik er graag wel weer bij. Die spieren komen er het snelst weer bij door gericht daarop te trainen met o. a. krachttraining zoals bijvoorbeeld bootcamp voor het bovenlichaam en eventueel fietsen voor de been spieren (en door daar goed eiwitrijk bij te eten). Ik hou namelijk wel van een sterk, atletisch en gespierd lichaam bij mezelf en van fit zijn, dat vind ik fijner en veel mooier bij mezelf en bij een meid / vrouw vind ik het ook mooi als zij een slank, gespierd en fit lichaam heeft. Een gespierd, slank en fit lichaam ziet er gewoon veel mooier uit en als je fit bent en blijft bewegen en sporten je hele leven, kun je ook veel langer in je leven nog van alles blijven doen en blijf je ook flexibeler, fitter, sterker en gezonder als je ouder wordt. Daarnaast blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat slankere of magere mensen en dieren veel langer leven (tot wel 50% langer leven) en veel gezonder blijven en minder of geen ziektes krijgen dan mensen en dieren die te langdurig te veel eten, overgewicht hebben en beperkt bewegen.

    In mijn studententijd heb ik intensief diverse sporten beoefend en ook fanatiek op topsport niveau getraind, o. a. voor ¼ triatlons (met tot wel 20 uur per week trainen) en later rond mijn 26e heb ik de marathon van Rotterdam gelopen. In mijn studententijd heb ik verder ook een jaartje aan body building / fitness gedaan, aan wedstrijd badminton, aan volleybal, aan schaatsen, veel zwemtraining / racefietsen / hardlopen (voor de triatlons dus) en ook aan karate (shotokan). Verder heb ik op diverse sportscholen als Spinning instructeur gewerkt en veel met hartslagmeter gesport met Polar Own zone. Naast Spinning les geven in sportscholen heb ik in die sportscholen toen ook getraind met een soort van bootcamp (Club Battle = vechtsport op muziek) en TRX-training. Verder heb ik daarnaast ook 10 jaar lang aan MTB-en gedaan en ook aan een paar funklasse MTB-wedstrijden meegedaan. In mijn jeugd vroeger zat ik op judo en op voetbal.

    Ik heb vroeger dus hoofdzakelijk aerobe conditietraining gedaan = duurtraining voor de duursporten die ik deed. Daar krijg je minder spieropbouw van, van die duurtraining, maar vooral een groter en sterker hart en een betere doorbloeding.

    Ik sport nu dus niet meer intensief, wat ik o. a. in mijn studententijd dus wel veel heb gedaan voor o. a. wedstrijden in triatlons en iets later een marathon lopen. Op de lange duur is zeer intensief trainen ook wel minder gezond wegens slijtage van je lichaam en de extra (oxidatieve) stress die dan ontstaat in je lichaam door intensief of te lang te sporten zoals bij topatleten / Tour de France wielrenners etc. O. a. door de Schwinn opleiding die ik heb gehad als Spinning instructeur, heb ik geleerd dat rustiger trainen en sporten, lager in je hartslag zones (tot maximaal 70%), beter is voor ontspanning en je gezondheid, zeker ook op de lange duur.

    Ik hou nu vooral van recreatief sporten puur voor plezier, zoals misschien MTB-en, racefietsen of schaatsen, skeeleren, tennissen, minigolf, beach-ballen en misschien weer eens windsurfen of leren kitesurfen en leren golfen in de toekomst etc. Verder hou ik van actief bezig zijn en spelen (op vakanties meestal) door te vliegeren met een Powerkite, frisbeen, jeu de boule, strandkastelen bouwen, badminton, tafeltennis, bodyboarden etc.
  • Vind ik het belangrijk dat mijn partner aan sport doet?Dat vind ik wel belangrijk. Liefst wel of als ze dat niet gewend is dat ze dat gaat doen, en dat ze het leuk gaat vinden zodat we het gezellig samen kunnen gaan doen. Samen sporten is natuurlijk veel gezelliger dan altijd alleen zoals ik gewend ben. (Ik heb nooit veel samen gesport met anderen behalve ooit een buurman voor MTB-en en vroegere relaties van mij deden nooit veel aan sport). Als jij het ook leuk vindt te sporten, zwemmen, mountainbiken, racefietsen, skeeleren/skaten, skiën, windsurfen of kitesurfen of andere dingen samen te doen zoals vliegeren, bodyboarden, een zandkasteel bouwen, frisbeeën, Geo-caches zoeken, badmintonnen of tennissen of strandjutten dan is dat altijd veel leuker. Dat lijkt mij namelijk leuk en gezellig en ik ben dat dus nogmaals niet gewend van mijn vorige twee relaties (die waren beiden niet sportief of actief en niet initiatiefrijk) en het lijkt mij juist wel leuk om samen actief te zijn en samen dingen te doen. Verder kan ik vanwege mijn ervaring als sporter en sport instructeur, en vanwege mijn kennis over gezond leven, met een gezonde leefstijl, gezond bewegen, een gezond lichaam en gezond eten ook een soort van Personal Trainer zijn (ook voor jou eventueel als je wil en als ik daar zelf zin in heb) op het gebied van gezond bewegen, sporten, eten en leven. Daarnaast kan ik ook les geven in de diverse sporten die ik allemaal heb beoefend zoals o.a. krachttraining, skiën, MTB-en, racefietsen, schaatsen, bodyboarden een beetje, over zowel de techniek als trainingsmethode (gebruik hartslagmeter met hartslag zones e.d.).
  • Volg ik sporten (passief)?Nee, niet echt. Ik heb altijd alles zelf beoefend, sport kijken op tv geef ik minder om, behalve bij belangrijke competities en wedstrijden zoals Olympische Spelen, WK, EK e. d. en dan liefst sporten die ik ook zelf doe of heb gedaan.
  • Vind ik het van belang dat mijn partner op passieve wijze sport volgt?Nee, totaal niet. Zelf volg ik weinig daarvan. Zelf kijk ik weinig sporten op tv o.i.d. Vroeger wel een beetje gedaan maar nu niet veel meer dus, het interesseert mij minder wat anderen zoals bekende sporters of teams doen aan sporten of presteren daarin. Ik geniet liever van zelf doen en zelf sporten. Een WK finale van iets wat spannend is zoals een WK/EK finale voetbal, een Grand Slam tennis of een sport waar zeer goed gespeeld wordt, of een WK skiën of iets dergelijks wat ik zelf doe vind ik nog wel eens leuk om te zien. Ik heb ook wel Tour de France gekeken vroeger maar niet echt fanatiek gevolgd. En verder de Olympische spelen ook wel en soms atletiek wedstrijden.
  • Mijn hobbies:Heel veel, veel is al opgenoemd, maar o. a. dus lekker eten en drinken (biologisch en veganistisch voor zover mogelijk), lekkers eten (bij de thee bijvoorbeeld), luieren in de zon, Netflix kijken, films kijken, (bord)spelletjes doen of gamen op de PC of smartphone, samen met jou iets leuks doen, muziek luisteren, genieten van de natuur, genieten van elkaar (zoals zoenen, knuffelen en vrijen), uit eten, naar een muziek festival / popconcert of artistiek festival / theater gaan zoals Tuin der Lusten.

    Dus vooral genieten van alles wat ik fijn en mooi en leuk vind, daar hoor jij dan bij, en samen is daarbij voor mij altijd de voorkeur als dat zo uitkomt. Dan kan ik van jou genieten en hopelijk jij ook van mij.
  • Vind ik het belangrijk dat mijn partner hobbies heeft?Ja, dat wel. Alleen (hard) werken en daar veel aandacht voor hebben maakt het leven wel heel saai en niet leuk voor je relatie als die hebt. Hobby's is voor mij doen wat je leuk vindt in je leven, wie wil dat nu niet? En het liefst is je werk natuurlijk ook je hobby of iets wat je in ieder geval met veel plezier doet, maar het is wel zo leuk ook heel veel andere leuke dingen te doen in het leven dan alleen je werk. Mijn eigen hobby's zijn al veel genoemd bij vakanties e.d. en ik vind heel veel leuk dus ik ben zelf erg divers en ik probeer ook graag nieuwe dingen en activiteiten en hobby's uit en ik hou er van om actief bezig te zijn maar ik kan ook goed luieren.
  • Heb ik huisdieren?Nee, niet meer. Ik had tot eind 2020 nog een kat (Pippi). Het was een buitenkat die heel vaak buiten was en ook vaak buiten sliep, maar ze is eind 2020 meerdere keren voor langere tijd weggelopen (1 maand bijvoorbeeld) en sinds begin januari 2021 nooit meer teruggekomen. Toen ze eind 2020 nog een paar keer terug kwam zag ik wel dat ze dikker was geworden dan daarvoor dus blijkbaar had ze een ander “huis” gevonden waar ze goed te eten kon krijgen. In feite is ze gewoon weggelopen en niet meer terug gekomen. Verder had ik vanaf begin 2012 tot begin 2018 ook nog een hond (Kyra), een Schotse collie. Ik ben meer een hondenliefhebber dan van katten. Honden zijn socialer, intelligenter en ze richten zich veel meer op hun baasje en mensen, je kunt ze van alles leren en je kunt met een hond veel meer samen doen. Ik vond het leuk om in 2012 mijn hond op te voeden en te trainen als puppy met 9 weken, samen met haar van alles te leren op puppycursus, met haar te spelen, samen met haar hard te lopen en te stoeien, en ook met haar te wandelen in bos, heide en natuur bij mij in de buurt. Ik heb veel plezier met haar gehad.

    In Kyra herkende ik ook wel eigenschappen van mezelf en ze paste dus wel bij mij. Ze was eigenwijs, deed altijd waar ze zelf zin in had, luisterde niet zo maar naar anderen, was nogal zelfstandig, kon krachtig zijn in haar optreden naar andere honden, en ze nam in een roedel de leiding wanneer nodig. Ze liet van anderen veel toe en had ook nooit kwaad in de zin naar wie dan ook. Het was dus ook een hele zachtaardige hond, tenzij een andere hond of iemand haar of mij kwaad aan deed of wou doen, dan kon ze wel boos worden en me helpen verdedigen. Zo zijn Schotse Collies over het algemeen, ze doen niemand kwaad, zijn zachtaardig en niet agressief. Het zijn fijne familie honden en heel geschikt voor kinderen en alleen waaks wanneer nodig. Van mij mag iedereen altijd helemaal zichzelf zijn, zowel thuis of gewoon om me heen. Dat heb ik zelfs het liefst, dat je bij mij je meest open, eerlijke en authentieke zelf bent en durft te zijn, zonder enige remmingen, masker op en je dus niet anders voordoet dan je bent. Daarin mogen van mij alle emoties, gedachten, gevoelens van iedereen er volledig zijn en ook geuit worden. Ik kan namelijk met bijna alles van iedereen en de wereld om gaan. Dat heb ik vooral vanaf 2010 geleerd door o. a. een spirituele opleiding voor bewustwording en coach te volgen. Daarmee ben ik persoonlijk toen wel veranderd, een gevoeliger mens geworden (meer gericht op gevoel) en persoonlijk gegroeid in bewustwording van mezelf, waardoor ik met meer situaties en mensen om kan gaan nu, en van daaruit zijn anderen bij mij vrijer om zichzelf te zijn dan ergens anders.

