Home » Vriendschap » Profiel bekijken
Dit is Tzigoi

Maak favoriet 

foto Tzigoifoto Tzigoifoto Tzigoifoto Tzigoifoto TzigoiBekijk foto's 
TweelingenTweelingenOs - MetaalOs - Metaal

Levensvisie

 • Ik ben een beetje huiselijk en beetje uitgaand persoon
 • Mijn partner is een beetje huiselijk en beetje uitgaand iemand
 • Spiritualiteit is belangrijk voor mij
 • Ik hou me als volgt bezig met spiritualiteit: Spiritualiteit, in welke vorm ook, is zinloos als het niet voert tot vruchten en de een of andere oogst die rijpt.
  Ofwel: als het niet op een of andere wijze PRAKTISCH kan worden neergezet, en dus blijft hangen in verhevenheid, dan is spiritualiteit vooral ballast en klatergoud.
  Immers, "aan de vruchten kent men de boom".

  Ik poog vruchten voor mezelf en anderen voort te brengen. Ik zoek zulke vruchten bij anderen en laat me erdoor inspireren door er het - voor mij - goede uit te halen.
 • Het belang dat ik hecht aan samen dingen doen: Het avontuur bestaat er uit om te ontdekken wat allemaal samen mogelijk is. Ik zou dat niet af willen bakenen in bepaalde activiteiten.
  Natuurlijk verlang ik er wel sterk naar om onze wij-tijd zo verrijkend mogelijk te gebruiken en om uit te vinden wat ons daarin zal binden.
 • Het contact met mijn vrienden omschrijf ik zo: Ik koester enkele langlopende en diepe vriendschappen, waarbij de frequentie losstaat van de diepgang. Ik hecht nogal aan de kwaliteit en loyaliteit van vriendschap, maar nauwelijks aan kwantiteit.
 • De betekenis van seksualiteit voor mij: Seksualiteit is delen par excellence! Zodoende is het in de man-vrouw relatie waarnaar ik verlang vanzelfsprekend en iets om heel erg blij mee te zijn en van te worden. Alles rondom "wij" kan er in samenkomen en zich verdiepen. Als instrument voor kwetsbaarheid en openheid is het onovertroffen.
  De kunst van geven en die van ontvangen in balans brengen en houden - een prachtig helend proces dat ik wel weer wil ervaren.
 • Mijn werk: Ik aanvaard af en toe opdrachten als fotograaf.
  Verder werk ik 2 dagen per week in de buitenlucht als hovenier.
  In opdracht ontwerp ik websites en andere grafische uitdrukkingsvormen (cd-covers, promotiematerialen, folders, flyers, posters).
  Af en toe schrijf ik artikelen over akoestiek, audio en muziekbeleving thuis, of over andere onderwerpen die me raken.
 • De rol van mijn werk ten opzichte van een relatie: Werk is een verlengstuk van het zelf en van wie ik ben op enig moment. Ik streef ernaar om dat geen last te laten zijn en zeker geen belemmering voor het scheppen en vrijhouden van ruimte voor JOU en ons.
 • Dit stop ik in mijn rugzak als ik een jaar weg zou gaan: Dat zou ik als wildkampeerder en lange-afstandswandelaar moeten weten. . . Het hoeft niet meer dan 13 kilo te zijn, incl. 2 liter water. Dan zit er nog 'n stoeltje bij ook. . .
  Camera gaat natuurlijk mee. Een communicatiemiddel ook.
  Verder neem ik vooral mezelf mee en het vertrouwen dat het "onderweg-zijn" me zal geven wat ik nodig heb.
 • Ik beloon mijzelf zo: Met zintuiglijke weldaad, in een of andere vorm en in de een of andere combinatie van de 6 zintuigen.
  Bovenal beloon ik mijzelf met zelfaanvaarding en het vermogen om door te gaan, ondanks en dankzij alles wat er kan gebeuren.
 • Mijn definitie van geluk: Geluk is het innerlijk vermogen om mijzelf en het leven op elk willekeurig moment te nemen zoals het is of komt, en om dan het beste te maken van dat alles.
  Liefde ervaren en kunnen geven - verbinding.
 • Dit is waar ik van geniet: Rust en stilte in de wildernis, een goed concert zonder al teveel actieve electronica, overnachten bij volle maan in de Drunense Duinen, een open en goed gesprek over dingen die ertoe doen en. . . knuffelen!
  Samen muziek maken, film kijken of wat het ook maar is wat de som groter maakt dan de delen.
 • Zo ontspan ik me het liefst: Door de tijd even lang te laten duren als de dag.
 • Ik word ontroerd door: - Blijken van menselijke integriteit in een taaie wereld.
  - De moed en dapperheid van de enkeling, die zichzelf of een heel volk kan mobiliseren, of een tendens in gang zet.
  - Het vermogen om, zonder voortdurend weg te kijken, in de spiegel te kijken die je jezelf voorhoudt, of die door een ander wordt voorgehouden.
  - De confrontatie aangaan met wat het ook is dat zich in het leven als confrontatie voordoet.
  - Liefde te kunnen delen.
  - De Geest van Christus in mij, ondanks alles. . .
 • Ik kan me ergeren aan: Ergernis is niet precies aan de orde, maar voor mij is indirectheid - een transparante vorm van manipulatie - tamelijk heftig om mee te maken. Het staat kwetsbaarheid en openheid in de weg en duidt op verstoorde zelfaanvaarding.
  Het is lastig om mee om te gaan, omdat het een sterke vijand is van degene die ermee moet dealen èn voor degene op wie het is gericht.
 • In een relatie kan ik me ergeren aan: Dat zal iets zijn wat nooit zo heel lang kan of mag duren.
  Er zijn houdingen in de ander die ik liever geen ruimte wil geven, hoewel ze niet zozeer tot ergernis leiden:

