Dit is   Aardling

Maak favoriet 

foto Aardling
TweelingenTweelingenOs ~ WaterOs ~ Water
'Hoi, welkom ;-)

Jongeman met Indonesische roots staat open voor verbinding ❤️

Steeds meer valt op zijn plaats. Zo ben ik er, voor mijzelf, achter dat we allemaal spirituele wezens zijn die ervaringen op doen in deze menselijke vorm.
Steeds meer in, neutraliteit waarnemend, zonder oordeel, probeer ik meer en meer richting in mijn leven te geven aan dat wat bij mij past.
Dat mag zich blijven ontwikkelen waar nodig, plaats maken voor iets nieuws of iets opnieuw beleven voornamelijk door te zijn in het moment.
Steeds meer in staat om te begrijpen en onderscheid te maken wat uit liefde ontstaat en wat niet.

Ik heb weinig, of geen, diepe vaste overtuigingen en laat mij graag verassen door wat zich aandient. Probeer dan ook niet teveel in patronen verzeild te raken en blijf nieuwsgierig naar het voor mij nog onbekende, ben oprecht gefascineerd naar wat een ander beroert zonder daar een oordeel over te hebben.

Ik voel mij gezegend om vader te zijn van 4 kinderen uit een (monogame) relatie van + / - 27 jaar, 2017 gescheiden en een goed contact met de moeder van mijn kinderen. 2 volwassen en twee pubers, jongste is uit 2009. Ze leven voornamelijk bij hun moeder en zie ze in afstemming onder elkaar.

Al een tijdje trekt het rondreizen in mijn vrije tijd maar ook werken vanuit een busje. Nu de jongste kinderen steeds onafhankelijker leven dient er steeds meer ruimte aan ook hier meer in te gaan ontdekken.
Community's bezoeken en reizen langs mooie natuur trekt mij aan al voelt het passender dit samen te beleven, met iemand naast mij te delen die avontuurlijk is gebleven (in contact met je innerlijk kind) en in is voor het soms onbekende en spontane.
Het voelt voor mij steeds meer dat ik mijn leven in de randstad ben ontgroeid, tijd voor verandering lijkt op zijn plaats. Meer natuur, stilte, schone lucht / waterbron, nog geen duidelijk beeld wat of waar....dat ontvouwt zich vanzelf op het juiste moment. 40 of 2000 km verder maakt niet veel uit. En wellicht meer momenten vrijspelen om wat leuke reizen door NL / Europa te maken?
Belangrijk om voornamelijk in het nu proberen te blijven en het liefst volgen wat mijn hartje blijer maakt. Ook alles wat ik vandaag benoem mag morgen weer plaats maken voor iets nieuws indien dit beter past.

Ja ook ik red mij vaak wel alleen, zie mij zelf overwegend als een eenling en vermijd liever menigtes en lawaaierige omstandigheden, wel kan het fijner en toch ook op een mooie liefdevolle manier anders zijn samen in een liefdes verbinding. Vooral bij een fijne energie op momenten in een beurs, "bewust" evenement kan ik dan wel meer zielen om mij heen waarderen, zo'n plaats of moment waar het niet uitmaakt wie je bent of wat je doet en glimlachen, gesprekken en knuffels de overhand hebben ❤️.

Het mooiste wat kan gebeuren in een liefdes verbinding met elkaar is, elkaar inspireren en inzichten uitwisselen, er voor de ander zijn juist ook in de zwaardere periodes die er net zo goed bij horen. Die momenten in het leven dat we het allemaal even niet weten, voelen of het gewoon op het moment niet wil stromen kennen we allemaal toch?
Belangrijk is vooral hoe je er mee om gaat. Mij lukt dat aardig, haha al zeg ik het zelf ;-)
Dat we elkaars groei stimuleren en een mogelijke boost geven, niet gericht op snelheid en gewin op kort termijn maar liever op kracht en duurzaam genieten van elkaar.

Zag laatst een video op YT over "sigma male", nooit eerder van gehoord, lijkt wel aardig te kloppen bij mij.