    Ik hoop dat een toekomstige vriendin in mijn leven zich ook vrij voelt of gaat voelen bij mij en dus zich ook zo vrij mogelijk gedraagt bij mij, puur authentiek als zichzelf, net zoals ik dat graag doe bij anderen. Aanpassingsgedrag (naar anderen en de wereld om je heen) is meestal een zelfbeperking en mogelijk negatief voor jezelf en voor wie je werkelijk bent. Gewoon jezelf zijn klinkt gemakkelijk maar de meeste mensen kunnen dat niet goed en passen zich vaak veel aan aan anderen. Het niet jezelf aanpassen aan anderen maar “gewoon” jezelf zijn is een voorbeeld wat ik zelf door bewustwording meer geleerd heb te doen de afgelopen jaren (al deed ik dat al niet zo veel, mezelf aanpassen aan anderen). Het jezelf aanpassen werkt vaak averechts en beperkt vaak je eigen geluk. Ik heb geleerd door bewustwording om dus nog meer altijd volledig mezelf te blijven en me nooit meer iets aan te hoeven trekken van anderen en wat anderen van mij vinden en denken, en dat ik me niet aan hoef te passen als dat niet goed voelt voor mezelf (tenzij ik mezelf bewust tijdelijk even wel aanpas aan anderen maar dat is dan zeer bewust gekozen en niet uit please-gedrag naar anderen bijvoorbeeld).
  • Hoe belangrijk is het voor mij dat mijn partner van huisdieren houdt?Niet echt belangrijk. Misschien wil ik zelf in de toekomst ooit wel weer eens een hond, misschien weer een Schotse Collie, want ik vind dat wel mooie honden. Maar ik weet ook dat een hond hebben wel altijd veel aandacht vraagt, verplicht eigenlijk 3 maal per dag wandelen (in totaal een uur of twee per dag), en je moet met heel veel in je leven rekening houden als je een hond hebt. Met op vakantie gaan, reizen en ook daguitjes of andere activiteiten en hobby’s moet je altijd veel rekening houden met je hond (onderkomen en zijn honden toegestaan, hitte, locatie, voeren, voeding meenemen, kan de hond alleen blijven thuis of op locatie, hoe lang kan je hond alleen blijven, kan de hond als je die meeneemt uitgelaten worden, zijn honden toegestaan in een pretpark of zwembad/meer bijvoorbeeld e.d.). En een hond kan niet zomaar mee in een vliegtuig. Een hond is dus best wel beperkend als je van alles wil ondernemen en als je actieve hobby’s hebt waarmee je bijvoorbeeld een hele of halve dag weg bent, dan komt een hond en uitlaten of er op letten (en eventueel meenemen) zomaar niet goed uit. Zoals bijvoorbeeld bij een dag racefietsen, mountainbiken, windsurfen of kitesurfen, of misschien een skivakantie. Het kan wel maar vergt wel altijd rekening houden met en veel aanpassen soms heb ik gemerkt. En bij een actief leven met veel hobby’s kan een hond dus minder goed uitkomen.

Politiek

  • Mijn politieke voorkeur is links
  • De politieke voorkeur van mijn partner vind ik niet belangrijk
  • Hoe ik de politiek volg:Niet echt, ik vind dat niet interessant meer want er zijn weinig politici die open en eerlijk zijn. Daarnaast wordt er vaak veel gepraat maar weinig gedaan, veel gediscussieerd maar komen er vaak weinig goede oplossingen uit, worden er veel te vaak onlogische of onwerkbare compromissen gesloten of wetten bepaald, en zitten mensen ook wel puur uit eigen belang in de kamer en het eigen belang opzij zetten en de burger echt voorop plaatsen mist dan. Ik stem daarom ook al heel lang niet meer. Premier Rutte bijvoorbeeld is nu niet bepaald een geloofwaardig persoon (uitgezonderd de Corona crisis in het begin, de eerste speeches) aangezien hij heel vaak in een interview de waarheid verbergt, er om heen draait en vaak niet eerlijk is. Als je de serie "Lie to me" kent van Netflix of van tv, dan weet je misschien waar ik het over heb, micro expressies en gezichtsuitdrukkingen lezen (non-verbale signalen), en zinsconstructies (in schrijven en praten) wat precies laat zien wanneer er onwaarheden vertelt worden of de waarheid verborgen wordt gehouden en wanneer ergens omheen wordt gedraaid en niet rechtstreeks de waarheid wordt gesproken, en dat is bij hem bijvoorbeeld nogal vaak (en ook bij andere politici). Het is echt zelden dat politici echt open en eerlijk zijn en direct en helder praten kan bijna geen enkele politicus, daar hou ik juist wel van, van duidelijkheid, waarheid, openheid en eerlijkheid (en vind ik ook belangrijk). Daarom zijn de meeste politici ook nooit echt te vertrouwen. En politici spreken dus bijna nooit duidelijke en heldere taal die door normale mensen te begrijpen en te volgen valt omdat die politici dus niet direct, en rechtstreeks de waarheid kunnen of durven te vertellen en er dus vaak allemaal omheen draaien, dan wordt het vaak een onbegrijpelijke woordenbrij die veel te lang is en eigenlijk weinig of niets vertelt omdat ze dat dan bijvoorbeeld niet kunnen, niet mogen of niet durven. En binnen politieke partijen worden er ook nog wel eens belachelijke regels opgelegd aan de leden van de eigen partij, die ernstig vrijheden beperken, ook vrijheid tot meningsuiting of tot financiele afdracht dwingen van hun inkomen (zoals bij de SP) en dat is gewoon raar. Dan mag je niet eens een andere mening hebben dan de politieke partij (en hun visie) waar je lid van bent. Dat is juist ondemocratisch en vrijheidsbeperkend en daar hou ik niet van en vindt ik onlogisch, zeker voor Nederland.
  • in hoeverre vind ik het belangrijk dat mijn partner een interesse heeft in politiek?Dat vind ik niet belangrijk. Zelf volg ik het dus niet meer vanwege gebrek aan vertrouwen in politici. Zie mijn eigen antwoord hierboven voor meer uitleg. Op zijn hoogst volg ik politiek om menselijk gedrag te zien en te benoemen, hoe raar politici soms praten, en hoe die met hun eigen gedrag uit patronen leven en vaak niet uit waarheid leven en spreken, zoals helaas dus vaak in de politiek.

Levenswijze

  • Mijn geloof is anders
  • Het geloof van mijn partner is voor mij niet van belang
  • Ik belijd mijn geloof als volgt in praktijk:Ik ben nooit gelovig geweest in de zin van een religie of een god. Ik heb wel ervaring met spiritualiteit opgedaan tijdens een spirituele opleiding van drie jaar lang voor bewustwording (en coaching) van jezelf naast mijn baan als ICT Business Consultant in de ICT Security. Daardoor ben ik me bewuster gaan worden van alles in mezelf, van emoties, gevoelens en gedachten, en ook hoe daarmee beter om te leren gaan. Daarnaast heb ik mezelf de afgelopen twee jaar (2019-2021) ook meer verdiept in gezond leven, bewegen en eten en ben ik dus ook bewuster geworden hoe zo gezond mogelijk te leven. Verder ben ik ook meer ervaren geworden in hoe om te gaan met alle emoties, gevoelens, communicatie, non-communicatie en gedragingen van andere mensen (ongeacht of iets geuit wordt door andere mensen of juist niet geuit wordt). Hierdoor heb ik veel meer ervaring gekregen in het waarnemen van emoties, gevoelens en gedrag van andere mensen in non-verbale zin (uitstraling en dus ook emoties lezen van andere mensen bijvoorbeeld) en daardoor komt het nu vaak voor dat ik meer en beter waarneem wat er door andere mensen heen gaat qua emoties, gevoelens, wat ze non-verbaal uitstralen en hoe ze zich gedragen dan dat die persoon dat zelf door heeft. O. a. omdat veel mensen zich onbewust zijn van een (groot) deel van hun emoties, gevoelens, communicatie (verbaal / non-verbaal) en gedrag en daar ook nooit of bijna nooit op letten. Dat zijn dan onbewustere emoties, gevoelens en gedragingen die mensen zelf dus niet bewust zijn of door hebben. Dit komt omdat veel mensen vaak emoties en gevoelens vervelend, moeilijk, of lastig of pijnlijk vinden (vooral de negatieve emoties en gevoelens uiteraard, die niet fijn voelen, maar ook positieve emoties worden weggestopt en geblokkeerd). Emoties en gevoelens worden vaak weggestopt, geblokkeerd, er wordt niet over gesproken, soms zijn emoties en gevoelens zelfs taboe zoals huilen bij mannen en boos worden bij vrouwen, en daardoor zijn mensen zich niet eens meer bewust van hun eigen gevoelens in hun eigen lichaam, wat ze wel horen te voelen uiteraard en leren ze af ermee om te gaan. Kinderen zijn vaak nog vrijer in emoties, gevoelens en het uiten daarvan, volwassenen lijken dat dus bijna altijd onbewust af te leren wat juist zeer onhandig is en jezelf ernstig in de weg kan zitten. Verder letten mensen soms niet zo veel op hun eigen gedrag en of zijn ze zich minder bewust van hun gedrag (zowel verbaal als non-verbaal). De meeste mensen zijn wel gewend op het gedrag van anderen te letten en maar zijn soms niet zo gewend op hun zelf en eigen gedrag te letten.

    Door bewustwording van mezelf ga ik nu nog bewuster kiezen in alles van mijn doen en laten in mijn leven. In nog gezonder eten, nog gezonder bewegen, nog gezonder leven, nog bewuster kiezen wat ik leuk vindt om te doen of nog bewuster kiezen bij aanschaf van iets etc. Ik leef dus nu veel bewuster in alles, waarom ik het doe en waarom ik iets op een bepaalde manier.

    Door dit alles ben ik wel een ander mens geworden dan andere mensen. O. a. omdat ik zoveel waarneem van andere mensen wat ze zichzelf allemaal onbewust zijn van hunzelf en omdat ik ook alles in mezelf nu zo goed waarneem.

    Als een vriendin openstaat voor bewustwording van alles in zichzelf, en beter zichzelf durft te leren kennen in wie ze is, en hoe bewustwording werkt, dan word ik daar wel blij van want daar wordt een mens uiteindelijk altijd beter of mooier of gelukkiger van, en jij dus natuurlijk ook. Als je namelijk vrijer gaat leven en je zelf vrijer gaat voelen, en meer vrijheid in ieder moment kan gaan ervaren om altijd gewoon jezelf te zijn en te blijven, ondanks welke omstandigheden dan ook, dan wordt jij zelf daar blijer en gelukkiger van, en ik dus ook.
  • Mijn partner belijdt zijn/haar geloof als volgt:Dat is voor mij niet van zo belang. Dat is altijd haar keuze en daar is ze bij mij altijd volledig vrij in. Zelf ben ik nooit gelovig geweest. Er bestaat wel iets bovennatuurlijks, iets “boven” ons. Zelf weet ik dat er meer is dan hemel en aarde zeg maar, zoals bijvoorbeeld een medium, intuïtie, helderziendheid, boodschappen of inzichten van boven (in meditatie bijvoorbeeld). Ik ben echter een nuchter en serieus iemand, die op die manier ook met spiritualiteit om gaat, op basis van eigen ervaringen en harde feiten. Ik ben namelijk ook een wetenschappelijk opgeleide onderzoeker (Medisch-Bioloog) die dus van bewezen feiten, goede onderzoeken, degelijke rapporten en harde eigen waarnemingen uitgaat. Dit komt o.a. omdat ik ook onderzoeker van aard ben en ook als onderzoeker ben opgeleid vooraf aan mijn ICT carrière (ik heb voor mijn omscholing tot ICT-er namelijk Medische Biologie gestudeerd aan de Universiteit te Utrecht). Dus ook voor wat betreft spirituele zaken blijf ik daar altijd nuchter, serieus en deels als wetenschapper mee omgaan, en zo zijn sommige bijzondere spirituele zaken zoals dus mediumschap, boodschappen tijdens meditaties binnen krijgen (in beeld of boodschappen) of andere zaken die ik heb ervaren zijn voor mij wel feitelijk bewezen. In het algemeen geld voor mij; iedereen heeft zijn eigen geloof en iedereen is vrij te geloven wat ze willen. Voor mij zelf is altijd het belangrijkste wat de echte waarheid is en ga ik altijd zoveel mogelijk uit van de hoogste en beste waarheid die onomstotelijk bewezen kan worden ongeacht wat andere mensen geloven of beweren.
  • Mijn levensovertuiging is anders
  • De levensovertuigingen van mijn partner zijn voor mij geen criterium

Levensvisie

  • Ik ben een beetje huiselijk en beetje uitgaand persoon
  • Mijn partner is een huiselijk, uitgaand of beetje huiselijk en beetje uitgaand iemand
  • Spiritualiteit is belangrijk voor mij
  • Spiritualiteit is niet iets waar zij/hij mee bezig is maar staat er wel voor open of is belangrijk voor mijn partner
  • Ik hou me als volgt bezig met spiritualiteit:Hetzelfde zoals bij de vorige vraag omschreven;

