Home » Vriendschap » Profiel bekijken

Levensovertuiging

 • Mijn geloof is anders
 • Het geloof van mijn partner is anders
 • Ik belijd mijn geloof als volgt in praktijk: Een geloof is voor mij iets waar je een sterk vermoeden van hebt en heeft niks met godsdienst te maken. Ik geloof in meerdere dimensies, waar we ons bewust van kunnen worden en waar veel wezen in deze dimensie vandaan komen en er (vage) herinneringen aan hebben, of zich helemaal bewust van zijn.
  Ik probeer mij zoveel mogelijk af te stemmen op een lichte frequentie, een sfeer van zachtheid, schoonheid, toewijding, harmonie, alles wat mooi en goed is, eenvoud, blijdschap, kennis, creativiteit en een dimensie waar tijd anders is, waar geen leugens en haat kunnen zijn, omdat je je al voldaan voelt en vervult van geluk, waar je ervaart dat alles verbonden is, geen saaiheid, geen verveling, geen frustraties. Heb vage herinneringen van licht, pastel keuren, onbeschrijfelijk mooie muziek. Probeer daar iets van in de 'normale aardse' dimensie 'uit te dragen'.

  Godsdiensten zijn denk ik uitgevonden door mensen die macht willen.
  God is voor mij een soort (energie) Bron waar alles uit voortkomt, waar je je bewust van kunt zijn; als je het ervaart, ben je je bewust van alles dat is, zonder gedachte, want er is geen beperking; een vorm of lichaam is niet nodig. Een lichaam zie ik als een organisch voertuig om op aarde te kunnen leven, het heeft een min of meer eigen leven en intelligentie, die het in leven houd zolang je het 'bewoont' of er mee verbonden bent en er goed mee omgaat.
  Aurobindo had veel ervaringen en bewustzijn van de lichtere dimensies, hij zegt dat je er niet naar toe kan 'groeien, maar dat het plotseling 'komt', hoewel een bepaalde mate van voorbereiding wel noodzakelijk is.
  Ik ben altijd wel min of meer bezig met die 'voorbereiding'.

  Ik geloof ook dat het leven in deze dimensie een doel heeft en dat er ongelooflijk veel mysteries aan verbonden zijn.
 • Mijn partner belijdt zijn/haar geloof als volgt:Op haar of zijn manier
 • Mijn levensovertuiging is anders
 • Mijn partner heeft als levensovertuiging anders
Terug naar boven
 
Gelijkgestemde netsamen partners
Banner van ParaviewBanner van Spiegelbeeld tijdschriftBanner van A Healthy Life