Home » Vriendschap » Profiel bekijken
Dit is   Aquila

Maak favoriet 

foto Aquilafoto Aquilafoto Aquilafoto Aquilafoto AquilaBekijk foto's 
TweelingenTweelingenTijger ~ HoutTijger ~ Hout

Levensvisie

 • Ik ben een beetje huiselijk en beetje uitgaand persoon
 • Spiritualiteit is belangrijk voor mij
 • Ik hou me als volgt bezig met spiritualiteit: Ik mediteer bijna dagelijks in de zin van naar de geest kijken...dus zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid zonder aan concepten te hechten, want dat zijn slechts interpretaties van die werkelijkheid. Inspiratie bronnen: Jan Geurtz (Dzogchen), Eckhart Tolle en non-dualisme in het algemeen. En meer op filosofisch vlak: Nietzsche.
  Doe ook wel eens kleine stilte oefeningen met vrienden tijdens een wandeling....samen zijn zonder woorden..fijn hoor ;-)
  Mede door mediteren kan ik het ego met al z'n verhalen en hechtingen steeds meer loslaten...en dat lijdt soms en steeds vaker tot 'wonderen'. Overgave aan wat is...nu met die zogenaamde coronacrises bijvoorbeeld: Is er echt een crisis? Of is dat het verhaal wat collectief geloofd wordt.
  Als dood en ziekte van levensvormen niet langer tot in het uiterste weggedrukt en bestreden hoeven te worden, maar gewoon gezien kunnen worden als iets dat volstrekt natuurlijk is..kun je ook makkelijker onthechten..en gewoon meer nu genieten...of dealen met een tegenslag of beperking
 • Het belang dat ik hecht aan samen dingen doen: Ja, gezellig. Ik doe ook veel dingen alleen, maar misschien wel iets te veel, vandaar dat ik ook een leuke dame zoek ;-P
  Samen dansen vind ik leuk, wandelen in 't bos, strand. Filmhuis met z'n tweetjes..ook leuk.

  Wat ik ook heel fijn vind is samen in 1 ruimte of dicht bij elkaar in de buurt zijn terwijl ieder z'n eigen ding doet.
  Keutelen noem ik dat...gewoon pretentieloos samen zijn...soms ineens een knipoog of een kus of een aanraking en dan weer verder....terwijl je toch elkaars aanwezigheid voelt op de achtergrond.

  Verder van alles, maar dat dient zich wel aan als we elkaar leren kennen.
 • Het contact met mijn vrienden omschrijf ik zo: Laatste maanden beleef ik een flinke opleving op sociaal vlak.
  Ook oude vriendschappen die in een nieuwe setting toch weer waardevol blijken.
  Koetjes en kalfjes vind ik lastig, hoewel dat bij echte vrienden juist ook weer heel fijn kan zijn...volg je 't nog?. . . . ;-)
 • De betekenis van seksualiteit voor mij: 'k Vind het gewoon heel lekker....mmmm
  Nabijheid, intimiteit, veel knuffelen, aanraken, samen intens aanwezig zijn, lekker vrijen, liefde, aandacht, tijdloosheid, opwinding en totale ontspanning, genieten, lust, lekker ondeugend, erotiek, schoonheid..enz. . .
  Sex is voor mij niet persé 'neuken' en 'orgasme'. Ook niets op tegen trouwens ;-P, maar er valt zoveel meer te genieten als de focus daar niet op ligt...sowieso...hoe minder mind, hoe minder plannen, hoe relaxter het wordt. .
 • Mijn werk: Muzikant, vooral pianist en daarnaast drummer...maar 'k was die herrie wel 'n beetje zat...hahah
  Ik treed op en geef les en speel regelmatig in het openbaar, voor nop, gewoon omdat we daar allemaal blij van worden.

  Ik kan er financieel nog niet van rondkomen, dus ik maak gebruik van financiële ondersteuning.
  Overigens zal het zogenaamd 'full time' werken in mijn leven niet meer gaan voorkomen...want dat ging niet helemaal goed ;-P
 • Mijn definitie van geluk: Dat de eindeloze stroom van gedachten, geen vat meer op m'n dagelijkse bestaan hebben...waardoor ze ook minder worden...die keren dat het perongeluk gebeurd tijdens een meditatie of soms zomaar als de stilte ineens vanuit het niets(letterlijk) 'oorverdovend' wordt...dat is volgens mij ultiem geluk.
  Als je dit ook nog eens samen met een ander kan beleven heb je waarschijnlijk ultiem+ geluk.....doe je 'n keertje met me mee?
 • Dit is waar ik van geniet: De merel of musjes die op nog geen 2 meter van me in de tuin scharrelen. Zijn vaak de beste spirituele leraren ;-) omdat ze me vrijwel meteen in het nu zuigen en / of zingen.
  De grootsheid van wolkenluchten doet ook iets heel chills met me.
  Piano spelen.
  Soms wandelen zonder weten waarheen. . .
  intimiteit en seks
  Wuji Zhuang, een staande meditatievorm uit de qigong waarbij ik soms heel intens rust en stilte in m'n lijf voel zakken.
 • Zo ontspan ik me het liefst: Nogmaals: Lummelen & luieren.
  Nogmaals: Wuji Zhuang
  Sauna
  Intimiteit & knuffelen
 • Ik word ontroerd door: Laatste tijd raak ik vrij makkelijk in tranen door m'n eigen composities, die zomaar ogenschijnlijk uit het niets uit m'n vingers komen. Echt magisch is dat...ook die tranen, want die waren lange tijd kwijt. . .