    Ik ben nooit gelovig geweest in de zin van een religie of een god. Ik heb wel ervaring met spiritualiteit opgedaan tijdens een spirituele opleiding van drie jaar lang voor bewustwording (en coaching) van jezelf naast mijn baan als ICT Business Consultant in de ICT Security. Daardoor ben ik me bewuster gaan worden van alles in mezelf, van emoties, gevoelens en gedachten, en ook hoe daarmee beter om te leren gaan. Daarnaast heb ik mezelf de afgelopen twee jaar (2019-2021) ook meer verdiept in gezond leven, bewegen en eten en ben ik dus ook bewuster geworden hoe zo gezond mogelijk te leven. Verder ben ik ook meer ervaren geworden in hoe om te gaan met alle emoties, gevoelens, communicatie, non-communicatie en gedragingen van andere mensen (ongeacht of iets geuit wordt door andere mensen of juist niet geuit wordt). Hierdoor heb ik veel meer ervaring gekregen in het waarnemen van emoties, gevoelens en gedrag van andere mensen in non-verbale zin (uitstraling en dus ook emoties lezen van andere mensen bijvoorbeeld) en daardoor komt het nu vaak voor dat ik meer en beter waarneem wat er door andere mensen heen gaat qua emoties, gevoelens, wat ze non-verbaal uitstralen en hoe ze zich gedragen dan dat die persoon dat zelf door heeft. O. a. omdat veel mensen zich onbewust zijn van een (groot) deel van hun emoties, gevoelens, communicatie (verbaal / non-verbaal) en gedrag en daar ook nooit of bijna nooit op letten. Dat zijn dan onbewustere emoties, gevoelens en gedragingen die mensen zelf dus niet bewust zijn of door hebben. Dit komt omdat veel mensen vaak emoties en gevoelens vervelend, moeilijk, of lastig of pijnlijk vinden (vooral de negatieve emoties en gevoelens uiteraard, die niet fijn voelen, maar ook positieve emoties worden weggestopt en geblokkeerd). Emoties en gevoelens worden vaak weggestopt, geblokkeerd, er wordt niet over gesproken, soms zijn emoties en gevoelens zelfs taboe zoals huilen bij mannen en boos worden bij vrouwen, en daardoor zijn mensen zich niet eens meer bewust van hun eigen gevoelens in hun eigen lichaam, wat ze wel horen te voelen uiteraard en leren ze af ermee om te gaan. Kinderen zijn vaak nog vrijer in emoties, gevoelens en het uiten daarvan, volwassenen lijken dat dus bijna altijd onbewust af te leren wat juist zeer onhandig is en jezelf ernstig in de weg kan zitten. Verder letten mensen soms niet zo veel op hun eigen gedrag en of zijn ze zich minder bewust van hun gedrag (zowel verbaal als non-verbaal). De meeste mensen zijn wel gewend op het gedrag van anderen te letten en maar zijn soms niet zo gewend op hun zelf en eigen gedrag te letten.

    Door bewustwording van mezelf ga ik nu nog bewuster kiezen in alles van mijn doen en laten in mijn leven. In nog gezonder eten, nog gezonder bewegen, nog gezonder leven, nog bewuster kiezen wat ik leuk vindt om te doen of nog bewuster kiezen bij aanschaf van iets etc. Ik leef dus nu veel bewuster in alles, waarom ik het doe en waarom ik iets op een bepaalde manier.

    Door dit alles ben ik wel een ander mens geworden dan andere mensen. O. a. omdat ik zoveel waarneem van andere mensen wat ze zichzelf allemaal onbewust zijn van hunzelf en omdat ik ook alles in mezelf nu zo goed waarneem.

    Als een vriendin openstaat voor bewustwording van alles in zichzelf, en beter zichzelf durft te leren kennen in wie ze is, en hoe bewustwording werkt, dan word ik daar wel blij van want daar wordt een mens uiteindelijk altijd beter of mooier of gelukkiger van, en jij dus natuurlijk ook. Als je namelijk vrijer gaat leven en je zelf vrijer gaat voelen, en meer vrijheid in ieder moment kan gaan ervaren om altijd gewoon jezelf te zijn en te blijven, ondanks welke omstandigheden dan ook, dan wordt jij zelf daar blijer en gelukkiger van, en ik dus ook.
  • Het belang dat ik hecht aan samen dingen doen:Dat vind ik wel heel belangrijk. Het liefst doe ik veel samen hoewel ik dat niet gewend ben vanuit twee vorige relaties, die waren niet actief, niet echt sportief en ook nogal passief en zonder initiatief om dingen te ondernemen, terwijl ik dus juist wel iemand ben die graag actief is en die wel initiatief neemt om samen leuke dingen te doen als ik dat leuk vind. Het ligt uiteraard altijd aan het moment en de prioriteiten die jij en ik stellen en wat we samen fijn vinden. Er kunnen natuurlijk momenten zijn dat jij of ik iets moet of wil doen wat niet samen gaat. Dat is ook goed natuurlijk maar ik vind het dus wel leuk om vaak dingen samen te doen, meer dan ik gewend ben.

    Het samen komt bij mij altijd wel vanzelf, dat is voor mij eigenlijk een natuurlijk onderdeel van een relatie, het ontstaat vanzelf. Ik vind het ook leuk als jij met initiatieven en ideeën komt om samen dingen te doen, want dat heb ik dus wel veel gemist in het verleden.

    Ik heb er dus echter geen probleem mee als mijn vriendin een keer alleen wil zijn of iets alleen wil doen, want ik ben ik ook van de vrijheid altijd te doen waar je zelf zin in hebt, dus in dat geval doen we dan gewoon even tijdelijk iets alleen als jij dat wil. Daar is bij mij dus ook alle ruimte voor. Als jij iets voor jezelf wil doen, of iets wil doen wat voor jou nodig is om alleen te doen (voor werk bijvoorbeeld), dan ga ik ook wel even wat alleen voor mezelf doen, want ik kan me uitstekend in mijn eentje vermaken, zoals met gamen op de PC bijvoorbeeld, een boek lezen, een film kijken of muziek luisteren. Zolang dat goed voelt voor ons allebei dus iets alleen te doen of als dat het beste uitkomt is dat helemaal goed, want nogmaals ik wil graag dat jij eigenlijk alleen doet in je leven wat je zelf fijn vindt of het liefst doet in elk moment, en ik laat jou altijd vrij in je eigen keuzes, want ik geef mezelf ook graag die vrijheid om dat te doen voor mezelf en hou er zelf ook van als andere mensen mij vrij laten in alle keuzes in mijn leven.

    Ik hou er ook van als jij duidelijk aangeeft en communiceert wat je wilt en wat je niet wilt, wat je samen wil doen of eventueel alleen, ongeacht wat ik wil (dus zonder je te richten op mij wat ik zou willen en dus zonder mij te willen “pleasen”), want ik hou dus van een zelfstandig iemand die duidelijk kiest vanuit haar zelf, wat ze wil en ik hou dus ook van iemand die duidelijk communiceert over wat ze wil want een zelfstandige partner die zelf keuzes maakt, die zelf weet wat ze wil en die duidelijk communiceert dat heb ik in het verleden ook veel gemist in mijn leven. Communicatie is heel belangrijk voor mij in een relatie, ook over dingen samen doen of een keer iets alleen willen doen. Alleen met open en eerlijk communiceren laat je helder weten wat je echt wil en niet wil en dat is voor mij heel belangrijk dus, die communicatie over alles.

    Alles wat goed voelt voor mezelf is voor mij de leidraad van mijn leven en bepaalt wat ik doe en welke keuzes ik maak, en dat geldt wat mij betreft dus dan natuurlijk ook voor jou, als we samen zijn, dat alles wat goed voelt voor jou ook de leidraad is voor jouw keuzes in je leven. Dan ga je je ook het meest vrij voelen bij mij om te doen waar je zelf het meest zin in hebt, en om dat ook te communiceren, ongeacht of dat iets doen is samen met zijn tweeën of alleen. Dat is dus nogmaals zelfs wat ik graag wil voor jou, want als jij gelukkiger bent / wordt door in ieder moment te kiezen en te doen wat goed voelt voor jezelf en waar jij blij en gelukkig van wordt, dan wordt ik dat waarschijnlijk ook, en andersom geldt dat hopelijk dan ook zo.
  • Het contact met mijn vrienden omschrijf ik zo:Eigenlijk niet meer, omdat ik niet echt vrienden meer over heb van "vroeger" uit mijn jeugd of van ICT collega’s van vroeger. Soms heb ik bewust afscheid genomen van een aantal mensen die niet zo gunstig bleken te zijn voor mij en mijn leven, ook familie. Die gedroegen zich vooral in de relatie altijd zeer passief naar mij toe en waren soms ook negatief naar mij, verwachtten vaak zaken van mij die ze zelf niet deden of het initiatief niet voor namen en waar ze zelf juist verantwoordelijk voor zijn en zij kunnen ook bleek later totaal niet met hun eigen emoties omgaan en gaven mij soms ook de schuld van gebrekkige relaties in de familie, terwijl ze die juist zelf niet onderhielden met elkaar en met mij.

    Verder heb ik vanaf mijn 18e jaar, toen ik op kamers ging wonen in Utrecht voor mijn Medische Biologie studie, achteraf gezien veel afstand ervaren tot mijn twee oudere broers en mijn beide ouders. Ook al ging ik de verbinding wel aan met hun, en kwam ik in het begin nog ieder weekend weer thuis en later ook nog wel iedere maand ofzo thuis bij mijn ouders, en heb ik vaak geprobeerd om relaties met hun in stand te houden of te verbeteren, zij konden dat allemaal niet echt met mij aangaan wegens o. a. hun geslotenheid en geen initiatief nemen van hun kant om de verbinding van hun kant in stand te houden of te herstellen. Mijn vader is overleden in 2013 en was ook erg emotioneel geblokkeerd en is nooit echt een relatie met mij aangegaan, vanaf kinds af aan al niet. Hij ging eigenlijk nooit met zijn kinderen om, ook geen gesprek met mij, mijn hele leven niet. Mijn beide ouders vroegen ook nooit hoe het met mij ging, toonden geen interesse in mijn school vroeger, in mijn studie, in mijn hobby’s, in mijn banen / werk, in mijn relaties, en ook niet in hoe het met mij ging in het leven en konden geen echte relatie of sociale band aan gaan met hun kinderen en ook niet met elkaar. Tussen mijn ouders onderling heb ik ook nooit liefde gezien, ook zelfs geen enkele lichamelijke aanraking of lieve woorden of enige andere vorm van genegenheid tussen hun. Ze praatten zelfs niet eens veel met elkaar. Zij waren beiden dus nogal gesloten en praatten ook nooit over wat er in hun om ging.