“Ben ik in staat om te begrijpen dat ieder mens in zijn eigen gelijk staat, wat discussie uitsluit, waardoor ik alles kan ervaren zoals het is”

---Elisabeth van Gelder---

fijne verbinding gewenst allemaal 😘'

Introductie

 • Ik ben een man
 • Ik ben 50 jaar
 • Jouw leeftijd doet er voor mij niet toe
 • Ik zoek iemand voor een serieuze relatie of een vriendschap
 • Mijn lengte is 186 cm
 • Jouw lengte maakt me niet uit
 • Ik heb een normaal postuur
 • Ik heb zelf kind(eren)
 • Ik woon in de provincie Zuid-Holland
 • Ik heb als sterrenbeeld Tweelingen
 • Ik heb als chinees sterrenbeeld Os - Water
 • Ik ben van gemengde afkomst

Kunst & Cultuur

 • Ik hou van lezen
 • Mijn favoriete boeken:"Mijn leven in de wildernis"

  "Time Bender"

  Christina von Dreien

  Een ongewoon gesprek met God.
 • Mijn favoriete muziek:Brede voorkeur van muziek wat resoneert.

  https://youtu.be/rVN1B-tUpgs
 • Of ik van koken hou en mijn favoriete keuken:Koken vind ik leuk....maar wel het liefst in / voor gezelschap.

  Voornamelijk Vegan.

Vakantie

 • Ben ik een wintersporter? nee
 • Mijn favoriete vakantielanden:Al in het verleden best wat rond gezworven. Vaak last-minute en wel met vliegtuig waarbij ik vaak een huurauto met een tentje in de kofferbak het land ging ontdekken. Het liefst plekken met 1 of meerdere van de volgende kenmerken; Zon, bergen, bos, zee, rivieren, meren.

  Vroeger en buiten Europa de volgende landen bezocht; Sint-Maarten ❤️, Saba❤️ (daar rijbewijs gehaald), Australië ❤️3 x, Indonesië❤️, Jamaica❤️, 3 x Curacao ❤️, Bonaire❤️, Isla Margharita☹️

  Europa deed, en doe, ik het liefst aan met eigen vervoer. Vroeger een toffe vliegvakantie naar Kreta gemaakt en vooral het heen en weer wandelen van de Samariakloof was een leuke ervaring. Maar ook Canarische eilanden gaat meestal met het vliegtuig al heb ik dat 1 x met de auto beleefd.....heel mooi ook!

  Ook met een klein zelf omgebouwd bedrijfsbusje, nog 2 x naar Portugal afgereisd en ook wat N-Spanje rondgekeken. Wat vrienden in Portugal en in Spanje waar ook een nichtje woont.
  Mijn voorkeur hedendaags gaat dan ook uit naar reizen met eigen vervoer, al zou ik ook eens een lange wandeling willen meemaken.
 • Houd ik van kamperen? ja op een naturistencamping
 • Houdt mijn partner van kamperen? ja op rustige campings in de natuur

Hobby & Sport

 • Ben ik sportief? nee
 • De sporten die ik beoefen:Ik beoefen geen sport. Vind tennis wel leuk al heb ik dat lang niet gedaan. Wel beweeg ik graag en vooral bij mildere temperaturen veel.Wandelen, klauteren, klimmen, zwemmen, suppen, fietsen zijn wat activiteiten waarbij ik nog heerlijk uren van kan genieten. En ja in de wintertijden is dit allemaal wat minder.
 • Mijn hobbies:Momenteel geen intensieve hobby’s, al vind ik klussen en knutselen heel leuk...zeg maar creatief bezig zijn. Ik heb wel brede interesses en sluit makkelijk aan op iets onbekends voor mij.
 • Heb ik huisdieren?Soms een hondje op visite ;-)

Politiek

 • Hoe ik de politiek volg:Wel gedaan en volg soms wel wat maar geloof meer in nieuwe tijden die op komst zijn, de huidige vorm sluit nauwlijks aan op de behoeftes van het volk en geven meer aan de bestaande machthebbers / uitbuiters. Wij als mensheid hebben voor veel vrijheden gevochten en geleden en erken dat, tijd komt waarbij strijd en lijden niet meer nodig zijn. Liefde zal stromen door ook diegene die het verdienen om invloed over anderen uit te oefenen waarbij vrijheden van elk individu ook wordt gerespecteerd.

