Home » Vriendschap » Profiel bekijken
Dit is   naturecolours

Maak favoriet 

foto naturecoloursfoto naturecoloursfoto naturecoloursfoto naturecoloursBekijk foto's 
WatermanWatermanDraak ~ WaterDraak ~ Water

Levensvisie

 • Ik ben een beetje huiselijk en beetje uitgaand persoon
 • Spiritualiteit is belangrijk voor mij
 • Ik hou me als volgt bezig met spiritualiteit: Mijn spiritualiteit uit zich in alles wat ik ben en alles wat ik doe. Zo simpel is het. Spiritualiteit is voor mij een gegeven en zo gewoon als slapen, eten, werken, ontspannen en andere menselijke zaken. Het uit zich in hoe ik dingen aanpak, het uit zich in hoe ik denk over het leven en over mijzelf en de wereld. Het uit zich in hoe ik mijn werk benader en hoe ik omga met mensen. .
  En spiritueel besef betekent voor mij dat ik beleef dat alles met alles in verband staat. Bijv. omdat ik op een vraag van mij letterlijk van alle kanten een antwoord krijg. Of omdat ik op een actie of uiting van mij van overal vandaan een reactie kan krijgen.
  In hoeverre ik kan zien, horen of voelen van wat mij aangereikt wordt in het nu, vanuit verschillende dimensies, kan ik niet zeggen Ik houd ervan om hier over te praten en uit te wisselen. Misschien dat Netsamen mij dit brengt.
 • Het belang dat ik hecht aan samen dingen doen: Ik wil met mijn partner de activiteiten samen doen, die ons allebei boeien en ons als stel misschien ook verder brengt. Ik wil graag samen tantra verbinding onderzoeken en beleven. Samen genieten van elkaar, muziek, dansen, zwemmen in hoge golven, in de natuur, de stilte. . . ik kijk er naar uit.
  er is zoveel om te delen of samen te doen, het hangt van ons beide af
 • Het contact met mijn vrienden omschrijf ik zo: Een klein aantal vrienden zie ik frequent en dat is belangrijk voor mij. Naast mijn individuele vrienden, ben ik ook heel blij met een vriendengroep die regelmatig met elkaar dingen onderneemt: een weekend de natuur in, concerten, festivalletje, picknicken; heel waardevol en gezellig.
 • De betekenis van seksualiteit voor mij: Intimiteit voelen, ook zonder intiem te zijn, voelt voor mij prettig. Seksuele energie, levensenergie geeft energie omdat het stroomt door het hele lichaam. Bij mij en bij jou. Wat we naar elkaar toe met deze energie doen, hangt helemaal af van onszelf. Dicht bij elkaar zijn en dicht bij jezelf blijven, dan kan er pure verbinding zijn. Dat bewust beleven is voor mij ook tantra. Moeilijk hoor om hier woorden aan te geven, want het gaat allemaal om gevoel.
 • Mijn werk: Ik ben invalleerkracht in het basisonderwijs. Kinderen een steuntje in de rug geven om zichzelf te durven zijn als ze zich anders voelen, dat is mijn passie. Mijn creativiteit is voor mij een zegen in dit werk. Want het is uitdagend en soms vermoeiend. Maar kinderen zijn de beste leermeesters, tenminste dat is mijn mening
 • De rol van mijn werk ten opzichte van een relatie: Mijn werk en de relatie met mijn partner zijn twee aparte zaken. Ik heb het nodig dat mijn partner begrijpt waar ik mee bezig ben, dit respecteert en mij de ruimte geeft. Als hij mij in mijn werk bovendien kan inspireren is dat natuurlijk fantastisch. Ik kan niet zeggen dat mijn werk op de eerste plaats komt of juist mijn partner. Want ik denk niet in termen van belangrijker of minder belangrijk. Beide maken mij gelukkig als het goed gaat.
 • Dit stop ik in mijn rugzak als ik een jaar weg zou gaan: Dat weet ik pas als ik wegga.
 • Mijn definitie van geluk: Geluk is één zijn met mijzelf en mijn omgeving. Geluk is ook ogen zien twinkelen, een lach horen, de zon die achter een wolk vandaan komt. Fietsen langs weilanden, een veulentje nog wankelend op zijn poten. De adem van een koe op mijn hand. Of die prachtige solo van de muzikant op het podium vlak voor mij. Geluk is elk moment met een gouden randje en die zijn er veel en overal. Bijvoorbeeld: ik loop in gedachten op straat en zie opeens iemand lopen, klein of groot, mens of dier, maakt niet uit, maar ik wordt geraakt door die aanblik. En ik word ineens warm van binnen en blij. En wat mij heel gelukkig maakt is samen te zijn met willekeurig wie, maar iemand die in het moment perfect bij mij past in dat moment op bepaald gebied. En dat ik me daarvan bewust ben. .
