Home » Vriendschap » Forum » Relaties
yin_yang, 15 september

Maak favoriet 

foto yin_yang

Menselijk contact?

Is dat nog mogelijk??
Ik bedoel contact met iemand in een functie, zonder dat die functiemens zelf gefrustreerd is door de regeltjes en degene die op een manier afhankelijk is van die functiemens?

Voorbeeldje, ik heb een type stofzuiger waarvan op internet vele berichten met dezelfde klacht te vinden zijn. Klacht, het stof komt niet in de stofzak en daardoor doet de stofzuiger niet wat je er van mag verwachten.
2x ingeleverd. 2 x retour met de vermelding filters, en de tweede keer tot zelfs de motor vervangen.
Zeg ik, ja, maar mijn klacht is niet verholpen!! kijkt functiemens glazig voor zich uit, nou hij is weer retour dus. . . . . totaal geen contact mee te krijgen:( Want de regels zijn. . . . . :(

En zo nog wel meer voorbeeldjes. ( gelukkig vallen ze nog op in mijn leven :) wat betekent dat ik zelf nog wel menselijk contact zou kunnen en wil!

Wel kleine ergernissen, van een huisarts, tandarts e. d. verwacht ik nog steeds (vast zeer ouderwets) een persoonlijk contact. Helaas, is niet altijd zo.
En het UWV :( :( is wel heel heel heel triest bezig!! (zelf geen contact, hoor wel de verhalen via zoon, en echt te triest voor woorden)

Waar zit de sleutel om weer menselijk met mensen om te gaan, terwijl zelf in een dienstbare functie????
Waar is het zo mis gegaan dat de functiepersoon zich zelf geen mens meer voelt / mag voelen in functie, en de vrager bijna per definitie minderwaardig / minderwetend o.i.d. behandeld moet worden.

Want de functiepersoon is zelf ook vrager, op een ander moment!! Dan ken je toch beide kanten en ben je toch niet meer bereid om mensen te kleineren? Of is het een oog om oog samenleving waar we nu in voortbestaan???

Ergens moeten er toch mensen zijn die gaan weigeren nog via de niet na te volgen regeltjes te werken en gewoon weer mensen helpen?

Zoals het nu is rond mijn zoon, die zou aan het werk kunnen (Hoera!!!) het UWV met 9 personen sterk!! legt zoveel regels op aan werkgever en zoon. . . . . . :( ( maar het is toch gelukt, lijkt het :) !!)
Die 9 functiemensen snappen gewoon niet hoe veel frustratie hun 'werk' aan werk aan anderen oplevert :(
En het begindoel, mensen met een beperking aan werk helpen, juist enorm tegengewerkt wordt door deze organisatie / de functiemensen die bereid zijn hun eigen inkomen te verwerven uit het frustreren van afhankelijke mensen. Zonder dat ze dit (hopelijk!) zelf door hebben.
Waar begint de revolutie uit het regeltjesmoeras? En waar zijn mensen weer bereid om direct menselijk contact te maken? Want als dat gebeurd, gewoon mensen helpen met hun eerste vraag, dan zijn er hele functiestammen zwaar overbodig in de aardse wereld.

en ja, ik kan gelukkig genoeg menselijke mensen op mijn pad 'creëren' :), alleen soms even niet. En eerlijk gezegd, nu met die coronapascontroles in het vooruitzicht :( vermoed ik dat het leven even nog een stapje onmenselijker wordt.
Waar is de uitgang???
Er tegen in gaan, verergert de situatie.
Stil zitten en afwachten. . . . .
maar hoe lang?????

319 keer bekeken

Terug naar boven
 
Gelijkgestemde netsamen partners
Banner van Spiegelbeeld tijdschriftBanner van Paraview