Dit is Lotusboom

Maak favoriet 

foto Lotusboomfoto Lotusboomfoto Lotusboomfoto Lotusboomfoto LotusboomBekijk foto's
LeeuwLeeuwDraak ~ VuurDraak ~ Vuur

Introductie

  • Ik ben een man
  • En ben op zoek naar een vrouw
  • Ik ben 47 jaar
  • Jij bent tussen de 33 en 40 jaar
  • Ik zoek iemand voor een serieuze relatie
  • Mijn lengte is 178 cm
  • Jouw lengte maakt me niet uit
  • Ik heb een slank postuur
  • Ik heb geen kind(eren)
  • Ik woon in de provincie Gelderland
  • Ik heb als sterrenbeeld Leeuw
  • Ik heb als chinees sterrenbeeld Draak - Vuur
  • Ik heb een kinderwens
  • En zoek iemand die een of misschien nog een kinderwens heeft
  • Ik ben van W-Europese afkomst

Kunst & Cultuur

  • Ik hou van lezen
  • Mijn favoriete boeken:Boeken die echt gaan over het leven, over mensen, over de wereld. Die een bron van inspiratie zijn om iets moois van het leven te maken en / of waardoor je leert over de wereld.
  • Mijn laatst gelezen boek:De hand van Fatima, De Tweeling, Into the Wild, Suite Française
  • Ik hou heel erg van films
  • Mijn favoriete films / t.v. programma's:Films die echt gaan over het leven, over mensen, over de wereld. Die een bron van inspiratie zijn om iets moois van het leven te maken en / of waardoor je leert over de wereld. Net als met boeken dus, met dat verschil dat het mooie van films kan zijn dat je ook kunt genieten van prachtige beelden en muziek.
  • Mijn laatste film:Amélie, Into the Wild, Himalaya, Paul dans sa Vie.
    Milarepa van een Bhutanese regisseur. Prachtig verhaal over het leven van een belangrijke Buddhistische yogi, adembenemende landschappen, mooie muziek, en vanwege de herinneringen die de film naar boven haalde aan mijn tijd in Bhutan (film speelt in Tibet, maar Bhutan heeft qua cultuur en natuur veel gemeen met Tibet); ; Al wat langer geleden, maar een film die ik heel erg goed vond is 'Das Leben der Anderen' omdat het zo goed het beklemmende gevoel overbracht van de persoonlijke onvrijheid en bedrukking / onderdrukking in Oost-Duitsland (spreekt mij deels ook aan omdat mijn moeder uit Polen komt en omdat ik in mijn werk in voormalige Sovjet-republieken in Centraal-Azie ben geweest. )
  • Mijn favoriete muziek:Heel divers. Van wereldmuziek tot klassiek tot popmuziek en vanalles er tussenin. Hangt af van 't moment. Er is zoveel mooie muziek in de wereld die je (bijna) nooit op de radio / TV hoort! Vaak is het via vrienden en kleine(re) podia dat je dit kan ontdekken en dat doe ik steeds meer en wil ik ook meer gaan doen. Daarnaast zijn sommige hits ook wel lekker zeker bij klussen / opruimen / schoonmaken in huis en zo.

Vakantie

  • Ik hou van actief en ontspannende vakanties
  • Ben ik een wintersporter? ja ik ski
  • Mijn favoriete vakantielanden:Zowel dicht bij als ver weg. Ik ga het liefste de natuur in met mijn tentje, zowel trektochten maken als het rustig aan doen. Op de fiets op vakantie is ook heerlijk. Ik ben ook gek op sneeuw en ijs en ga graag 's winters de natuur in (kamperen, langlaufen, skien, schaatsen, wandelen, igloo bouwen etc. ). Met name als ik naar verre landen ga dan wil ik naast de natuur ook veel over het land en de mensen leren kennen. Lekker me vol erin storten!
  • Houd ik van kamperen? ja op rustige campings in de natuur

Hobby & Sport

  • Ben ik sportief? ja recreatief
  • De sporten die ik beoefen:Sporten die ik graag doe: fietsen / mountainbiken / wielrennen, in-line skaten en schaatsen, surfen en zeilen, skien en langlaufen, en trektochten te voet of met bijv. kano maken door de natuur / bergen.
  • Mijn hobbies:De natuur in (wandelen of sporten), contact met vrienden en familie, lezen, films en documentaires (mn de minder commerciele), muziek, reizen.

