Home » Vriendschap » Profiel bekijken

Levensovertuiging

 • Mijn geloof is anders
 • Het geloof van mijn partner is anders
 • Ik belijd mijn geloof als volgt in praktijk: Ik geloof dat de mens een universeel, voor altijd levend wezen is, dat zich bewust kan zijn van meerdere en subtielere dimensies, waar we ons meer bewust zijn dat we diep verbonden zijn met elkaar. Waar minder en geen dualiteit is en steeds minder beperkingen.
  En dat we om de een of andere reden in een densiteit, 'gestold' licht terecht zijn gekomen, met een groot geheim als reden. Één van die redenen kan zijn, dat we de ervaring van deze densiteit wilde ervaren, met alles wat het met zich meebrengt, vooral het gevoel van afgescheiden zijn.

  Ik probeer mij zoveel mogelijk af te stemmen op een lichte frequentie, een sfeer van zachtheid, schoonheid, toewijding, harmonie, alles wat mooi en goed is, eenvoud, blijdschap, kennis, creativiteit, om hier in deze benauwde en bepekte dimensie wat licht en vreugde te brengen aan mezelf en m'n medemens.

  Godsdiensten zijn denk ik uitgevonden door mensen die macht willen en verdeeldheid en angst willen scheppen (en daardoor macht krijgen)
  God is denk ik een soort (energie) Bron waar alles uit voortkomt, waar je je bewust van kunt zijn; als je het ervaart, ben je je bewust van alles dat is, zonder gedachte.
  Aurobindo had veel ervaringen en bewustzijn van de lichtere dimensies, hij zegt dat je er niet naar toe kan 'groeien, maar dat het plotseling 'komt', hoewel een bepaalde mate van voorbereiding wel noodzakelijk is.
  Ik ben altijd wel min of meer bezig met die 'voorbereiding', die voorbereiding is dan onzelfzuchtig m'n medemens en dier en plant bij te staan waar ik kan.

  Ik geloof ook dat het leven in deze dimensie een doel heeft en dat er ongelooflijk veel mysteries aan verbonden zijn.

  Alles is in jezelf te vinden
 • Mijn partner belijdt zijn/haar geloof als volgt:Op haar of zijn manier
 • Mijn levensovertuiging is anders
 • Mijn partner heeft als levensovertuiging anders
Terug naar boven
 
Gelijkgestemde netsamen partners
Banner van Spiegelbeeld tijdschriftBanner van ParaviewBanner van A Healthy Life