HeartLiving, 21 augustus

Maak favoriet 

foto HeartLiving

Nieuw Sociaal Contract

NOS Nieuws

Gisteren, 22:00

Omtzigt doet mee aan verkiezingen met eigen partij: Nieuw Sociaal Contract

Pieter Omtzigt doet op 22 november met een eigen partij mee aan de Tweede Kamerverkiezingen. Dat heeft hij bekendgemaakt in dagblad Tubantia. Zijn partij heet Nieuw Sociaal Contract.

Omtzigt heeft al wel een inhoudelijk programma, maar nog geen kandidatenlijst. "We zijn met mensen in gesprek, maar kunnen nog geen namen delen", zegt hij in de krant. "Komende week komt er een oproep op onze website voor mensen die mee willen doen om zich te melden. We hebben nog tot 9 oktober om met een kieslijst te komen. "

Omtzigt scheidde zich in juni 2021 af van het CDA en zit sindsdien als eenmansfractie in de Kamer. Hij heeft een grote achterban en kan in peilingen rekenen op een groot aantal zetels.

Liefst geen 46 zetels
Omtzigt zegt dat het "verwachtingspatroon" van mogelijk tientallen zetels het er niet makkelijker op heeft gemaakt om de knoop door te hakken. Hij noemt het "niet verantwoord" om als nieuwe partij te beginnen met zo veel zetels.

"Dit land heeft geleerd van wat er met LPF en Forum voor Democratie is gebeurd", zegt hij. "Dus nee, we willen niet in een keer naar 46 zetels, maar een partij beginnen met verantwoorde groei. "

De partij Nieuw Sociaal Contract, ook de titel van een boek dat Omtzigt in 2021 publiceerde, werd dit weekend officieel opgericht. Omtzigt heeft op zijn sociale media een video geplaatst waarin hij zijn besluit toelicht.

469 keer bekeken


Vandaag in the spotlights:

foto Klessebesfoto Ieneke74foto -Elvira-foto Hollydayfoto Satilovefoto Javagroofoto hazelaar10foto Vrolijkheid50foto Linsey89foto MC149149foto Menno35foto -Danny-foto -KeesdeBoer-foto Sophie123foto Bliss64

Meer vrouwen

Meer mannen