Home » Vriendschap » Profiel bekijken

Levensvisie

 • Ik ben een beetje huiselijk en beetje uitgaand persoon
 • Spiritualiteit is belangrijk voor mij
 • Ik hou me als volgt bezig met spiritualiteit: Mijn spiritualiteit uit zich in alles wat ik ben en alles wat ik doe. Zo simpel is het. Spiritualiteit is voor mij een gegeven en zo gewoon als slapen, eten, werken, ontspannen en andere menselijke zaken. Het uit zich in hoe ik dingen aanpak, het uit zich in hoe ik denk over het leven en over mijzelf en de wereld. Het uit zich in hoe ik mijn werk benader en hoe ik omga met mensen. .
  En spiritueel besef betekent voor mij dat ik beleef dat alles met alles in verband staat. Bijv. omdat ik op een vraag van mij letterlijk van alle kanten een antwoord krijg. Of omdat ik op een actie of uiting van mij van overal vandaan een reactie kan krijgen.
  In hoeverre ik kan zien, horen of voelen van wat mij aangereikt wordt in het nu, vanuit verschillende dimensies, kan ik niet zeggen Ik houd ervan om hier over te praten en uit te wisselen. Misschien dat Netsamen mij dit brengt.
 • Het belang dat ik hecht aan samen dingen doen: Ik wil met mijn partner de activiteiten samen doen, die ons allebei boeien en ons als stel misschien ook verder brengt. Soms denk ik dat dat tantra is. Maar ik heb er weinig ervaring mee. Samen genieten of dat bij een concert is, dansend of zwemmend in hoge golven, paardrijden, zeilen, kokkerellen, de tuin. . , Whatever, ik kijk er naar uit, .
  er is zoveel om te delen of samen van te genieten, het hangt van ons beide af
 • Het contact met mijn vrienden omschrijf ik zo: Contact met vrienden: een klein aantal zie ik frequent en het is een luxe dat er 2 vlak bij wonen. Een zegen: Ik heb behalve individuele vrienden(stellen) ook een vriendengroep met wie ik jaarlijks kampeer, een fietsweekend heb, in december iets en nog een paar dingen door het jaar heen. Heel waardevol.
 • De betekenis van seksualiteit voor mij: Seksualiteit betekent voor mij intimiteit en daar wil ik het hier bij laten.
 • Mijn werk: Ik ben docent, gespecialiseerd in leerhoudingaspecten en cultuureducatie. Creativiteit is belangrijk in mijn werk als invalleerkracht die soms van hot naar her vliegt. Uitdagend en soms vermoeiend. Maar kinderen zijn de beste leermeesters voor mij als volwassene
 • De rol van mijn werk ten opzichte van een relatie: Mijn werk en de relatie met mijn partner zijn twee aparte zaken. Ik heb het nodig dat mijn partner begrijpt waar ik mee bezig ben, dit respecteert en mij de ruimte geeft. Als hij mij in mijn werk bovendien kan inspireren is dat natuurlijk fantastisch. Ik kan niet zeggen dat mijn werk op de eerste plaats komt of juist mijn partner. Want ik denk niet zo, in termen van belangrijker, minder belangrijk. Beide maken mij gelukkig als het goed is, maar waarom en op welke manier is niet te vergelijken.
 • Dit stop ik in mijn rugzak als ik een jaar weg zou gaan: misschien wel de vleugel van de jonge meeuw die ik deze zomer dood aantrof op het Terschellinger waddenzeestrand! Misschien mijn dierenvachtje om op te zitten of onder te slapen. En mijn zwart met blauwe jin yang kleed, want tegenstellingen horen bij elkaar en bestaan dankzij elkaar, daar herinnert dit grote kleed mij aan en ik kan het voor van alles gebruiken; als kleding, deken, handdoek, tent en vast nog meer.
