Home » Vriendschap » Forum » Spiritualiteit
HeartLiving, 30 januari

Maak favoriet 

foto HeartLiving

Mondkapje dragen tegen besmetting

Laatste nieuws van vandaag

Dodental coronavirus stijgt, WHO vergadert over noodsituatie

Het aantal doden in China door de uitbraak van het coronavirus is gestegen naar 170. Volgens de Chinese autoriteiten staat op dit moment van 7711 mensen vast dat ze het Wuhan-virus hebben. Een speciaal comité van de Wereldgezondheidsorganisatie vergadert vandaag over het uitroepen van een internationale noodsituatie.

Japanners besmet
Het aantal mensen waarbij het vermoeden bestaat dat ze het virus bij zich dragen, wordt geschat op ruim 12.000. In iedere provincie van China zijn besmettingen geconstateerd. De autoriteiten meldden ook de eerste besmetting met het Wuhan-virus in Tibet.
Drie Japanners op een door de Japanse overheid gecharterde vlucht bleken besmet met het nieuwe coronavirus, meldde de Japanse zender NHK gisteren op gezag van het ministerie van Gezondheid. Een Amerikaanse vlucht met zo'n 200 geëvacueerden is geland in Californië. Alle passagiers worden drie dagen gemonitord in een speciale opvang.

Internationale noodsituatie?

Een speciaal comité van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) komt donderdag bijeen over het uitroepen van een internationale noodsituatie. Het comité vraagt zich af of het in China opgedoken coronavirus de 'PHEIC-status' krijgt'.

Dat is een Engelse afkorting voor: Internationale Noodsituatie in de Publieke Gezondheid.
Het zou de zesde keer sinds 2009 zijn dat de WHO deze status aan een noodsituatie op het gebied van de gezondheid toekent. Het comité maakt naar verwachting in een persconferentie rond 19.30 uur bekend of er sprake is van een 'PHEIC' of dat er meer onderzoek moet worden gedaan.

Heb nog nooit een mondkapje gedragen, ja alleen tijdens shit werk in de energiecentrale van nuon te diemen, heel lang geleden. Was echt roetzwart na afloop van dit uitzendwerk.

Lijkt mij een heel vreemde gewaarwording dat mee te moeten gaan maken.

Een mondkapje te gaan dragen tegen een mogelijke besmetting van een schadelijk virus.

Hoe is dat voor jou ?

315 keer bekeken

Terug naar boven
 
Gelijkgestemde netsamen partners
Banner van A Healthy LifeBanner van ParaviewBanner van Spiegelbeeld tijdschrift