Politiek

  • Mijn politieke voorkeur is links
  • Hoe ik de politiek volg:Links en links van het midden is een beetje relatief, maar ik vind sociaal (in NL en de wereld) en groen erg belangrijk en denk dat dat bij die partijen het sterktst naar voren komt.

    Ik volg de politiek soms intensiever, soms een tijd veel minder.
    Via krant, radio, journaal en actualiteitenprogramma's. Ik vind politiek belangrijk omdat het zo van invloed is op het leven van mensen en op natuur en milieu. Mijn interesse gaat zowel uit naar NL als de rest van de wereld. Ik geloof er ook sterk in dat wat wij doen en laten in NL echt invloed heeft op de rest van de wereld (en dan heb ik het niet alleen over op politiek gebied, maar zeker ook heel sterk de keuzes / acties van elk individu, organisatie en bedrijf!), zowel op positieve als negatieve manier. Dit is ook een overweging, drijfveer en basis in het werk dat ik doe en dit wil ik ook verder uitbouwen in die richting in de verdere invulling van mijn loopbaan en persoonlijke leven. Hierbij speelt ook mee dat ik zowel op persoonlijk als professioneel vlak veel ervaringen en contacten internationaal heb opgedaan, zowel in de westerse wereld (Europa en Noord-Amerika), als in niet-westerse culturen (m. n. , maar niet alleen, in verschillende delen van Azie).

Levenswijze

  • Mijn geloof is anders
  • Ik belijd mijn geloof als volgt in praktijk:Ik ben niet met geloof opgegroeid in de zin van echt naar de kerk gaan oid (niet kerkgaand dus), maar wel met tradities en bepaalde waarden uit het geloof en uit spiritualiteit. Ik sta dan ook open voor het geloof en van tijd tot tijd verdiep ik me ook wat erin, maar ben niet praktiserend. Wel haal ik er dingen uit die mij aanspreken. Boeddhisme en Bahai spreken mij persoonlijk het meeste aan. Andere religies vind ik interessant om die religies en de mensen die die religies aanhangen beter te begrijpen, te leren kennen. Boeddhisme spreekt mij op 't moment het meeste aan in de zin dat ik daarin het meest direct ('praktische') handreikingen vind voor mijn leven en doordat ik ook soms mediteer. Maar ik ben dus nog zoekende zou je kunnen zeggen. Op mijn eigen manier geef ik er nu al wel invulling aan. Voor mij ligt natuur / Moeder Aarde en God heel dicht bij elkaar. Is als het ware hetzelfde, het 1 een uiting van het ander. Ik denk ook dat er veel overeenkomsten zijn tussen religies en dat de verschillen in gebruiken, verschijningsvormen, tradities enz. feitelijk invullingen zijn van grotendeels hetzelfde concept / waarden, gekleurd door de cultuur en tijd / periode in de geschiedenis waarin de desbetreffende religie is ontstaan. Ik ervaar het 'goddelijke' (wat me soms een sterk gevoel van inspiratie en liefde kan geven) in 'kleine' dingen: hoe het licht valt, wolken aan de hemel, de blik in de ogen van een kind, de warmte van een onbekende voorbijganger, muziek enz. Tot mezelf komen speelt daar ook een rol in. Als je sommige kerken, tempels, meditatieruimtes, kloosters, ja zelfs huizen binnenloopt lijkt het of je daar ook iets bijzonders ervaart. . . innerlijke rust en bezieling.