Levenswijze

 • Mijn levensovertuiging is vegetarisme

Levensvisie

 • Ik hou me als volgt bezig met spiritualiteit:Mijn spiritualiteit uit zich vooral door te ademen :-) , natuur en leven = spiritueel...dat "uit" je toch niet perse, natuur dat ben je.

  Het "uit" zich steeds anders naar mate ik weer meer verbind met mijn authentieke innerlijke zelf (bron).
  Vanuit daar herrijzen de inzichten vanzelf, soms ondersteund door synchroniciteit.

  Het is dan nog wel aan mij om in die kracht te kunnen zijn / blijven wat bijdraagt om uiteindelijk te doen wat voor mij bestemd is, dat valt nog niet altijd mee.

  Een, soms zwaar, proces waar het loslaten en vertrouwen grote sleutels lijken te zijn.

  Bezig blijven met ontdekken wat niet (meer) bijdraagt.
 • Het belang dat ik hecht aan samen dingen doen:In balans en in overleg. Meegaan met dat wat fijn voelt zonder verplichtingen, verwachtingen of oordelen genieten van wat het moment ons brengt
 • Het contact met mijn vrienden omschrijf ik zo:Niet zo frequent. Geniet het liefst van een bescheiden gezelschap, kan mijzelf ook wel vermaken alleen maar onderneem ook goed samen met liefdevol gezelschap.
 • De betekenis van seksualiteit voor mij:Als een bescheiden onderdeel van samenzijn met grote verborgen krachten. Samen opgaan in heerlijke energie van sensualiteit.
 • Mijn werk:Als zzp (parttime) werkend voor geld, nog niet helemaal passend maar kan goed genieten van creatief klussen en werken met hout.
 • De rol van mijn werk ten opzichte van een relatie:In mijn geval momenteel geen enkele rol die ik kan bedenken.
  Wat vrije tijd betreft geniet ik veel vrijheid. Overwegend werk ik bij voorkeur maximaal 3 dagen per week.
 • Dit stop ik in mijn rugzak als ik een jaar weg zou gaan:Tandenborstels, wat kleding, schrijf benodigdheden, EHBO kit, zakmes, slaapzak, e-reader :-), hangmat.
 • Ik verwen mijzelf zo:Warm bad.....mmm
 • Mijn definitie van geluk:Puur kunnen zijn.
 • Dit is waar ik van geniet:Van dingen op zich niet zoveel, maar om te doen, . . .

  Liefde en vrijheid met anderen delen.

  Mensen blij kunnen maken met een beetje hulp of aandacht, er voor iemand zijn en iets kunnen betekenen door bij te dragen.

  Knuffelen!

  Leven aanschouwen, spelende kinderen of een paar duiven die op een tak met elkaar bezig zijn.

  Massage geven en ontvangen!
 • Zo ontspan ik me het liefst:In stilte.

  Gaat opmerkelijk goed in een hangmat ;-)

  Ook extra fijn in warmte, liefst in combinatie met natuur met de zee / water en bergen.
 • Ik word ontroerd door:Onschuld van lachende kinderen.
 • Hoe je een relatie levendig houdt:Met liefde, humor. . . . . . , jezelf blijven met ruimte en respect voor de ander en je kwetsbaarheid tonen.
 • Ik geef (mijn) kinderen deze normen en waarden mee:Streef naar liefde en vrijheid en leef in harmonie en liefde met elkaar en de aarde waar je onderdeel van bent.

  Alles komt zoals bedoelt in het leven, HOE jij iets verwerkt dat op je pad komt is het enige waar je echt invloed op hebt.
 • Hoe ik met tegenslagen om ga:Ik zie elke gebeurtenis als een ervaring waar ik dankbaar voor ben en leer ervan.