    Toen ik steeds bewuster werd van wie ik was en hoe ik was als persoon (een gevoelige, open, eerlijke, warme en zachtaardige man), en dat mijn familieleden zelden contact met mij onderhielden, heb ik daarna besloten niet meer met mijn familie om te gaan.
    Achteraf ben ik ook gaan inzien dat mijn twee vorige relaties (een ex-vrouw en een ex-vriendin) ook dat gebrek en onvermogen hadden om echt een relatie aan te kunnen gaan en die echt in stand te houden of te verbeteren en ook allebei totaal niet konden communiceren (nergens over, niet over gedachten, niet over gevoelens, niet over wat ze wilden of leuk vonden in het leven, niet over algemene zaken in het leven, niet over het huishouden of de kinderen, echt nergens over) en dat ook zij weinig tot niets investeerden of deden voor de relatie met mij en om die goed te houden of te verbeteren. Dat konden zij blijkbaar gewoon ook niet. Zij toonden ook allebei echt nooit enige interesse in mij, en in wie ik was en in mijn leven. Wat betreft mezelf ben ik toen gaan inzien dat ik wel heb geïnvesteerd in die relaties en vaak genoeg initiatief heb genomen om het leuker en gezelliger te maken, maar dat die anderen dat niet konden waarderen, niet lieten blijken of ze het leuk vonden of niet, niet eens opmerkten en zelf ook blijkbaar gewoon niet in staat waren soortgelijk initiatief te nemen. Zij leefden eigenlijk allebei een beetje als een soort zombie en ook totaal emotieloos zag ik achteraf. Tijdens de relaties heb ik dat uiteraard nooit zo gemerkt omdat ik zelf wel veel leuke dingen deed en initiatieven nam om leuke dingen te doen met mijn kinderen bijvoorbeeld (en zij niet), zodat ik me wel vermaakte deels en ook altijd wel bezig en druk was zodat hun gebreken en manco’s mij nooit zijn opgevallen, pas achteraf helaas.
  • De betekenis van seksualiteit voor mij:Seksualiteit is voor mij fijn samen zijn met elkaar, samen knuffelen, kussen, zoenen, elkaar strelen, elkaars lichaam verkennen en voelen, elkaar lang diep in de ogen kijken, genieten van elkaars lichaam, samen fijne gevoelens voelen en veroorzaken bij elkaar en daar heel erg van genieten, kaarsjes aan en sensuele / zachte muziek opzetten die erbij past en zacht, teder en liefdevol vrijen met elkaar maar later ook vrij kunnen genieten van stevigere of ongeremdere seks samen als je aan elkaar gewend bent. Verder ook van elkaar leren wat fijn voelt bij elkaar, genieten van alle vormen van seks beleven met elkaar in alle te bedenken houdingen, ook gewoon samen spelen in bed met elkaars lichaam, of een keer een sensuele massage, ook eventueel met speeltjes erbij of andere attributen zoals elkaar kietelen met een veer bijvoorbeeld, en voor de afwisseling een keer een blinddoek proberen bij elkaar of gewoon de ogen dichthouden voor nog meer focussen op voelen en verrast te worden door de aanrakingen van de ander.

    Ik ga meestal op mijn gevoel af en non-verbale communicatie is bij seksualiteit nog belangrijker dan anders. Bij seksualiteit samen hoofdzakelijk op je gevoel af gaan, luisteren naar elkaars gevoel, vaak is dat zonder woorden en alleen maar elkaar aanvoelen en daar van genieten, daar hou ik wel erg van, zo in stilte genieten samen en dus alleen maar op gevoel afgaan. Ik vind het echter ook belangrijk en fijn als op het gebied van seksualiteit dingen uitgesproken durven te worden naar elkaar door mezelf of door jou en verbaal worden aangegeven naar elkaar als dat nodig is, en dat er totaal geen taboes zijn in seksualiteit en daarover praten, en dat we samen open durven te praten over seksualiteit, ook als één van ons iets nieuws / spannends / onbekends of een fantasie of iets taboe doorbrekends wil uitproberen. Verder is het soms gewoon handig en fijn verbaal aan te geven wat je fijn of lekker vindt aan de ander omdat de ander dat niet altijd kan aanvoelen of nog niet kan weten, daarvoor moet je elkaar gewoon beter leren kennen op lichamelijk vlak. Het is voor mij dus belangrijk met elkaar open te durven en kunnen praten over seksualiteit en alle nog mogelijke taboe’s.

    Verder is het ook fijn (wederzijds) als je elkaar precies gaat begrijpen zonder woorden en precies leert wat de ander fijn vindt, gewoon door dat te leren aan te voelen etc. Dus dat de ander je goed aanvoelt of leert aanvoelen en goed luistert naar het lichaam van de ander en non-verbale signalen van de ander goed waarneemt en daar ook op let, hoe die reageert, en dus ook opmerkt wat de ander fijn en lekker vindt zonder woorden, dus elkaar ook non-verbaal waarnemen en puur op je gevoel en waarnemen van de ander afgaan zonder dat er woorden nodig zijn. Op die manier kun je in stilte met elkaar vrijen en elkaar precies leren begrijpen zonder woorden.

    Ik hou verder veel van lichamelijke aanrakingen, zeker in een relatie en zeker als die aanrakingen met liefde zijn en ik hoop dat jij ook van lichamelijke aanrakingen houdt, want zelf heb ik die liefdevolle aanrakingen heel veel gemist in mijn leven tot nu toe. Zelf heb ik die liefdevolle aanrakingen veel gemist gedurende mijn eerdere twee relaties en ook nooit ontvangen van mijn ouders, omdat mijn ouders nooit aan liefde uiten deden, ook niet met lichamelijke aanrakingen, ook niet naar elkaar toe. Het was een nogal liefdeloos huwelijk van mijn ouders, en ook naar hun kinderen toe.

    Verder geldt voor mij ook; niets moet, en alles mag. Dus elkaar nooit tot iets verplichten en aan de andere kant dat alles mogelijk is samen met elkaar en dat dus niets raar is (geen taboes meer) en dus ook zo openminded mogelijk zijn op het gebied van seksualiteit en gewoon alles wederzijds bij en met elkaar uit durven proberen en er over durven praten, zonder dat dus ooit iets raar is of een taboe is.
  • Mijn werk:Ik heb 16 jaar gewerkt in de ICT als Business Consultant (en dus adviseur) op het gebied van ICT Security bij KPN en voorgangers (eerst PinkRoccade, die werd overgenomen door Getronics, die weer werd overgenomen door KPN). Dat was vooral voor klanten in de groot zakelijke markt zoals banken, ministeries en andere grotere bedrijven en overheidsinstanties. Ik was gespecialiseerd op het gebied van PKI beveiligingsdiensten die certificaten leverden aan klanten voor de identificatie van servers, cliënts, voor het versleutelen van verbindingen (encryptie) en voor het samenstellen van beveiligde werkplekken met bijvoorbeeld smartcard toegang, versleutelde harde schijf e. d. Daarin heb ik klanten altijd geadviseerd hoe het beste ICT Security (PKI) diensten en producten in te zetten voor hun organisatie. Dat deed ik zowel op board niveau (directeuren, management e. d. ) als ook op bit-niveau in overleg met techneuten en ICT mensen van klanten. Dit is deels ontstaan omdat computers altijd wel een hobby van mij is geweest en is geworden vanaf mijn studententijd (toen ik Medische Biologie studeerde in Utrecht). Na mijn studie kon ik niet direct een baan krijgen als wetenschappelijk onderzoeker en heb ik mij na meerdere sollicitaties uiteindelijk ingeschreven voor een omscholingstraject bij een ICT-bedrijf tot ICT-er op HBO niveau (AMBI diploma) met een baan garantie bij PinkRoccade. Zo ben ik in de ICT terecht gekomen.

    Daarnaast heb ik tijdens mijn baan als ICT-er een opleiding en bijbaan gehad als Spinning Instructeur bij verschillende sportscholen in Zutphen en omgeving (2005-2014). In mijn lessen stelde ik altijd zelf de lessen samen (Schwinn concept), maakte ik zelf de trainingsopbouw op basis van Polar Own Zone en hartslag zones en mixte er mijn eigen gekozen muziek onder door eigen gemixte Spinning cd’s te maken en daarop les te geven. Ik heb ook wel skate les gegeven bij een sportschool en schaats en skiles privé aan mijn kinderen en een paar andere mensen in mijn leven.

    Ik kan wegens mijn huidige kennis en ervaring tot nu toe in mijn leven als Life- en Health Coach en als Personal Trainer functioneren (vooral privé voor mezelf en anderen in mijn leven) op het gebied van bewuster worden van jezelf in alles (emoties / gevoelens / gedachten / je leven / wat je wil / waar je gelukkig van wordt e. d. ) en voor het bewuster / gezonder leven in je lichaam en daarmee ook voor bewegen en sporten zoals spinning, bootcamp, skiën, skaten, schaatsen, MTB-en, racefietsen, voor fysieke training (kracht training) en ook voor professionele duurtraining met hartslagmeter en hartslag zones en trainingsplannen e. d. , en voor gezond eten en diëten / afvallen, en voor zo gezond mogelijk eten (biologisch en veganistisch) en bewegen voor een langer en gezond en fit leven.
  • De rol van mijn werk ten opzichte van een relatie:Niet echt veel, behalve dan dat werktijd van privé tijd af gaat natuurlijk. Het liefst doe ik werk waar ik heel gelukkig van word, wat ik leuk vind en daar dan je geld mee kan verdienen.

    Het werk van nu zal nooit iets in de weg leggen van een relatie zoals dat hier zo bedoeld word in deze vraag hierboven omdat ik voor mijzelf vrij ben te kiezen wanneer ik tijd besteed aan privé en werk, omdat ik geen loonbaan of baas meer heb die mij verteld wat ik moet doen en wanneer, en zeker ook omdat ik door mijn bewustwording voortaan nog vrijer zal kiezen wat ik het liefste wil doen in ieder moment en waar ik gelukkiger en blijer van word in de toekomst. Mijn privé leven is altijd het belangrijkst voor mij, tenzij het werk en privé leven samen komt bij elkaar, dan maakt dat niet meer uit. Ik zal mijn werk in ieder geval nooit ten nadele van onze relatie laten gaan en ik hoop jij ook niet.
  • Dit stop ik in mijn rugzak als ik een jaar weg zou gaan:Zo min mogelijk voor de lichtheid en weinig bagage, maar ook het tegenovergestelde, "beter mee verlegen dan om verlegen" daar ben ik ook van. Ik hou er dus van niet teveel mee te slepen aan overtollige bagage die je niet gebruikt, maar ook van alles altijd bij de hand te hebben wat je waarschijnlijk wel zal of kan gebruiken, omdat dat gewoon handig is en het onhandig is als je iets mist wat gemakkelijk is voor tijdens je reis of vakantie. Bijvoorbeeld biologisch / veganistisch eten meenemen naar buitenland of op vakantie als dat daar moeilijk te krijgen is of als dat nog onbekend is, zodat je daar ook gezond kan eten.

    Voor bijvoorbeeld een jaar wandelen met een rugzak zou bij mij gelden, zo licht mogelijk maar het belangrijkste mee. Eigenlijk is dat voor mij dan minimaal goede sportieve kleding voor meerdere weer-soorten, tandenborstel / tandpasta, douche olie waar ik me mee was (ook mijn haar), een handdoek, wat wasmiddel en mijn pinpas.
  • Ik verwen mijzelf zo:Met allerlei dingen doen die ik fijn vind en waar ik het meest van geniet en waar ik gelukkig van word zoals lekker eten en drinken, lang uitslapen, films of tv-series kijken, de natuur in, sporten, vakanties, strand, spelen, relaxen, knuffelen en vrijen, muziek luisteren, kop thee op de bank met stukje biologische chocola en dan Netflixen of film kijken, vuurtje stoken in de kachel in de tuin, BBQ-en, spelletjes doen op de computer of (bord)spelletjes doen samen.

    Betreft eten het genieten van eten en drinken het liefst zo biologisch of natuurlijk mogelijk, en veganistisch, maar pepernoten en anders lekkers gaan er ook altijd goed in bij mij, die vind ik heerlijk (soms is lekkers er wel biologisch). Ik hou bijvoorbeeld van speculaas en kaneel en lekkere biologische koekjes en ook van een appeltaart. Voor lekkers maak ik dus wel af en toe een uitzondering door die niet biologisch of veganistisch te eten als dat er niet is. Genieten vind ik ook belangrijk, niet alles hoeft altijd uiterst gezond te zijn, anders wordt het te extreem en neem je jezelf keuzevrijheid en genieten af. Liefst wel zo veel mogelijk gezond want dan leef je langer en loop je ontzettend veel minder kans op hart- en vaatziektes en andere ziektes later. De meeste mensen overlijden namelijk aan welvaarts- ziektes (en dus niet aan ouderdom) zoals; hart- en vaat ziekten, kanker, dementie e. d. ). Soms eet ik dan dus ook niet biologisch of niet veganistisch omdat dat er dan nog niet is in de winkel of nog niet bestaat of niet praktisch is, of ook omdat ik wel wil genieten van dat lekkere eten of lekkers wat dan even niet biologisch of veganistisch is. Biologisch is voor mij wel het belangrijkste, daarna vegetarisch / veganistisch.