 • Dit is waar ik van geniet: Waar ik echt van geniet is met gesloten ogen in de ochtendzon zitten.
  En die allereerste seconde van in een fris opgemaakt bed liggen.
  Zwemmen in hoge golven van een aangenaam warme zee.
  Zalig zoenen, alleen om het zoenen zelf.
  Een baby in mijn armen.
  Liefdevolle gebaren.
  Op de rug van een kameel door de woestijn rijden.
  Zwoele zomeravonden samen met vrienden, buiten in de tuin of aan het strand.
 • Zo ontspan ik me het liefst: Ik ontspan graag in, aan, op of rond het water. Ik ontspan ook graag door dans en muziek. En het liefst ontspan ik door te lachen, lekker voluit, grappen maken en gekke gekkigheid.
 • Ik word ontroerd door: Wat mij ontroert geeft mij tegelijkertijd een geluksgevoel.
  Bepaalde muziek kan mij ontroeren. Muziek dat vanuit de tenen komt of vanuit een kwetsbaar hart.
  Wat mij ook ontroert is de hulpeloosheid van hele jonge kinderen en dieren en aan de andere kant het fragiele van een oude man of vrouw.
  Dingen die mij ontroeren: een gebaar dat iemand eigenlijk had willen inhouden, dus dat zo achteloos of onhandig zelfs naar voren komt. En wanneer ik het pure van iemand zie, aslof ik iets zie waar de ander zich niet van bewust is of zelf heel gewoon vind, terwijl ik het mooi vind of liefdevol of zo van binnenuit. En wat me heel erg ontroert is de blik van herkenning.
 • Ik kan me ergeren aan: Ik erger me wel eens aan mijzelf, als ik niet los kom van een lelijke tegenvaller. Dat ik erin blijf hangen. Een mantra zingen, helpt maar kan niet altijd.
  Ik probeer me zo min mogelijk te ergeren. Maar mensen die zich boven anderen verheven voelen, daar heb ik moeite mee. Vooroordelen en oordelen, dat vind ik ook lastig. Of als iemand een ander snel een stempel geeft.
 • In een relatie kan ik me ergeren aan: Ik kan niet tegen het uitzenden van dubbele boodschappen. Of de boot afhouden als het ingewikkeld wordt.
 • Hoe je een relatie levendig houdt: door mijzelf te zijn. Open, onverbloemd, eerlijk en warm
  Verder vind ik het hypothetisch. Per situatie verschilt het wat onze relatie levendig houdt en het hangt af van wie mijn partner is en wat onze omstandigheden zijn.
 • Ik geef (mijn) kinderen deze normen en waarden mee: Laat kinderen vooral zichzelf (leren) zijn. En probeert niet te zijn zoals je denkt dat anderen je willen zien. Kom voor jezelf op: spreek je uit als je iets niet begrijpt, zeg het, als je wordt gekwetst en trap op de rem als je verkeerd wordt begrepen. Laat jezelf zien zoals je bent. Er is niets om voor te schamen en foutjes maken mag.
  Kinderen mogen ook weten dat wat je hebt of bent, dat dat zegeningen zijn, waar je dankbaar voor kan zijn. En dat iedereen evenveel waard is. De een doet dit, de ander dat en de een kan dit, de ander dat. Het mooie is juist dat alle mensen bij elkaar, samen alles kunnen en samen alles zijn. Tegen oudere kinderen zeg ik dat het heel belangrijk is je eigen sexualiteit te beleven en dat het niet de bedoeling is om aan bepaalde verwachting te moeten voldoen. Dat je het zelf kan ontdekken en dat iedereen ook hierin eigen grenzen en gevoelens heeft.
 • Hoe ik met tegenslagen om ga: Uithuilen, de natuur in en opnieuw beginnen
 • Mijn lijfspreuk: Ik wil zijn zoals ik anderen het liefste zie.
  Zoek ik liefde, dan wil ik liefde zijn.
  Wil ik ruimte, dan geef ik ruimte.
  En verlang ik naar iets, dan hoef ik er alleen maar om te vragen om het in gang te zetten.
 • Ik ben een ochtendmens
 • Waar ik om kan lachen: Ik kan lachen om van alles. Onhandigheden van mijzelf of van anderen. Grappige opmerkingen die niet als grappig bedoeld zijn. Onverwachte wendingen. Humor op straat. Dramatische voorvallen die met verve verteld worden. Kinderlijke gekkigheid.
 • Het belang dat ik hecht aan humor in een relatie: Ja, humor in de relatie mag er zeker zijn. Het relativeert. Het is fijn als we elkaar herkennen in wat we reden tot lachen vinden. Lachen is heerlijk ontspannend, je voelt je olijk, alles is levendig en ook heel prettig: je wordt er warm van!
Terug naar boven
 
Gelijkgestemde netsamen partners
Banner van ParaviewBanner van Spiegelbeeld tijdschriftBanner van A Healthy Life