  * Hardheid, waar eigenlijk kwetsbaarheid wordt verlangd
  * Geslotenheid, waar eigenlijk openheid van node zou zijn
  * Afweer, waar eigenlijk zachtheid en spiegelkijken tot heelheid konden voeren
 • Hoe je een relatie levendig houdt: Door toewijding en liefde.
 • Ik geef (mijn) kinderen deze normen en waarden mee: De universele waarden.
  Die zijn aangeboren en hoeven alleen maar te ontkiemen en enige tijd verzorgd te worden, tot ze bovengronds komen en zelf verder groeien.
 • Hoe ik met tegenslagen om ga: Aangezien toeval niet bestaat overkomt mij niet toevallig tegenslag of pijn, noch geluk en vreugde. Dat besef maakt nog niet dat de bedoelingen ervan ook gelijk duidelijk zijn! Dat vereist een confrontatie met mezelf en daar wil ik de tijd voor nemen die het vraagt.
  Er zit altijd een positieve boodschap verpakt in zelfs de meest pijnlijke ervaringen. Zoveel weet ik wel. Ze te negeren zou dus heel onverstandig zijn, en dat weet ik inmiddels ook.

  Wat ik wel tracht te vermijden is om pijn te transformeren tot lijden. Pijn mag er zijn en het hoort bij het leven om die te voelen in het hart. Maar lijden is pijn die zich naar het hoofd verplaatst en zich daar wil gaan nestelen als mentaal patroon, terwijl het daar helemaal niet thuishoort. . .
 • Mijn lijfspreuk: Zoals een mens denkt in zijn hart,
  zo IS hij.
 • Ik ben zowel een ochtend- als een avondmens
 • Waar ik om kan lachen: Om het leven.
  Om mezelf, als ik doorkrijg dat ik iets dramatiseer.
  Om authentieke humor.
 • Het belang dat ik hecht aan humor in een relatie: Humor is een geweldige smaakmaker en relativerende kracht zonder weerga.
  Humor is het rijkgevulde kruidenrekje van elk mens, die zichzelf en zijn overtuigingen niet zo volkomen en dodelijk serieus neemt.
Terug naar boven
 
Gelijkgestemde netsamen partners
Banner van ParaviewBanner van Spiegelbeeld tijdschriftBanner van A Healthy Life