Dit is   Iccha-shakti

Maak favoriet 

foto Iccha-shaktifoto Iccha-shaktifoto Iccha-shaktifoto Iccha-shaktifoto Iccha-shaktiBekijk foto's
MaagdMaagdGeit ~ HoutGeit ~ Hout
'Iccha, vol wilskracht
de wens het verlangen
naar liefdevol contact

Lieve medereiziger op onze reis door de kosmos. Dank voor je bezoek aan mijn profiel, waarin ik zal trachten je de sfeer te laten proeven van mijn leven en je meeneem naar mijn kleine paradijsje in Spanje, waar ik momenteel woonachtig ben. Alhier verwezenlijk ik een droom, het bouwen van mijn huis naar eigen design, volledig self supporting. Het huis is omgeven door prachtige oude olijfbomen, waarin de vogels naar hartenlust hun lied zingen. Ik leef op een finca waar de vosjes met hun welpen water komen drinken uit mijn zwembad, de konijntjes spelen met de patrijs-kuikens. Een enkele lynx en das roept in de nacht. De Iberische zwijntjes met hun biggen zoeken in de schemering al wroetend naar eikels en truffels. In februari bezoekt een trouw paartje roofvogels deze habitat. Vanuit de bergen komen zij naar hier om hun nestje in de vallei te renoveren en wederom in te richten voor hun nieuwe gezin, om na hun broedperiode gezamenlijk met hun uitgevlogen jongen weer terug te mogen keren naar de bergen. Sierlijk zweven zij op de thermiek om te zoeken naar hun prooi, een valk bidt boven de camino, waarover de herder zijn grote kudde geiten verweidt, oehoes roepen naar elkaar in de nachtelijke uren. De tijm en rozemarijn geurt, wilde bloemen als orchideeën, clematis en bloeiende kruiden sieren het landschap. Graspiepertje, Haiku, die ik heb grootgebracht en gezond is uitgevlogen brengt mij nog dagelijks een muzikale groet.

“Iccha”, wilskracht om te verwezenlijken, te wensen en te verlangen naar al hetgeen ons wordt gegeven door de natuur, naar al hetgeen zich begeeft in de alomvattende energie waarin wij leven, waarvan wij deel uit maken. Wij leven in elkanders energie, jij bent al bij mij en ik ben al bij jou, ook al beseffen we dat niet altijd, we zijn voor eeuwig bij elkaar. Onze energieën horen al bij elkaar op dit moment, we moeten elkander enkel nog mogen vinden zodat we in onze aardse hoedanigheid dicht bij elkander kunnen zijn. Wellicht via deze weg, ik ben zo vrij geweest nu in dit avontuur mijn eerste stap te zetten, zet jij nu jouw eerste stap? “OntSpanje” en durf deze stap te zetten, zelfs een weg van duizend mijlen begint met één enkele stap. Waag die stap als je meer wilt weten over mij, als mijn profiel en de foto’s je kunnen behagen en ik jouw nieuwsgierigheid heb gewekt, als je wilt leven in en met de natuur. Misschien mogen wij samen verder oplopen in ons leven en genieten van al hetgeen we elkander hebben te bieden.

Een serie foto’s zal mijn tekst aanvullen, kijk en voel of jij degene bent die dit met mij zou kunnen en willen delen, of jij mij kunt aanvullen of jij in de gelegenheid bent en ook een wens hebt in deze habitat neer te strijken Schroom niet en schrijf mij een bericht om verder kennis te maken met elkaar. Een liefdevolle vriendschap kan zeer zeker op afstand. Ben je op zoek naar een waardevolle liefdesrelatie en spreekt mijn profiel je aan, afstanden zijn er om te overbruggen, liefde is er om samen van te genieten, zodat we samen kunnen groeien en wie weet waar wij dan eindigen op ons pad. Ik ben niet veeleisend, echter wel is van belang dat je houdt van de natuur, van dieren, van al wat leeft, van een beetje avontuur, van een liefdevol contact en dat je respect hebt voor al hetgeen dat leeft, dat is mijn wens, een beetje erudiet geniet mijn voorkeur, zoals ook een gemiddeld of bovengemiddeld denkniveau. Ik mag graag filosoferen niet zo zeer discussiëren en debatteren. Muzikaliteit en creativiteit zijn zeer welkom, spiritualiteit ook, dan begrijpen we elkaar beter, ben je handig dan kun je mij ook helpen mocht je dat willen. Leeftijd is voor mij een ruim begrip, ik vang dit jaar aan met mijn 65ste lente. Dat brengt mij bij mijn lente haiku uit mijn bundel, ””Manipoera” flonkerend juweel”, uitgegeven in 2002 door Ludovic Literaire Kunst