  Ook fijn dat de tijd van mijzelf (proberen) te identificeren met emoties of zware opkomende thema's voorbij is en ik dit op afstand mag waarnemen en zo steeds meer te gaan leren en herkennen wat past.

  Wat was is geweest, het is vanaf nu wat je er zelf van maakt?

  Tijd heelt veel en ook voornamelijk leven in het moment, alleen het NU geld eigenlijk echt.
 • Mijn lijfspreuk:You are the medicine, Life is the ritual.

  Het "is" zoals het komt.
 • Waar ik om kan lachen:Zelfspot, kinderen in hun puurheid, maar best veel eigenlijk!
 • Het belang dat ik hecht aan humor in een relatie:Een dikke plus zijn en daarom zeer welkom ;-)

Hypothetische situaties

 • Als mijn partner vreemdgaat, betekent dat voor onze relatie:Een wat negatief geladen uitspraak, "vreemd gaan".
  Mijn defenitie van "vreemdgaan" is wat lastig in woorden te omschrijven, iets van opgaan in het moment wat niet van te voren is bedacht of gepland waarbij het samensmelten van twee lichamen een fijne energie kan opwekken en je geheel in vrijheid mag zijn. Of dit invloed heeft op al bestaande verbindingen ligt dan ook geheel aan hoe de ander hier in staat.

  Mijn ervaringen variëren tot nu, meestal monogaam genieten van elkaar, het lijkt daar uiteindelijk wel naar toe te bewegen.
  Tot ik dat punt weer heb bereikt met iemand geniet ik van wat aandient in het moment.

  Ik geloof niet dat liefde in vormen of voorwaardes is te vangen al heb ik ook recent ervaren om helemaal voor iemand te gaan terwijl we elkaar vrij lieten, dat is mij één keer overkomen en ben daar heel dankbaar voor. Geen idee of er er nog iemand voor mij bestemd is om dit opnieuw te beleven.

  Liefde....is.
 • Wat ik vind van alleen op vakantie gaan:Prima!
 • Wat ik doe als ik niet meer tevreden ben met mijn werk:Het lijkt belangrijk om bij jezelf te beraden wat je het liefst wilt doen, iets wat voor mij ook nog valt te ontdekken.

Gezondheid

 • Ik rook niet
 • Mijn partner rookt niet
 • Ik drink niet
 • Ik besteed min of meer aandacht aan een gezonde levenswijze
 • Mijn partner besteedt veel of min of meer aandacht aan een gezonde levensstijl
 • Hoe breng ik een gezonde levensstijl in praktijk?Ik eet overwegend veganistisch.

  Het liefst BEWUST zijn over wat ik tot mijzelf neem.
  En ja ook ik heb mijn momenten en eet soms ongebalanceerd, vaak uit verveling of in de winter.

  Loop veel op blote voeten zodra het weer het toelaat en in elk geval op barefoot schoenen of werkschoenen met een brede neus, word weinig benoemd en was er zelf ook jaren onbewust van maar wat een impact heeft het dragen van beknellende schoeisel op o. a. je voeten, knieën, heupen, rug, schouders én nek! En alleen omdat we nu eenmaal altijd verteld zijn beknellende schoenen te dragen.

  Tja en dingen zomaar kopen voor éénmalig gebruik of plastic verpakt eten te minimaliseren.
 • Wat ik doe aan uiterlijke verzorging:Zorg dragen voor mijn persoonlijke hygiëne zonder mijn natuurlijk balans in huid en haar te schaden. Ik geloof dat het lichaam behoorlijk onafhankelijk functioneren kan zonder (onnatuurlijke) toevoegingen van buitenaf.
  Verder ben ik juist niet veel bezig met mijn uiterlijk, laatst nog mijn lange haren ingekort omdat ik het even zat was, geen verdere betekenis voor mij hoe of wat er zoal aan haar uit mij groeit haha.

Ben jij spiritueel ondernemer?