Levensvisie

  • Ik ben een beetje huiselijk en beetje uitgaand persoon
  • Spiritualiteit is belangrijk voor mij
  • Ik hou me als volgt bezig met spiritualiteit:Rust vinden in de natuur, kijken naar de lucht en zoveel andere mooie 'kleine' dingen in de natuur kunnen me een gevoel van verbinding / spiritualiteit geven. Ook contact met mensen kan soms (bijna) zo'n gevoel geven.
    Daarnaast mediteer van tijd tot tijd ik en lees ik over verschillende religies en vormen van spiritualeit en praat erover met de meest uiteenlopende mensen (vrienden en onbekenden). Meditatie heb ik geleerd in een 10-daagse cursus / retraite een paar jaar geleden. Toen heb ik ongeveer een jaar dagelijks gemediteerd, maar tegenwoordig is het meer van tijd tot tijd.
  • Het belang dat ik hecht aan samen dingen doen:Lijkt me heel fijn! Met vrienden (en soms alleen) is ook heel leuk (en ook goed om er van tijd tot tijd in een relatie in te houden, dat je beide ook af en toe tijd alleen met je vrienden hebt), maar samen met mijn partner is voor mij zeker ook echt belangrijk, omdat het zo fijn en mooi kan zijn om die dingen die je echt raken, waar je blij van wordt, maar ook die je tot nadenken zetten, samen te delen met die ene speciale persoon in je leven. Dat verdiept de band die je met elkaar hebt en maakt ook dat je mooie momenten deelt en op je levenspad meeneemt als prachtige herinneringen samen.
  • Het contact met mijn vrienden omschrijf ik zo:Ik heb frequent contact met een paar vrienden in NL waarmee ik een hechte band heb. Dat is ook echt belangrijk voor mij. Naar mijn vrienden toe ben ik open (naar mijn ouders, broer en rest van familie trouwens ook; zit gewoon in me. Ik denk dat je door openheid veel kunt groeien als persoon en kunt delen met mensen en de wereld om je heen). Vriendschap betekent voor mij dat je met elkaar deelt wat je echt bezighoudt, dus open en oprecht. Daarnaast natuurlijk ook gewoon leuke dingen samen ondernemen. Doordat ik in mijn school / opleiding en in mijn werk in verschillende landen heb gewoond kan ik helaas verschillende vrienden minder vaak zien dan ik zou willen. Dat is soms jammer en een gemis vooral, maar ergens is het ook heel mooi, vooral als je ziet dat het contact soms na verschillende jaren elkaar niet gezien te hebben nog steeds zo intens en oprecht is en het net voelt alsof het gisteren was dat je voor het laatst elkaar gezien hebt als je elkaar weer ziet. Je pakt het zo weer op! Wel jammer dat je elkaar niet ziet groeien, niet even bij elkaar binnen kan lopen en soms van die bijzondere momenten als trouwen en babies mist.
  • De betekenis van seksualiteit voor mij:Verbinding, liefde, respect, sensualiteit, tederheid en aanvoelen waar de ander zich goed bij voelt. Samen genieten. Genieten van hoe mooi de ander is.
    Ik denk dat je lichamelijk tot elkaar aangetrokken voelen een vd dingen (maar zeker niet het enige) is die het onderscheid maakt tussen een (diepe) vriendschap en een relatie.
  • Mijn werk:Mijn opleiding is in ontwikkelingssamenwerking en landbouw geweest. Na in ontw.samenwerking te hebben gewerkt, heb ik een tijd alleen / vooral binnen NL / Europa aan het verduurzamen van de landbouw (incl. klimaat) en ons voedsel gewerkt. Sinds een paar jaar doe ik beide en reis ik verschillende keren per jaar naar Azie (Myanmar, China).
    In de toekomst wil ik misschien als mediator gaan werken, gericht op het bij elkaar brengen van partijen om duurzaamheidsproblemen op te lossen. Daarnaast heb ik een idee om een eigen bedrijf op te zetten gericht op het bewust maken van mensen van hoe hun keuzes in het leven niet alleen essentieel zijn voor hun persoonlijke geluk en zingeving, maar ook een heel directe relatie hebben tot de ongelijkheid in de wereld en de aantasting van de natuur, wereldecosysteem en het klimaat.
    Ik denk dat de gemiddelde westerse mens het materiele / consumptie te sterk benadrukt. En dat dit zelfs een barriere kan zijn in het vinden van geluk en harmonie in hun leven. Dat betekent niet dat ik zelf niet ook dingen koop / consumeer, maar met mate en bewustzijn. . . .
  • De rol van mijn werk ten opzichte van een relatie:Mijn ideaal voor de toekomst is dat zowel ik als mijn toekomstige partner niet meer dan in deeltijd zouden werken, zodat we beide ruim tijd vrij te houden voor elkaar en onze kinderen, voor vrienden en familie en om tot jezelf te komen en leuke dingen te doen. De relatie komt in de eerste plaats, al is werk ook belangrijk voor zingeving en om iets bij te dragen aan de grote uitdagingen / vraagstukken waar deze mooie wereld mee te kampen heeft.
  • Dit stop ik in mijn rugzak als ik een jaar weg zou gaan:Een goed boek, een paar foto's van vrienden en familie en wat ik verder onderweg nodig heb.
  • Ik geef (mijn) kinderen deze normen en waarden mee:Doe dat in je leven waar je echt gelukkig van wordt, zolang het niet ten koste gaat van anderen en van de aarde. Luister naar de ideeen van anderen, maar kies dat waar je zelf het gelukkigsts van wordt, niet dat wat anderen voor je willen (als ouder is dit vast soms niet makkelijk, maar wel essentieel en ik denk de beste weg naar geluk voor je kind en daarmee ook de beste weg voor jou als ouder naar geluk, al is dat soms in eerste instantie niet zo als je kind iets kiest waar je je als ouder moeilijker in kan vinden of als het iets uitsluit dat je als ouder voor ogen had voor je kind). Respect voor anderen. Verantwoordelijkheidsgevoel. Zorg voor de wereld. Liefde.