De lente tooit voorzichtig
de takken rijk
met bloemen van fluweel

Lieve groet Iccha'

Introductie

 • Ik ben een vrouw
 • En ben op zoek naar een man
 • Ik ben 68 jaar
 • Jij bent tussen de 55 en 75 jaar
 • Ik zoek iemand voor een serieuze relatie of een vriendschap
 • Ik ben op zoek naar iemand die een serieuze relatie of een vriendschap zoekt
 • Mijn lengte is 180 cm
 • Jij bent tussen de 180 en 205 cm
 • Ik heb een normaal postuur
 • Het postuur van mijn partner is niet van belang.
 • Ik heb zelf kind(eren)
 • Als mijn partner kinderen heeft zijn zij welkom
 • Ik woon in de provincie (n.v.t., buitenland)
 • Het maakt me niet uit waar jij vandaan komt
 • Ik heb als sterrenbeeld Maagd
 • Het maakt me niet uit wat jij als sterrenbeeld hebt
 • Ik heb als chinees sterrenbeeld Geit - Hout
 • Het maakt me niet uit wat jij als chinees sterrenbeeld hebt
 • Ik heb geen kinderwens
 • En zoek iemand die geen kinderwens heeft
 • Ik ben van W-Europese afkomst
 • Ik heb geen voorkeur voor de etnische afkomst van mijn partner

Kunst & Cultuur

 • Ik hou van lezen
 • Mijn favoriete boeken:Ik mag graag lezen, voornamelijk educatieve boeken, met name over psychologie en wetenschappelijk leesvoer dat veelal daarop aansluit, uiteraard ook over spiritualiteit. Een boek over filosofie sla ik graag open en daar verdiep ik mij in. Zeker ook over het Boeddhisme, daar verdiep ik mij al tientallen jaren in. Lezen geeft kennis en kennis geeft gespreksstof en tevens overdenkingen.

  Verder geniet ik van thrillers, ik ben erg gecharmeerd van de auteurs Dan Brown, Harlan Coben, Tess Gerritsen, David Baldacci, Stephen King en John Grisham, voor mij enkele topschrijvers in dit genre.
 • Mijn laatst gelezen boek:De biologie van de overtuiging. Hoe gedachten je leven bepalen. Dr. Bruce Lipton
 • Mijn favoriete schrijver(s):Dan Brown, Harlan Coben, Tess Gerritsen, David Baldacci, Stephen King en John Grisham enkelen uit een reeks van vele goede schrijvers
 • Ik hou van films
 • Mijn favoriete films / t.v. programma's:Psychologische thrillers
  comedy
  drama
 • Mijn favoriete acteurs en regisseurs:Meryl Streep
  Steve Martin
  Tom Hanks
  Brad Pitt
  Morgan Freeman
  Anthony Hopkins
  Mel Gibson
  Sean Connery
  Nicolas Cage
  Jodie Foster
  Liam Neeson
  Michael Douglas
  Diane Keaton
  Sandra Bullock
  en er zijn nog vele anderen die ik kan waarderen
 • Mijn favoriete dichters/gedichten:Zoscha Lindner

  Liefde schenken

  Een verlangen
  zo diep
  naar jou
  naar je hand
  die streelt
  die liefheeft
  Naar je lippen
  zacht en lief
  Een zoen
  teder en zoet
  Neem mij mee
  in je dromen
  Neem mij mee
  naar overal
  waar je gaat
  in je gedachten
  Dans met mij
  naar de eeuwigheid
  Heb mij lief
  voor altijd
  Vergeet mij niet
  streel mij
  heb mij lief
  met je ogen
  met je lichaam
  met alles voor altijd
  Verlaat mij niet
  maar koester mij
  en onze liefde
  voor nu en immer
  opdat we voor
  altijd samenzijn
  en verlaat mij nimmer
  Ik heb je lief
  mijn verlangen
  is groot
  groter dan
  al hetgeen
  ik kan bedenken
  Alleen jij
  jij kunt mij
  jouw liefde schenken

