Home » Vriendschap » Forum » Relaties

Eigen mening

Een weekje met een singlegroep op vakantie geweest.
Heerlijk, leuk, prima.

En aan het einde van de week komen er toch wel 'verschillen' in beeld. Prima, zo lang er wederzijds respect en begrip is.

Tot op een gegeven moment één van de (ooit eigen-bedrijf-gehad-hebbende) heer, mij vertelde/sommeerde. . . . . daar hoef jij geen eigen mening over te hebben, ZIJ doen GOED werk.

……. .

Nadat het bij mij een tijdje ingezonken was, hoe bizar zo'n uitspraak eigenlijk is. . . . zijn mening lijkt(moet/is??) de algemeen verplichte mening te zijn. . . . . en überhaupt door mijzelf nadenken, werd niet (meer) gewenst(verboden?) door dit heerschap:)
Vreemd eigenlijk, en de toon waarop, deed mij eigenlijk in eerste instantie, voelen, nee, ik mag geen eigen mening hebben, en zeker niet uitspreken:(

Op het moment dat ik door had, hoe vreemd dit eigenlijk is, kreeg ik een glimlach op mijn gezicht. . . . . . tuurlijk mag ik wel een eigen mening hebben en uiten:) !!!

Op RTL4 is op maandagavond een programma over stellen die problemen hebben en tijdens het programma op Curaçao zitten met de partner van een ander, met therapeuten die hen begeleiden.
In de aflevering van afgelopen maandag werd aan een man gevraagd een zes van stenen te maken, terwijl de therapeut tegenover hem zat.
Op het moment dat de 6 af was, zei de therapeut, mooie 9 heb je gemaakt.
Ja, maar voor mij is het een 6. . . .
Voor mij is het een 9
Bij de deelnemer zag ik het kwartje vallen. . . . . . er zijn meerdere visies mogelijk. . . . . hij had de waarheid niet in pacht!! Dit was voor mij zeer mooi om te zien.

Ik gun de door mij boven beschreven man, zo'n zelfde inzicht, vrouwen mogen echt een eigen andere visie op het leven hebben. . . en uiten.
(het gebeurde op de terugreis en ik heb deze man niet meer gesproken. . . . zou ook geen invloed gehad hebben, hij was overtuigd van zijn kijk op de wereld, helaas)
Dank aan deze man, ik heb opeens (meer) helder dat zodra iemand iets over mij zegt, het vooral over de (miskende???) gevoelens van de spreker gaat.

949 keer bekeken

Terug naar boven
 
Gelijkgestemde netsamen partners
Banner van ParaviewBanner van A Healthy LifeBanner van Spiegelbeeld tijdschrift