Home » Vriendschap » Forum » Filosofie

Workshop en Socratische wandeling over de wereld waarin de mens gods gelijke is geworden

Ik wil graag een workshop testen. Wie wil meedoen.

Gaat over de wereld die vrij snel kan ontstaan als de mensheid onsterfelijk wordt, niet meer hoeft te werken en als baby's uit reageerbuizen komen. Niet de minste futuristen denken aan 2045. Feitelijk zien we nu al dat veel Science Fiction uit de jaren 70 werkelijkheid is geworden. De bionische man en nightrider.

Of dat al mogelijk zal zijn is in 2045 is de vraag. Dat het gebeurt en dat technologische ontwikkelingen ontzettend snel gaan is voor mij zeker. Zie ook een boek als Homo Deus.

En dan? Zijn dan gods gelijke? En met welk doel? Eeuwige genotzucht. Eeuwige verveling in een zinloos universum? Op dit moment denken alleen de transhumanisten en de Mormonen hierover na. De Dalai Lama ziet geen probleem te incarneren in een computer. :-)

Daarover gaat de workshop Jabaldeus, gevolgd door een socratische wandeling. zie ook http://www. jabaldeus. nl

Wie wil deelnemen? Ik zoek minsten 10 deelnemers. Tijdens de wandeling krijg je geen antwoorden. Je krijgt dertien vragen. Om de esoterici te bevredigen gaat die wandeling min of meer langs de leylijnen van west friesland.

Deelname is gratis. Ik bereken de kosten voor de huur van ruimte wel door. Denk aan minder dan 10 Euro. In Medemblik/Opperdoes. Een half uur vanaf Amsterdam.

488 keer bekeken

Terug naar boven
 
Gelijkgestemde netsamen partners
Banner van Spiegelbeeld tijdschriftBanner van A Healthy LifeBanner van Paraview