  Kleine lieve signalen van gemoedelijkheid tussen mensen onderling.

  Jonge neefjes en nichtjes en dieren kunnen me ook makkelijk ontroeren.
 • Ik kan me ergeren aan: Eigenlijk zeggen die ergernissen alleen maar iets over mijn overtuigingen: 'Het mag niet zo zijn' , terwijl het al realiteit is.
  Met ergernissen ben ik eigenlijk altijd in conflict met wat is. . .
  Neemt niet weg dat ik me op dit moment in het leven nog genoeg erger. . .

  . . . . dat constante domme geloer op smartfoons.....die foons mogen dan zogenaamd smart zijn, wij worden steeds dommer :-P en gratis medewerkers van de multinationals.

  Ook met de snelheid en haast van de huidige samenleving heb ik veel moeite. Want er is helemaal geen haast, dat hebben we zelf bedacht...zo'n hond die de hele tijd achter z'n eigen staart aanrent...grappig hè waf waf...hhhhhhhh
 • In een relatie kan ik me ergeren aan: Onechtheid, nep doen. Oppervlakkigheid.

  Te veel appe, weppe en mekkeren met de foon, al dan niet smart.
  Smartfoon op de slaapkamer: No deal! TV ook niet.
 • Hoe je een relatie levendig houdt: Juist niet door het levedig te willen houden. . . :-P
  Oprecht vanuit je echtheid, dus zonder claims en manipulaties, communiceren en voelen, denk dat we dan al een heel eind komen. Dit is vaak ook het moeilijkste voor onze kwetsbare ego-tjes, maar toch hoop ik een meisje / vrouw te ontmoeten die dat met mij wil oefenen en / of ontdekken, ervaren. . .
 • Ik geef (mijn) kinderen deze normen en waarden mee: -Volg je eigen pad, dat wat onmiskenbaar van binnenuit komt opborrelen.
  -Je bent precies goed zoals je bent.
  -Ik hou van je.

  We kunnen beter elkaar als 'volwassenen' normen meegeven. Bijvoorbeeld:

  Geef kinderen gewoon liefde, tijd en aandacht en het goeie voorbeeld (vanuit liefde dus).

  Verder hoef je ze alleen maar te bevestigen en te stimuleren waar ze goed in zijn, de natuur regelt het zelf allemaal wel.

  Wat ik vooral zie bij de zogenaamde 'normen en waarden' ook vanuit m'n eigen kindertijd is dat 'volwassenen' vooral onbewust hun waanideeën en onverwerkte kinderpijn doorgeven aan de nieuwe generatie. En dat noemen we dan opvoeden......de helaasheid der dingen zou je dat kunnen noemen. . .
 • Hoe ik met tegenslagen om ga: Letterlijk m'n lijf gaan voelen en proberen het verdriet of wat dan ook toe te laten. Er bij stilstaan, er naar kijken, naar de oordelen tav die tegenslagen kijken.
  Soms bij m'n zusje uithuilen en lekker bij vrienden van me af mekkeren. . . .
 • Mijn lijfspreuk: Al die spreuken....weg dr mee. . . . hahaahah

  . . . nàhhh oké. . . eentje dan:

  Hoe minder spreuken, hoe minder woorden, des te meer stilte. . . .
 • Ik ben een avondmens
 • Waar ik om kan lachen: Jonge kinderen die vaak nog ongeremd hun echte ding doen vind ik heel geestig
  De ontroerende onbenulligheid van veel items van bijvoorbeeld het NOS Journaal, daar schiet ik ook vaak van in de lach.
  Ik heb een vriend en vriendin waar ik bovengemiddeld vaak mee kan lachen
 • Het belang dat ik hecht aan humor in een relatie: Tuurlijk is humor belangrijk, ontwapenend, relativerend en 't is gewoon superfijn om te lachen........Whoehoegoeghoehahahihihihi...proest...giechel. .
Terug naar boven
 
Gelijkgestemde netsamen partners
Banner van A Healthy LifeBanner van ParaviewBanner van Spiegelbeeld tijdschrift