Wijzer, 30 september 2021

Maak favoriet 

foto Wijzer

Bijna 10.000 meldingen over menstruatiestoornis na prik

Sinds wanneer heeft een vaccin tegen longcovid invloed op de hormoonhuishouding van vrouwen??? Zijn ze echt mensen massaal onvruchtbaar aan het maken. Want dit zijn alleen de "officiële"cijfers waarvan men de afgelopen maanden heeft gezien dat ze naar boven of beneden worden bijgesteld wanneer de politiek dat wilt.

Bijwerkingencentrum Lareb heeft tot nu toe bijna 10.000 meldingen ontvangen van menstruatiestoornissen na coronavaccinatie. De klachten lopen uiteen van het uitblijven van de menstruatie en hevige menstruatie tot doorbraakbloedingen. Ook zijn er klachten over bloedingen na de overgang, maakte het bijwerkingencentrum bekend.

Lareb is bezig om de meldingen nader te bekijken en in kaart te brengen. Ook internationaal wordt er onderzoek naar gedaan.

Volgens directeur Agnes Kant is het aantal van tienduizend niet verontrustend. "Het is nog niet duidelijk of het wel of geen bijwerking is van de vaccinatie. Vrouwen hebben de klachten mogelijk ook los van de prik. "

In een eerdere update van twee maanden geleden had Lareb nog maar zo'n duizend meldingen van menstruatiestoornissen. De forse stijging in de afgelopen tijd verklaart Kant uit de aandacht die media, waaronder de NOS, hebben besteed aan het onderwerp en de aandacht die het krijgt op sociale media.

Kant en andere experts zeggen dat er vooralsnog geen reden is om aan te nemen dat een (corona)vaccinatie langdurig effect heeft op de hormoonspiegel die de menstruatie regelt. Kortstondige effecten van de vaccinatie zijn volgens deskundigen te verwachten en niet alarmerend.
Bron: NOS

2236 keer bekeken