    Ik hou er niet van mezelf onnodige grenzen op te leggen, zeker niet beperkingen in genieten van het leven hoewel mijn gezondheid ook belangrijk is, maar extreem dingen mezelf ontzeggen hou ik dus niet van. Dus soms eet of drink ik dus bewust niet biologisch en gewoon lekkers zoals iets met suiker zoals een appeltaartje van de AH, een chocolade taartje van de Jumbo, of pepernoten, wat minder gezond is of waar je sneller dik van kan worden, of zoiets als een biologische Ribeye steak (terwijl vlees in principe ongezond en kankerverwekkend is), of een verse zalm of makreel (die deels heel gezond zijn, maar er zitten wel weer ongezonde zware metalen in), ook een glas wijn drink ik graag maar wel puur voor het lekkere dus en genieten, ook van een complexe rokerige whisky kan ik ontzettend genieten. Zo drink ik en eet ik dus niet altijd 100% alleen maar gezonde voeding en dranken maar ook andere voeding en dranken die ik nog steeds lekker vind en die dan minder gezond zijn. Zo leef ik wel heel gezond maar niet extreem als gezondheidsfreak, daar hou ik dus niet van. De basis maaltijden eet ik echter wel meestal biologisch / vegetarisch / veganistisch.

    Al vanaf 2014 heb ik ook vaak gemerkt dat een biologische appel, kiwi, sinaasappel, banaan, wortel of paprika of andere groente e. d. altijd lekkerder is dan de niet-biologische varianten, en dat dat ook vaak geldt voor biologisch vlees (toen ik dat nog regelmatig at) en ook voor biologisch lekkers zoals koekjes en chocola etc. En sinds die tijd ben ik de gezonde snacks zoals biologische snoeptomaatjes, komkommer, zoete punt paprika, of dadels, vijgen en abrikozen e. d. net zo lekker of soms lekkerder gaan vinden dan gefabriceerde snacks of lekkers met veel geraffineerde suikers die bijvoorbeeld niet biologisch zijn. Soms is het echter lekker te snacken / proeven wat ik vroeger at of wat niet-biologisch is, dus bijvoorbeeld niet-biologische lekkere koeken (een vul-koek of oranje koek), niet biologische chips (omdat in bio variant er niet zo veel smaken zijn), niet biologische borrelnootjes (anders beperkt in smaak of niet leverbaar), of een goedkope kant en klare apfelstrudel uit de vriezer in de oven met vanillevla als saus omdat zelf maken veel gedoe is, of Bolletje niet-bio pepernoten of o.i.d.
  • Mijn definitie van geluk:Genieten van alles in het leven, ook van jezelf en van wie en hoe je bent en genieten van en gelukkig zijn in en met je relaties hoort daar uiteraard ook bij.

    Het helpt hierbij om bewuster te worden van wie en hoe je zelf bent en hoe je leven tot nu toe is geweest, om te komen tot grotere zelfacceptatie van wie je zelf bent, wat op zichzelf ook al geluk en blijheid op kan leveren met weten wie en hoe je bent (als je jezelf bewuster een fijn of leuk mens kan gaan vinden), omdat je bijvoorbeeld gaat zien dat je een leuker, fijner, liever of aardiger mens bent dan de meeste anderen. Daarnaast levert bewustwording van jezelf de mogelijkheid op om bewuster te kiezen in je leven waar jij zelf gelukkig van wordt ongeacht je omgeving. Al het geluk in je leven ligt namelijk voor een groot gedeelte aan jezelf, aan wie en hoe je bent, aan hoe je met jezelf en je eigen leven omgaat, aan je eigen gedrag, en aan hoe je zelf wel of geen leiding geeft aan jezelf, je eigen geluk, je eigen genieten, en je eigen leven (ongeacht dus eventuele omgeving en omstandigheden).

    Veel mensen lijden onnodig en hebben een groot gebrek aan geluk en aan genieten van het leven, omdat ze grotendeels onbewust zijn van zichzelf wie ze zijn, hoe ze zijn, hoe ze zich voelen van binnen, hoe ze denken, hoe ze zich gedragen, hoe ze communiceren, en dus eigenlijk niet door hebben hoe ze leven, zodanig dat ze zelf niet door hebben dat ze ongelukkig zijn met hun huidige leven, en met oogkleppen op leven vanuit patronen en gewoontes zoals ze ooit aangeleerd hebben en klakkeloos of onbewust hebben overgenomen van anderen, zonder ooit te kijken of voelen of dat gedrag wel bij hun past als mens en daarmee dus nooit kijken hoe ze anders zouden kunnen leven om veel gelukkiger te worden, namelijk door jezelf beter te leren kennen en “gewoon” jezelf anders te gaan gedragen door bijvoorbeeld je meer te richten op gelukkig worden vanuit jezelf, vrijere keuzes, niet een standaard gemiddeld leven leiden van opstaan, werken, koken / eten, tv-kijken en naar bed, maar meer bewuster genieten van en kiezen voor alle dingen in het leven die buiten dat gemiddelde leven liggen.
  • Dit is waar ik van geniet:Zoals al eerder aangegeven o. a. ; mooie uitzichten in de natuur, ondergaande zon, naar de sterren kijken op een heldere zomernacht, lekker eten, lekker smaakvol bier of een goede wijn / whisky, BBQ-en, vuurtje stoken, (samen zijn met) een mooie vrouw, iemand die helemaal zichzelf durft te zijn zo open en eerlijk als mogelijk, liefde ervaren met iemand (knuffelen en vrijen), mooie muziek of een mooie voorstelling van circus of theater, een mooie film, goede gesprekken die ergens over gaan, samen (bord)spelletjes spelen (Catan, kaarten, tennissen, jeux de boules e. d. ), natuur (bos / heide / bergen / natuurgebieden), Geo-caches opzoeken, de zee, spelen in een zwembad of in golven in de zee, zwemmen, bodyboarden, vliegeren, skiën, ook juist luieren in een tuinstoel en niets doen en alle andere genoemde hobby's. Teveel om op te noemen eigenlijk en ik sta ook altijd open voor wat nieuws zoals bijvoorbeeld snorkelen, leren duiken of leren kitesurfen.
  • Zo ontspan ik me het liefst:Het liefst met lekker lang uitslapen, lekker (samen) douchen en gescrubd worden, uitgebreid ontbijten met lekkere broodjes / scones / croissants, lekker glas jus d’orange en lekker beleg, knuffelen, gemasseerd worden, in de zon in de tuin zitten, genieten van een lekkere wijn of een lekker amber of trippel biertje (Leffe Blond of Leffe Tripel of lekker biologisch bier van de AH, die heeft dat), ’s avonds genieten van een lekker glas whisky, vuurtje stoken in een tuinkachel, relaxen op de bank met een kop thee, chocola en koekje en Netflix of film, een leuk of spannend boek lezen en nog meer. Ik leg mezelf nooit meer iets op om iets te moeten doen vanuit mindsets of regels, sociale normen of waarden ofzo, vandaar dat ik een nogal vrij mens ben en ik hou er niet van als anderen mij wat (proberen) op (te) leggen en ik leg anderen ook nooit op wat te doen in hun leven, dus bij mij kun je altijd helemaal jezelf en vrij zijn en dus altijd ontspannen jezelf zijn ongeacht of je nu niets doet en luiert of wel iets doet (waar je zin in hebt). Ik ben zelf namelijk ook altijd helemaal mezelf.
  • Ik word ontroerd door:Dingen die mij emotioneel kunnen raken zijn bijvoorbeeld; mensen die met veel gevoel een mooie performance neerzetten als artiest zoals soms bij Holland’s Got Talent of een concert, of cabaretshow of een kleinkunst voorstelling of straattheater, prachtige ogen van iemand en daar in kijken, een liefdevolle meid / vrouw, iemand die mij een keertje troost als ik het moeilijk heb gehad in mijn leven.
  • Ik kan me ergeren aan:Bijna nergens aan. Behalve mensen of dieren die herhaaldelijk mijn grenzen overschrijden of mij herhaaldelijk kwaad aan doen of hebben gedaan of misschien als ze onnodig kwaad doen bij mensen of dieren in mijn omgeving. Ik erger me dan waarschijnlijk niet lang, want ergeren lost nooit iets op, dat blijft altijd intern, en ergernis uiten lost ook bijna nooit iets op, behalve bewust worden van jezelf dat die ergernis er is (als je tenminste er op let wat je voelt en zegt en uit vanuit jezelf). De oorzaak wordt dan niet aangepakt of veranderd. Ik kan boos worden als grenzen erg worden overschreden van mij of soms sociale normen (daar is boosheid voor, grenzen aangeven) en ik verander meestal dan zelf wat aan de situatie als ik dat kan of ga me anders verhouden tot die ander, tot diegene die herhaaldelijk grenzen van mij overschrijd. Ik geef mijn grens dan duidelijk (indien nodig herhaaldelijk) aan als ik wil en neem andere maatregelen als dat niet helpt zoals weglopen, negeren, gerdag van die ander afstoppen of andere manieren en los daarmee alles in mezelf op wat ik vervelend vind aan anderen die mijn grenzen overschrijden, zonder me ooit lang te ergeren of te irriteren, dat blijf je namelijk doen als je het niet oplost in jezelf door je anders te verhouden tot vervelende dieren of mensen om je heen die je grenzen overschrijden. Kortom ergernis geeft aan dat je iets moeilijk vind en dat zal vaak om grensoverschrijding gaan en daar kun je dan altijd weer iets mee doen als je weet waarom je je ergert of irriteert of boos wordt om bijvoorbeeld een overschreden grens van jou. Ergernis heb ik weinig meegemaakt in mijn leven.

    Het beste kun je negatieve emoties en gevoelens "gewoon" voelen en er laten zijn, en daardoor ze leren zien als een alarmsignaal dat er ergens iets niet goed voor je is of dat je iets moeilijk vindt om mee om te gaan. Door deze negatieve emoties / gevoelens als een alarmsignaal te zien kun je er wat afstand van nemen, de gevoelens / emoties analyseren en daardoor inzicht krijgen en waarom die gevoelens er zijn en wat dat verteld over jezelf !!! De meeste mensen gaan de “fout” in (en hebben nooit geleerd zich anders te gedragen) door bij de meeste negatieve emoties die ze beleven andere mensen de schuld te geven van hun negatieve emoties, door een situatie of gedraging van iemand anders waar ze niet tegen kunnen af te wijzen en die de schuld te geven van hun eigen emoties / gevoelens. Bijvoorbeeld een ander zegt; dat ik boos of verdrietig word is jouw schuld, jij bent fout, ik kan ergens niet tegen wat jij doet en dan ben JIJ fout. Jouw gedrag vindt ik vervelend of raar of schaadt mij (terwijl dat helemaal niet zo hoeft te zijn maar misschien wel zo wordt beleefd door de ander), en daarmee door die ander onbewust aangevend, jouw gedrag veroorzaakt bij mij vervelende gevoelens en daarom ben jij de schuldige / oorzaak van die gevoelens en vervelend of naar of raar of stom of fout etc. Dit terwijl jij juist nooit kan controleren welke emoties / gevoelens iemand krijgt in een bepaalde situatie dus daar heb je eigenlijk nooit enige schuld aan.

    De oorzaak van negatieve emoties en gevoelens ligt voor mensen vaak binnen zichzelf. Elke emotie / gevoel is altijd 100% je eigen verantwoordelijkheid omdat deze ontstaat in je eigen lichaam en hoofd, en ontstaat door je eigen persoonlijkheid en karakter. Iedereen heeft weer andere emoties, gevoelens en gedachten bij eenzelfde situatie omdat iedereen een uniek persoon is en niemand precies hetzelfde is en hetzelfde reageert. Ieder gedrag is altijd je eigen verantwoordelijkheid, en daarmee dus ook je eigen gevoelens en emoties en hoe je daarmee omgaat.
  • In een relatie kan ik me ergeren aan:Niets, nooit. Eigenlijk erger ik me bijna nooit, zeker niet in een relatie. Dat ken ik niet en heb ik nog nooit gedaan. Mijn gevoel geeft altijd mijn eigen grenzen aan en ook de grenzen van anderen voel ik vaak aan (waar ik dan ook naar luister, ook zelfs als grenzen van anderen niet bewust gecommuniceerd worden of die ander zich niet eens bewust is van zijn of haar eigen grenzen). Het handigst is echter open te praten over alle grenzen, ook seksueel, ook over onbewuste grenzen, ook wat iemand anders vervelend of moeilijk vindt en wat zijn / haar grenzen of maatregelen zijn als die overschreden (dreigen te) worden. Grensoverschrijdingen voelen namelijk uiteindelijk voor iedereen vervelend, alleen de meeste mensen handelen of leven vaak niet zo bewust maar vaak onbewust naar hun eigen grenzen, voelen ze niet, weten ze niet, communiceren er niet over, overschrijden hun eigen grenzen onbewust (en geven anderen soms de schuld daarvan) of handelen puur vanuit patronen bij hun grensoverschrijdingen zoals bijvoorbeeld bij alcohol of sigaretten verslaving etc.