  't Is een rugzak h�? Dus veel kan er niet mee. Heel praktisch, tandenborstel en brillen. De lenzen laat ik thuis. Spiegeltje? Mwah. En als ik dan praktisch nadenk, dan ook een regencape, want al houd ik erg van regen, storm en hevige windvlagen, natte kleren zijn onpraktisch. Te veel? Je ne sais plus maintenant. Alors on va!!
 • Mijn definitie van geluk: geluk is in het reine zijn met mijzelf en mijn omgeving. Geluk is ook ogen zien twinkelen, een ontwakende lach, de zon die achter een wolk vandaan komt. Fietsen langs weilanden en een veulentje zien dat nog wankelt op zijn poten. De adem van een koe op mijn hand. Of de verrassende solo van de muzikant op het podium vlak voor mij. Geluk is het moment met een gouden randje en die zijn er zoveel en overal. Bijvoorbeeld: ik loop in gedachten richting supermarkt en ben in gedachten en dan opeens zie ik iemand lopen, klein of groot, het maakt niet uit, mens of dier ook niet, gewoon een levend wezen(tje) met een uitstraling waar ik warm van word. Geluk is ook het kunnen zien van het mooie, het enerverende kunnen ervaren, de bewegingen in het weer kunnen volgen. En puur geluk is samen met een ander zijn die bij mij past op een bepaalde gebied. En dat ik dan me samen voel zijn. .
 • Dit is waar ik van geniet: Waar ik echt van geniet is met gesloten ogen in de ochtendzon zitten.
  En die allereerste seconde van in een fris opgemaakt bed liggen.
  Zwemmen in hoge golven van een aangenaam warme zee.
  Zalig zoenen, alleen om het zoenen zelf.
  Een baby in mijn armen.
  Liefdevolle gebaren.
  Op de rug van een kameel door de woestijn rijden.
  Zwoele zomeravonden samen.
  En nog heel veel meer
 • Zo ontspan ik me het liefst: Ik ontspan graag in, aan, op of rond het water, van een goede massagedouche tot zeilen op de plas. Ik ontspan ook graag door dans en muziek. En het liefst ontspan ik door te lachen, lekker voluit en in goed gezelschap.
 • Ik word ontroerd door: Wat mij ontroert geeft mij tegelijkertijd een geluksgevoel.
  Bepaalde muziek kan mij ontroeren. Muziek dat vanuit de tenen komt of vanuit een kwetsbaar hart.
  Wat mij ook ontroert is de hulpeloosheid van hele jonge kinderen en dieren en aan de andere kant het fragiele van een oude man of vrouw.
  Dingen die mij ontroeren: een gebaar dat iemand eigenlijk had willen inhouden, dus dat zo achteloos of onhandig zelfs naar voren komt. En wanneer ik het pure van iemand zie, aslof ik iets zie waar de ander zich niet van bewust is of zelf heel gewoon vind, terwijl ik het mooi vind of liefdevol of zo van binnenuit. En wat me heel erg ontroert is de blik van herkenning.
 • Ik kan me ergeren aan: Ik erger me wel eens aan mijzelf, als ik niet los kom van een bepaalde tegenvaller. Vind ik echt irritant, dan wil ik iets vervelends achter me laten en dan denk ik er nog aan.
  Ik probeer me zo min mogelijk te ergeren. Maar mensen die zich boven anderen verheven voelen, daar heb ik moeite mee. Vooroordelen en oordelen, dat vind ik ook lastig. Of als iemand een ander snel een stempel geeft.
 • In een relatie kan ik me ergeren aan: Ik kan niet tegen het uitzenden van dubbele boodschappen, Of de schijn ophouden en de boot afhouden als het een beetje ingewikkeld wordt.
  Of geen besef hebben dat ieder mens zijn/haar eigen beleving heeft en de waarheid in het midden of nog ergens anders.
 • Hoe je een relatie levendig houdt: door mijzelf te zijn. Open, onverbloemd, eerlijk en warm
  Verder vind ik het hypothetisch. Per situatie verschilt het wat onze relatie levendig houdt en het hangt af van wie mijn partner is, welk type man en wat de omstandigheden zijn.