  Zoscha
 • Mijn favoriete muziek:Ik luister graag naar muziek van klassiek tot rustige jazz en blues, klassieke muziek voert hierin de boventoon, een mooi pianoconcert van Chopin of een prachtig Requiem zoals van Fauré, de prachtige timbres van bariton Dmitri Hvorostovsky en de mezzosopraan Elina Garanca strelen mijn oren en vullen regelmatig mijn woning, maar ook vocalisten als Enya, Sissel, Sarah Brightman en en muziek van Eric Clapton kan ik zeer waarderen.

  Ik heb zelf veel oratoria gezongen in het verleden in Nederland, ik was 1e sopraan in een koor. Ik luister graag naar koormuziek ook. Ik zing graag met eigen gitaarbegeleiding.

  Cello, Hauser ¨live in Zagreb¨ prachtige muziek vertolkt door deze bijzondere musicus. Gitaarconcerten niet te vergeten zoals het ¨Concierto de aranjuez¨ en nog veel meer. Muziek biedt uren genot en rust bovendien is het een universele taal, het vertelt ons veel het laat ons luisteren en biedt ons rust, de trillingen zijn voelbaar, iedereen kan het begrijpen en iedereen kan de taal van muziek verstaan en waarnemen op eigen niveau. Zelfs dieren en bomen en planten zijn gevoelig voor muziek en geven op eigen wijze gehoor en invulling eraan.
 • Wat ik heb met beeldende kunst:Ik waardeer veel kunstenaars zeker ook de oude meesters.

  Mijn voorkeur gaat uit naar moderne kunst, vooral het surrealisme spreekt mij aan, Salvador Dali, ook abstracte kunst heeft mijn interesse.

  Moderne glaskunst kunstenaar Willem Heesen bijzonder mooi
 • Mijn favoriete musea:Salvador Dali museum Figueres
  Het Rijksmuseum Amsterdam
  Gemeentemuseum Den Haag
 • Of ik van koken hou en mijn favoriete keuken:Ik kook met plezier, voor mezelf vegetarisch. Ik heb voor mezelf geen echte favoriete keuken.

  Voor bezoek dat niet vegetarisch eet, kook ik wel met vlees en vis mochten zij dat op prijs stellen, maar dat eet ik zelf beslist niet. Ik vind het geen probleem al jij vlees en vis eet.

  Ik zal niemand opleggen wat zij wel of niet moeten of mogen eten.

Vakantie

 • Ik hou van culturele en ontspannende vakanties
 • Ben ik een wintersporter? nee
 • Mijn favoriete vakantielanden:Ik ben altijd op vakantie hier in de natuur waar ik woon. Ik woon een half uur rijden van de Middellandse zee en een uur rijden landinwaarts brengt mij in de bergen.

  Neemt niet weg dat landen met een oosterse cultuur toch wel mijn voorkeur genieten mocht ik een vakantie inplannen.

  Ik heb in het verleden reizen gemaakt naar Azië, Noord en Zuid Amerika en ik heb een aantal landen binnen Europa bezocht

  Graag zal ik nog Japan, Bhutan en Nepal bezoeken.
 • Houd ik van kamperen? nee

Hobby & Sport

 • De sporten die ik beoefen:Op dit moment beoefen ik geen sport buitenshuis. Ik train mezelf op de finca en op de bouw alhier. Een fiets staat op trainingsapparaat op het terras waar ik de zonsopgang kan zien.

  De schietclub is mij niet vreemd, zoals je ook op de foto ziet. Dat is meer voor zelfverdediging dan voor de sport, training voor Bond-girl