    Als ik eenmaal echt ouder van een kind ben zullen er vast meer dingen vanzelf zich openbaren. Dit is wat er zo in me opkomt. Daarnaast denk ik in relatie tot de opvoeding van mijn kinderen ook vooral aan wat mijn droom is voor hoe ik met mijn gezin zou willen leven. Mijn droom is om op het platteland te wonen, leven met de seizoenen, leven van wat we met liefde en zorg hebben verbouwd (en van wat we beide met in deeltijd werken buitenshuis verdienen)(het lijkt me fanstastisch om het eten te eten dat we zelf hebben verbouwd! Ook om dat besef van waar ons eten vandaan komt en van de band tussen ons en de natuur / moeder aarde aan onze kinderen mee tegeven. Daarnaast zullen we natuurlijk ook wel een groot deel van ons eten gewoon in de supermarkt kopen, maar al is het maar een deel van je eten dat je uit je eigen tuin haalt dan denk ik dat dat een heel fijn gevoel geeft. Voldoening, genot, rust). . . . dicht bij de natuur leven en veel tijd en aandacht voor elkaar hebben, voor de kinderen hebben, veel met ze samen in de buitenlucht meemaken. Avontuur ook.
  • Het belang dat ik hecht aan humor in een relatie:Humor delen en dus samen kunnen lachen brengt veel plezier in een relatie en houdt het ook wat luchtiger. Als je alleen elkaar in serieus zijn zou kunnen vinden dan zou er toch iets sprankelends missen in de relatie.

Hypothetische situaties

  • Als mijn partner vreemdgaat, betekent dat voor onze relatie:Moeilijk om samen verder te gaan. Heel pijnlijk. Je hebt natuurlijk verschillende gradaties van vreemdgaan. Daar hangt het wel vanaf. Maar moeilijk is het altijd wel. Een test van het vertrouwen in elkaar.
  • Wat ik vind van alleen op vakantie gaan:Samen is heel leuk en ook belangrijk. Maar soms alleen / apart kan ook en is ook goed voor een relatie. Dus OK. En het leuke van alleen gaan is dat je soms sneller contact maakt met onbekenden die je op je reis tegenkomt. Maar de basis is wel dat je het samen op reis heel fijn hebt en dat heel graag samen doet.
  • Wat ik doe als ik niet meer tevreden ben met mijn werk:Of verbeteren, of een andere baan zoeken. In ieder geval iets ondernemen. Je besteedt veel te veel tijd op je werk om het niet leuk te vinden. Dat is ook een van de redenen waarom ik wat langer geleden al eens een keer mijn baan (vast contract) heb opgezegd en een nieuwe richting in ben gegaan. Ik ben heel erg blij dat ik dat toen heb gedaan!

Gezondheid

  • Ik rook niet
  • Ik drink af en toe voor de gezelligheid
  • Ik besteed veel aandacht aan een gezonde levenswijze
  • Hoe breng ik een gezonde levensstijl in praktijk?Gezonde voeding (maar kan af en toe ook genieten van wat 'ongezonders' - een oliebol, chips etc), meestal vegetarisch, balans in leven brengen, beweging, bewuste keuzes maken voor wat goed voor me is en me gelukkig maakt (werk, vrije tijd, relatie, contact met vrienden en familie).
  • Wat ik doe aan uiterlijke verzorging:Ik vind het belangrijk er verzorgd (maar wel redelijk casual; ik ben niet van de pakken en stropdassen) uit te zien en fris te zijn. Ik vind het ook heel leuk als vrouwen mooi voor de dag komen :) Mooi kan daarbij casual mooi, sportief mooi en gekleed mooi zijn. Vrouwen kunnen op zoveel manieren mooi zijn! Ik ben meer van natuurlijke schoonheid. Geen grote fan van als vrouwen veel make-up gebruiken.

Gelijkgestemde netsamen partners

Banner van Truffel ceremonie