Home » Vriendschap » Profiel bekijken
Dit is   naturecolours

Maak favoriet 

foto naturecoloursfoto naturecoloursfoto naturecoloursfoto naturecoloursBekijk foto's 
WatermanWatermanDraak ~ WaterDraak ~ Water

Kunst & Cultuur

 • Ik hou van lezen
 • Mijn favoriete boeken: Memed, mijn havik van Yashar Kemal is een favoriet boek van mij. Het speelt zich af in Anatoli�, waar hoofdpersoon Memed als rover in het ruige bergachtige gebied zijn leven op het spel zet om de arme bevolking te helpen in hun strijd tegen de grootgrondbezitters. Sociale bewogenheid en de kracht `en 'naaktheid' van mens en natuur. 'De wolkenschetser' van Richard Rayner vond ik mooi. Over de immigrantenbevolking van New York bijna 100 jaar geleden, ontwortelde 'goud' zoekers uit alle windstreken. De hoofdpersoon wil het graag maken als architect in de USA, maar denkt met weemoed terug aan het leven in zijn jeugd in Finland. En De vliegeraar van Khaleid Hosseini. Verraad t. k. v. de kracht en pracht van vriendschap tot de bodem. Het boek van Jan Siebeling, 'Knielen op een bed van violen' over destructieve invulling van religie en spiritualiteit, greep mij tijdens het lezen erg aan. Deze boeken zijn van een tijdje geleden. Van latere datum o. a. De Kabbalist van Geert Kimpen, bij wie ik in Frankrijk een schrijverstraining volgde en De zwemmer van Zsuzsa Bánk
 • Mijn laatst gelezen boek: Geen roman: De Tao van de vrouw van Maitreyi D. Piontek. Gedichten, Sapfo.
 • Mijn favoriete schrijver(s): Favoriete schrijvers heb ik niet, wel favoriete boeken.
  In mijn boekenkast staat bijvoorbeeld van Joseph Boyden Driedaagse reis. Over twee jonge jongens, vrienden, leuk en onschuldig, maar niet voor lang, want ze belanden in de waanzin van een oorlog. Hartverscheurend, ik verslond dit boek. . . toen het beste boek. . . Of De vlucht van Jesus Carrasco. Een boek dat in je kruipt.
 • Ik hou van films
 • Mijn favoriete films / t.v. programma's: 'the man without a past' van Aki Kaurism�ki: een man die na een klap al zijn geheugen kwijt is, beland in de marge van de samenleving. Daar ondervindt hij hoe mensen zonder enig bezit alles wat zij vinden of krijgen, delen met elkaar en elkaar onvoorwaardelijk helpen om het hoofd boven water te houden en vreugde putten uit iets kleins.
 • Mijn laatste film: Vraag het. Ik keek maandelijks met een groepje buren een film. Ga niet vaak naar het Filmhuis, vind dat wel leuk. Gisteren (jan. 2020) Marianne en Leonard. Mooi.
 • Mijn favoriete acteurs en regisseurs: ik heb geen favoriete acteurs en regisseurs.
 • Mijn favoriete dichters/gedichten: zie je ik hou van je/ik vin je zo lief en zo licht/ je ogen zijn zo vol licht/ik hou van je, ik hou van je
  en je neus en je mond en je haar/en je ogen en je hals waar/je kraagje voor zit en je oor/met je haar er voor
  zie je ik wou graag zijn/jou, maar het kan niet zijn/ het licht is om je, je bent/nu toch wat je eenmaal bent
  o ja, ik hou van je/ik hou zo vrees'lijk van je/ik wou het helemaal zeggen/maar ik kan het toch niet zeggen (Herman Gorter)
  Of : de middag rekt zich gapend uit/langdradig van de voorjaarsregen/watervitrages waaien tegen/beslagen raam, wazige ruit (Hendrik van Teylingen)
  Mag het ook iets van mijzelf zijn? Dan is het bijv. het volgende rondeel:

  Als de wind waait door de bomen
  kaal zo zonder blad�renjas
  wens ik in mijn bed te dromen
  of juist dat ik boven zat
  Om te wiegen, mee te zwaaien
  Als de wind waait door de bomen
  kaal zo zonder blaad�renjas
 • Mijn favoriete muziek: Ik houd van heel veel soorten muziek, Free van Stevie Wonder is en blijft een van mijn favoriete liedjes. Ik heb niet echt een top 5, want mijn favorieten wisselen. Ik ga zomers naar concerten en festivals, heerlijk, Muziek maakt mij blij, ontspant mij, geeft energie en kan mij ook troosten.
  Nog een favoriet liedje: Petit pays van Cesaria Evora.
  zou leuk zijn om een muziekmaatje te hebben
 • Wat ik heb met beeldende kunst: Ik kan hier van alles noemen. Schilderkunst, deze zomer gezien in Kröller Müller Odilon Redon. Portretkunst vind ik boeiend. De architectuur in Wenen net weer bewonderd (september 2018)
  Ik las op internet dat een werk van Gustav Klimt 135 miljoen dollar opbrengt. En dat werken van Pablo Picasso ook boven de 100 miljoen waard zijn. Voor mij is dit niet te bevatten. Ik vind de patronen en symbolen die Klimt in zijn werk laat zien wel inspirerend. Ik houd van kleur en vorm.
 • Mijn theaterbezoek: Theo Maassen als cabaratier vind ik leuk. Dat absurdistische, dat doorslaan vind ik erg grappig. Ik vind hem ook een zeer expressieve kop hebben. Nou ja, praten over cabaret of wat grappig is, blijft lastig: je moet het meemaken.
  Dansvoorstellingen en theater zie ik weinig.
 • Mijn favoriete musea: Heb ik niet, ligt aan het moment. Ik wandel graag graag door een beeldentuin; de combinatie van kunst en buiten zijn.
 • Of ik van koken hou en mijn favoriete keuken: Ja ik houd van koken Het is een persoonlijk iets, ik kokkerel vanuit mijn gevoel en niet volgens recept. Het gevolg is dat een gerecht twee keer gemaakt twee keer anders kan smaken. Ook kruiden combineer ik op gevoel. Ik kook gebruik geen suiker in mijn eigen keuken. Om te zoeten heb ik alternatieven. Ik ben niet vegetarisch maar vlees hoeft niet voor mij. Van vis kan ik echt genieten. Koken kan meditatief zijn. Met of zonder een muziekje op de achtergrond totaal opgaan in koken en bakken (oven) mmmm. Mijn favoriete keuken is mijn eigen keuken.
Terug naar boven
 
Gelijkgestemde netsamen partners
Banner van Spirituele Vakantie ReizenBanner van Piramides van Bosnië