  In het verleden speelde ik zeer fanatiek tennis. In het verre verleden tevens wielrennen en volleybal.
 • Volg ik sporten (passief)?Ik volg geen sporten ik heb geen tv.
 • Mijn hobbies:Iedere morgen word ik begroet door de zon, die vanuit de zee omhoog lijkt te komen, dit prachtige schouwspel kan ik volgen vanaf mijn terras, vanuit mijn slaapkamers en woonkamer en herinnert mij dagelijks aan de wonderbaarlijke gaven der natuur die wij allen mogen ontvangen. In dit prachtige stukje natuur, hemelsbreed 10 km landinwaarts van de oostkust van Spanje en 5 km buiten het dorpje Traiguera bouw ik aan mijn huis. Techniek is mij niet vreemd, ik klus en knutsel waar nodig, bedenk en creëer, zaag, boor en timmer zoals mijn keuken en verdere inrichting. Ik bedenk, ik creëer, ik mozaïek met natuurstenen om muren te bouwen, ik snoei de olijfbomen, ik doe wat ik kan en wil op het moment zelf. Ik ben op velerlei gebied een echte autodidact, van uitdagingen leert men en een stap in het veld van de onzekerheid brengt inventiviteit. Verder vul ik mijn leven met mijn hobby’s en de talenten waarmee ik ben gezegend. Schrijven van haiku’s, teksten, gedichten en liederen, schilderen, musiceren op eigen niveau, zoals improvisatie blues en jazz op piano, zingen van ballads, Joan Baez, Donovan, Don McLean en Iers getinte klanken zoals van Enya, dit onder begeleiding van mijn gitaarspel, allemaal geen muzikale hoogstandjes maar voor menigeen het beluisteren waardig, zoals men zegt. Het gaat tenslotte om de gezelligheid en het plezier dat eenieder eraan kan beleven, niet het niveau.
 • Heb ik huisdieren?In dit kleine stukje prachtige natuur is het goed vertoeven en leef ik gezamenlijk met mijn pluizenbollen, mastino’s Tefne en Thalia en chowchow Zevitho, die mij dapper verdedigen. De vier poezenrakkers Chopin, Clochard, Aylo en Yondalar, laten zich het vredelievende leven graag welgevallen en zij genieten vooral van lange siësta’s in de zonnestralen die door het lover pralen.

Politiek

 • Hoe ik de politiek volg:Ik volg op dit moment weinig van de politiek helaas, ik ben er nu toch minder bij betrokken. Ik was er vroeger beter eigenlijk wel goed in thuis, ik zat er middenin. Ik woonde en werkte op een ministerie in Den Haag en ik was er toch ook wel bij betrokken ivm mijn werk. Via het internet volg ik wel zo nu en dan debatten en de problematiek die in Nederland gaande is. Ook van de wereldpolitiek houdt ik mij op deze wijze op de hoogte.

Levenswijze

 • Ik belijd mijn geloof als volgt in praktijk:De enige religie
  voor het leven
  is liefde en vrede

  Deze haiku van mij zegt hierover voldoende

Levensvisie

 • Ik ben een beetje huiselijk en beetje uitgaand persoon
 • Spiritualiteit is belangrijk voor mij
 • Ik hou me als volgt bezig met spiritualiteit:Spiritualiteit is liefde, liefde is allesomvattend in de gehele kosmos.

  Liefde is acceptatie
  geen vervulling
  van je eigen wensen

  Zoscha

  Ik ben gezegend met paranormale gaven, waaronder uittreden uit mijn lichaam naar jaren verder en jaren terug, dit alles is al vanaf zeer jonge leeftijd aanwezig, ik ben ermee opgegroeid en heb het mij eigen gemaakt, energiebanen en water zoeken in de aarde met behulp van wichelroede. Ik begeef mij in de alomvattende energie van het universum waarin mijn antennes heel ver reiken. Er is geen tijd en er zijn geen grenzen voor mij daarin. Er is geen verdeeldheid, alles is één, de mensheid zelf heeft grenzen bepaald en heeft tijd bepaald, van oorsprong is het er niet, althans voor mij lijkt dat onmogelijk. .
 • Het belang dat ik hecht aan samen dingen doen:In zoverre dat we er beiden van kunnen genieten, plezier aan beleven, vrede in vinden en gelukkig van worden.
 • De betekenis van seksualiteit voor mij:Ik spreek liever over de liefde bedrijven met je partner. Het is een liefdevol gebaar naar elkaar toe, een waardering voor elkaar. Intimiteit is fijn en hoort bij de liefde voor mij. Het maakt een liefdesrelatie compleet als je elkander op alle fronten weet te beminnen.
 • Mijn werk:Mijn hobby's en mijn talenten zijn mijn werk op dit moment.