 • Ik geef (mijn) kinderen deze normen en waarden mee: Als ik het nu voor het zeggen had, dan zeg ik, laat kinderen vooral zichzelf (leren) zijn. En niet proberen te zijn zoals je denkt dat anderen je willen zien. En kom voor jezelf op: spreek je uit als je iets niet begrijpt, zeg het, als je wordt gekwetst en trap op de rem als jezelf verkeerd wordt begrepen. Voorkom dus missverstanden. Laat jezelf zien zoals je bent. Er is niets om voor te schamen en al was het wel zo, dan nog: niemand is volmaakt. En een foutje maken mag.
  Het is ook belangrijk dat kinderen weten dat alles wat ze hebben of alles wat ze zijn, dat dat zegeningen zijn, M. a. w. dat je daar best dankbaar voor mag zijn en dat je door al die dingen nog niet meer dan een ander hoeft te zijn(of andersom dat een ander met minder dus ook minder zou zijn). Mensen zijn mensen. De een doet dit, de ander dat en de een kan dit, de ander dat. Het mooie is juist dat alle mensen bij elkaar, samen alles kunnen en samen alles zijn. Dat vind ik soms een gemis in de individualistische wereld waarin mensen wel eens ongepast heftig zichzelf op de borst slaan van 'zie mij eens'. Of andersom dat sommige kinderen zich minderwaardig voelen. Alleen omdat ze misschien minder sjeuig met zichzelf naar voren komen door verlegenheid, terwijl ze opkijken tegen anderen die alsmaar stralen om niks en zichzelf in de spiegel zo graag bekijken. Oudere kinderen zou ik mee willen geven dat van sexualiteit soms een raar beeld wordt gegeven, net als hoe soms in films of clips mannen en vrouwen met elkaar omgaan. Dat het heel belangrijk is je eigen sexualiteit te beleven en dat het niet de bedoeling is om aan bepaalde verwachting te moeten voldoen. Dat je het zelf kan ontdekken en dat iedereen ook hierin eigen grenzen en gevoelens heeft.
 • Hoe ik met tegenslagen om ga: Tegenslagen in mijn leven, uithuilen en opnieuw beginnen
 • Mijn lijfspreuk: Ik wil zijn zoals ik anderen het liefste zie.
  Zoek ik liefde, dan wil ik liefde zijn.
  Wil ik ruimte, dan geef ik ruimte.
  Het is toch zo dat ik aantrek wat ik uitzend.
 • Ik ben een ochtendmens
 • Waar ik om kan lachen: Ik kan lachen om van alles. Onhandigheden van mijzelf of van anderen. Grappige opmerkingen die niet als grappig bedoeld zijn. Onverwachte wendingen. Omdat ik de samenleving soms hard vind en de wereld koud en als idealist daar verdrietig of weemoedig om kan zijn, zie ik aan de andere kant de humor overal en dat is ook nodig om in balans te blijven.
 • Het belang dat ik hecht aan humor in een relatie: Ja, humor in de relatie moet er zijn. Want ik sta serieus in het leven. Vind dat ik mijn eigen leven niet mag verspillen en soms is dat hard werken. Ik geloof dat wij met elkaar op aarde zijn of hier nu leven om een ontwikkeling door te maken en dat een hoger bewustzijn de bedoeling is. En ik voel mij wel verantwoordelijk voor mijn deel. Als er dan thuis bij mijn liefste niet gelachen zou kunnen worden of als we elkaar niet kunnen herkennen in wat we reden tot lachen vinden, dan delen we te weinig voor een relatie. En lachen is zo heerlijk ontspannend en ik kan me er olijk door voelen en alles is dan zo levendig en ook heel belangrijk: je wordt er warm van!
Terug naar boven
 
Gelijkgestemde netsamen partners
Banner van A Healthy LifeBanner van ParaviewBanner van Spiegelbeeld tijdschrift