Diederik, 28 oktober 2013

Maak favoriet 

foto Diederik

Gesprek gesloten door Diederik

American History X

Een waarheid of misschien wel de waarheid over de mens is, volgens mij, dat ieder mens een goddelijk wezen is, dat als opdracht of opgave heeft zijn goddelijke bestemming hier op aarde te realiseren. In feite bestaan er dus geen rassen of rassenverschillen of zijn die volkomen onbelangrijk of van ondergeschikt belang.
Maar in de realiteit van alledag worden wij daar wel mee geconfronteerd natuurlijk en heeft de multiculturele samenleving ons niet alleen een rijkdom aan mogelijkheden, maar ook een complexe problematiek gebracht.
En dus worden er films over discriminatie en racisme gemaakt, zoals deze "American History X", die onlangs op tv te zien was en als edel doel heeft de rassenverschillen te overbruggen en een boodschap van vrede, liefde en verzoening te brengen. Dat blijkt vooral aan het einde van de film.
Helaas, helaas, helaas, moet ik alweer opnieuw vaststellen dat de film zelf een racistisch karakter draagt, aangezien de gekleurde bevolking in de film er nog vrij normaal en evenwichtig uitziet, terwijl de blanken meteen maar als een bende nazi's en volgelingen van Hitler worden voorgesteld. "Hoe is het in godsnaam mogelijk!?" denk ik dan.
De blanke bevolking op deze wereldbol lijkt een merkwaardig soort masochisme met zich mee te dragen en zich voor zowat alle zonden, misdaden en gruwelen van de mensheid verantwoordelijk te moeten voelen. We zijn echt bezig onze kinderen in een sfeer van zelfhaat en zelfbeschuldiging te laten opgroeien en zeer merkwaardig en opvallend daarbij is dat vrijwel alle overheidsinstanties die proces trachten te voeden en te ondersteunen.
Maar ik heb in het verleden al met handen en voeten trachten uit te leggen wat ik daarmee bedoel, maar de boodschap kwam niet over of werd foutief en vooral politiek correct geïnterpreteerd.
En dus vrees ik dat dat thans gewoon opnieuw zal gebeuren, waardoor ik mij als voornemen heb gesteld discussies hierrond niet al te lang, te hevig en te fel of te vermoeiend te laten uitlopen.

3015 keer bekeken