    Verder is het ook goed te realiseren dat heel veel mensen onnodige, nutteloze, zelfs schadelijke of irreële grenzen hanteren vanuit hun eigen persoonlijkheid, hun patronen, hun disbalansen en / of vanuit normen en waarden (soms vanuit religie) die nutteloos vrijheidsbeperkend zijn voor andere mensen (en zelfs ook meestal voor hun zelf). Zelf heb ik weinig grenzen, behalve een paar grenzen en principes als; doe anderen geen nodeloos pijn, blijf van spullen of zaken van anderen af als je er niet aan mag komen, heb respect voor elkaars lichaam (doe elkaar geen letsel / pijn aan) en luister naar elkaars grenzen, zeker als die gecommuniceerd zijn door een ander (anders kun je ze uiteraard niet altijd weten).

    Ik heb in mijn leven geleerd goed mijn grenzen aan te voelen, er naar te luisteren en er rekening mee te houden, zowel op sport / prestatie gebied (lichamelijk) als ook op sociale en andere vlakken zoals grensoverschrijdingen van anderen naar mij toe in hun gedrag. Ik heb ook geleerd sneller, directer en duidelijker over grensoverschrijdingen te communiceren naar mensen die grensoverschrijdend gedrag naar mij vertonen.

    Wat mij betreft houdt een nieuwe relatie in mijn leven zelf ook goed rekening met haar eigen grenzen, en geeft ze die goed aan bij mij of anderen en communiceert daar duidelijk over (of leert ze dat nog beter te doen) als er grenzen van haar overschreden dreigen te worden ooit, mocht dat gebeuren.
    Dus dit (ergernissen en de rest) zal wat mij betreft nooit gaan spelen in een nieuwe relatie zeker niet van mij naar jou toe.
  • Hoe je een relatie levendig houdt:Dat gaat vanzelf. Ik "doe" daar niets aan, anders dan gewoon mezelf te zijn en mijn leven te leiden zoals ik daar gelukkig van word in ieder moment. Als jij bij mij past wordt je vanzelf gelukkig van mij, van ons geluk samen en ik word vanzelf gelukkig van jou en ons geluk. Iedereen om mij en om ons heen heeft zelf de eigen verantwoordelijkheid te zorgen dat je gelukkig kan zijn of worden of blijven, door gewoon zelf jezelf te blijven / worden / zijn en net zoals ik door voor jou ook gewoon te doen of te laten waar jij zin in hebt. Zo simpel kan het zijn om jezelf te zijn / blijven en gelukkig te zijn (maar zo simpel is het niet voor iedereen omdat mensen zich vaak wel anders voordoen dan ze van binnen zijn).

    Een relatie met mij zal altijd groeien en veranderen (verbeteren) zie ik voor me (ik zelf ben tot nu toe altijd veranderd en gegroeid in mijn leven in bijna alles, dat ben ik gewend), en door steeds samen het meest fijne te kiezen voor een leven samen zal alles mooier, gelukkiger en liefdevoller worden en ook levendiger worden maar het zal misschien ook juist op sommige vlakken meer rust brengen. Ik ben wel duidelijk anders dan andere normale “gemiddelde” mensen, o. a. omdat ik alles dus zeer bewust kies en doe, daar veranderlijk en flexibel in ben in ieder moment op de dag, en omdat ik dat ook eventueel overdraag op anderen. Als een vriendin daar in mee wil / kan gaan en ook persoonlijk wel wil groeien, dan is dat fijn voor jezelf en uiteindelijk ook voor mij.

    Als jij met leuke ideeën komt om wat leuks te doen, sta ik daar ook altijd graag voor open, daar hou ik van, initiatief bij een vriendin, dat initiatief heb ik in het verleden heel veel gemist bij mijn ex-vrouw en ex-vriendin. Ik hou eigenlijk van initiatiefrijke en zelfstandige vrouwen ben ik achter gekomen, die zelf ook weten wat ze willen (net als ik), die ook leuke eigen ideeën en initiatieven hebben, die daarover communiceren met mij, dat zelfstandig kunnen en willen organiseren voor ons samen, en mij ook eens een keer meenemen in hun gevoel of initiatief waar ze blij van worden (bijv. mij meenemen naar een voorstelling of restaurant wat zij leuk vinden en waar zij blij van worden). Ik ben wel erg zelfstandig en heb sterke eigen ideeën, eigen meningen en een sterke wil, maar ik ben ook zeer flexibel en ik kan me ook goed aanpassen aan anderen die ik lief heb, omdat ik van samen zijn en samen doen hou, en om dat dat ook belangrijk voor me is. Dan hoef ik niet meer altijd het initiatief te nemen om samen iets te doen (dat heb ik vroeger onbewust wel heel veel of bijna altijd gedaan in een relatie).

    Ik wens dus iemand die ook weet en voelt wat ze wil, en waar ze blij van wordt en dat durft te uiten of die dat makkelijk uit en die ook iets kan en / of wil organiseren voor ons samen, alles uiteraard in overleg.
  • Ik geef (mijn) kinderen deze normen en waarden mee:Vooral door alles wat ik geleerd heb voor te doen en door het goede voorbeeld te geven altijd in alles (“voorleven” zo noem ik dat in plaats van “opvoeden”). Dat laatste klinkt of lijkt meer op regels opleggen en afdwingen bij kinderen wat bij veel ouders ook zo gebeurt en daar hou ik niet van. Dus door kinderen te laten zien door zelf het goede voorbeeld te zijn en ook door kinderen zelf te laten ervaren en meer zelf te laten kiezen hoe ze willen leven in een vrijheid die ik zelf ook hebt verkregen door bewustwording. “Opvoeden” helpt meestal niet echt, anders dan dat je leert uit beperkende regels te leren leven, en dat maakt kinderen juist daardoor meer close-minded en minder flexibel net zoals volwassenen, dus veel regels is juist dingen afleren bij kinderen, en is daarmee altijd vrijheidsbeperkend en geluksbeperkend. Door deze vrijheidsbeperking die volwassenen zichzelf (en hun kinderen) opleggen worden volwassenen ook vaak steeds ongelukkiger gedurende hun leven. Dat kun je zien (gewoon in de gezichten van mensen en soms gedrag) dat de meeste oudere mensen er ongelukkig uitzien, en de meeste mensen ongelukkiger worden naarmate ze ouder worden, ook in hun relaties.

    Het best en meest efficiënt en meest effectief voor het opvoeden van je kinderen is dus “voorleven” door alles zelf voor te doen wat goed werkt in het leven en waar je gelukkiger van wordt, en gewoon te leven hoe je zelf het beste vindt. Kinderen nemen dat onbewust en vrijwillig over en dat vrijwillige overnemen is dus altijd veel effectiever en totaal non-directief vergeleken met het zogenaamde “opvoeden” en directief dingen opleggen (waar vervolgens genoeg ouders zich dan zelf vaak NIET aan houden zodat de kinderen juist van de ouders leren zich weer niet aan opgelegde regels te houden). Kinderen leren door “opvoeden” ook dat er geen gelijkwaardigheid is tussen ouders en kind en dat ouders van alles mogen wat kinderen niet mogen en dat ouders “de baas” zijn. “Voorleven” vanuit positiviteit en niets opleggen en weinig verbieden werkt veel beter, en voelt veel vrijer en fijner voor kinderen aan, en voor jezelf als ouder ook als je een baas zou hebben op je werk bijvoorbeeld. Bijna niemand vindt het fijn als iemand vertelt of afdwingt hoe jij zou moeten leven en werken, zowel volwassenen niet maar kinderen ook niet (wat veel ouders niet door hebben ongeacht de nodige strijd en zogenaamde puber verwikkelingen die ouders zelf meestal veroorzaken). “Voorleven” vanuit een positief voorbeeld is de beste methode om kinderen te laten ervaren hoe je het beste kunt leven, ze kijken vanzelf af, kinderen kopiëren vaak allerlei gedrag van hun ouders, dus als je jezelf goed gedraagt en bijvoorbeeld sociaal of liefdevol, dan gaan je kinderen dat vanzelf wel overnemen (het hangt wel van hun karakter af natuurlijk maar dat karakter zit ook voor een groot deel in de genen). Met “voorleven” door gewoon voor te doen en te leven hoe je zelf wil zijn, er van uitgaande dat je je kinderen ook die vrijheid gunt om zichzelf te mogen zijn, kun je ook gewoon minder bewuster met opvoeding of voorleven bezig zijn, het kost dan ook veel minder energie en moeite, het is een kwestie van gewoon altijd je beste en fijnste en leukste zelf te zijn (niet per se voor de kinderen maar voor jezelf zoals je wil zijn). Dan kunnen de kinderen zelf daarna vrij kiezen wat ze van jou als ouder willen overnemen en wat niet. Dat is echte vrijheid voor je kinderen, om zelf te leren kiezen hoe zij gelukkig willen zijn en waar zij zich goed bij voelen gewoon door uit te proberen jou na te doen wat zelfs een natuurlijk en automatisch mechanisme is. Dan kan opvoeden ofwel voorleven voor een groot deel helemaal vanzelf gaan. En zo werkt het in de natuur bij dieren ook, precies zo.
  • Hoe ik met tegenslagen om ga:Door in het verleden toen ik zelf nog met bewustwording bezig was tegenslagen en slechte ervaringen uit mijn hele leven met terugwerkende kracht opnieuw te beleven soms of daar naar terug te kijken en dan te verwerken voor zover nodig, qua negatieve emoties en gevoelens die ik vroeger eventueel had bij vroegere ervaringen. Er ontstonden toen meer inzichten door die negatieve ervaringen opnieuw door me heen te laten gaan, en dus opnieuw deels te herbeleven, en terug te kijken hoe die ervaringen waren en wat ik er van kon leren, en hoe ik voortaan anders met dat soort situaties om kon gaan als volwassen mens. En daardoor heb ik ook inzichten gekregen waarom ik er als kind niet veel aan kon veranderen. Daardoor kwam ik op deze manier tot diepere verwerking van negatieve gebeurtenissen in mijn leven en zullen die bij mij nooit leiden tot kindsbeelden en –gedragingen en leven uit patronen zoals bij andere mensen wel, die zich dat niet bewust zijn.

    Na voldoende inzichten, kennis en doorgronding van jezelf en verwerking van je eventuele trauma's en nare ervaringen en kun je een volgende keer heel anders omgaan met een situatie, met je emoties / gevoelens, met je gedachten, met mensen of met gebeurtenissen die voorheen als naar, onprettig of vervelend zijn ervaren.

