Home » Vriendschap » Forum » Relaties
yin_yang, 13 september 2019

Maak favoriet 

foto yin_yang

Materiele cadeautjes

Ik 'worstel' al langer met wat de waarde voor mijzelf is van cadeautjes, vooral om te ontvangen maar ook met geven.

Hoe ga jij hier zelf mee om?

Hoe kies je een cadeautje uit?
- ik geef wat ik zelf wil, wat ikzelf graag zou ontvangen
- ik geef waarvan ik denk dat de ander dit zou willen hebben
- ik geef gewoontecadeautjes, bloemen, luchtjes, cadeau kaarten e. d.
- het moet ongeveer dezelfde waarde hebben als wat ik ooit van de ander ontvangen heb
- anders, ik lees graag je reactie
Zoveel mensen, zoveel verschillende manieren, en ik ben gewoon even benieuwd hoe andere, meer spiritueel gerichte mensen hier mee omgaan :)

En hoe ontvang je een cadeautje???

Zo heb ik een kennis die graag bloemen geeft omdat hij zelf van bloemen houdt. Ik vind bloemen buiten in een veld, in het bos e. d. schitterend. Alleen niet in mijn huis in een vaasje, verpieterend nadat ze van de aarde zijn losgesneden.
Nu is het ondertussen een (zeer klein :))issue tussen ons. Hij vind dat hij iedereen mag geven wat hij wil, ongeacht wat de ontvanger daarvan vindt. Die ontvanger mag er dan mee doen wat die ontvanger zelf wenst. Als hij maar mag geven wat hij wil geven. . . . .
En ik vraag mij nu af ( nu het jaarlijkse cadeautjes ritueel weer nadert:( ) wat ga ik er dan dit keer mee doen????
Geef ik ze liefdevol terug? Met de boodschap, jij geniet hier zoveel meer van als ik, je maakt mij blij als ze bij jou op tafel staan.....of neem ik ze maar beleefd aan.....of. . . . .

Zo ook met andere cadeautjes....souvenirtjes, bedankjes e. d.
Ik zelf heb zeer vaak alles bewaard omdat ik vond dat die ander het met liefde voor mij gekocht had o.i.d. Of de overtuiging dat als ze langskomen moeten ze toch zien dat ik het nog heb, of....toen duizenden redenen om mijn huis / ruimte vol te laten met goed bedoelde spullen van anderen.

En daarnaast.....duaal mens als ik ben, nu ik de meesten in mijn omgeving er wel van doordrongen heb dat ik niet blij word van materie......en krom genoeg, mis ik het af en toe om gewoon iets te krijgen, . . . . . en als ik dat iets dan wel krijg......begint die dans in mijzelf weer.....niet wegdoen want....er zit nog een te spaarzame materiele knop in mijzelf :( Hoe zet ik die nog verder uit????

1180 keer bekeken

Terug naar boven
 
Gelijkgestemde netsamen partners
Banner van ParaviewBanner van Spiegelbeeld tijdschriftBanner van A Healthy Life