  Mijn werkverleden ligt in Nederland, op divers terrein, o. a. management, P&O en organisatie conferenties bij Openbaar Ministerie, tekstschrijver en anderszins ook veel vrijwilligerswerk op sociaal vlak en op technisch gebied zoals o. a. technische oplevering van een appartementencomplex.
 • De rol van mijn werk ten opzichte van een relatie:Dat ligt geheel aan zijn interesse denk ik persoonlijk.
 • Dit stop ik in mijn rugzak als ik een jaar weg zou gaan:Financiële middelen
  kleding
  toiletartikelen
  water
  liefde
  moed

  MIjn gitaar, muziek is onontbeerlijk in mijn leven. .
 • Mijn definitie van geluk:De vrede
  die je vindt in jezelf
  brengt je geluk voor het leven

  Zoscha
 • Dit is waar ik van geniet:Het begint in de ochtend met de zonsopgang, het ontwaken van de natuur, de zang van de vogels. Daarna geniet ik van mijn dieren als zij uit hun kamertje komen en de poezen Zevitho begroeten, van mijn honden Thalia en Tefne en alle dieren om mij heen in de natuur. Verder geniet ik van de natuur, de rust en de stilte hier om mij heen. Genieten kan ik ook van mooie muziek van liefde die een partner mij kan geven. Van een kind dat speelt van een baby die lacht.

  Zo lieflijk is jouw lach
  mijn kindje klein
  begin van iedere dag

  Zoscha
 • Zo ontspan ik me het liefst:Luisteren naar muziek, musiceren, zingen, schilderen en schrijven
 • Ik word ontroerd door:Een demente bejaarde vrouw die haar pop wiegt.

  De baby vertedert haar
  zij prijst het kind
  liefdevol met een kus

  Zoscha
 • Ik kan me ergeren aan:Oneerlijkheid, schreeuwen, geen respect hebben, onbeleefdheid.
 • Hoe ik met tegenslagen om ga:Het leven biedt ons eigenlijk alles, niet enkel mooie ervaringen en mooie momenten maar dikwijls ook tegenslagen en ook slechte en verdrietige ervaringen. De tv en de kranten staan er vol van iedere dag weer. Van negatieve energie positieve energie maken is dan een must. Dikwijls kun je je er geen voorstelling van maken dat een negatieve ervaring of tegenslag weer nieuwe perspectieven biedt en je juist nieuwe kansen geeft. Het is wel zo, de meeste mooie gedichten en mooie songs worden geschreven als mensen verdrietig zijn, vanwege een verlies van een dierbare of een nare vervelende ervaring die ze hebben moeten doormaken. Ikzelf laat een bewogen leven achter mij, uiteraard blijven het herinneringen die soms de kop op steken als vervelend, maar het heeft mij ook gemaakt wie ik nu ben. De enige remedie om om te gaan met tegenslag en moeilijke negatieve momenten in je leven is doorgaan en volhouden. Het neerschrijven in een boek, tekst, song of gedicht kan lucht geven, dat weet ik uit ervaring dat doe ik namelijk regelmatig. Als je dan je gevoelens later terugleest dan zie je wat voor moois er is ontstaan uit de negativiteit en hoe je het zelf hebt kunnen ombuigen naar iets positiefs. Hoe dat je de overwinnaar bent van je eigen emoties. Ik ben zelf nogal ondernemend en dan kan het zijn dat je vaker te maken krijgt met tegenslag. Als je moet proberen te overleven of moet proberen alles weer op een rijtje te krijgen heb je twee keuzes, opgeven of doorgaan. Doorgaan betekent jezelf verder ontplooien en oplossingsgericht denken, inventiviteit en creativiteit zijn dan onontbeerlijk voor een mens.
 • Mijn lijfspreuk:Echte schoonheid is voor eeuwig,
  liefde brengt die schoonheid.

  Zoscha
 • Ik ben zowel een ochtend- als een avondmens

Gezondheid

 • Ik rook niet
 • Mijn partner rookt niet
 • Ik drink niet
 • Mijn partner drinkt niet, af en toe voor de gezelligheid of geregeld maar met mate
 • Ik besteed veel aandacht aan een gezonde levenswijze
 • Mijn partner besteedt veel of min of meer aandacht aan een gezonde levensstijl
 • Hoe breng ik een gezonde levensstijl in praktijk?Zoveel mogelijk biologische voeding en waar nodig supplementen.

  Ik eet vegetarisch.