    Als je diep gebeurtenissen verwerkt die vervelend zijn geweest of vreselijk of erger, dan kun je die gebeurtenissen anders gaan interpreteren, zodat je dit in de toekomst niet meer als vreselijk hoeft te ervaren of er heel anders mee kan leren om gaan, zodat je daarmee ook geen "trauma" meer hebt van een vervelende of vreselijke gebeurtenis omdat je bijvoorbeeld nu voortaan beter weet hoe te handelen als zo'n situatie ooit nog eens voorkomt of dat je bijvoorbeeld nooit meer bang hoeft te zijn voor herhaling van precies gelijksoortige vervelende gebeurtenissen. Dan hoeft zo’n vroeger trauma of nare situatie niet meer als een lijden te worden ervaren achteraf, en traumaverwerking en verwerking van nare levenservaringen kan ook goed leiden tot meer zelfinzicht en zelfkennis, bijvoorbeeld hoe voortaan anders om te gaan met bepaalde situaties. Je kan zo bijvoorbeeld leren beter met een soortgelijke situatie om te gaan in de toekomst door er voortaan anders op te reageren waardoor je het gevoel krijgt zo’n situatie meer onder “controle” te krijgen, waardoor je veel meer zelfcontrole krijgt in zo’n soortgelijke situatie of je komt erachter dat zo’n situatie zich dus gewoonweg nooit meer zal voordoen en nooit meer zal voorkomen in je leven. Daar hoef je dan nooit meer bang voor te zijn bijvoobeeld. Als je mogelijk niet helpvolle patronen hebt aangeleerd in het verleden of op een onhandige of negatieve manier hebt geleefd en je hebt gedragen voor je eigen leven, kun je dat door bewustwording van je zelf ook helder krijgen en gaan veranderen in de toekomst. Om zo beter te leren leven voor jezelf waardoor je weer een gelukkiger, beter of krachtiger of zelfstandiger mens kan worden.
  • Mijn lijfspreuk:One man or woman can change the world more than an entire government - Gijsbert Dekker
  • Ik ben een avondmens
  • Ik vind het niet belangrijk of mijn partner een ochtend- of avondmens is
  • Waar ik om kan lachen:Cabaret waarbij vooral zelfspot een belangrijk deel uit maakt van de show. Typetjes of anderen belachelijk maken is niet voor mij, en ik hou niet van bijvoorbeeld funniest homevideo e. d. waar een soort van misbruik wordt gemaakt van andere mensen en ongevallen om te lachen. Lachen om ongelukken voelt nooit goed voor mij tenzij zeer onschuldig.

    Cabaretiers als Jandino of Jochem Meyer zijn dus niet zo voor mij vanwege hun typetjes en anderen belachelijk maken en daar om lachen. Eerder dus cabaretiers met zelfspot en verhalen over zichzelf over beschamende, schunnige, grappige of rare situaties.
  • Het belang dat ik hecht aan humor in een relatie:Niet erg veel belang, die komt altijd vanzelf en spontaan, niet spontane humor is voor mij geen humor en die ervaar ik altijd als gemaakt. Grappen maken voor de sfeer is eigenlijk altijd nep en gemaakt en voelt niet echt aan. Ik ben zelf dus geen grappenmaker voor de grappen maken of lollig gevonden worden of de sfeer er in te houden. Ik ben eigenlijk best een serieuze man, maar ik hou wel van lachen als iets komisch is en iets vanzelf gebeurd en vooral (misschien wel het liefst) bij een leuk en goed Cabaret.

    Verder kan ik (glim)lachen als ik gewoon ergens van geniet, en kan ik soms ook wel gaan (glim)lachen over patronen, mindsets, beperkende overtuigingen en andere mentale patronen die ik zie bij andere mensen, die zorgen dat mensen in moeilijke en rare situaties terecht komen en laten zien dat onbewuste mensen nogal beperkt zijn in leven en gedrag en zichzelf in de weg zitten in iets wat ze lastig vinden in het leven (vaak iets buiten zichzelf) en niet zien dat de oplossing zo voor handen ligt in hun zelf door patronen van hunzelf te doorbreken en gewoon zichzelf anders te gaan gedragen. Meestal zoeken die mensen dan de oorzaak en oplossing van dat waar ze last van hebben buiten zichzelf en proberen ze die te verkrijgen bij anderen terwijl ik dan bijvoorbeeld duidelijk zie dat dat wat ze lastig vinden het makkelijkst opgelost kan worden door hun eigen gedrag aan te passen en dat ze soms ook zelf de oorzaak zijn van wat hun dwars zit. Ik ben nu eenmaal een bewuster mens dan anderen die vaak veel meer ziet in mensen wat ze doen, wat er anders kan, wat er in hun om gaat, dan dat de mensen zelf door hebben in hunzelf, dat is soms als buitenstaander best een beetje grappig om naar te kijken.

    Ook in gespeelde tv-series en films gaat dit op, ook al zijn het geacteerde gedragingen, menselijke (beperkende) patronen komen ook vaak in films en series bij acteurs voor, en worden gewoon in een script geschreven en geacteerd omdat gemiddelde mensen zich gewoon zo gedragen (veel vanuit beperkende of negatieve patronen voor hunzelf of voor anderen).

    Voor mij is humor dus niet belangrijk in een relatie, maar ik hou wel van (glim)lachen en me gelukkig en blij voelen. Lachen is meestal ook positief.

Hypothetische situaties

  • Als mijn partner vreemdgaat, betekent dat voor onze relatie:Er vanuit gaande dat vreemdgaan seksualiteit of intimiteit zoals een tongzoen of meer is, met iemand anders dan met je eigen relatie, terwijl er een (stilzwijgende of afgesproken) overeenkomst is dat niet te doen met iemand anders tijdens een relatie, omdat je allebei monogaam wilt leven, en dat je toch intiem wordt met een ander (meestal stiekem of in het geheim) dan is vreemdgaan voor mij ernstig grensoverschrijdend gedrag wat zeker voor een vertrouwensbreuk zorgt en zeker schadelijk voor een relatie en misschien wel het einde van een relatie. Voor mij is vertrouwen in een relatie erg belangrijk. Voor mij is het belangrijk open met elkaar te praten over alles in een relatie, leuke en minder leuke dingen, dus ook als het een keer moeilijk is bijvoorbeeld, en bij overspel is er eigenlijk altijd juist gebrek aan die communicatie en wordt er geluk, liefde, een oplossing of vlucht buiten je eigen relatie gezocht door iemand die overspel pleegt, terwijl dat geen oplossing is maar dus ontvluchten is van je eigen relatie en de moeilijkheden daarin of wat je mist daarin, zonder die op te lossen door daar over te praten. Dat staat ver van mij af en past totaal niet bij mij. Praten is de enige manier om dat soort zaken helder te krijgen voor jezelf en voor de ander in een relatie. Uiteraard is het dan wel van essentieel belang eerlijk te zijn naar jezelf wat je voelt, wat je moeilijk vindt in de relatie of aan de ander, wat je mist in een relatie, en eerlijkheid over je eigen gedragingen en je eigen tekortkomingen en fouten.

    Vreemdgaan in die zin past totaal niet bij mij aangezien ik eerlijk ben over alles, ook over emoties, gevoelens, gedachten van mezelf en nooit stiekem doe. Vreemdgaan is eigenlijk altijd stiekem gedrag om een vervelende of niet fijne relatie “thuis” te ontwijken en vooral er NIET over te communiceren. Dat is nogmaals tegengesteld aan hoe ik ben. Als iemand vreemd gaat is het het beste dat zo snel mogelijk op te biechten en daarover te leren praten met je relatie / partner eventueel in relatietherapie, zodat het vertrouwen weer hersteld kan worden, anders blijf je altijd geheimen en leugens voor elkaar houden en verbergen. Door open en eerlijk te communiceren of te te leren en gaan doen kan een relatie misschien nog hersteld worden na vreemdgaan, als men na het vreemdgaan dan tenminste wel echt heel eerlijk gaat worden naar elkaar toe.
  • Wat ik vind van alleen op vakantie gaan:Jammer, het liefst ga ik samen. Samen is natuurlijk veel leuker als je een leuke relatie hebt. Dus ik ga het liefst samen genieten van vakanties, dan geniet ik gegarandeerd veel meer, eventueel in de toekomst met kinderen erbij als een vriendin die ook wil, en het liefst waar we samen allebei van kunnen genieten zoals een leuke wintersport in Oostenrijk of een leuke zomervakantie in Frankrijk in het zuiden of in Oostenrijk in de bergen en bij de alpenweiden in een leuk appartement in een mooi skigebied maar dan zomers of iets anders wat ik nog niet ken zoals een snorkel / duikvakantie in een tropisch gebied of bijvoorbeeld windsurfen / kitesurfen op een warm eiland. Er zijn in de zomer in Oostenrijk altijd veel leuke activiteiten te ondernemen en er is dan heel goed te genieten van rust en natuur en schone berglucht en de liften zijn vaak gratis om toeristen naar activiteiten hoger in de bergen te brengen. Zeker in mijn favoriete skigebied Serfaus-Fiss-Ladis. Alle andere mooie suggesties zijn ook welkom, ook verdere bestemmingen dan Europa.
  • Wat ik doe als ik morgen plotseling miljonair zou zijn:Luxueuzer leven dan nu. Ik zou meer in overvloed gaan leven in eten, vaker uitgaan, en meer luxueuze, duurdere spullen kopen. Die grotere overvloed als miljonair daar zou ik graag van genieten zoals; een goede set audiofiele luidsprekers (Golden Ear Triton 1+ o.i.d. ) en een Oled tv van 65" of groter van Panasonic omdat ik veel van mooie muziek en films hou en van de beste spullen. Misschien ook wel een nieuwe en grote en luxe full-options auto. Verder vaker uit eten gaan in duurdere en betere restaurants met soms een Michelin-ster zoals de Librije in Zwolle of andere Michelin sterren restaurants en vaker uitgaan als dat weer kan naar popconcerten of trance festivals of andere festival activiteiten. Verder zou ik weer vaker op vakantie gaan, bijvoorbeeld weer drie keer per jaar (wintersport, zomer en andere vakanties) en dan ook langer op vakantie bijvoorbeeld 2 weken op wintersport (1 week is gebruikelijk voor mensen) of 1 maand op vakantie.

    Verder zou ik bijvoorbeeld een huis kopen van twee miljoen als dat kon, misschien buitenaf in de natuur, met een zwembad, waar ik graag van ga genieten samen met een relatie en eventuele nieuwe eigen kinderen. Dan mis ik alleen nog die leuke en goed passende en liefdevolle vriendin / meid die mijn droomvriendin durft te worden ;-) . Een vriendin is echter niet afhankelijk van geld dus die is altijd welkom in mijn leven.

    Meer overvloed daar word ik wel heel erg veel blijer en gelukkiger van, omdat ik graag geniet van alle mooie en lekkere dingen in het leven die ik al eerder heb ervaren of nog wil ervaren. Een belangrijk iets wat ik nu dus nog mis in mijn leven is dus die lieve, warme vriendin, die mij leert begrijpen en aanvoelen, en die goed bij mij past zoals ik ben (en uiteraard dat ik ook goed bij haar pas) en die natuurlijk niet voor geld te koop is en die graag samen met mij wil genieten van een mooi leven en veel ondernemen en nog veel nieuwe dingen leren en ervaren.
  • Wat ik ervan vind als mijn partner vaak erotische literatuur leest:Geen probleem, het is misschien belangrijker waarom ze dat doet dan dat ze het doet. Ik zou er dan waarschijnlijk wel naar vragen en nieuwsgierig zijn in waarom ze dat leuk vindt (als dat zou gebeuren). Misschien houdt ze dan gewoon van erotische lectuur / literatuur. Ik hou zelf wel van (spannende) erotiek en van bijvoorbeeld mooie en sexy lingerie. Ik lees echter zelf nooit erotische boeken, maar een film als Fifty Shades of Grey bijvoorbeeld of een erotische scene in een andere film kan ik best opwindend of mooi vinden, zeker als het met mooie vrouwen is die een aantrekkelijk lichaam en uitstraling hebben. En ik hou ook van knuffelen en vrijen, en andere mogelijke sensuele momenten samen, dus ik heb geen bezwaar tegen dit soort literatuur etc. En wie weet levert het lezen over erotiek of een erotische film kijken samen wel fijne momenten of nieuwe ideeën op om samen uit te proberen in bed.
  • Wat ik doe als ik niet meer tevreden ben met mijn werk:Ander werk zoeken. Ik geniet graag van elk moment in mijn leven en dus ook van eventueel werk, het is wel zo fijn als je plezier hebt in je werk.

    Stress in het leven of werk ken ik bijna niet meer omdat dat vaak uit (angst)gedachten voortkomt zoals niet goed genoeg zijn, niet goed genoeg gewerkt of gedaan te hebben voor jezelf of iemand anders zoals een baas of een klant, of andere druk toelaten vanuit andere mensen op jezelf of jezelf druk opleggen en jezelf niet goed genoeg vinden.

    Dat ken ik niet meer omdat ik niet meer uit gedachten en patronen leef dat ik niet genoeg ben, niet goed genoeg mijn best heb gedaan etc. Dat heb ik mijn hele leven juist al wel gedaan ben ik me bewust geworden. Ik doe namelijk mijn best in alles wat ik doe als ik dat wil, en daarom doe ik altijd alles goed genoeg voor mezelf en dat is genoeg voor mij. En ik ben daardoor best wel een perfectionist soms, maar alleen als ik dat nodig vind. En van anderen trek ik mij op dat vlak niet veel meer aan. Ik heb nooit meer goedkeuring van anderen nodig om mij gelukkig te voelen of goed genoeg te voelen over mezelf. Ik zal mezelf waarschijnlijk nooit meer druk opleggen of laten opleggen door anderen en nooit meer door anderen laten bepalen wat ik zou moeten doen of laten, zowel in werk als privé, en nooit meer door anderen laten bepalen of ik goed (bezig) ben of niet. Dus ik zal zowel privé als in werk niets meer aantrekken van wat anderen van me willen tenzij ik het daarmee eens ben (dan uiteraard wel), en altijd mijn eigen keuzes en pad volgen, ook als andere mensen dat lastig vinden. Als je zo leeft hoeft je je nooit meer zorgen te maken of je wel een goed mens bent en of je wel goed bent en krijg je daar nooit meer stress over en kun je je daar nooit meer druk over maken en weet je eigenlijk dat je je werk altijd zo goed mogelijk doet en misschien ook wel hebt gedaan al je hele leven.

Gezondheid

  • Ik rook niet
  • Mijn partner rookt niet
  • Ik drink geregeld maar met mate
  • Mijn partner drinkt niet, af en toe voor de gezelligheid of geregeld maar met mate
  • Ik besteed veel aandacht aan een gezonde levenswijze
  • Mijn partner besteedt veel of min of meer aandacht aan een gezonde levensstijl
  • Hoe breng ik een gezonde levensstijl in praktijk?Ik leef gezond door zo veel mogelijk biologisch en ook veganistisch te eten en daarmee dus zo gezond mogelijk te eten. Op en in NIET biologisch eten zitten meestal gifstoffen (erop gespoten maar ook in de voeding zelf die je er niet af kan wassen) die ongezond zijn en ziektes en / of schade kunnen veroorzaken afhankelijk van de hoeveelheden, op korte of langere termijn en op allerlei vlakken zoals kanker, Parkinson, onvruchtbaarheid, schade aan zenuwen / hersenen (door neurotoxines) etc. Vandaar dat ik het liefst zo veel mogelijk biologisch eet. Verder is bekend dat vlees kankerverwekkend is en dat je van vetten uit vlees en zuivel hart- en vaatziekten kan krijgen, dus vandaar dat ik vaak veganistisch eet en er zijn tegenwoordig heel veel plantaardige alternatieven voor vlees en ook zuivel dus vlees en zuivel is ook niet per se nodig in je eten. Eigenlijk horen vlees en zuivel daarmee ook helemaal niet meer thuis in de schijf van 5 die aangeeft wat nodig is om gezond te eten. Eigenlijk is vlees en zuivel daarmee luxe eten wat ongezond is in principe, hoewel zuivel meestal minder erg is omdat daar meestal veel minder ongezond vet in zit dan vlees (behalve dan bijvoorbeeld bij roomboter en slagroom e. d. ).

    Verder leef ik ook zo gezond mogelijk door ervoor te zorgen met het eten alle essentiële vitaminen, mineralen, vetzuren (omega-3 en omega-6) en aminozuren (specifiek Lysine) binnen te krijgen en door dat aan te vullen met alle benodigde supplementen die je lichaam niet zelf aan kan maken en die dus misschien niet genoeg in je voeding zitten zoals dus o. a. vitaminen, mineralen als calcium, omega-3 en omega-6 vetzuren en Lysine (een essentieel aminozuur dat doorgaans veel minder in plantaardige voeding aanwezig is dan in vlees en zuivel). Verder probeer ik in het leven het meeste op een gezonde manier te doen, ook soms door te onderzoeken en te lezen en uit te vinden hoe je nog gezonder kan leven en zo gezond mogelijk oud kan worden zonder ziek te worden, wel met daarbij zo min mogelijk te hoeven laten of te missen waar ik blij van word (zoals soms wel een keer vlees eten en wel gewoon alcohol drinken omdat het zo lekker kan zijn, ook al is het ongezond of minder gezond). Ongezond eten smaakt mij soms ook niet zo lekker meer vergeleken met gezondere of biologische varianten. Bijvoorbeeld geraffineerde suikers of fabriekseten (pakjes en zakjes) en dingen zoals frisdrank eet en drink ik niet of nauwelijks meer en daar heb ik ook eigenlijk geen behoefte meer aan. Ik hou wel veel van lekkers en van lekker eten maar dat kan bijvoorbeeld ook gezond lekkers zijn zoals biologische vijgen, dadels, abrikozen, (gedroogd) fruit, rauwkost hapjes, lekkere gezonde salades of hummus en ander lekker gezond eten (er zijn tegenwoordig ook veel biologische snacks, koekjes en gedroogd fruit in de gewone supermarkt te koop als lekker tussendoortje die vaak zeer gezond zijn ook), en biologisch eten en lekkers is meestal een stuk lekkerder, smaakvoller en gezonder en nog duurzamer ook dan niet biologisch. Ik lust dus graag biologische snacks, biologische chocola, biologische koekjes e. d. , maar ook wel eens een zak chips die soms ook niet biologisch kan zijn, net zoals misschien chocola, een keer niet biologische koekjes, niet biologische borrelnoten, Franse kaasjes en taart want zeker lekkers is gewoon nog niet altijd biologisch te krijgen en zelf maken is soms gewoon te veel werk of gaat niet. Als er wel tijd of zin is om die te maken dan vind ik een zelf gemaakte taart van biologische ingrediënten wel heel lekker en kan ik hem zelf ook eventueel wel ooit eens maken. Ik kan uiteraard koken en ook wel taarten en koekjes bakken etc.
  • Wat ik doe aan uiterlijke verzorging:Ik hou van een schoon en fris lichaam, gewoon netjes gewassen, zowel voor mezelf als bij de ander.

    Ik verzorg mijn haar, huid en lichaam graag met producten die zo min mogelijk schadelijk zijn voor je lichaam, of die biologisch / natuurlijk zijn. Ik gebruik als dat zo uitkomt het liefst zo min mogelijk chemische stoffen in en op mijn lichaam, ook niet in ingrediënten van bijvoorbeeld tandpasta, douchegel of zonnebrandcrème, bodymilk of doucheolie. Gewoon omdat dat niet nodig is, ook al kunnen die chemische stoffen meestal geen kwaad omdat ze maar kort op je huid zitten met wassen (behalve bij make-up, zonnebrandcrème, bodymilk of deodorant bijvoorbeeld).

    Verder douche ik niet te warm / heet, douche ik nu niet iedere dag en was ik me ook met een washand bijvoorbeeld (als ik me niet hoef te douchen). Van veel, warm en / of heet douchen en ook van veel douchegel of shampoo gebruiken e. d. droogt je huid en je haar namelijk heel erg snel uit, die ontvet dan heel erg en dan gaat je haar en huid er direct doffer, droger en ouder of minder mooi uit zien dan nodig en het voelt ook vaak minder fijn aan. Ik gebruik ook al jaren geen shampoo meer, en je kunt ook gewoon een lekkere douchegel gebruiken om je haren te wassen, ook als het lang is. Als je je haar daarna maar even met bijvoorbeeld doucheolie wast of er een beetje arganolie in smeert dan blijft je haar ook mooi na het wassen. Zelf was ik mijn haar altijd met doucheolie om het fijn aan te laten voelen en glanzend en mooi te houden. Cremespoeling heb ik ooit gebruikt maar dat vond ik echt waardeloos en nooit helpen en olie helpt het allerbeste om je haren mooi te houden, zeker als het lang is.

    Verder ben ik zelf het liefst netjes geknipt en glad geschoren, ook in mijn oksels en andere intiemere zones. Verder hou ik er niet van om naar zweet te ruiken (ik ben graag schoon en fris) maar naar zweet ruiken doe ik niet zo snel, vooral omdat ik mijn oksels dus altijd scheer. Geschoren oksels ruiken namelijk veel minder snel. In haren blijven namelijk gemakkelijk geuren hangen, ook zweetgeuren, en die was je er lastig uit bij behaarde oksels, met gladde oksels ruik je dus minder snel naar zweet als je fris gewassen bent. Daarom gebruik ik op dit moment niet zo vaak deodorant, omdat dat vaak niet nodig is. Mensen zijn misschien gewend altijd deodorant te gebruiken, vanuit gewoonte of vanwege reclame van fabrikanten of uit angst om naar zweet te ruiken. Je kan heel goed zonder deodorant, dat is gewoon een kwestie van geschoren oksels hebben en je oksels goed wassen iedere dag en het eens uitproberen zonder deodorant, om te ervaren of een deodorant

    Verder besteed ik eigenlijk ook indirect aandacht aan mijn uiterlijk door gezond en biologisch en veganistisch te eten. Dit is mooi en gezond worden van binnenuit via je voeding omdat een gezond lichaam en een gezonde huid natuurlijk vooral afhankelijk zijn van gezond eten, omdat je lichaam continue opgebouwd en hersteld wordt op basis van het eten wat je eet. Daarom is goed en gezond eten ook zo belangrijk, omdat eten eigenlijk de enige bouwstof is voor je lichaam, daar wordt je lichaam van gemaakt. Dat eten behoort dan ook alle benodigde bouwstoffen en essentiële voedingsstoffen voor je lichaam te bevatten. Externe middelen zoals cosmetica, bodymilk, crèmes e. d. zijn meestal tijdelijke lapmiddelen die je alleen tijdelijk mooier kunnen laten lijken of maskeren hoe je er van nature uit ziet, maar bijvoorbeeld het voeden van een huid van buitenaf met crèmes e. d. is slechts zeer beperkt mogelijk, van binnenuit voeden met alle benodigde en essentiële voedingsstoffen is veel natuurlijker en altijd efficiënter. Vitamines en andere essentiële of gezonde voedingsstoffen hoor je eigenlijk te eten en niet te smeren, dan helpen ze meestal minder.
  • Mijn partner en uiterlijke verzorging:Gewoon zoals zij zelf wil en wat ze fijn vindt, als ze maar fris, schoon en gewassen is. Ik hou van puur natuur qua make-up dus liever geen make-up of zo min mogelijk, misschien alleen een lipstick soms, en geen of niet te veel sieraden. Deodorant hoeft ook niet van mij zoals uitgelegd onder mijn eigen stukje over persoonlijke verzorging, en dan geldt dat natuurlijk ook voor jou. Een lekker geurtje kan wel aantrekkelijk zijn. Dat ga ik zelf misschien ook wel af en toe gebruiken, ik hou wel lekkere geurtjes en heb er wel een paar. Ik hou verder van glad geschoren zijn bij vrouwen, zowel bij de oksels als ook op andere intiemere plaatsen, dat vind ik namelijk ook fijn bij mezelf. Verder hou ik van lang haar bij een vrouw, gewoon zo lang mogelijk. Alles gewoon lang (dus geen pony of kapsel o.i.d.) vind ik het mooist. Ik vind het wel logisch als je met sporten het haar korter maakt door een elastiekje in te doen of een staart/knotje o.i.d. maakt omdat dat praktischer is natuurlijk. Verder kan ik lang en opgestoken haar met een knip of speld mooi vinden, of een lange staart of bijvoorbeeld helemaal ingevlochten in een staart. Ik ben dus geen fan van veel sieraden, maar een klein beetje (subtiel) zoals oorbellen of misschien één mooie ketting kan ik wel mooi vinden bij een vrouw. Puur natuur zonder sieraden vind ik vaak echter net zo mooi en zou ik zelf als ik vrouw was ook praktischer vinden (het zit dan nooit in de weg met bijvoorbeeld sporten o.i.d. want daar hou ik zelf ook niet van, sieraden of kleding bij mezelf die in de weg zit, behalve misschien een hartslagmeter als horloge). Voor wat betreft nagels hou ik van puur natuur zonder nagellak en gewoon kort geknipt. Van lange nagels hou ik niet bij vrouwen (en ook niet bij mezelf).

Ben jij spiritueel ondernemer?